Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-27

QUOTE(silvija72 @ 2016 09 29, 21:52)

rusma tavo kelios gloksinijos su pumpurais,nesu is antro auksto,ten salta jau i stelaza,bijau kad nepradetu ruostis miegui taip ir neprazydusios,o as taip noriu pamatyt ziedus blush2.gif

nešk, nešk, ir aš noriu žiedus pamatyt - augint nenoriu, o žiedus pamatyt noriu.

Papildyta:
QUOTE(ausrazs @ 2016 09 29, 19:05)
Angelina Jolie ant žiedlapių išspaudė gelsvai-žalsvus šešėlius

būsit pirma pasaulyje išvedus baltą su fantazy 4u.gif
Atsakyti
Į Vidam anksčiau užduotą klausimą - eina pas mane paskutinė banga su AV-Maskarad, aš tą veislę dauginau tik kartą, lapą laikiau kol supuvo, vaikus nuėmiau kelis kartus, dabar paskutiniai žydinasi. Ir ką - vienas po kito sportai - trečias iš eilės, aišku, kad jie iš tų pakartotinių vaikų išaugusių ant lapo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif . O jau gyriau, maniau, kad stabili, nes jinai iš Bristoliuko išvesta. Grynas įrodymas, kad nesąmonė ta teorija su antros lapo produkcijos vaikais - iš pirmų nebuvo nė vieno sporto. Kaip sakoma, negirk dienos be vakaro. Jenikejevo Psichas atseit irgi stabilus. Bet pagyvensim - pamatysim. Nekantrauju būti pirma Lietuvoje, kuri išaugins iš jo sportą. Ir manau, kad man pavyks.

Beje, Klivijos praktiką panagrinėjau per savo prizmę -
902 aš neturiu jokių pretenzijų, man jinai daugiau nei pusę davė teisingų vaikų, Pasadoblis - labai daug sportų - daugiau nei pusę (apie 80 proc.), eina antra banga - vieni sportai, šiemet teisingo nebuvo.
Pliuševyj Zveriok pas mane irgi visi buvo teisingi,
Čiornaja koška - labai sportinė, daugiau nei pusė sportų ir dar ant teisingų labai daug sportinių žiedų, kurie yra išskirtinio bjaurumo.
Vinipuhas, Feerverkas, Flamenko, Hypnose (iš šito teisingo kol kas nebuvo) - žiauriai sportiniai,
Master - gėris šita prasme, kol kas tik vieną sportą išgavau.
Na ir dar labai sužavėta DS Mini - beveik stabilus, turėjau pora tokių augaliukų, kur pirmam žiede vienas fantazy brūkšniukas, bet neišmečiau ir susitvarkė, sportų grynų buvo nedaug ir jie gražūs - ryškiai rūžavi.
Dar labai nebloga 1328 - už Flamenko gražesnė ir stabilesnė, sporto nebuvo, nesupratau, kodėl Jenikejevas jai nedavė vardo.
1324 dabar pastoviai žydi nauji vaikučiai ir vis sportinėm buroko spalvos ir špygos dydžio rožėm lotuliukas.gif Šita dar ir vardą turi - bet paskaičiau ir pamiršau, kaip ten ją pakrikštijo, vis tiek kol kas mano santykiai su ja susiklostė tik ta linkme, kad kompostą gali puošt ir su numeriu blush2.gif
Ai, dar vieną grožį - komposto puošmeną pamiršau - iš Simarglo niekad nebuvo teisingo verysad.gif

Žiaurus tas gyvenimas verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 30 rugsėjo 2016 - 05:21
QUOTE(rusma @ 2016 09 30, 05:33)
būsit pirma pasaulyje išvedus baltą su fantazy  4u.gif

lotuliukas.gif puikiai suprantu, kad tai tik atsitiktinis genų žaismas

Gal kas bandėt naudoti specialiai augalams pagamintas LED lempas? Ar jos realiai gana taupiai naudoja elektrą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 30 rugsėjo 2016 - 05:38
Labas rytas.Ieskau strepsiuku.Gal kas turit daigeliu pardavimui.Rasykit AZ.Aciu :-)
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 09 30, 06:37)
lotuliukas.gif puikiai suprantu, kad tai tik atsitiktinis genų žaismas

Gal kas bandėt naudoti specialiai augalams pagamintas LED lempas? Ar jos realiai gana taupiai naudoja elektrą?

o mažu stabili mutacija - nepadauginus nesužinosit lotuliukas.gif

Augalams specialiai skirtų nebandžiau, kaina kanda, bet šiaip pas mane LED. Dėl energijos - gal ir taip, bet jas pačias reikia keisti kartą per metus, bent man taip buvo/yra - pirmos nusprogo po 9 mėn, vertinant tai, kad jos pačios nepigios, plius mes nesugebėjom sujungti - būna babach saugikliams, teko samdyti elektriką ir kad sumontuotų, ir kad pakeistų. Tai kadangi aš sąnaudas skaičiavau 5 metam, nes tiek pagal gamintojo instrukciją turėjo degti, maniau, kad sutaupysiu. Realiai šoviau pro šalį su šitom technologijom ir antrą kartą LED nebedėčiau. Bet kadangi pas mane jau stovi viskas, kiek aš pajėgi aprėpti, mama jau sena ir mažai ką sugeba padėti, o šeimos vyrai prie augalų dirbti nenori - tai jau liks kaip yra. Dabar kai pagalvoju, kad man reikės pakeisti keliolika lempų artimiausiu metu, darosi saldu. O energija - tai aš pajaučiu ne lempas, o kondiškę - va tada tai būna super per kišenę lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 09 30, 07:33)
jos pačios nepigios

Lietuvoje ir tų paprasčiausių LED kainos - žiaurios! Bandysiu pirkti iš kinų už kelis dolerius.

