Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(Chiro @ 2016 08 10, 20:41)
Vaje,vaje, kaip gaila. T oks asortimentas. O Kubinska ,kaip suprantu,isvis mažai kas turi. Man jis toks gražus.... wub30x30.png  O šiandien pagaliau paragavau pilnai sunokusi -  nu labai skanus. Ir Vezuvijus gražuolis ir skanus  smile30x30.png  Nu nieko,kitais metais labiau pasiseks smile30x30.png

tikėkimės.mes tokios naujokes seklu bandymuose.
kitamet turesiu tikrai gera derliu,reik tikėt.pernai lius,siemet suds,kitamet vadinas vel bus liuks smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2016 08 10, 17:48)
mano siltnamiai pamirė.viena isskyniau,dabar lietus pliaupia.skinu ir vos neverkiu.toki derliu buciau uzturejusi.net seklu nepasirinkau,maniau neskubu,spesiu,maro nelaukiau.liudna,kad taip  verysad.png

Na išties labai apmaudu... Užjaučiu labai unsure30x30.png Bet tuos žalius dar sunokinsit. Aš pernai rudenį susidėjau į dėžes, užklojau ir pasistačius vėsiai dar ilgai turėjau pomidorų, nes noko jie po truputį, ne visi urmu smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2016 08 10, 21:26)
Na išties labai apmaudu... Užjaučiu labai unsure30x30.png Bet tuos žalius dar sunokinsit. Aš pernai rudenį susidėjau į dėžes, užklojau ir pasistačius vėsiai dar ilgai turėjau pomidorų, nes noko jie po truputį, ne visi urmu  smile30x30.png

smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Chiro @ 2016 08 10, 18:19)

Turbūt ir išskynimas nebepadės. Čia jau visiškas galas.

Jetus jetus,man irgi sirdis plysta.Mes tik 2 rusis paragavom,kitu net nespejom...tupinejau kiekviena diena kaip apie vaikus,vedziau uzrasus,tik dabar jau nepasizymesiu kuris skanesnis...gaila,kad taip prasidejo mano debiutas su pomidorais.Nezinau ar noresiu prasideti vel su jais kitais metais.
Atsakyti
Mano šiltnamis irgi atrodo nekaip. Įsisiūbavo dėmėtligė taip, kad jau net nežinau, ar kažkas padėtų. Bet gal dar kažkas padėtų??? Visi lapai margi margutėliai dėmėm.
Tiek, kad ji ne mirtina ir neplinta žaibiškai. Senieji užmegsti noksta, o naujų jau nebežydi. Kiek įmanoma lapus nuskyniau, bet visų juk negali išskinti...

O vis dar lyja, lyja ir lyja... beviltiškai lyja. Pagalvojau, kad šiemet su lauke auginamais turėtų būti visiška bėda. Įdomu kaip Snaigei sekasi.
Daug pomidorų, tiek kad jau ir nebevaldau jų. Kitą metą prisiekiu turėsiu mažiau - per pusę mažiau. 25 daigai ir taškas. Beto nebesuderinu darbo, atostogų išvykų ir pomidorų.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 08 10, 23:50)
Daug pomidorų, tiek kad jau ir nebevaldau jų. Kitą metą prisiekiu turėsiu mažiau - per pusę mažiau. 25 daigai ir taškas. Beto nebesuderinu darbo, atostogų išvykų ir pomidorų.

Aš tai sultis išvežiau padaryti, ir tuo labai patenkinta. Dabar liko tik valgymui. Lapai ir mano išskinti, bet leidžiu ataugti naujiems, tikiuosi taip pratęsti derėjimą.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 11 rugpjūčio 2016 - 05:21
QUOTE(Soni @ 2016 08 10, 23:45)
Nezinau ar noresiu prasideti vel su jais kitais metais.

