JMD uzuojauta del tokio vaziavimo

Parasyk kaip pas jus Marinoj - bus bura ar ne

Sveikos, grizom siandien ir mes is keliones po Balkanus. Turejom intensyvu tura po Kroatija, Juodkalnija, Bosnija ir Hercegovina. Dvi savaites keliavom kasdien vis kitur. I prieki varem per Cekija, Austrija ir Slovenija, o atgal per Vengrija ir Slovakija. Lenkijoj tiek i prieki tiek atgal baisus kamsciai, pastovus remontai, nemazai laiko praleidom stovedami vietoj. Atgal per Lenkija vaziavom gal 12val , i prieki panasiai, zodziu grisim i Lenkija, kai susitvarkys kelius... Dauguma nakvyniu buvo uzbukintos, isskyrus pacias paskutines link namu.
Vaziuojant i prieki aplankem Brno pili ir Cekijos urvus, griztant uzsukom i Slovakijos Tatruose esanti akvaparka su terminiais baseinais ir kitom pramogom ( akvaparko dydis kaip musu kokie 5 vichy :-) )
Pravaziavom visa Adrijos magistrale, neuzsukdami nei karto i greitkeli, tikrai neatsibodo, karta pervaziuoti tikrai verta!
Aplankem Plitvicu parka, Paklenicos nac parka( perejom tarpekli, lipom i aukstai kalnuose esanti urva), nuleidom saule Zadare klausydamiesi juros vargonu, aplankem Trogir miesta. Buvom suplanave Splito miesta, bet pasirinkom vietiniu ekskursija nardyma su vamzdeliais juroje. Toliau lauke kelione i Hvar sala, Makarska su Biokovo kalnais, Ploce ezerai ir Dubrovnikas. Apie Juodkalnija ir Bosnija nerasysiu nes tai jau kita tema. Neieskojom mes Kroatijoj Lietuvos , todel man patiko viskas, isskyrus Makarskos papludimi. Baisiai nesvaru, aplink vien nuorukos, vanduo baisus, uzteko vieno karto pasimaudymo ir visur rusu kalba. Makarskoj apsistojom tik del rytinio zygio i Biokovo kalnus.Aplankem ir salia Makarskos sudegusius miskus. Vaizdas klaikus...
Vistik sakyciau laikas nebuvo idealus siai kelionei, nors man karstis patinka ir as ji gerai pernesu, vyrui ir vaikui buvo stipriai per karsta. Ne karta uzfiksavom ir virs 40 temperatura. Lietaus Kroatijoj nematem visai.
Is visos keliones man labiausiai patiko Juodkalnija, nematem mes tu aprasytu siukslynu, ko nepasakyciau apie Bosnija. Jei kam daug siuksliu Kroatijoj, pasukit giliau i Bosnija ;-)
Jei kas domina tiksliau, klauskit, aprasysiu.