Įkraunama...
Įkraunama...

Aktualijos

QUOTE(Limcamca @ 2016 09 02, 13:54)
Tokia ta tvarka nei įžeidžia nei liūdina. Tik, kad su logika prasilenkia, tai jo. Bet, ne pirmas ir ne paskutinis koks nors įstatymas ar potvarkis su logika prasilenkiantis. Išgyvensim ir šį.


Logikos išties nerasta, bet ne tragedija. Apsipirkinėdama pakalbėjau su kasininkėmis (ta, kuri aptarnavo, ir "kaimyne"), sakė per dieną "užkniso juodai", nes joms duotas nurodymas nepradėti skenuoti prekių, kol nepateikė paso/asmens tapatybės kortelės ar dar ko nors priimtino.

QUOTE(pikkolo @ 2016 09 02, 14:29)
Na tau bet kuris ketvirtokas Kaune pasakys, kad jei neįstosi į LSMU ar Jėzuitų gimnaziją (ten yra nuo 5 klasės) tai tavo gyvenimas jau baigtas. Vilniuje manau irgi yra tokių pervertintų mokyklų.
Nors kai pagalvoji juk dauguma mūsų baigė eilines mokyklas ir nieko, išgyvenom, ir specialybes įgijom, darbus turim. Todėl niekaip nesuprantu kodėl taip yra sureikšminamas mokslas, kad paskui negavus 100 tuko iš egzamino reikia žudytis.


Gal Kaune taip ir yra, bet Vilniuje mano vaikai ir jų draugai savo metu (prieš 15-9 metus) kalbėdavo visiškai kitaip, nors mokykla, kurią jie visi pradėjo lankyti pagal gyvenamą vietą, tuomet buvo geriausių Lietuvos gimnazijų penketuke, o dabar, kiek žiūrėjau, irgi išlieka aukštose pozicijose. Du iš mano keturių vaikų patys nusprendė išeiti į kitas mokyklas, kurios tuomet turėjo mažesnius reitingus, bet labiau atitiko jų interesus, ir nei mudu su vyru, nei patys vaikai, "nestradalinom" dėl laikinai suprastėjusių rezultatų perėjus į kitas mokyklas. Juolab "nestradalinam", kad iš mūsų vaikų tik vienas dirba pagal aukštojoje mokykloje įgytą specialybę, nes ir patys su vyru dabar dirbame visai ne tai, kas parašyta mūsų sovietiniuose diplomuose.
Atsakyti
Bet čia galioja tik alkoholį perkant, taip?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 09 02, 14:37)
nėra. Yra progimnazijos iki 8 klasės, yra gimnazijos - 9-12 klasės.
Jaunimo mokykla skirta nusikalsti linkusiems moksleiviams, bent pas mus.
Žodžiu, švietimo reforma - pavyko.



na taip, tokiu atveju tikrai reforma jūsų mieste praėjo itin skalndžiai. Vilniuje yra. Nežinau kelios ar viena, nes žinau tik tą vieną. Kuri priima visus tuos, kuriems tą vidurinę, ar bent 10 klasių baigti. Na dar turim savo Versmės gimnaziją

"25. Specialiųjų poreikių mokinių ugdymo turinys formuojamas vadovaujantis valstybės apibrėžtu ugdymo turiniu ir atsižvelgiant į individualias pagalbos ir paslaugų reikmes ugdymo procese, atsirandančias dėl asmens įgimtų ar įgytų sutrikimų ar (ir) nepalankių aplinkos veiksnių.
26. Specialiųjų poreikių asmenų ugdymas grindžiamas ugdymo individualizavimo principu: individualaus ugdymo plano sudarymas, mokymo(si) metodų ir veiklos parinkimas siekiant, kad mokinys, turintis specialiųjų poreikių, įgytų bendrąjį dalyko, socialinį kultūrinį, technologinį raštingumą, pasiektų dorinę, tautinę ir pilietinę brandą, baigtų vidurinio ugdymo programą, išlaikytų brandos egzaminus ir įgytų vidurinį išsilavinimą.
27. Jeigu, nepaisant teiktos pagalbos ir paslaugų, specialiųjų poreikių mokinys nepasiekia dalyko bendrojo kurso programoje numatyto patenkinamo pasiekimų lygio, tai bendrojo kurso programa mokiniui taikoma individualiai, o mokinio pasiekimai ir pažanga vertinami pagal jo gebėjimams individualiai pritaikytos (adaptuotos) programos numatytus pasiekimus."
Ir dar Saosio 13- toji vidurinė irgi turi galimybių. Bet tai kokiam kiekiui mokinių. Žodžiu irgi pasisekė reforma.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2016 09 02, 06:40)
Kodėl vėl kraštutinumai, jei be diplomo, tai būtinai  su puikiais rezultatais, jei su diplomu, tai lyg ir nieko nemoka. O jei būtų tai darbo vietai būtinas diplomas ir būtų atėjęs su diplomu ir su tokiais pačiais kaip tavo vyro super rezultatais, tai kažin ar vyras būtų sėdėjęs ramus.

