Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos ir kiti

Dar tik dvejus metus auginu. Užaugo ir praeitais metais, veislė Rosario buvo, bet sodinau tik keletą daigų pabandymui. Šiais metais užaugo visi, kuriuos auginau. A, tiesa, Astrachanskyj neužaugo. Gerai užaugo ir iš krapštytų sėklų . Daugiausiai tikėjausi iš Sniegių- užaugo, geri jie. Bet labai pasiteisino SRD -2. Mano sąlygos- žemė- priesmėlis, augo visiškai atviroje vietoje, be šešėlių. Manau, kad saulė jiems labai svarbu. Turi būti maksimaliai saulėta vieta, o smėlio žemė yra gerai, tik dėjau į duobes komposto, laisčiau bakteriniu raugu. Vietos minusai- labai vėjuota, nėra užuovėjų. Gerai augo šviežiai sukrautoje šiltoje lysvėje, bet ir paprastoje ariamoje žemėje buvo gerai. Planuoju ateinančiais metais auginti apie 30 daigų ir galvoju vis tik genėti, paliekant kokia dvi pagrindines šakas ir šalinti pažastis. Vieną šiais metais taip genėjau, buvo geriau, nesigavo džiunglės. Bet veislė veislei nelygu, vienos tįsta smarkiai, kitos kompaktiškos.
zydinti_gele, manau, kad problema gali būti saulės stoka. Galiu atsiųsti SRD, gal užaugtų? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 12 16, 18:54)

zydinti_gele, manau, kad  problema gali būti saulės stoka.  Galiu atsiųsti SRD, gal  užaugtų?  smile.gif

Tai ačiū, ačiū... parsisiųsiu. Nebent šiltnamyje pabandysiu. Bet vat sniegių jau nebeturiu po kelių nesėkmingų auginimo metų...blush2.gif Gal ir paprašysiu jeigu sugalvosiu. Atvirame grunte tai gal nėra prasmės.
Jeigu jokie neužaugo, tai tikriausiai ir tie neužaugs. O tai eilinį kartą sunaudos pačią geriausią vietą ir šnipštas.
Gali būti, kad ir saulė čia kalta. Pas mane iš viso sklype nėra tokios vietos kur būtų nuo ryto iki vakaro saulė. Vienose vietose iš ryto, kitur po pietų. Sklypas prie namo, tai užstoja arba pats mūsų namas, arba kaimynų namas, arba kaimynų medis smile.gif
Šiltnamis ir tai saulę gauna tik nuo 12,00. Bet šiaip tai viskas lyg ir užauga: ir agurkai lauke, ir pomidorai šiltnamyje, išskyrus melionus ir arbūzus.
Mamai daviau pabandyt. Pas ją ten saulė ištisą parą. Bet molis. Lygiai taip pat sėkmingai neužaugo. O vat pas kitas žiūriu be problemų auga be ypatingo šokinėjimo aplink.
Atsakyti
Gal kas gali pasidalinti Sniegių sėklytėmis 4u.gif ? Turėjau, bet prieš pora metų per Jonines užėjusi kruša visus daigus sunaikino...norėčiau dar kartą pabandyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2017 03 15, 11:03)
Gal kas gali pasidalinti Sniegių sėklytėmis  4u.gif ? Turėjau, bet prieš pora metų per Jonines užėjusi kruša visus daigus sunaikino...norėčiau dar kartą pabandyti ax.gif

Nerinkau savo sėklų , nes auginau kelias veisles , nenorėjau , kad susimaišytų.
Šiemet norėčiau pabandyt SRD -2 . Kur perkate , čia rusiškos ? vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Siunčiausi iš čia. Iš augintų, bene geriausias įspūdis. Sniegių neauginau.
Šįmet planuose bandyti skiepyti.
QUOTE(RZK @ 2017 03 15, 11:31)
Šiemet norėčiau pabandyt SRD -2 . Kur perkate , čia rusiškos ? vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Artinasi arbūzų sėjimas, dar pusantro mėnesio ir jau bus galima. Planuoju balandžio pabaigai, gal
30 d. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2017 03 15, 13:00)
Siunčiausi iš čia.

Gaila , jau parduota dry.gif
Atsakyti
QUOTE(RZK @ 2017 03 15, 11:31)
Nerinkau savo sėklų , nes auginau kelias veisles , nenorėjau , kad susimaišytų.

Kuri veislė labiausiai patiko? Ar buvo geresnių už Sniegius?
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2017 03 15, 15:16)
Kuri veislė labiausiai patiko? Ar buvo geresnių už Sniegius?

'Zloto wolicy' H ir Sniegiai , maždaug vienodai pas mane augo , Zloto gal kiek ankstyvesni , skonis abiejų geras buvo , ne visi spėjo prinokti , deja , bet sau užteko smile.gif
Atsakyti
Sveikos augintojos 4u.gif noriu jūsų patarimų unsure.gif Pirmi metai kaip ką nors auginsime šiltnamy. Tad jis pas mus nemažas ir...galvoju paauginti melionų ir arbūzų ax.gif bet dabar bijau,kad tai drambliuko svajonės. Sudaiginau jau kovo pirmom savaitėm. Ištyso...jau leidžia trečius lapelius. Dabar pasiskaičiau...ir matau,kad laaaaaabai paskubėjau. Gal galite patarti. Ką dabar man padaryti. Ar toliau auginti ant palangės iki gegužės? Gal į didesnius vazonus persodinti?Kaip ištemti tą laiką kol pasodinsiu į žemę?Esu panikoje blink.gif O dar visi melionai ir arbūzai sudygo. Melionų 20, arbūzų panašiai.
Atsakyti
QUOTE(gintaarielis @ 2017 03 26, 15:52)
Sveikos augintojos 4u.gif noriu jūsų patarimų unsure.gif Pirmi metai kaip ką nors auginsime šiltnamy. Tad jis pas mus nemažas ir...galvoju paauginti melionų ir arbūzų ax.gif bet dabar bijau,kad tai drambliuko svajonės. Sudaiginau jau kovo pirmom savaitėm. Ištyso...jau leidžia trečius lapelius. Dabar pasiskaičiau...ir matau,kad laaaaaabai paskubėjau. Gal galite patarti. Ką dabar man padaryti. Ar toliau auginti ant palangės iki gegužės? Gal į didesnius vazonus persodinti?Kaip ištemti tą laiką kol pasodinsiu į žemę?Esu panikoje blink.gif O dar visi melionai ir arbūzai sudygo. Melionų 20, arbūzų panašiai.

O kodėl taip darėte, ar šiltnamyje planuojamte arbūzus auginti ?
Aš tai melionus , auginamus šiltnamyje daiginu balandžio pabaigoje.
Manau, kad protingiausia būtų atsisveikinti su daigeliais, vis tiek nieko gero iš jų nebus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 26 kovo 2017 - 17:04
QUOTE(Dumsė @ 2017 03 26, 16:04)
Manau, kad protingiausia būtų atsisveikinti su daigeliais, vis tiek nieko gero iš jų nebus  4u.gif

Pritariu.
Aš taip pat sėju balandžio gale . Daigeliai užauga gražūs ir nevargsta, netįsta, ir derliumi džiaugiuosi. smile.gif
Atsakyti