Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 40

Šiandieną vienas "Lanretos" vyrukas matavo stiklajuostes. Gal ne pusę, bet apie 40 proc. stiklajuosčių bus naujos. Stiklo paketai - nauji, vidurinė tarpinė - nauja, pusę stiklajuosčių bus naujos. Realiai tik profilis/rėmas liks senas. Aš to vyruko klausiau: ar brangios stiklajuostės? Jis gerai nežinojo. Sakau tikriausiai nauji stiklo paketai, nauja vidurinė tarpinė, neoporo dešros ties stiklajuostėmis ir naujos stiklajuostės kainavo apie 2000 eurų. Sako su darbu gal net brangiau. Tiksliai nežinojo, bet tikriausiai kokie 3000 eurų. Praktiškai nauji langai išėjo.

Dar įdomiau yra su šitomis neoporo dešromis. Video medžiagoje akivaizdžiai matyti, kad mano sasyskos jas dedant skendo, krito, griuvo į tarpelį. Buvo prie namo atvažiavęs "Rehau" atstovas. Atsivežė kompą ir bandė parodyti, kur reikia tas sasyskas montuoti. Montuotojams niekaip nepavyko padaryti taip, kaip rodė gamintojo brėžiniai.

O, Olimpo dievai, pasirodo tų sasyskų būna skirtingų storių. Tas vyrukas sakė tiksliai nežino, bet tos sasyskos būna 3-4 skirtingų storių. Esamos mano sasykos buvo 13-14 mm storio. Akivaizdžiai per plonos. Taigi ieško dabar nebe sasyskų, o sardelių ir iš naujo kimš į langus. Dar vienas nuostolis jiems. Kaip man patinka visas šitas dešrelių balius. Tik alaus galėtų atsivežti. Padarytumėme lietuvišką OctoberFest.

Klausiu to vyruko: tai kodėl tų sasyskų neįdėjote iš karto (būtent jo firma - Lanreta - gamino langus). Negali būti, - sako, būtumėme įdėję. Tik dabar supratau visą reikalo esmę. Pasirodo, kad tos sasyskos dedamos tik į PHZ profilį. Visi kiti Rehau Geneo profilio variantai tų sasyskų neturi. Mano languose nebuvo ne tik sasyskų, bet ir storos PHZ tarpinės. IŠVADA - jie pardavė ne PHZ, o tik MD+ profilį, nes tai įrodo net du dalykai - tarpinė ir sasyskos. Štai ir visa sukčiavimo schema. Labai gerai pamenu *** pasakymą preiš 2 metus, kuomet supjausčiau Rehau langą - tau pardavė ne PHZ, o MD+. Pasirodo, kad jis buvo 1001 proc. teisus.
Atsakyti

Atsinaujinau. Turiu naują SM versiją. Nieko nesuprantu. Miškas. Kas dar bandėt?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 10 21, 23:44)
<p>Atsinaujinau. Turiu naują SM versiją. Nieko nesuprantu. Miškas. Kas dar bandėt?</p>

Gilus ir tamsus miskas... grizau prie senosios... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 10 21, 23:44)
<p>Atsinaujinau. Turiu naują SM versiją. Nieko nesuprantu. Miškas. Kas dar bandėt?</p>

Bandžiau. Apgailėtinas darbas. Kas darė, nežino elementarių taisyklių ir dėsnių tinklalapių dizaino, neseka naujausių tendencijų ir išvis nelabai supranta, kaip veikia forumai. Kai galvoji, kad dabartinė forumo sistema pasenus ir bloga, jie pateikia naujesnę... tada supranti, kad sena ne tokia ir bloga.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 10 21, 20:16)
Šiandieną vienas "Lanretos" vyrukas matavo stiklajuostes. Gal ne pusę, bet apie 40 proc. stiklajuosčių bus naujos. Stiklo paketai - nauji, vidurinė tarpinė - nauja, pusę stiklajuosčių bus naujos. Realiai tik profilis/rėmas liks senas. Aš to vyruko klausiau: ar brangios stiklajuostės? Jis gerai nežinojo. Sakau tikriausiai nauji stiklo paketai, nauja vidurinė tarpinė, neoporo dešros ties stiklajuostėmis ir naujos stiklajuostės kainavo apie 2000 eurų. Sako su darbu gal net brangiau. Tiksliai nežinojo, bet tikriausiai kokie 3000 eurų. Praktiškai nauji langai išėjo.

Dar įdomiau yra su šitomis neoporo dešromis. Video medžiagoje akivaizdžiai matyti, kad mano sasyskos jas dedant skendo, krito, griuvo į tarpelį. Buvo prie namo atvažiavęs "Rehau" atstovas. Atsivežė kompą ir bandė parodyti, kur reikia tas sasyskas montuoti. Montuotojams niekaip nepavyko padaryti taip, kaip rodė gamintojo brėžiniai.

