Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos ir kiti

QUOTE(pagyvenus @ 2017 07 08, 11:07)
Nu gal reiks visgi kitiems metams "keisti tikėjimą" ir pirkti nuodus. Kiekvieną vakarą sunaikinu po 100 vnt. šliužų. Bet ank kiekvieno pribaigto išėjus po valandos randu du prišliaužusius ir tą lavonėlį dorojančius  doh.gif

Tą pirmą leidžia naudoti ekologiniuose ūkiuose. Šiaip pati ir užsiimu šliužų rinkimu. Užpraitais metais nemažai buvau nurinkus, tai pernai gerokai mažiau buvo. Šiemet vėl labai daug. Mano plotai nedideli, tai medžioju. O granules naudojau moliūgų ir pupų apsaugai, kurie pasodinti laukinėje pievoje. Tėvų daržai kentėjo nuo mažų spalvotų sraigių, tai investavo į granules, jau keli metai beveik nebėra jų.
Atsakyti
QUOTE(ienor @ 2017 07 07, 22:14)

Aciu labai.Man aiskino gimine,kad tokiu nera pirkt.Zinoma UK jie kainuoja daug pigiau:800g-£2.99.

QUOTE(pagyvenus @ 2017 07 08, 08:07)
Nu gal reiks visgi kitiems metams "keisti tikėjimą" ir pirkti nuodus. Kiekvieną vakarą sunaikinu po 100 vnt. šliužų. Bet ank kiekvieno pribaigto išėjus po valandos randu du prišliaužusius ir tą lavonėlį dorojančius  doh.gif

Pernai buvo panasi padetis mano sode,kaip pas jus,bet ne tiek ziauriai.Nemaciau ryjant negyveliu,reiskia Lietuvoj jau yra tu kileriu sraigiu.Siemet padetis pasikeite,nes tarp pakeltu lysviu pribarstem apie 5-7 cm storio sluoksni smulkintu medziu atplaisu,ne pjuvenu,bet stambesniu.Is pavasario sraigiu buvo,bet tik likusiu pakeltose lysvese is pernai metu.Naikinau tais miltukais,vakarais surinkdavau visas islindusias ir siemet jau ramu.Per ta smulkinto medzio paklota jos neateina,duria joms pilvus.Siltnamyje taip pat,takelius issipylem ir neliko nei vieno sliuzo.Nepatinka man tas paklotas,noretusi graziai pjaunamos zolytes takeliu,bet tada derliu doros sliuzai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 08 liepos 2017 - 09:29
Nu greičiausiai jau teks konstatuoti faktą, kad arbūzų pas mane nebus. Ar sniegiai, ar SRD, ar lauke, ar šiltnamyje - neauga jokie. Šiltnamyje tik neseniai pradėjo žydėti ir tik vyriški žiedai dar. Bet melionių tai gal tikrai ir susilauksiu rugsėjį. Ačiū labai merginoms už rekomendacijas Belyj Muskatnyj.
O ar juos reikia genėti?

bigsmile.gif bigsmile.gif Dar turiu kažkokį totaliai stebuklingą agurką iš My Dobro bigsmile.gif bigsmile.gif . Ten buvo parašyta, kad tragiškai derlingas. Maniau, kad kaip visada visi kažkiek perdeda. Bet jis ir yra tragiškai derlingas. Tokio stebuklo dar nebuvau mačiusi. Keli daigai, o sotūs visi kaimynai ir mes patys. Pakuotę išmečiau net pavadinimo neužsirašiau... blink.gif Lyg ir šitas ПУЧКОВОЕ ВЕЛИКОЛЕПИЕ. Bet ten ne viena veislė pas juos tokia buvo. Rekomenduoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 16 liepos 2017 - 08:57
Arbuzu ir pas mus nebus. Leisgyviai dirvoj. O daigai kokie grazus buvo .
Atsakyti
O aš dar neprarandu vilties dėl arbūzų rolleyes.gif Yra keli užsimezgę. Šilumos pranašauja, gal ir daugiau užmegs, labai labai tikiuosi smile.gif
Atsakyti
Mnao arbūzai teniso kamuoliuko dydžio tai jau prarandu viltį... verysad.gif
Atsakyti

Mnao arbūzai teniso kamuoliuko dydžio tai jau prarandu viltį... verysad.gif

Pas mane yra gal trys kiek didesni, tokie dviejų kumščių. Yra ir lauko teniso kamuoliukų, ir visai mazgių primezgę. Dauguma arbūziukų tai vienur, tai kirtus "krimstelti" (tie šliužai  :aggressive:  ). Bet jei rugsėjis bus šiltas, gal kas ir užaugs. Tik tiek, kad daigai kaip kupstas, visai neišsiplėtę - šliužai bet kokią į šona paaugusią viršūnėlę iš karto nugrauždavo. Tai sužėlė ūglis ant ūglio vienoj krūvoj.

