QUOTE(world @ 2016 08 03, 14:18)
As galvoju, kad galejo pasitaikyti ir salmonelioze uzkresti kiausiniai, ar tokiu atveju, nebutu tiek uzsikretusiuju?
Jei laikytųsi higienos, nebūtų. Juk salmonelės būna tik ant kiaušinio lukšto, todėl yra taisyklės kaip elgtis su žaliais kiaušiniais, kaip ir kur juos laikyti, kada plauti rankas ir pan. Jei ruošiant patiekalus su žaliais kiaušiniais juos prieš naudojimą gerai nuplausite, taip pat visus įrankius, kurie lietėsi prie kiaušinių ir rankas, nebus jokio salmoneliozės užkrato.
Dar gali būti, kad darbuotojas kuris ruošė tuos eklerus pats serga salmonelioze, bet gal nebūtų tiek susirgusių

Nes tada būtų tik atsitiktinis užkrėtimas, o ne toks masiškas.
Papildyta:
Dažna klaida kuri daroma ir namie, tai kad prie kiaušinių dėklų (ant jų irgi gali būti salmonelių) ar pačių kiaušinių šaldytuve yra laikomi paruošti gaminiai ar tokie, kurie nėra kepami, verdami, kaip kad dešra. Taip pat dažnai užmirštama nusiplauti rankas pačiupinėjus žalius kiaušinius. Ne išimtis ir kavinės, kepyklėlės.