Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai 4

QUOTE(Paliukas @ 2018 01 08, 09:16)

1-1.5c mano nuomone yra per didelis skirtumas, ypač jei tai grindinis šildymas smile.gif nes pas mane prie tokių orų per parą neatvėsta namas 1 C. aš nusistačiau dabar 0,6C, gali būti ir dar mažiau ;)
Beja pas mane nustatyta 21,4C... smile.gif 20 jau būtų vėsoka smile.gif
Atsakyti

Tai jei nakti miegi, gal netgi geriau 20 laipsniu :)

Atsakyti
QUOTE(varijotas @ 2018 01 08, 20:37)
<p>Tai jei nakti miegi, gal netgi geriau 20 laipsniu smile.gif
</p>

Manau šiltam name sunku reguliuoti tarkim nakti 20c o diena netoli 22 smile.gif kažkur prieš naktį reiktų išleidinėti šilumą ;)
Na kol kas name nėra durų... kai jos bus... bus galima miegamojo kontūrą prisukti ir pasireguliuoti kiek šilumą, kad ten laikytųsi kiek vėsiau ;)
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2018 01 08, 19:41)
1-1.5c mano nuomone yra per didelis skirtumas, ypač jei tai grindinis šildymas smile.gif nes pas mane prie tokių orų per parą neatvėsta namas 1 C. aš nusistačiau dabar 0,6C, gali būti ir dar mažiau ;)
Beja pas mane nustatyta 21,4C... smile.gif 20 jau būtų vėsoka smile.gif

Jeigu šiltas namas, tada aplink 1 stato.
tarkim 21,5 ir 20,5C dar netaip ir baisu smile.gif
Atsakyti

Sveiki. Naujos statybos namas. B kategorijos. Šildomas plotas 140m,kv. Apsiltintas 15 cm. is plytu. Yra vetrinu i pietu puse. ir pirmame ir 2 aukste. Pirmas aukštas grindinis, antras radiatoriai.Katilas Buderus is ketaus 25kw kieto kuro. I para reikia ideti 4 kartus malku.Namie pastoviai 20 laipsniu. Atejo laikas, kai noreciau reciau dirbti peckuriu ir malku paruoseju. Numatomi tokie varintai:1) i turima katila ideti degikli ir kurentis granulemis. 2) Oras-Vanduo, bet abejoju ar bus silta kur yra radiatoriai... 3) skysto kuro katilas. Mane labai domina 1 variantas ideti degikli i katila, ar apsimoka ?ar efektyvu ? kiek sunaudosiu granuliu ?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vadca: 12 sausio 2018 - 22:18

Į parą keturis kartus??? Tai kiek malkų sukūrenat per sezoną?

Atsakyti

na, kiek malku...pastatelis plotis 3m x ilgis 4m. aukstis 2,5m ir vien egles sausuoliai bei lentu gabalai.

Atsakyti

Hm, kas geriau išmanantis pakomentuos turbūt, bet eglės ir lentos (irgi eglė/pušis) greit sudega, gal ir tame dalis bėdos. Šiaip jei namas naujas ir nėra didelių bėdų su sandarumu, tai aplink 2 tonas granulių turėtumėt sukūrenti. Kitu atveju bėdų reiktų ieškot apšiltinime/sandarume.

Atsakyti
QUOTE(Vadca @ 2018 01 12, 22:17)
<p>Sveiki. Naujos statybos namas. B kategorijos. Šildomas plotas 140m,kv. Apsiltintas 15 cm. is plytu. Yra vetrinu i pietu puse. ir pirmame ir 2 aukste. Pirmas aukštas grindinis, antras radiatoriai.Katilas Buderus is ketaus 25kw kieto kuro. I para reikia ideti 4 kartus malku.Namie pastoviai 20 laipsniu. Atejo laikas, kai noreciau reciau dirbti peckuriu ir malku paruoseju. Numatomi tokie varintai:1) i turima katila ideti degikli ir kurentis granulemis. 2) Oras-Vanduo, bet abejoju ar bus silta kur yra radiatoriai... 3) skysto kuro katilas. Mane labai domina 1 variantas ideti degikli i katila, ar apsimoka ?ar efektyvu ? kiek sunaudosiu granuliu ?</p>

Labas vakarelis,

Pas tave ketaus katilas jis skirtas angli kurenti.Zinoma galima ir malkas deginti ,bet jo pakura mazoka todel reikia dazniau malkas deti.
Galima deti ir granulini degikli.Turesi zenkliai daugiau patogumu , bet tai nebus 100% granulinis katilas kazkiek teriosi .

Is praktikos:
pas mane B klase plotas apie 180 .Kai naudojau granules 12 men sunaudodavau nuo 3 iki 4 tonu priklausomai nuo ziemos.

Pabarbiai
Atsakyti
QUOTE(Vadca @ 2018 01 12, 22:17)
<p>Sveiki. Naujos statybos namas. B kategorijos. Šildomas plotas 140m,kv. A

QUOTE(Vadca @ 2018 01 13, 15:50)
<p>na, kiek malku...pastatelis plotis 3m x ilgis 4m. aukstis 2,5m ir vien egles sausuoliai bei lentu gabalai.</p>

Kaip tu į 12kv.m (3x4) sutalpini 140 kv.m bendo ploto namą???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 13 sausio 2018 - 19:53

"Kaip tu į 12kv.m (3x4) sutalpini 140 kv.m bendo ploto namą???" Čia klausė kiek aš malku sudeginu, čia toks sandeliukas malku.

Atsakyti

"Zarasietis" o koki dabar katila arba šilumos šaltini naudojate ?

Atsakyti