Senelių namų, poliklinikų, ligoninių ir kt. įstaigų vadovų išsilavinimas nėra medicininis, nes jis ne žmones gydys, o dirbs su personalu, priiminės sprendimus, valdys tą įstaigą,, todėl tokie vadovai turi turėti teisinį, ekonominį, finansinį ar kokį vadybinį išsilavinimą. Bet niekaip nepatikėsiu, kad tokias įstaigas gali valyti žmonės BE jokio išsilavinimo.

O kodėl tu ten dirbdama netapai kažkuo ,,aukščiau'', nepadarei karjeros? Juk tikiu, kad  dirbai gerai, esi atsakinga, turėjo pastebėti, įvertinti?


Jis neeilinis egzempliorius lotuliukas.gif Geriausias tongue.gif
As jo klausiau, o jei vistik negausi. Atsakymas: Jei centrinej bustinej sedi zmones be smegenu, jam geriau dirbti pas konkurentus.

Jei nenorite - netikekite. Jusu valia 4u.gif

Ne visiems karjera yra svarbu mirksiukas.gif As vaika pasigimdziau ne tam, kad svetimos aukles augintu 4u.gif As tik dabar pradejau svarstyti, ar noriu dirbti pilnu etatu.

QUOTE(pikkolo @ 2016 09 02, 07:19)
Taip, yra darbų kur nereikia aukštojo išsilavinimo diplomo, kur užtenka kolegijos ar baigti kursus. Kad ir kokia kasininkė ar padavėja, bet jei norėsi kilti ir daryti karjerą kad ir pradėjęs kasininku be diplomo niekaip, pvz. studentu dirbai, o baigęs nori jau būt vyr kasininku ar parduotuvės vedėju. Vargu ar kas vien dėl tavo patirties paskirs. Teko vienais metais dirbti su neakivaizdininkais, tai ateidavo jau visai pagyvenusių žmonių mokytis, nes jiem reikėjo diplomo,kad galėtų kilti aukščiau. Ir šiaip nelabai įsivaizduoju, kad kokioj Vokietijoje paskirtų direktoriumi bemokslį. Ir tai ne vien dėl patirties, nes išmokti galima viską, bet dažnai mokslus baigusio žmogaus akiratis būna platesnis, bendrosios žinios geresnės, o tuo labiau kultūra bendraujant tiek su darbuotojais, tiek su klientais. Pas mus dar yra tokių direktorių, bet daugiausia jie patys ir būna įkūrę savo firmelę, tad jai ir vadovauja, bet dažnas vis viena ieško tos srities specialistų, su diplomu. Žinoma kartais perlenkiama lazda, kuomet į administratorės vietą ieško žmogaus su magistru. Vat taip ir gaunasi paskui kuriozinės situacijos, kuomet sandėlininkas su viduriniu, uždirba daugiau nei administratorė su magistru.


Maniskis pradejo nuo kasininko. Jis "Rimi" pats iskope iki direktoriu. Be jokio diplomo. Kai nusprendeme kraustytis i kita apskrity, jo regijoninis sefas pasiule didziausia Oslo parduotuve, kad ji sulaikytu. Maniskis atsisake. Kita diena jau skambino kito regijono (kur turejom persikraustyti) sefas ir pasiule rinktis is eiles galimu variantu. Beja jam taip pat buvo pasiulytos regininio sefo pareigos. Atsisake.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 09 02, 15:13)
Tai aš žinau  biggrin.gif 
Tą ir turiu galvoje - yra profesinių, kurios priima net BE pagrindinio išsilavinimo, nekalbant apie vidurinį. Nuo 14 m.
Taip sakant, po 8 klasės. Pabaigia ten pagrindinį, įgyja profesiją.
Nepagaunu, kur Karusia randa bėdą.

Bitės šešėlis - ar žinai dabartinę švietimo sistemą?
PAGRINDINIS IŠSILAVINIMAS (10 klasių) įgyjamas gimnazijos klasėse. Į kurias nepriima vaikų su spec. poreikiais.
Tokio amžiaus tokie vaikai NEGALI gyventi be suaugusiųjų priežiūros, vadinasi mokykla, kuri priima mokytis - kiekviename mieste. Dabar tokie vaikai paliekami ant ledo - baigei 8 klases, tėvai neturi pinigų privačiai samdyti korepetitorių, profesijų pasirinkimas mergaitėms - kirpėja, namų ūkio ekonomė. taškas. Jei neturi meninių gebėjimų (kirpėjai) -esi bedarbis. Be kvalifikacijos.

