Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

QUOTE(Murka* @ 2016 11 25, 14:50)
<div>Gal kas supranta ir galetu pakomentuoti skydliaukes tyrimus? gavau atsakymus, bet pas endokrinologe dar negreitai verysad.gif pati zinau, kad TTH lb aukstas, bet visi kiti normoj... tai kame cia gali buti beda...? ir kaip ta TTH numusti, nes kiek domejausi trukdo pastojimui ir isnesiojimui (o man dabar tai labai aktualu)</div>
<div> </div>
<div>TTH-      6,71  Ui/ml (norma iki 4)</div>
<div>ATPO -  0,3    kU/l (norma kai maziau 5,61)</div>
<div>FT3-      3,82  pmol/l (norma 2,63-5,70)</div>
<div>FT4-      15,79 pmol/l (norma 9-20)</div>

Aš dabar daug tuo domėjausi ir va pavyko, dabar 10 nėštumo savaičių. 😊žodžiu, ėjau pas keletą endokrinologų, tai sužinojau kad norint pastoti TTH turi būti iki 2. Aš visad laikiau jį apie 3, bet padidinus tiroksino dozę ir pasiekus TTH 1,5 - pavyko.. 😊Dabar jau pastojus dozę dar šiek tiek padidinom, kad būtų iki 1.
TTH pastojimui tikrai labai svarbus..
Atsakyti
QUOTE(Evelika @ 2016 11 27, 16:52)
Aš dabar daug tuo domėjausi ir va pavyko, dabar 10 nėštumo savaičių. 😊žodžiu, ėjau pas keletą endokrinologų, tai sužinojau kad norint pastoti TTH turi būti iki 2. Aš visad laikiau jį apie 3, bet padidinus tiroksino dozę ir pasiekus TTH 1,5 - pavyko.. 😊Dabar jau pastojus dozę dar šiek tiek padidinom, kad būtų iki 1.
TTH pastojimui tikrai labai svarbus..

Visa nestuma laikiau tth apie 1, ir dabar supu 2sav pupa smile.gif sveikinu su nestumu!
Atsakyti
QUOTE(Adsmailad @ 2016 11 30, 09:04)
Visa nestuma laikiau tth apie 1, ir dabar supu 2sav pupa smile.gif sveikinu su nestumu!

Sveikinimai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, su skydliaukės problemomis susidūriau bemaž prieš metus, geriau tiroksina po 25 mg, dabar padidino iki 50 mg, tth 5,59. Bet turiu klausimą tokį, ar yra iš čia esančių ir turinčių tokią problemą kaip veido odos deginimas, galvos odos niežėjimas ( vabalų tikrai neturiu smile.gif), ir siaip kartais vis uzniezti oda, ranka ar koja..galvoju ar gali buti del endokrinines sistemos ar ieskoti bedos dar kazkur kitur, prieš pora metų pasalinta tulzis, gal del to kazkas, uzsiregistravau ir pas dermatologe. Aciu uz pasisakymus.
Atsakyti
QUOTE(Dovilte @ 2016 11 30, 09:17)
Sveikutės,  su skydliaukės problemomis susidūriau bemaž prieš metus, geriau tiroksina po 25 mg, dabar padidino iki 50 mg, tth 5,59. Bet turiu klausimą tokį, ar yra iš čia esančių ir turinčių tokią problemą kaip veido odos deginimas, galvos  odos niežėjimas ( vabalų tikrai neturiu smile.gif), ir siaip kartais vis uzniezti oda, ranka ar koja..galvoju ar gali buti del endokrinines sistemos ar ieskoti bedos dar kazkur kitur, prieš pora metų pasalinta tulzis, gal del to kazkas,  uzsiregistravau ir pas dermatologe. Aciu uz pasisakymus.

Tai gal issausejus oda labai? Mano vyras vis kasydavosi, jo TTH buvo kaip jusu.
Atsakyti
Na as jau po tyrimu ir nustebus esu po pusmecio mazdaug gerimo novothyral 100+20 nuo 5,69 nukrito iki 0,99, kur geriant tiroksina tokio poveikio nebudavo su mazdaug 130 laikyydavios apie 5. Kas del savijautos poveikio nepastebejau, nezinau net....gydytojai jis nelabai patinka nezinau kazkaip pagal ja geriau tiroksinas ir kad jis pats pagamintu t3. Kiek suprantu ji i dekreta iseina tai kaip toliau gydytis ir nezinau. Bet realiai turetu jo man ir mazesnes dozes pakakt kaip suprantu bet kur rast gyt kuri turi daugiau tame patirties.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2016 11 30, 11:57)
Tai gal issausejus oda labai? Mano vyras vis kasydavosi, jo TTH buvo kaip jusu.

