Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai 4

QUOTE(cibulis @ 2017 02 24, 16:20)
Reikėjo mokėti, būtum dvigubai gavęs atgal.

Cia kaip su kokiu kazino jau gaunas smile.gif
Atsakyti
Kaip granulistam sezonas praėjo? biggrin.gif

Man visą žiemą kaip ir viskas gerai, tik vakar vakare katilas užsikurinat privarė pilną katilinę dūmų kol užsikūrę ax.gif Oro padavimas yra, ištraukimas yra, bet greičiausiai deguonies vis tik pritrūko, tai gerai, kad namie buvau. Tai dabar palikau katilinei langą pravirą, kad nepasiakrtotų, nes šį ryt irgi užsikūrę iš 3 bandymo.
Atsakyti
Vieną kartą padegiau degiklį netyčiom biggrin.gif o apart to tai viskas puiku, kaip ir anksčiau biggrin.gif Tik saulės pagailėjo ši žiema, būtų sanaudos mažesnės ženkliai.
Atsakyti
QUOTE(Pafis @ 2017 03 30, 15:02)
Kaip granulistam sezonas praėjo? biggrin.gif

Man visą žiemą kaip ir viskas gerai, tik vakar vakare katilas užsikurinat privarė pilną katilinę  dūmų kol užsikūrę  ax.gif  Oro padavimas yra, ištraukimas yra, bet greičiausiai deguonies vis tik pritrūko, tai gerai, kad namie buvau. Tai dabar palikau katilinei langą pravirą, kad nepasiakrtotų, nes šį ryt irgi užsikūrę iš  3 bandymo.

Trys patarimai ka tikrint:
1. Ar neuzsilaike slakas degiklyje
2. Ar pila neperdaug granuliu uzkurimui
Jeigu abu atsakymai ne
3. Didinam vent apsukas uzkurimui=nera traukos kamine
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 03 30, 17:51)
Trys patarimai ka tikrint:
1. Ar neuzsilaike slakas degiklyje
2. Ar pila neperdaug granuliu uzkurimui
Jeigu abu atsakymai ne
3. Didinam vent apsukas uzkurimui=nera traukos kamine

O gal slėgis buvo sumažėjęs(nebuvo traukos). Pas mane kartais šaudo, kartais ne ir neatrenku dėsningumo dėl ko - gali būti ir katilas su kaminu nevalyti, pvz. šiandien dienai katilas valytas prieš mėnesį, dūmų temp. apie 150-160C, bet ne kiekvieną užsikūrimą šaudo(t.y. išsivalius katilą ir pajungimą į katilą, dūmų temp. 125-140C).
Atsakyti
Na mes dar šildom... nes negyvenam ir šilumos iš buities nėra.
Taip pastarosiomis dienomis saulė tikrai padarė didelį darbą o žiema tikrai buvo vėjuota ir apsiniaukusi.
Name negyvename, temperatūra palaikėme 18-21C, karšto vandens neruošėme. Bet sąnaudos tikrai neblogos smile.gif
SF11
Atsakyti
QUOTE(gintarass @ 2017 03 31, 08:08)
O gal slėgis buvo sumažėjęs(nebuvo traukos). Pas mane kartais šaudo, kartais ne ir neatrenku dėsningumo dėl ko - gali būti ir katilas su kaminu nevalyti, pvz. šiandien dienai katilas valytas prieš mėnesį, dūmų temp. apie 150-160C, bet ne kiekvieną užsikūrimą šaudo(t.y. išsivalius katilą ir pajungimą į katilą, dūmų temp. 125-140C).

Kaminas schiedel diametras 200, kaminas švarus, bet jaučiasi slėgio padidėjimas, tai reiks bandyt didint apsukas ventilaitoriaus. Nes per šalčius bėdos nebuvo.

