Gal kas nors turite pomidorų sėkliukių "Vytėnų didieji"?

Kokiu atstumu sodinate pomidorus siltnamyje ?
Planuoju sodinti aukstaugius pomidorus. Siltnamis nebus labai didelis.
Galvoju gal kas 40cm, bet cia būtų gerai ar ne ?
Pirmi metai, kai viena seimininkausiu tai reikia pagalbos.

QUOTE(kristynka* @ 2017 03 16, 15:40)
Kokiu atstumu sodinate pomidorus siltnamyje ?
Pirmi metai, kai viena seimininkausiu tai reikia pagalbos.

Jeigu auginsit vienu stiebu, tai puse bedos.Siaip reiketu daugiau vietos..Mano nuomone .
QUOTE(kristynka* @ 2017 03 16, 15:40)
40 cm labai mažai, reikia daugiau. Kaip SaVi sakė, priklauso dar ir nuo nuo to, kiek stiebų bus. Aš dviem- trim stiebais kas 70 cm sodinu

O aš sodinu atstumu vienas nuo kito 45 cm. ir nesiskundžiu. Auginu vienu stiebu, nes taip man labiau patinka. Galima daugiau veislių išbandyti.
Kai rudenį raunu, tai nepasakyčiau, kad šaknys būtų labai labai plačiai. Mano galva man tų 45 visiškai optimaliai užtenka. O su lapais, tai juos bet kuriuo atveju genėjam be gailesčio.
Pernai vasaros pabaigoje pasakiau, kad šiemet bus ne daugiau kaip 25 daigai ar kažkas tokio. Tai dabar apetitas šiek tiek padidėjęs - bus 40
bet ir tuom labai džiaugiuosi, kad nebe 60. Jau daigyklų mažiau tampyti, viskas ant palangių telpa ir po lempom
. Tikiuosi, kad ir prasidėjus nešiojimo į šiltnamį sezonui labai pasijaus.
Šiemet šiek tiek užsivėlinau su sėja. Bet matau, kad ne paskutinė...O kai jūs sakot, kad "sėjot" tada ir tada. Tai ką tai reiškia? Čia ant radijatoriaus daigint pradėjote tą dieną ar jau sudaigintus į dirvą kišot? Na gal ne visos taip daigina kaip aš aišku... Aš daiginu always'uose ant šiltų vamzdžių. Tai tokia sudygimui vistiek reikia kokių 3-4 dienų. Paskui kai pradeda lįsti šaknis, kišu į žemes ir per maždaug parą-dvi pasirodo stiebelis ir lapeliai.
Kai rudenį raunu, tai nepasakyčiau, kad šaknys būtų labai labai plačiai. Mano galva man tų 45 visiškai optimaliai užtenka. O su lapais, tai juos bet kuriuo atveju genėjam be gailesčio.
Pernai vasaros pabaigoje pasakiau, kad šiemet bus ne daugiau kaip 25 daigai ar kažkas tokio. Tai dabar apetitas šiek tiek padidėjęs - bus 40

Šiemet šiek tiek užsivėlinau su sėja. Bet matau, kad ne paskutinė...O kai jūs sakot, kad "sėjot" tada ir tada. Tai ką tai reiškia? Čia ant radijatoriaus daigint pradėjote tą dieną ar jau sudaigintus į dirvą kišot? Na gal ne visos taip daigina kaip aš aišku... Aš daiginu always'uose ant šiltų vamzdžių. Tai tokia sudygimui vistiek reikia kokių 3-4 dienų. Paskui kai pradeda lįsti šaknis, kišu į žemes ir per maždaug parą-dvi pasirodo stiebelis ir lapeliai.
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 03 16, 21:50)
O aš sodinu atstumu vienas nuo kito 45 cm.
ir aš tokiu atstumu daugelį sodinu...tarp žemesnių tik iki 60,nes jų šakos plačiau išsiskleidžia..
šiemet pomidorų nedaiginau, dabar tiesiai į akmens vatos kubikus dėlioju ...šiai valandai apie 70sėkliukų sutupdyta
gal padėsit kuri nors,jei auginot...Veislė ,,juodasis čigonas''.Ar tai ne tas pats kas'' čiornyj mavr''?nes esu mainais gavusi ,cituoju:''senovišką ''juodąjį čigoną''''',ir mąstau ,ar jo man reik...Jei tai ne čiornyj mavr,tai tada nieko nerandu apie tą veislę

QUOTE(Dumsė @ 2017 03 17, 06:27)
Mano kica irgi tai kokią papriką, tai pomidro daigelį taikosi nukąsti.
koks jaukus vaizdelis

QUOTE(Dumsė @ 2017 03 17, 06:27)
Mano kica irgi tai kokią papriką, tai pomidro daigelį taikosi nukąsti. Per daug nesiautėja, tik vieną kitą
[

[

o jei tai kolekcinis ir vienintelis?

Per stiklą- visada. Pritariu.