Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojai 2016

o aš dvi su virš pintinės ax.png raudonikiai labai dailūs ir baravykai paaugę. Jei randi didesnį ir dar stovi tai gali tikėtis,kad dar kažką išsipjausi iš galvos biggrin30x30.png jei mažas, gali net neimt biggrin30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Teoleda @ 2016 08 24, 16:24)
Niekas nenuvargino,nes pas mus grybų nėrrrrrrrrrrr tongue30x30.png šiandien apsukome didžiausius plotus,nieko doro.Keliolika raudonikių ir keletas mirusių baravykų.Nieko nesuprantu,visi tempia,tįsia,per naktis marinuoja ir džiovina,o pas mus ramybė smile30x30.png ...

Pas mus ir jau pabaiga, siandien buvau, nerealiai pavargau, baravykams amen, keli raudonikiai. Padzioviau krepsius iki sekancio dygimo, jei tik jis bus.
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2016 kibirusų19:48)
Pas mus ir jau pabaiga, siandien buvau, nerealiai pavargau, baravykams amen, keli raudonikiai. Padzioviau krepsius iki sekancio dygimo, jei tik jis bus.

Pernai vos ne spalio mėn prasidėjo,tad aš dar labai tikiuosi nesukirmijusių :-).Miške gal jau per šlapia,ryte net garas kilo nuo žemės.....Laukiam,laukiam :-) Kaimynas parsivilko 4 kibirus šilbaravykių,sako,va,kaip reikia grybaut :-).Bet tingiu trenktis 30km dėl jų..
Atsakyti
Niu orai kaip ir grybiniai, bet grybu nera labai daug schmoll.gif
Siandien pintinele prirankliojau per kelias vietas, toks asorti: kelmuciai, voveraites,visokiu piengrybiu, keli baravykai, keli raudonikiai ir keletas demetuju baravyku, mmm situos megstu, bet mazai tera ju wub.gif
Cia baravykas pokstininkas, auga zemyn galva biggrin.gif
user posted image

O sitie cia tie: piengybis gruzdas, dar juos vadina baltaisiais gruzdais, ar ne?
user posted image

user posted image

Ir sitais suabejojau, lygu tamprusis kazlekas? g.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
labas merginos ka skanaus is brukniu pasigamininti apart uogienes nes jos jau prisigaminau,gal koki skanu padaziuka ,pasidalinkit,aciu
Atsakyti
QUOTE(cius @ 2016 08 25, 17:02)
labas merginos ka skanaus is brukniu pasigamininti apart uogienes nes jos jau prisigaminau,gal koki skanu padaziuka ,pasidalinkit,aciu

Iš Fb platybių, konkrečiau: https://www.facebook...8...ry=Bruknės
"Pikantiška bruknių uogienė "Prie mėsytės":
Bruknės - 1kg
Vanduo 150 ml
Cukrus uogienių - 400 g
Cukrus rudas - 100 g
Cinamono lazdelė - 1 vnt
Kvapieji pipirai - 4-5 vnt
Gvazdikėliai - 5 vnt.
Verdu 40-45 minutes. Supilstau į indelius ir užsuku. Uogienė garnyrui, malonaus, šildančio, pikantiško skonio. Labai skanu su kepta vištiena, kalakutiena ar įdaryti kepant obuolių puseles.
Skanaus!"

"2ltr bruknių 0,5kg svogūnų, 1stiklinė cukraus 0,5 stiklinės acto 1 šaukštas druskos, maltų pipirų. Svogūnus supjaustyti smulkiai ir, viską sudėjus, virti40 min."

Ne mano, aš tik košes su kriaušėmis verdu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėta: 25 rugpjūčio 2016 - 19:08
QUOTE(Vėta @ 2016 08 25, 21:05)
Iš Fb platybių, konkrečiau: https://www.facebook...8...ry=Bruknės
"Pikantiška bruknių uogienė "Prie mėsytės":
Bruknės - 1kg
Vanduo 150 ml
Cukrus uogienių - 400 g
Cukrus rudas - 100 g
Cinamono lazdelė - 1 vnt
Kvapieji pipirai - 4-5 vnt
Gvazdikėliai - 5 vnt.
Verdu 40-45 minutes. Supilstau į indelius ir užsuku. Uogienė garnyrui, malonaus, šildančio, pikantiško skonio. Labai skanu su kepta vištiena, kalakutiena ar įdaryti kepant obuolių puseles.
Skanaus!"
"2ltr bruknių 0,5kg svogūnų, 1stiklinė cukraus 0,5 stiklinės acto 1 šaukštas druskos, maltų pipirų. Svogūnus supjaustyti smulkiai ir, viską sudėjus, virti40 min."

Ne mano, aš tik košes su kriaušėmis verdu.

aciu labai pabandysiu
Atsakyti
QUOTE(cavalli @ 2016 08 25, 14:59)

Koks baravykas thumbup.gif
Aš vakar radau prie Kauno marių baravyką biggrin.gif Didelį, sveiką. Negrybaujant, taip vaikščiojomės cool.gif
Atsakyti
niekas negrybauja? blink.gif šilta, turbūt nieko nėra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Emperatriz @ 2016 09 03, 14:19)
niekas negrybauja?  blink.gif šilta, turbūt nieko nėra  g.gif

Buvau trečiadienį,keli persenę baravykai ir keliolika raudonikių.daugumoje jau seni gry I mažiukai vos ne vytinti,sausa....
Atsakyti
QUOTE(Teoleda @ 2016 09 03, 13:49)
Buvau trečiadienį,keli persenę baravykai ir keliolika raudonikių.daugumoje jau seni gry I mažiukai vos ne vytinti,sausa....

O aš radau apysveikių vokietukų,voveruškų padžiūvusiu, ir labai didleį baravyką sveiką kaip ridiką thumbup.gif Važinejausi dviračiu, tai rinkau tik ką pamačiau ir prie ko netingėjau stoti biggrin.gif
Atsakyti
Per valandą pora kilogramų voveraičių, keletas raudonikių, vienas kitas šilbaravykis. Ne toks jau ir prastas laimikis. O po pietų lietus neleido nė nosies iškišti pro duris. Va tokie reikalai Dzūkijoje ax.gif
Atsakyti