QUOTE(Miškų avietė @ 2016 08 30, 08:58)
Radot ką palyginti... vidurinės klasės, jauną amerikiečių šeimą ir lietuvių

Koks pragyvenimas, atlyginimai JAV ir kokie LT. Amerikoje vidutinė šeima sau gali leisti gyventi tik iš vyro algos, o moteris gali nedirbti, augindama vaikus.
Toks, beje, standartinis variantas ir yra. Kažin kiek jaunų lietuvių šeimų galėtų sau leisti gyventi tik vieno šeimos nario atlyginimo (kai vidutinis atlyginimas 600)? Tikriausiai dauguma

Ai, bet gi jei negali sau to leisti, tai gimdyk, kai būsi netolies 50
Visiskai nestandartinis. Taip tokiu yra, bet jei esi profesionale (professional), tai labai reta sedi namie. Mano rate bent tokiu nera.
QUOTE(Limcamca @ 2016 08 30, 10:00)
Jūs labai klystate. Šeimoje vienas dirbantis tikrai nėra standartinis dalykas, labiau išskirtinis. Nebent žmonės laaabai turtingi. Jūs pagalvokit, kad pvz sveikatos draudimą dauguma gauna iš darbdavių. Jei moteris nedirbs, iš kur ji gaus sveikatos draudimą? Retas kuris jį įperka.

Ipikrti tai iperkam, bet kainos skiriasi per darbdavius tai nesvietiskai. Deja, ne kiekvienas darbdavys gerus siulo.
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 08 30, 10:09)
Plius Amerikoje yra tendencija, kad darbdaviai apmoak ne tik darbuotojo, bet ir jo šeimos sveikatos draudimą (gal ne 100, bet bent 80%). Be to realistiškai pagalvokit... na, kiek jaunų šeimų pas mus leistų sau gyventi iš vieno algos, kai daugumai reikia visokias paskolas mokėtis?
Per mano vyro darbdavi mums seimai (3) draudimas butu 700 doleriu

Ir kad draudimas yra nereiskia, kad dengiama 100 procentu medicinines islaido. t.y. yra kazkokia out-of-pocket suma.
O galvojat amerikieciai paskolu nemoka? Mano bendradarbe isejusi motinystes atostogu. Abu su vyru labai daug pasieke, upper middle class. Gris i darba, nes paskolos uz studijas reikia moketi. Ka jau kalbeti apie paskola butui.