QUOTE(4xmama @ 2015 04 09, 16:39)
tai kur gyventi? paskolini buta parduoti uz zemesne kaina, toliau moketi likusi paskolos skirtuma. ir kur gyventi? imti kita paskola? kas vienai mamai jau butu sunku ir gauti, taip manau.
na, Ingusia dabar neparduos bet kokiu atveju, nes nebus jos naujam "kakaliui" kur gyvent

QUOTE(4xmama @ 2015 04 09, 16:47)
Jus cia neprisikabinkite prie konkretaus atvejo. Nes atrodo, kad issisukinejate pritrukusi argumentu.
išeičių yra, jei tik nepradedama staugti "juk blogėja gyvenimo kokybė" - galima kambarį ar net porą jų išnuomot, galima visą butą išnuomot, o pačiai kraustytis į mažesnį ir pigesnį, gal visai apsimoka ir parduoti, nes mokėti paskolos likutį ir gyventi nuomojam bute gali būti pigiau, nei mokėti paskolą - kalbam juk apie Anykščius, ne apie Vilnių.
QUOTE(Ciccio @ 2015 04 09, 16:50)
išeičių yra, jei tik nepradedama staugti "juk blogėja gyvenimo kokybė" - galima kambarį ar net porą jų išnuomot, galima visą butą išnuomot, o pačiai kraustytis į mažesnį ir pigesnį, gal visai apsimoka ir parduoti, nes mokėti paskolos likutį ir gyventi nuomojam bute gali būti pigiau, nei mokėti paskolą - kalbam juk apie Anykščius, ne apie Vilnių.
galima ta, galima ana...
o jus realiai esat susidure su tokia ar panasia situacija?
parduoti buta turint vaiku - kryziaus kelias, net jei jau turi kita NT, kuri gali nurodyti teisme ir irodyti, kad vaikams gyvenimo salygos nepabloges.
kas drl tu paskolu - rasydama ieskini surasiau tik einamas vaiko islaidas, netraukiau jokiu komunaliniu, paskolu, tel ir pan. Ir ka - Vaiko teisiu apsaugos tarnyba (treciasis asmuo teisme) pareiske, jog mano prasoma suma islaikymui per maza, bo islaidos tai n kartu didesnes nei nurodziau.
tai dar karta siulau jums eiti teisejams savo tiesas irodineti
manu uz nuoma mokes tiek pat, kiek dabar uz paskola. Plius nuomoti su vaikais tiesiog eile stovinciu. O dar ir nezinai, kada nuoma bus nutraukta ir su vaikais kaip cigone keitaliosi tuos butus kasmet. man butu tokia situacija, rinkciausi paskola, o ne cigoniauti.
naujai paskolai reiks pradinio inaso, bus didesni reiklavimai kaip vienisai mamai, o paskolos dalis abejoju ar bus mazesne.
naujai paskolai reiks pradinio inaso, bus didesni reiklavimai kaip vienisai mamai, o paskolos dalis abejoju ar bus mazesne.
QUOTE(Ciccio @ 2015 04 09, 09:31)
Iš dalies tevelis2014 teisus, kodėl įskaičiuojat į vaiko išlaikymą būsto paskolas ir šildymus? Kaip vaiko turėjimas/neturėjimas įtakoja paskolas ar šildymo kainas? Būtų tie vaikai su mama ar nebūtų, jos paskola ir šildymas nuo to nepriklausytų. 150+150 eur (kas sudaro 1035 LTL) yra visiškai realu patenkinti būtinuosius vaiko poreikius ir net šiek tiek daugiau - maistą, aprangą ir pan. Kai kurios 4-5 asmenų šeimos gyvena už 2000 ltl per mėnesį, o jūs vieno vaiko neišlaikysit už 1000 ltl per mėn?
Kodel ir kaip itakoja? todel, kad gyvenant be vaiku, as galiu gyventi viena, 20kvm. bute ir mokesciai bei paskola bus atitinkamai mazesni.
Teismu praktika islaidas bustui/mokesciui pirpazysta be jokiu gincu ir islygu butinosiomis islaidomis vaikui islaikyti.

Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2015 04 09, 14:31)
tujinu aš visus - nesijausk išskirtine
dėl 100 eur nei pritariui nei nepritariu, viskas priklauso nuo konkrečios situacijos. Tu vis kalbi ir kalbi apie paskolas, tai tu man pasakyk, na, neturėtum tu vaiko, ir vyras tave paliktų - tie 600+400 niekur nedingtu, tau per menesi liktų 200 lt. ant maisto ir kitų dalykų. O tarkim, jei vaikas gyventų su tėvu ir tau reikėtų dar mokėt alimentus? Kaip mokėtum?

susimazintu busta, pvz. Paskolini isnuomotu. Persikeltu i mazesni, is uztektu daug mazesnio, bei maziau tektu moketi nuomos/mokesciu. as bent jau daryciau taip, jei vaiku tevas sutikti su tokiu variantu - pasidalinti vaikais, ir vienas kitam neskolingi jokiu islaikymu

As bandziau abu tevui isiulyti, neeme nei vieno. Su mielu noru mokeciau alimentus, ir lankyciau savaitgaliais.
mano klausimas ar kas nors be periodinio islaikymo, esat teismo prase, kad didesnes islaidas butu privaloma abiems tevams apmoketi per puse. tarkime vienam vaikui jau dabar matau, kad reiks breketu ir apatiniams, ir virsutiniams dantims ir pan. Musu teismo procesas dar vis vyksta
jei kas prase, kaip tai formulavo prasyme?
mano klausimas ar kas nors be periodinio islaikymo, esat teismo prase, kad didesnes islaidas butu privaloma abiems tevams apmoketi per puse. tarkime vienam vaikui jau dabar matau, kad reiks breketu ir apatiniams, ir virsutiniams dantims ir pan. Musu teismo procesas dar vis vyksta

QUOTE(4xmama @ 2015 04 09, 19:11)
jei kas prase, kaip tai formulavo prasyme?

slidus reikalas, nes tai, kad tu matai dar nereiskia, kad reikia. ir siaip tai vaikams ortodontines ploksteles yra kompensuojamos. Zinau, nes dabar tuo naudojames (jau gal treti metai kaip). Visas gydymas kainuoja mano laika ir kura veziojimui. Ir tai atliekant briketu daznu atveju ir neprireikia (pacioj pradzioj mums tai prognozavo, o dabar pati gydytoja sako, kad uzteks ploksteles, svarbu tik nemesti).
O formuluote galetu buti tokia, kad atsiradus vaiko poreikiams, kuriems patenkinti reiketu skirti daugiau nei xxx lesu, sias islaidas tevai dalinasi per puse.
Aš taip galvoju.... nueikit, žmonės, apkabinkit savo vaikus ir pasidalinkit su jais kokia nors savo gyvenimo patirtim ar išmintim. Bus garantuotai 100 kartų daugiau naudos nei supermamoj 3 dienas anonimus auklėt....

QUOTE(Bekasė @ 2015 04 09, 20:34)
slidus reikalas, nes tai, kad tu matai dar nereiskia, kad reikia. ir siaip tai vaikams ortodontines ploksteles yra kompensuojamos. Zinau, nes dabar tuo naudojames (jau gal treti metai kaip). Visas gydymas kainuoja mano laika ir kura veziojimui. Ir tai atliekant briketu daznu atveju ir neprireikia (pacioj pradzioj mums tai prognozavo, o dabar pati gydytoja sako, kad uzteks ploksteles, svarbu tik nemesti).
O formuluote galetu buti tokia, kad atsiradus vaiko poreikiams, kuriems patenkinti reiketu skirti daugiau nei xxx lesu, sias islaidas tevai dalinasi per puse.
nei velnio, nebent pakankamai auksta vaiko dantuku problemos klase. siaip, ir valdiskai tvarkant, ploksteliu kana - 200 eur, kurios keiciamos augant vaikui. privaciai, manau, kaina reikia dauginti maziausiai is dvieju
QUOTE(letka @ 2015 04 09, 21:44)
Aš taip galvoju.... nueikit, žmonės, apkabinkit savo vaikus ir pasidalinkit su jais kokia nors savo gyvenimo patirtim ar išmintim. Bus garantuotai 100 kartų daugiau naudos nei supermamoj 3 dienas anonimus auklėt.... 

Isminties ant duonos neuztepsi...