Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 40

QUOTE(vaikis_ @ 2016 08 23, 07:31)
Tavo atveju PUR atlieka ir apsiltinimo funkcija, jeigu kalbam apie Soudal Soudatight lq mastika - tai is fiansines puses pakankamai pigus daigtas. Sunaudojau 3 vnt. 5 kg kibirelius, kas finansine israika butu 3 x 17 EUR.
Tiesa yra ir purskiamas variantas su kompresoriaus pagalba, Soudatight SP vadinasi. Tik pas mus Soudalis neturi atsivezes, paprasius gal ir sutiktu atsivezti.

kur galima tos mastikos įsigyti?
turiu blowerproof dar kibirėlį, bet įtariu neužteks
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2016 08 23, 08:51)
kur galima tos mastikos įsigyti?
turiu blowerproof dar kibirėlį, bet įtariu neužteks

visa Soudal produkcija perku Siaures miestelyje - Verkių g. 29
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 08 22, 17:38)
..... prieš tinkavima sienos ir grindų sandūra nutepta soudatight lq mastika...

Kad teisingai suprasti tai ištepėte:
1) Tik sienos ir grindų sandūrą? t.y. kampą
ar
2) Sienas (visu plotu) ir grindų sandūrą ? smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 08 22, 15:50)
Termas vyrukai padarė pirmąjį sandarumo testą ir turime 0.11

Puikus rezultatas. Sveikinu. victory.png O koks kombinuotas rezultatas išėjo ir kuris variantas geresnis - neigiamo slėgio ar teigiamo slėgio? Jie dabar rezultatą rodo nebe kompiuterio, o šito prietaiso ekrane? Kažką po akreditacijos patobulino?
Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2016 08 22, 14:35)
Puikiai zinau, kad zmogus "prisipratina" (ar prisijaukina) vieta prie saves ir pats prie jos per kuri laika pripranta ir tada jau paprastai mato daugiausiai jos privalumus.

Aš išvardinau labai objektyvius dalykus, kodėl Pilaitė geriau nei Antakalnis: platesnės gatvės, mažiau šviesoforų, aplinkkeliai į visas puses, mažiausias nusikalstamumas Vilniuje ir t.t. Antaklinis yra prestižinis rajonas, bet ten sklypai kainuoja baisiai brangiai. O tie, kurie pigesni, yra soduose, su dar siauresnėmis gatvėmis ir jos nieko nėra geresnės nei Pilaitė. Antakalnio vienintelis privalumas - daug žalumos. Daugiau nematau privalumų. Pirkti butą Antakalnyje - taip geras sprendimas, bet dažnas namas būna taip toli nuo centro, nors ir vadinasi Antakalnis.
Papildyta:
QUOTE(Adwoco @ 2016 08 22, 20:34)
Juokingas pasirode Antakalnio ir Pilaites palyginimas.. O optimizmas del golfo lauku ir misku Pilaiteje.

Kodėl negalima lyginti? Kai yra noras kabinėtis prie visko, tai tada taip ir atrodo.
Papildyta:
QUOTE(remiga @ 2016 08 22, 21:54)
Garažas tiesiog priglaustas prie šilto namo.

Kaip konkrečiai bus įgyvendintas šitas sprendimas? Man atrodo daugelis norėtų pamatyti kaip prie namo be šalčio tiltų bus prijungtas garažas. Būtų įdomu visi mazgai: pamatų, sienų ir stogo sandūra.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 08 23, 10:03)
Puikus rezultatas. Sveikinu.  victory.png O koks kombinuotas rezultatas išėjo ir kuris variantas geresnis - neigiamo slėgio ar teigiamo slėgio? Jie dabar rezultatą rodo nebe kompiuterio, o šito prietaiso ekrane? Kažką po akreditacijos patobulino?
Papildyta:

teigiamas 0.10, neigiamas 0.11 berods taip buvo. Buvo ir kompiuteri pasijunge, bet ziurejom per sio prietaiso ekrana. Net nezinau ar kazka patobulino po akreditacijos, prietaisai lyg tie patys ka termo bloge pavyksta is nuotrauku isziureti.
Atsakyti
Aš išvardinau labai objektyvius dalykus, kodėl Pilaitė geriau nei Antakalnis: platesnės gatvės, mažiau šviesoforų, aplinkkeliai į visas puses, mažiausias nusikalstamumas Vilniuje ir t.t. Antaklinis yra prestižinis rajonas, bet ten sklypai kainuoja baisiai brangiai. O tie, kurie pigesni, yra soduose, su dar siauresnėmis gatvėmis ir jos nieko nėra geresnės nei Pilaitė. Antakalnio vienintelis privalumas - daug žalumos. Daugiau nematau privalumų. Pirkti butą Antakalnyje - taip geras sprendimas, bet dažnas namas būna taip toli nuo centro, nors ir vadinasi Antakalnis.
Papildyta:
Kodėl negalima lyginti? Kai yra noras kabinėtis prie visko, tai tada taip ir atrodo.
Papildyta:

Matote, man atrodo, jog istorinio, autentiško, brandžių pušų apsuptyje įsikūrusio Antakalnio rajono nelabai etiška ir korektiška lyginti su neo-urbanistine plyne - Pilaite. O dar tie aplinkeliai, kuriuos pristatote kaip privalumus, nors realiai tai tik papildomas didžiulio triukšmo ir užterštumo šaltinis. Apie žvirkelį Vilniaus mieste (Pilaitė) aš jau nekalbu. Kadangi tamstos palyginimas pasirodė pernelyg neobjektyvus, tad ir kilo noras pakomentuoti. Tik tiek.
Atsakyti
Kaip konkrečiai bus įgyvendintas šitas sprendimas? Man atrodo daugelis norėtų pamatyti kaip prie namo be šalčio tiltų bus prijungtas garažas. Būtų įdomu visi mazgai: pamatų, sienų ir stogo sandūra.

Mano namo nešildomo garažo atskirimas nuo namo:

Atskirti rostverkai

Atskirtos sienos

Atskirtas garažo plokščias stogas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 23 rugpjūčio 2016 - 12:25
QUOTE(mariuzs @ 2016 08 23, 13:24)

Čia vertikalias mūro siūles kažkuo užsandarinate? Kuo? Skiediniu, klijais?
Atsakyti
Pigiausiais plyteliu klijais, armav mišiniu ar pan.

QUOTE(Verteris @ 2016 08 23, 11:50)

Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 08 23, 12:50)

taip, tais pačiais blokelių klijais
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2016 08 23, 13:24)

Mano garažas atskirtas taip pat nuo namo. Namas ant plokstės, garažas ant rostverko (pamato plokštė remiasi į garažo rostverką). Be to garažo grindų altitudė - 0,5m.Viskas kas virš pamato taip pat kaip nurodė aukščiau. Du atskiri statiniai neturintys jokio surišimo. Šiltinimai taip atskiri, sujungti per deformacinį profilį.
Atsakyti
Sveiki, gal kas galite duoti patarimą. Kaip sumonuoti teisingai pakeliamus garažo vartus 5000x2400h juos išnešant į apšiltinimo sluoksnį.

Pamatai plokštiniai. Su atskirimu nuo kitų patalpų per 50 mm xps.
Garažo Cokolis apšiltinta 100 mm xps.
Garažas nešildomas.
Garažo sienos arko m18. + neoporas 150 mm.

Kaip išvengti peršalimo per pamatą?
Atsakyti