QUOTE(robertuxas @ 2017 03 31, 10:08)
Na mes dar šildom... nes negyvenam ir šilumos iš buities nėra.
Taip pastarosiomis dienomis saulė tikrai padarė didelį darbą o žiema tikrai buvo vėjuota ir apsiniaukusi.
Name negyvename, temperatūra palaikėme 18-21C, karšto vandens neruošėme. Bet sąnaudos tikrai neblogos smile.gif
SF11

Aš su SF11 irgi šildžiau nuo gruodžio mėnėsio, bet negyvenau ir laikiau 18c+ vandens šildymas, dabar gyvenu antrą savaite, laikau 22,6. Saulėtom dienom katilas net nesikuria, tik vandenį kai reik pašildyt. Tai buvau pirkęs 960kg dar 120kg liko.

Atsakyti
Pavasarį padaugėja užklausų dėl dūmyjimo užsikūriant ar pūkšėjimų.
Dažniausiai tai būna kai pašyla labiau lauke ir gauname atvirkštinį variantą.
T.y. katilinėje +15C, lauke pašilus kamino viršui irgi panašiai ir nebūna skirtumo, tam kad susidarytų slėgis. Va ir papūkši/padūmyja, kol išyla labiau dūmas = pašildo kaminą apačioje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 31 kovo 2017 - 11:02
QUOTE(Paliukas @ 2017 03 31, 11:01)
T.y. katilinėje +15C, lauke pašilus kamino viršui irgi panašiai ir nebūna skirtumo, tam kad susidarytų slėgis. Va ir papūkši/padūmyja, kol išyla labiau dūmas = pašildo kaminą smile.gif

Pas mane katilinėj 20c biggrin.gif Tai dabar laikau langą pravira tai vėsiau ir dūmo neišmeta, bet kamina vis tiek pramuša iš 3 "degtuko". Tai šian vakare išsivalysiu peleninę, pažiūrėsiu degiklį ir padidinsiu kamino apsukas. Buvo nustatyta 50proc. kiek rekomenduotum nustaty?
Atsakyti
QUOTE(Pafis @ 2017 03 31, 11:05)
Pas mane katilinėj  20c  biggrin.gif  Tai dabar laikau langą pravira tai vėsiau ir dūmo neišmeta, bet kamina vis tiek pramuša iš 3 "degtuko". Tai šian vakare išsivalysiu peleninę, pažiūrėsiu degiklį ir padidinsiu kamino apsukas. Buvo nustatyta 50proc. kiek rekomenduotum nustaty?

Jeigu rimtos rekomendacijos tai tokios:
1. Žinoma viską išvalom iki blizgesio (gal šlako prikepusio yra)
2. Vent. didinam iki 70%
3. ir žiūrim, jeigu užsikuria iš 1 karto - problem solved

jeigu iš 2 ar 3 (bet be pokštelėjimų) - padidinkim kuro padavimą užkuriant (ten pat kur ir vent. apsukos keičiasi) kokiom 10-15s.
Ir vėl trečias punktas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 03 31, 11:26)
Jeigu rimtos rekomendacijos tai tokios:
1. Žinoma viską išvalom iki blizgesio (gal šlako prikepusio yra)
2. Vent. didinam iki 70%
3. ir žiūrim, jeigu užsikuria iš 1 karto - problem solved

jeigu iš 2 ar 3 (bet be pokštelėjimų) - padidinkim kuro padavimą užkuriant (ten pat kur ir vent. apsukos keičiasi) kokiom 10-15s.
Ir vėl trečias punktas smile.gif

Ačiū, bandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 03 31, 12:01)
T.y. katilinėje +15C, lauke pašilus kamino viršui irgi panašiai ir nebūna skirtumo, tam kad susidarytų slėgis. Va ir papūkši/padūmyja, kol išyla labiau dūmas = pašildo kaminą apačioje smile.gif

Taip, trauka priklauso nuo kamino aukščio ir tempertaūrų skirtumo (kamino apačioje ir viršuje) tiesiškai (gaila, nebeatsimenu tikslai formulės, bet kažkas panašaus į p=k(T1-T2)H). Be abejo, reiktų įvertinti vėjuotumą ir kitokius faktorius.
Atsakyti