Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(Lina Mikolaitiene @ 2019 07 16, 16:19)
<p>Sveiki,
 
Svarstau dėl rekuperatoriaus. Butas 53 m2, 2 kambarių, bus dar drabužinė su skalbykle-džiovykle ir vonios kambarys. Namas  - paveldas, todėl išorinėje sienoje gali būti tik grotelės nudažytos fasado spalva.
Klausimas būtų, ar statyti normalų ar mini į kelis kambarius (galbūt su galimybe apjungti kažkaip kelias patalpas, pvz. drabužinė-salonas, miegamas-vonia/wc.) 
Apibendrinant, kas būtų efektyvu, neužšaltų (ar kas jam ten gali atsitikti) ir nereikalautų labai didelių investicijų?
 

</p>


Tik nomalus, net nesvarstykit jokių mini..
Atsakyti
Gavau kainos pasiūlymą už 3200eur. Man daugokai kaip tokiam buteliui atrodo.... 
Atsakyti
QUOTE(Lina Mikolaitiene @ 2019 07 17, 10:03)
Gavau kainos pasiūlymą už 3200eur. Man daugokai kaip tokiam buteliui atrodo.... 


Aš sau už mažesnę kainą 120m² name išsivedžiojau normalius skardinius ortakius ir normalų rekuperatorių pasistačiau. Tiesa darbas savom rankom, bet buto kubatūra mažesnė, tai tas an to turėtų ir išeiti.

Kai lyginsit su mini sistemomis, turėkite omenyje, kad du 30m³/h našumo maži rekuperatoriukai užtikrina ne 60m³/h oro našumą, o tik bendrą 30m³/h, nes vienas tuo metu tokį oro srautą paduoda, kitas ištraukia. Normaliame rekuperatoriuje irgi vienu metu du varikliai dirba. Taigi, kai lyginsit kainą su mini sistemomis, lyginkit tuos pačius pakeičiamus oro kiekius. Tai reiškia reikės pakankamai nemažai tų ventiliatoriukų, kurių bendras našumas turėtų būti dvigubai didesnis, nei rekuperatoriaus, nes tik tuomet realiai bus kalba apie vienodą abiejų sistemų oro kaitos našumą.

Dar vienas niuansas, tai tokių mini rekuperatorių negalėjimas dirbti esant didesniems šalčiams. Jų šilumogrąža, žvelgiant į konstrukcija, neturėtų būti aukštesnė nei ~50%. Bet svarbiausias jų minusas yra labai didelė kaina, jei lygintum su normaliais rekuperatorių variantais. Bent jau taip buvo ankščiau.

Beje, langų man atidarinėti nereikia, ventiliacijos užtenka, kurią palaiko rekuperatorius, bet vasarą jo našumo reikia didesnio, tikrai siūlau įsigyti, galintį tiekti ne mažiau 0,5 patalpų tūrio per valandą ((53m²*2,5m (lubų aukštis))/2=70m³). Čia minimumas, o teisingiausia žiūrėti rekuperacinės sistemos sugebančios pakeisti visą patalpose esantį orą per valandą, kas tamstos atveju būtų apie 150m³/h.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 liepos 2019 - 21:47

Dėkui už informaciją.

Pas mane lubų aukštis 3,6m. Tai rekuperatorius turėtų būti min 200m3/h kaip suprantu. Ir, tikriausiai,  rotacinis. Ar yra kokie modeliai, kurie būtų ne masyvūs, netriukšmingi ir patogūs naudojime, į kuriuos turėčiau atkreipti dėmesį ir kad kaina būtų normali?

Atsakyti
QUOTE(Lina Mikolaitiene @ 2019 07 18, 11:45)
<p>Dėkui už informaciją.
</p><p>Pas mane lubų aukštis 3,6m. Tai rekuperatorius turėtų būti min 200m3/h kaip suprantu. Ir, tikriausiai,  rotacinis. Ar yra kokie modeliai, kurie būtų ne masyvūs, netriukšmingi ir patogūs naudojime, į kuriuos turėčiau atkreipti dėmesį ir kad kaina būtų normali?</p><p></p><p></p>


Jei galintys normaliai dirbti ir žiemos metu, bei kaina ne kosminė (nors irgi besikandžiojanti) tai jo, rotaciniai, nors geri ir entlpiniai priešpriešiniai tam tikrų firmų.
Atsakyti

Gal patartumete kas Kaune kokybiskai ir ne per brangiai gali issivedzioti rekupo sistema 92m² name, pati rekupa planuoju atsivezti is olandu Zehnder q350 entalapini?!

Atsakyti

Beja gal dar zino kas perkant is olandu garantija ar galioja Lietuvoje?

Atsakyti

Beja gal dar zino kas perkant is olandu garantija ar galioja Lietuvoje?

Negalioja. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2019 07 23, 22:52)
Negalioja. 

Ar tikrai? Juk bendra ES erdvė. Turėtų galioti.
Atsakyti

Teisingai, galioja garantija, tačiau garantinis remontas tik toje šalyje kurioje įsigyta prekė, taigi įrenginio pristatymu į Olandija teks teks pasirūpinti pačiam. Vienok nuo gamintojų ir vietinių dylerių priklauso ar teks visą įrenginį transportuoti ar tik jo neveikiančias dalis. 

Atsakyti

Ar tikrai? Juk bendra ES erdvė. Turėtų galioti.

Turejau omeny jog Lietuvoje niekas neatliks garantinio, irengini reikia i Olandija pristatyti. Taciau jeigu sugebama identifikuoti gedima galima su Olandu pardaveju sutarti jog siustu reikalinga dali. I Lietuva vezami Vokieciu rinkai skirti rekuperatoriai, garantija atlieka atstovai Lietuvoje. Mano ziniom Olandai kaip ir "draudzia" eksportuoti savo modelius i Europos salis :) 

Atsakyti
atsidarius ir paziurejus i vidu nera kam ten gesti:)
Atsakyti