Melionai tik šiltnamyje ir iš tų tai nieko nebus. Daigus užkrėčiau erkute nuo rožių. Per vėlai apsižiūrėjau ir šiltnamyje purkšti nenorėjau. Galvojau, gal išsikapstys, nes metai drėgni, erkutei nepalankūs. Bet neišsikapstė verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2017 08 23, 19:44)
jei rugsėjis bus šiltas, gal kas ir užaugs.

manieji tai šiltnamyje, tai gal dar nenurašysiu smile.gif
Atsakyti

Priedas  IMG_5723.JPG   226,93KB   0 Parsiųsta kartų ,Priedas  IMG_5724.JPG   192,75KB   0 Parsiųsta kartų   Labas visiems. Šiemet su arbūzais prasti reikalai, buvau pasėjęs daug "sniegių".o kol kas neragavau nė vieno. Pernai parduotuvėje pirkome valgymui arbūzą, arbūzą suvalgėme o sėklas šiemet pasėjau bandymui,  kas gausis? Arbūzas svėrė 5,6kg ,gal būtų užaugęs didesnis, jeigu ne lietūs.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MantasRi: 29 rugpjūčio 2017 - 20:23
QUOTE(MantasRi @ 2017 08 29, 21:21)
  Labas visiems. Šiemet su arbūzais prasti reikalai, buvau pasėjęs daug "sniegių".o kol kas neragavau nė vieno. Pernai parduotuvėje pirkome valgymui arbūzą, arbūzą suvalgėme o sėklas šiemet pasėjau bandymui,  kas gausis? Arbūzas svėrė 5,6kg ,gal būtų užaugęs didesnis, jeigu ne lietūs.</p>

Oho. Tur būt bus visos Lietuvos rekordas. Aš savuosius nupeizusius išroviau liepos viduryje. Aliejiniai ridikai dabar sudygę tame plote, kad žemė nestovėtų tuščia. Ir kaip matau lauke pasienyje.
O arbūzas kurį valgetė pernai buvo gal iš Rusijos?
Atsakyti

Oho. Tur būt bus visos Lietuvos rekordas. Aš savuosius nupeizusius išroviau liepos viduryje. Aliejiniai ridikai dabar sudygę tame plote, kad žemė nestovėtų tuščia. Ir kaip matau lauke pasienyje.
O arbūzas kurį valgetė pernai buvo gal iš Rusijos?

Pirkau "Maхimoje'',o iš kur jie atkeliavo nesidomėjau.

Dar pavasarį nusipirkau arbūzų sėklų pakelį "CRIMSON SWEET" ,augo neblogai pradėjo nokti ir tada pradėjo džiūti virkštys. Teko suvalgyt nepilnai sunokusį. Kai kurie užaugdavo iki citrinos dydžio ir toliau stop.

Atsakyti

Na kagi stai ir mano siumetis derlius.Per 3 metus tai turbut geriausias derlius...tik viena blogybe kad bent dauguma is ju manau pernokinau, nezinau kodel bet nejo niekaip atspet to momento kad nuskint,jokie metodai nepadejo...:) veisliu buta ivairiu geriausiai augo red star h ir zloto juos lauke auginau na o siltnamyje kiek mandresni bet jiems kazkas nepatiko sunkiai arbuziukai putesi maks 2 kg

http://www.part.lt/i...85d066a9687.JPG

Na o cia mano rekordininkai desineje red star 7,4 kg ir zloto 7,1kg (nors raso kad sitie uzauga iki 6kg, neblogai :) ) o viduriukyje siltnaminis 2kg su oranziniu minkstimu :) (labai skanus,bet irgi pernokes)

http://www.part.lt/i...866290ea387.JPG

Atsakyti