Labas rytas
Visų pirmą sveikinu Kelviną su 2-uoju peliadieniu
Ir dėkavojam už vaišes iš pačio ryto...
Vakar vakare viską perskaičiau,bet patingėjau parašyti...
Avoniukę, matau,kad Colomba ir kitos merginos Tau jau viską papasakojo...
Aš iš savo patirties irgi galiu sakyti,kad pritariu sterilizacijai,nebent iki gimdymo būtų likę vos kelios dienos,tada jau kita kalba...Nes ne visi vetai sutinka sterilizuoti katingas kates,kurių nėštumas pačiame gale...Bet jei tik įsipūsėjęs,tai tikrai mažesnė blogybė...Kažkuri rašėte,kad tokios sterilizacijos metu katukai "išimami gyvi ir išmetami"... Tai galiu pataisyti - katukai kartu su kate gauna narkozę,kuri mažiams būna mirtina... Jie tiesiog užmiega amžinu miegu... Tai vis geriau,negu kokiam patvorį sušalti ar būti užkastiems ar paskandintiems gyviems...
Beto,gerai jei nedaug gimsta 1,2 ar 3... O, jeigu daugiau negu 5,6 ar net 7 (kaip dabar tokią šeimyną globoju)... Mažiukai kai pradeda merktis,tada tik pasimato jų imunitetas nuo motinos... Nes dažnai būna pūliuojančiom akytėm,kurias reikia pastoviai valyti,bent 2 kartus į dieną,ir tepti ar lašinti vaistukus... Turėjau tokią šeimyną,katę tik su 2 leliukais. Katinėliui pavyko išgydyti abi akytes,o jo sesytei deja viena akytė liko ligota...Dar gerai,kad ta ryžiukė buvo vos gimusi rezervuota ir žmonės dėl jos neprersigalvojo... Augina ją,bet pastoviai turi reikalų su akių veterinaru... Tokių šeimininkų retai šiais laikais sutiksi,nors kiek žinau,jiems mano Persytė buvo antra katė - 2 kates augina...
Dabar visa laimė,kad šios pilkės visi 7 mažiai gražiai prasimerkė,bet vis dar stebiu,nes pačios katės akys varvančios,tenka į maistą duoti vitaminus,nes ir ją jos nemažas kiekis mažylių išsekina...
Beje,nors katė irgi graži rūsiukų kraujo turinti,bet jos mažyliai 90% juodukai, tik 1 marmurinė kačiukė yra... Šiandien pilkės mažiukams jau 2 savaitėlės... Vėliau gal pasirodysime,kaip užaugome...

Listinėja - tinka pilkiams tie vardukai...
Mano pilkis irgi Rūkas...