Dar klausimėlis - kaip kovojat su muselėmis sciaridomis? Prieš kokius metus puiki pagalbininkė buvo tuklė, bet per remontą ją praradau... Kiek prisibijau strepsus laistyt kalio permanganatu laistyt, neaišku, kokios spalvos padaryti, kad šaknų nenudegintų.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 09 30, 14:43)
Lietuvoje ir tų paprasčiausių LED kainos - žiaurios! Bandysiu pirkti iš kinų už kelis dolerius.

Dar klausimėlis - kaip kovojat su muselėmis sciaridomis?

Bandykit, man tokių minčių nekilo, iš kinų pirkau kartą gyvenime ir tai ne sau ir ne lempas. Po to ašarojo, kai vietoj kaktusų sudygo bazilikai. Tada man ir dolerio būna gaila

Aktara arba niekuo. Jeigu sausa ir vėjuota - nesiveisia. O jeigu veisiasi - tik aktara.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 09 30, 14:51)
Bandykit, man tokių minčių nekilo, iš kinų pirkau kartą gyvenime ir tai ne sau ir ne lempas. Po to ašarojo, kai vietoj kaktusų sudygo bazilikai.

Mano šeimai kol kas iš kinų pirkiniai būdavo sėkmingi - kompo ir telefonų adapteriai, kiti prietaisai. Normali, kaina - su lietuviškom nepalyginsi. Bandysiu, nes kai tas pats daikta beveik 8X brangesnis čia, verta rizikuoti.

Aktara lieti nesinorėtų, bet gal teks, ačiū už nuomonę.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 09 30, 14:55)
Mano šeimai kol kas iš kinų pirkiniai būdavo sėkmingi - kompo ir telefonų adapteriai, kiti prietaisai. Normali, kaina - su lietuviškom nepalyginsi. Bandysiu, nes kai tas pats daikta beveik 8X brangesnis čia, verta rizikuoti.

Nežinau, aš matyt per daug try...znė tokiais klausimais - man dabar nuolat kinkos dreba, kad o jei sprogs, o jei užsidegs, o susistačius kinišką aparatūrą aš turbūt iš siaubo nemiegočiau - kelis kartus per naktį kelčiausi žiūrėt lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Dabar viskas automatika - įsijungia, išsijungia, bet ir tai - jei daugiau kaip parą nieko nėra, prašau vaiką eit pažiūrėt, ar lempos dega lotuliukas.gif .

Žiūrėjau aš pamenu kai ieškojau - aš būčiau siuntusis iš italų, vokiečių arba anglų, ir pas kinus per klaidą buvau papuolus, bet net minčių nekilo - iš europiečių bezbožnai brangu - tada jau pas mus pigu, dar kažkieno atsiliepimų radau, kad sudėjo į dėžę be jokio pavyniojimo ir atsiuntė - na kaip ir atšoko fantazija greitai lotuliukas.gif Na ir dabar - kai jau žinau, kad kiekvienos firmos kitokia elektronika - t.y. turi šviestuvą - neįdėsi kitos firmos lempų be elektriko, tai ką aš daryčiau, jei perdegtų - gi kol naujas atsiųs - bus apie 1,5 mėn. Čia bent žinau, kad nusprogo - galiu kitą nusipirkt kad ir šiandien...

Atsakyti
rusma, aš taip be jokių ten pribumbasų - pačias paprasčiausias lempas mažai grupei augalų (gal dar pavasarį ir pomidorų daigams panaudočiau) - va tokias http://www.ebay.com/...vAAAOSwlfxXGgR9. Nuo tokių tikrai niekas nesproga nei neužsidegs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 09 30, 15:46)
rusma, aš taip be jokių ten pribumbasų -

ai, ne, tokių tai net nežiūrėjau - mano gi ne tos apimtys, man tokių reikėtų kokių 50 turbūt lotuliukas.gif
apie ilgas anksčiau klausėt, tai maniau, kad lentynom ir ruošiatės pirkt. Apie tas tai nei nuomonės turiu, nei patirties. Bet kai už tokią kainą, aišku, galima ir išmest be didelio gailesčio.

Po mano lempom pomidorai neauga - tiksliau "auga", bet siūlais tampa. norint auginti daržovių daigus, reikėtų dar kelis kartus stipresnio apšvietimo. Bet sanpaulijos auga.
Atsakyti
Va koks gražuolis su neįprastai susuktais pirmais lapais , didžiažiedis, veislė nuostabi wub.gif
user posted image

user posted image

Jei kas nori, keli atliekami vaikučiai smile.gif
https://public.fotki...kamios-strepto/
Atsakyti