Radau tokia info
Gelsta lapai
Pomidorų lapai gelsta dėl kelių priežasčių, dažniausiai dėl to, kad dirvoje trūksta maisto medžiagų. Kai trūksta azoto, gelsta viso augalo lapai, o jei kalio lapų pakraščiai. Jei trūksta magnio, taip pat gelsta lapai, ypač seni. Ant jaunesnių iš pradžių tarp gyslų išryškėja geltonos dėmės, o gyslos išlieka žalios. Kai trūksta geležies, lapai pagelsta viršūnėse. Augalai geležies gali neįsisavinti, jeigu netinkamas grunto rūgštingumas ar silpna šaknų sistema. Dėl mangano ar cinko stokos ant jaunų pomidorų lapų gali atsirasti gelstančių dėmių.
Kita lapų geltimo priežastis per mažas apšvietimas. Augalo viršutiniai lapai sudaro šešėlį, todėl senstantys apatiniai natūraliai gelsta. Tokius lapus reikia šalinti, tuomet tarp augalų pagerėja oro judėjimas.
Dar viena priežastis silpna šaknų sistema, todėl augalas nepajėgia pasisavinti maisto medžiagų. Sutrikus maisto medžiagų apykaitai, lapai ima gelsti. Labai svarbu, kad augalo vegetatyvinis ir generatyvinis vystymasis būtų tolygus. Tręšti reikėtų atsižvelgiant į augimo tarpsnį ir maisto medžiagų kiekį šiltnamio grunte.
Lapai taip pat gali gelsti dėl ligos, dėl netinkamai panaudotų cheminių preparatų poveikio.
Gal kažko trūksta,bus lengviau apsispręsti