Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai 4

QUOTE(pupa01 @ 2017 04 11, 09:18)
Namas pastatytas 2007m.
-pamatai 40cm(virsus 30cm) akyto betono.
- apsildytas 15cm polisterio puta( pamatai sildyti ir is vidaus 5cm, grindys apsildytos 30cmpolisteriu)
- stogas dabar apsildytas 25cm vata bet jis bus apsildytas is naujo iki kokiu 30-35cm vata.
- lubos: labai aukstos nezinau net kaip ivardinti smile.gif pimo auksto svetaine: viena svieta standartas o kitas kambario galas eina erdve neuzdaryta iki pat antro auksto stogo tai ten bus apie: 8-9m.
- kambariu ir kolidoriaus slaitinis stogas: tai vienas galas 3-4m kitas apie 6-7m.
- sildymo plotas: 170kv bet mes esam ir garaze isvedzioja grindyni sildyma.
- sildymas visur grindinis: kas 15cm (vamzdukai 18)
- apacioj yra 3 dideli langai: 1langas: 4metrai 400cm. 2langas: 3metrai. 3langas: 3metrai. Visu aukstis2metrai 600cm.
Papildyta:
pamirsau pamineti: pirmam aukste 10ziedu, antram 8.

kadangi grindų šildymas, pamėginsiu surizikuoti ir pasiūlyti į AZ produktą kiek galingesnį, bet su start/stop šildymu (grindims)
Atsakyti
Grindinio kontūras garaže yra labai neteisingas sprendimas. Kol nevėlu siūlau pergalvot šitą vietą.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2017 04 11, 11:25)
Grindinio kontūras garaže yra labai neteisingas sprendimas. Kol nevėlu siūlau pergalvot šitą vietą.

tai užsuka tą atšaką po to, čia pradžioj visi vonių grindis šildo vasara, garaže žiema vyras intensyviai kažką konstruoja, ir namuose turi būti tiksli 0.1C temperatūra

pradeda gyventi ir reikalavimai dingsta smile.gif
labai panašiai kaip su kombinuotais katilais šiais laikais - visi malkas kūrens non stop, bet....
o kur dar A klasės namą anglimi šildyti, nes pigiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 11 balandžio 2017 - 11:55
QUOTE(Paliukas @ 2017 04 11, 11:23)
kadangi grindų šildymas, pamėginsiu surizikuoti ir pasiūlyti į AZ produktą kiek galingesnį, bet su start/stop šildymu (grindims)

aciu labai lauksiu jusu zinuutes. Beja paskutinio sakynio nesupratau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2017 04 11, 11:25)

KODEL? juk ten galima reguliuoti sildyma. o jai jus del automobilio nemanau kad jis ten stoves...nes kaip ir visur buna garazas naudojamas nepagal paskirti.
Atsakyti
QUOTE(pupa01 @ 2017 04 11, 12:14)
aciu labai lauksiu jusu zinuutes. Beja paskutinio sakynio nesupratau biggrin.gif

start/stop - žargonas, jis reiškia, kad katilas įsijungs - padirbs maksimalia galia - užšildys patalpas, o paskui gęsinsis ir neveiks, kol patalpos vėl nepakris per 1-2C. Tuomet galima nestatyti akum. talpos
Atsakyti
QUOTE(pupa01 @ 2017 04 11, 12:14)
KODEL? juk ten galima reguliuoti sildyma. o jai jus del automobilio nemanau kad jis ten stoves...nes kaip ir visur buna garazas naudojamas nepagal paskirti.

Yra kelios priežastys. Visų pirma, šildomas garažas pūdo automobilį. Bet kaip ir sakėt - abejojat ar ten jis stovės.

Garažo šildymas bet kokiu atveju yra labai neekonomiškas užsiėmimas dėl didžiulių vartų, kurie nei sandarūs, nei šilti. Grindys išvis sunkiai šildys tokią šaltą ir nuolat šaldomą patalpą. Efektyvumas itin nedidelis. Taip pat dėl daug žemesnės temperatūros garaže į sistemą iš garažo kilpos grįš daug šaltesnis vanduo, katilui reiks daugiau dirbt, kad sušildytų viską. O jei visiškai užsuksit tą kilpą - labai šaltą žiemą yra grėsmė, kad ta kilpa užšals. Tam ypatinga grėsmė yra toje dalyje arti vartų.

Aišku, aš neabejoju, kad yra daug žmonių atsivedę grindinį į garažą... bet ar tai geras pasirinkimas - kažin smile.gif
Atsakyti
Na ir pagaliau aprašiau savo katilinę ir jos įrengimo darbus ;)
Kam įdomų paskaitom: http://irnamas.blogs...-katilines.html
Jokių būdu čia ne katilo reklama 4u.gif rolleyes.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Reklama cia visur -ryt sutarta atlygi pervesiu biggrin.gif
Atsakyti
O jei aš vis parašyčiau kelis sakinukus, kad žali katilai gaidys ir kaip dabar pirkčiau SF, gal irgi kas nubyrėtų? Šiaip žinai, galvoju... juodai dienai būtų fondas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2017 04 12, 19:21)
O jei aš vis parašyčiau kelis sakinukus, kad žali katilai gaidys ir kaip dabar pirkčiau SF, gal irgi kas nubyrėtų? Šiaip žinai, galvoju... juodai dienai būtų fondas biggrin.gif

Va cia beda, planuojam biudzeta, tam skirsim, tam skirsim, tiek skirsim reklamai... ir cia bac! Netiketa reklama.
Tada gaunas kaip santazas -tenka 'moket' vienam, kitam, trecias paskambina I sezono pabaiga pasikonsultuot siaip ir sako, kad patenkintas (irgi turbut pinigu nori). Jei ne vienas, kitas nepatenkintas, tai I bankrota nueitume...
Tamsta jau kitam forume isryskino kad mokam biggrin.gif
Atsakyti
Tai kaip suprantu "nepaeis korta" man čia... Tada pranešu visiem, kad neseniai buvau nusipirkęs SF11 ir nu visiškai nepatiko. Nedegė granulės, elektros daug valgė ir internetas namie sulėtėjo.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2017 04 12, 20:05)
Tai kaip suprantu "nepaeis korta" man čia... Tada pranešu visiem, kad neseniai buvau nusipirkęs SF11 ir nu visiškai nepatiko. Nedegė granulės, elektros daug valgė ir internetas namie sulėtėjo.

Pratesiu:
O kai pasikeiciau I zalia katila, ivede sviesolaidini interneta, pakele alga, nurase paskola ir pagaliau pradejo degti granules smile.gif
Atsakyti