QUOTE(Y2K @ 2016 09 13, 16:34)
O kokios tau gražios, ir kokios praktiškos?
Vo geras klausimas!
Praktiškos, mano galva, yra paprastų linijų ir stiklinės, bet matinio stiklo. Jų praktiškumas tame, kad šviečia jos į visas puses, ne taip, kaip madingi (ir kai kurie gražūs) metaliniai bliūdai, kurie šviečia tik žemyn. Be to, jei ant jų prikrinta dulkių, tai nebaisiai matosi, nes jos šiaip ar kitaip yra matinės.
Tipo tokios:
http://www.sviestuva...-lux-01814.html
Arba plafonai matinio stiklo.
Bet bėda tame, kad tokia panaši kabanti lempa pas mane jau buvo

O plafonai, nežiūrint jų praktiškumo, nusibodę.
O nepraktiškos - tai viskas, kas labai blizga, kas juoda (nes kiekviena dulkė matosi), dėl to paties ir skaidraus stiklo (bet užtat tai labai gražu)
O aš vat norėjau arba pakabinamų juodų bliūdų, arba ką nors iš skaidraus stiklo

Net galvojau apie kandeliabrą, nes namas yra 19 amžiaus vidurio statybos ir gali sau tokį leisti.
Bet kadangi mano santykiai su kandeliabrais visada buvo labai įtempti, tai aš negaliu jo nupirkti, man sveikata neleidžia. Aš visada pasižiūriu į kokius prancūziškus interjerus, nutariu, kad reikia mesti prietarus šalin, kandeliabrai yra labai gražu, tada nueinu į parduotuvę, atsistoju greta kandeliabro, ir suprantu, kad, eeee, man regis, šitas konkrečiai kandeliabras nelabai gražus! Nei tas. Nei anas. Nei kainos jų negražios, visai bjaurios. Ai, kitą kartą aš nusipirksiu kandeliabrus. Du, vieną svetainėj, kitą virtuvėj. Bet ne dabar

Nuleidžiu ausis ir atatupsta traukiuosi nuo kandeliabro į saugų atstumą, ir paskui bėgu neatsisukdama, ir taip lieku be kandeliabro
Bet kandeliabras virtuvėj - tai turėtų būti nepraktiškumo viršūnė, kaip jį, rupūžę, plaut, kai ten daug visko kandeliuoja??? Jis tik įneštų tokios šizoidinės dvasios, kaip teatro dekoracija, išgriuvus rekvizitų spintai. Dvasios noriu, kandeliabro ne
Pasidalinau apmąstymais