Buvo ir man taip po pirmų metų - žadėjau neaugint, bet atėjo pavasaris ir vietoj vieno šiltnamio jau du wink.png

Beje, žalius nokinate dėžėse tamsoje ar šviesoj? Kur šilta ar vėsiau? Nes nokinus tik nedaug ant palangės.
Atsakyti
nus, mergai, pasigirt tai absoliut neturu kuom...kažkaip tai taip... tiesa, laukiniai- gražūs, auga visi penki daigai kuo puikiausiai, nuskyniau kibiriuką nuo jų žalių- maro bajau, tai nokinau dėžėj. ale maras anų nejama.šiltnamis tai šeip sau- kelis išrooviau ir tiek. nuskinu vis žalius, maža kas- rizikuot nenoriu. Šlapia labai visur aplink, tai nei laistau nei k ą- auga puslaukiniai, tarkim. Negaliu nei baisuliniai geru derlium nei dar kuom pasigirt. lietuviam papeikimas, neypatingi visiškai. Kitais metais ir aš vis kasdien kažką pasižadu, ale kaip bus pavasariop- sunku prognozuoti koks mėnulis kaip sušvies. Tiesa, lietuviai- skanūs, tas tiesa, ir skonis ir kvapas tokis pomidorinis geras pas visus. reiks rudeniop kažką keist man- arba šiltnamio žemę, arba šeimininkę, bo ko tais ne stebuklai šiemet verysad.png
Atsakyti
Šiuo oru tai pas mane ištvermingiausi hibridai - Corazon ir Toro. Daugiau hibridų neturiu, bet anie kažkaip dar nėra taip dėmėtligės pažeisti. Ir tikiuosi dar rugsėjį iš jų daug naudos turėti. Tai va jais ir galiu pasigirti. Corazon auginu pirmus metus, bet esu labai patenkinta, nes prie visa ko dar skonis ir konsistencija neblogi. Nebent jiems galima prikišti, kad nuo pomidorų gausos sugebėjo nulūžti, bet čia ir aš laiku nesusisgribau jų paremti.

Mano šeimyna pomidoriško marinuoto nevalgo nieko. Dar iš bėdos ketšupą sugrūdu į padažus. Sulčių net nenoriu gaminti, nes žinau, kad tikrai niekas jų nepajudins nei pirštu.
Labai norėčiau džiovinti, bet maistinės kandys - didelė bėda. Anos TAIP mėgsta pomidorus, kad net per karštas oras joms nebaisus. Prilenda ir sugeba dar pomidorams džiūstant pridėti kiaušinių.

Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 08 11, 17:27)
Šiuo oru tai pas mane ištvermingiausi hibridai - Corazon ir Toro.

Pas mane Toro ir Marfa visiškai nepažeisti dėmėtligės. Toro tai iš viso anksčiausiai pradeda derėti, neserga ir vėliausiai baigia. Marfa vėlyvesnė. Dėl džiovinimo, tai džiovinant orkaitėje, kandžių niekada nepastebėjau.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 08 11, 16:27)
Šiuo oru tai pas mane ištvermingiausi hibridai - Corazon ir Toro.
Labai norėčiau džiovinti, bet maistinės kandys - didelė bėda. Anos TAIP mėgsta pomidorus, kad net per karštas oras joms nebaisus. Prilenda ir sugeba dar pomidorams džiūstant pridėti kiaušinių.

man toro pirmas susirgo maru siemet.

o del dziovinimo-3m.dziovinu,nei kart nepuole jokie vabzdziai.gal nedaziovinat.as linkusi perdziovint
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2016 08 11, 06:49)
Buvo ir man taip po pirmų metų - žadėjau neaugint, bet atėjo pavasaris ir vietoj vieno šiltnamio jau du wink.png

Beje, žalius nokinate dėžėse tamsoje ar šviesoj? Kur šilta ar vėsiau?  Nes nokinus tik nedaug ant palangės.

Aš tai nokinu šiltnamyje,ant sausos žolės, nes namuose vaisinės muselės labai puola.

Papildyta:
QUOTE(girene @ 2016 08 11, 20:55)
man toro pirmas susirgo maru siemet.

Kai maro nėra, tai Toro labai geras, nes neserga dėmėtlige.
Atsakyti