QUOTE
Panevėžio rajone (5 pagal dydį Lietuvos miestas) yra ir vidurinių mokyklų
kurios? Paltaroko? į ją konkursas didesnis (pirmoje klasėje!!!) nei į VU.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 09 02, 21:00)
Bitės šešėlis - ar žinai dabartinę švietimo sistemą?
PAGRINDINIS IŠSILAVINIMAS (10 klasių) įgyjamas gimnazijos klasėse. Į kurias nepriima vaikų su spec. poreikiais.

Na kiek žinau pas mus yra pradinės mokyklos iki 4 klasės (dažniausiai būna kartu su pagrindinėmis) pagrindinės, kuriose mokomasi iki 10 kl. ir gimnazijos į kurias galima pereiti tiek baigus 8 klases, tiek 10 klasių. Taip, kad įgyt pagrindinį išsilavinimą nebūtina lankyt gimnaziją.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2016 09 02, 19:46)
Bet čia galioja tik alkoholį perkant, taip?

taip
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 09 02, 10:27)
Jei neklįstu, tai čia prekybininkų sprendimas. O pagrindas turbūt bendras - teisė/pareiga įsitikinti, kad parduodama tinkamo amžiaus asmeniui.


Ar teisingi gandai sklando, kad 'nusiraso' dokumento duomenis betikrindami g.gif


QUOTE(Hmmm... @ 2016 09 02, 11:39)
Banke kai dokumento paprašo už bet kokią operaciją (net jei tame banke sąskaitos neturi ir nori tik kokius 50 € į kitą valiutą išsikeist), kažkaip niekas neįsižeidžia.


Neisizeidime esme. As nesuprantu, kam bankui reikalingas mano dokumentas keiciant pinigus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2016 09 03, 01:38)
Ar teisingi gandai sklando, kad 'nusiraso' dokumento duomenis betikrindami  g.gif


skanuoja ir siunčia į statistikos departamentą.
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2016 09 03, 01:38)
Ar teisingi gandai sklando, kad 'nusiraso' dokumento duomenis betikrindami  g.gif

Neisizeidime esme. As nesuprantu, kam bankui reikalingas mano dokumentas keiciant pinigus  unsure.gif


Ne.

Aš irgi ne. Galimai kas nors susiję su mokesčiais, jei keiti dideles sumas pinigų. Nes ten tai duomenis nurašo, jei teisingai pamenu. Nors ten bet ką darant dokumento prašo, net kokią įmoką mokant. Tai turbūt tiesiog "tokios taisyklės", be gilesnių minčių. Bet kadangi aš nieko "sukto" nedarau ir neplanuoju, slėpt irgi neturiu ko, tai gali prašyt kiek telpa jiems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 03 rugsėjo 2016 - 07:01
QUOTE(Ašaka @ 2016 09 02, 19:26)
Logikos išties nerasta, bet ne tragedija. Apsipirkinėdama pakalbėjau su kasininkėmis (ta, kuri aptarnavo, ir "kaimyne"), sakė per dieną "užkniso juodai", nes joms duotas nurodymas nepradėti skenuoti prekių, kol nepateikė paso/asmens tapatybės kortelės ar dar ko nors priimtino.
Gal Kaune taip ir yra, bet Vilniuje mano vaikai ir jų draugai savo metu (prieš 15-9 metus) kalbėdavo visiškai kitaip, nors mokykla, kurią jie visi pradėjo lankyti pagal gyvenamą vietą, tuomet buvo geriausių Lietuvos gimnazijų penketuke, o dabar, kiek žiūrėjau, irgi išlieka aukštose pozicijose. Du iš mano keturių vaikų patys nusprendė išeiti į kitas mokyklas, kurios tuomet turėjo mažesnius reitingus, bet labiau atitiko jų interesus, ir nei mudu su vyru, nei patys vaikai, "nestradalinom" dėl laikinai suprastėjusių rezultatų perėjus į kitas mokyklas. Juolab "nestradalinam", kad iš mūsų vaikų tik vienas dirba pagal aukštojoje mokykloje įgytą specialybę, nes ir patys su vyru dabar dirbame visai ne tai, kas parašyta mūsų sovietiniuose diplomuose.

Logikos tikrai nera,bet trgedijos nedarau.Jug ne kelnes nusimaaut praso lotuliukas.gif Pati esu kasininke.Vakar dienos laukem su nerimu,o kas bus? O gi nieko smile.gif Mane eme juokas prasant dokumentu.Didziaja dali pirkeju juos rodant.Netureje dokumentu ir nenusipirke elgesi ramiai.
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 09 03, 09:16)
Logikos tikrai nera,bet trgedijos nedarau.Jug ne kelnes nusimaaut praso lotuliukas.gif Pati esu kasininke.Vakar dienos laukem su nerimu,o kas bus? O gi nieko smile.gif Mane eme juokas prasant dokumentu.Didziaja dali pirkeju juos rodant.Netureje dokumentu ir nenusipirke elgesi ramiai.


nieko, baigsis rinkimai, baigsis šou.
Atsakyti