O, Olimpo dievai, pasirodo tų sasyskų būna skirtingų storių. Tas vyrukas sakė tiksliai nežino, bet tos sasyskos būna 3-4 skirtingų storių. Esamos mano sasykos buvo 13-14 mm storio. Akivaizdžiai per plonos. Taigi ieško dabar nebe sasyskų, o sardelių ir iš naujo kimš į langus. Dar vienas nuostolis jiems. Kaip man patinka visas šitas dešrelių balius. Tik alaus galėtų atsivežti. Padarytumėme lietuvišką OctoberFest.

Klausiu to vyruko: tai kodėl tų sasyskų neįdėjote iš karto (būtent jo firma - Lanreta - gamino langus). Negali būti, - sako, būtumėme įdėję. Tik dabar supratau visą reikalo esmę. Pasirodo, kad tos sasyskos dedamos tik į PHZ profilį. Visi kiti Rehau Geneo profilio variantai tų sasyskų neturi. Mano languose nebuvo ne tik sasyskų, bet ir storos PHZ tarpinės. IŠVADA - jie pardavė ne PHZ, o tik MD+ profilį, nes tai įrodo net du dalykai - tarpinė ir sasyskos. Štai ir visa sukčiavimo schema. Labai gerai pamenu *** pasakymą preiš 2 metus, kuomet supjausčiau Rehau langą - tau pardavė ne PHZ, o MD+. Pasirodo, kad jis buvo 1001 proc. teisus.

Cibuli,liepk naujas sardeles kad supjaustytu 45 laipsniu kampu,kad nebutu uzlinkimu,taip kaip stiklajuostes. O tai kampai ziauriai ziurisi taip susispaude... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 10 22, 07:25)
Cibuli,liepk naujas sardeles kad supjaustytu 45 laipsniu kampu,kad nebutu uzlinkimu,taip kaip stiklajuostes. O tai kampai ziauriai ziurisi taip susispaude... mirksiukas.gif

Man irgi tokia mintis buvo kilusi. Tik kai supjaus, kaip gražiai suleisti? Toje vietoje gali likti tarpas ir gal bus dar blogiau nei užlenkus.

Įdomu koks būna gamyklinis variantas? Vaikiui langai atvažiavo su tomis sasyskomis. Gal jis matė kaip dėjo kampuose: lenkė ar buvo supjauta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 spalio 2016 - 08:22
QUOTE(cibulis @ 2016 10 22, 09:19)
Man irgi tokia mintis buvo kilusi. Tik kai supjaus, kaip gražiai suleisti? Toje vietoje gali likti tarpas ir gal bus dar blogiau nei užlenkus.

Įdomu koks būna gamyklinis variantas? Vaikiui langai atvažiavo su tomis sasyskomis. Gal jis matė kaip dėjo kampuose: lenkė ar buvo supjauta?

Tau spresti kas geriau, ar mikroninis plysys, ar kampuose plysiai nuo susispaudusios sasyskos. Ten medziaga minksta, lengvai apdirbama pjauni pora milimetru ilgesne ir susispaus, amortizuosis. Aisku tai papildomas darbas langistam. Nenori jokio plydio? Ikisk i siule silikono snapa, ipusk siektiek, visiskai hermetizuosis. Varijantu galima prigalvoti. Gundausi pas save tokias sasyskas susideti, tik reiktu rasti kas gali parduoti.
Atsakyti
Yra soudal spec medziaga tam, maciau. Reiktu pagalvot.
Pistoletu lyg įterpiama po paketu

QUOTE(biesas66 @ 2016 10 22, 08:54)
Tau spresti kas geriau, ar mikroninis plysys, ar kampuose plysiai nuo susispaudusios sasyskos.  Ten medziaga minksta, lengvai apdirbama pjauni pora milimetru ilgesne ir susispaus, amortizuosis.  Aisku tai papildomas darbas langistam.  Nenori jokio plydio? Ikisk i siule silikono  snapa, ipusk siektiek, visiskai hermetizuosis.  Varijantu galima prigalvoti.  Gundausi pas save tokias sasyskas susideti, tik reiktu rasti kas gali parduoti.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 10 22, 11:29)
Yra soudal spec medziaga tam, maciau. Reiktu pagalvot.
Pistoletu lyg įterpiama po paketu

Maciau kad yra tas dalykas, bet jauciu pistoletad kainuos nevaikiskai, poto ta medziaga.... Ziuri kad zumele ui... Aisku reiktu kainomis dometis o ne spelioti 😀
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 10 22, 08:19)

Berods lenkė kapuose pačią sasyska, sujungimai gavosi tiesūs. Bet geriau būtų Soudal spec putas supusti, sandariau ir šilčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 22 spalio 2016 - 14:28
QUOTE(vaikis_ @ 2016 10 22, 14:27)
Berods lenkė kapuose pačią sasyska,  sujungimai gavosi tiesūs.  Bet geriau būtų Soudal spec putas supusti, sandariau ir šilčiau.

Koks tikslesnis tų Soudal putų pavadinimas?
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2016 10 22, 16:54)
Koks tikslesnis tų Soudal putų pavadinimas?

Desrikes http://www.soudal.lt...69-fill-tape-pe
http://www.soudal.lt...70-fill-tape-pu

Nors manau, suputus flexi foamgun putikes butu net geriau .
Atsakyti