Taip sausa, bet visada tokia buvo.
Atsakyti
QUOTE(Paulyna @ 2016 11 30, 14:47)
Na as jau po tyrimu ir nustebus esu po pusmecio mazdaug gerimo novothyral 100+20  nuo 5,69  nukrito iki 0,99, kur geriant tiroksina tokio poveikio nebudavo su mazdaug 130 laikyydavios apie 5. Kas del savijautos poveikio nepastebejau, nezinau net....gydytojai jis nelabai patinka nezinau kazkaip pagal ja geriau tiroksinas ir kad jis pats pagamintu t3. Kiek suprantu ji i dekreta iseina tai kaip toliau gydytis ir nezinau. Bet realiai turetu jo man ir mazesnes dozes pakakt kaip suprantu bet kur rast gyt kuri turi daugiau tame patirties.

Nu tavo tyrimai lb nustebino. O kas del neregistruotu vaistu- gyd tikrinami ir tai jiems nepatinka. Niekas nenori nei gylintis nei dometis. Tiroksina importuoja garsi farmacine kompanija. Reikia eiti pas gyd. Oi kaip nesinori.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 12 01, 22:32)
Nu tavo tyrimai lb nustebino. O kas del neregistruotu vaistu- gyd tikrinami ir tai jiems nepatinka. Niekas nenori nei gylintis nei dometis. Tiroksina importuoja garsi farmacine kompanija. Reikia eiti pas gyd. Oi kaip nesinori.

Galvoju jei ta 100 ant tiek numuse reiktu bandyt 75 viena diena 100 kita 50 arba kaddien lauzyt. Tik va pas ka gydytis nezinau tikiuos seimos recepta israsys tyrimus privaciai ir gydaus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Paulyna @ 2016 12 01, 23:31)
Galvoju jei ta 100  ant tiek numuse reiktu bandyt 75 viena diena 100 kita 50 arba kaddien lauzyt. Tik va pas ka gydytis nezinau tikiuos seimos recepta israsys tyrimus privaciai ir gydaus smile.gif

Plius man pasiule tik grizt i tiroksina arba bandyt viena diena savaitej puse tabletes, su mano gerimu budavo kad as ir puse savaites ne vienos neisgerdavau tai ta puse.... pastebejau kad svoris nebeauga.
Atsakyti
QUOTE(Paulyna @ 2016 12 01, 23:33)
Galvoju jei ta 100  ant tiek numuse reiktu bandyt 75 viena diena 100 kita 50 arba kaddien lauzyt. Tik va pas ka gydytis nezinau tikiuos seimos recepta israsys tyrimus privaciai ir gydaus smile.gif
Papildyta:

Plius man pasiule tik grizt i tiroksina arba bandyt viena diena savaitej puse tabletes, su mano gerimu budavo kad as ir puse savaites ne vienos neisgerdavau tai ta puse.... pastebejau kad svoris nebeauga.

Esu tikra, kad ir kitoms merginoms svoris taip neaugtu. Man vaistineje sake, kad deklaracija tik metus galioja, tai seimos gyd atsisake rasyti, todel teks eiti pas endokrinologe. Arba privaciai.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 12 02, 01:04)
Esu tikra, kad ir kitoms merginoms svoris taip neaugtu. Man vaistineje sake, kad deklaracija tik metus galioja, tai seimos gyd atsisake rasyti, todel teks eiti pas endokrinologe. Arba privaciai.

Bet su ta deklaracija jos uztenka pateiki viena kart o receptus kas kart perkant? Tiesa paziurejau dar internete tai pasirodo mano tth 0,36 arba gyd ne taip pasake arba blogai isgirdau. Dabar jau visai nebezinau po kiek gert , nes tikrai l smarkiai nukrito....
Atsakyti
Sveikos, tikiuosi čia pataikiau. Buvo atliktas tik TTH tyrimas ir rezultatas - padidėjęs, beveik 7. Gavau siuntimą pas endokrinologą. Iki vizito pas gydytoją noriu pasidaryti visus reikiamus tyrimus. Sakykite, kokie tyrimai atliekami? Kaip suprantu, man reikėtų atlikti šiuos:
TTH/TSH (šį pasidarysiu pakartotinai)
LT4/FT4
LT3/FT3
T4
T3
Anti-TPO
Anti-TG
Gal kažką praleidau? Ar kažko nereikalingo prisirašiau?
Dar klausimas, ar visi šie tyrimai neturi įtakos ciklui (galiu daryti kada noriu ar reikia atsižvelgti į dienas)?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo In_Jan: 29 gruodžio 2016 - 23:12