Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

Nu aš suprantu, kad zenderis 350 entalpinis yra visiškas otkutiūras, nu bet gi statyti tokį už 2700 eur į 70 kv.m. butą - ką aš žinau. Butas gal bent jau kur senamiestyje po 10 keur už kv.m.? smile.gif

tai aisku jog cia visiska nesamone i toki plota/turi deti ;)

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2021 03 16, 14:16)
Yra prekyboje, bet tik su paprastu šilumokaičiu . su entalpiniu šilumokaičiu nėra .
Papildyta:

Atsakiau PŽ .


Entalpinio nėra ir nebus, ar kol kas nėra ir bus 202x metų y mėn? Gamintojas savo puslapyje lygtais rašė, kad turi...
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2021 03 16, 16:19)
Entalpinio nėra ir nebus, ar kol kas nėra ir bus 202x metų y mėn? Gamintojas savo puslapyje lygtais rašė, kad turi...

Bent dabar LT nėra o manau tikrai bus . Su 325 tas pats buvo kol ištestavo ir ir sertifikavo .
Atsakyti

Jeigu būtų bent 3000/kv, turbūt per daug negalvodamas dėčiau Zehnderį. Dabar nepanašu, kad apsimokėtų. 

Pora klausimų į bendrą erdvę:

1) Pagal deklaruojamas specifikacijas atrodo, kad rotaciniai rekuperatoriai tylesni. Gal kažkas susidūrėte ir žinote ar taip iš tikro yra prie panašių srautų? 

2) Koks aparatas jums atrodytų iš tikro logiškas tokiam būstui? 

Atsakyti

Pasikuitęs internetuose radau turbūt tinkamesnį tokiai erdvei entalpinį aparatą (TITON HRV1.35 Q Plus BE Aura Enthalpy).

 

Su tenu ir valdikliu kaina 1320 eur. Ką nors teko apie juos girdėti?

 

 

 

 

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2021 03 15, 01:48)
Jei sau pirkčiau dabar, pirkčiau tik su sorbcine danga, nors su drėgme šiais metais problemų kaip ir neturėjau. Butui sorbcinė danga būtų dar aktualesnė nei namui.


kodėl???

kiek domėjausi tai. žiema ir paprastas gražina, gal net geriau. tik temperaturoms vienodėjant (lauko vidaus) silpnėja kondencavimasis ant paprasto rotoriaus. tada apsorbcinis atsiskleidžia, tai yra rudeni pavasari. tik klausimas ar tada tos drėgmės reikia, gal kaip tik perdauk ir paprastas vėl gi geriau. plius paprastas (metalas) geriau-greičiau priima ir gražina šiluma (t.y. efektivesnis). tad labai didelis klausimas kuris geriau. aišku gyvenant tam tikram klimate pvz. kai šyldimo sezono metu 5-10 plius pagrinde tai kita situacija.
prieš perkant siuličiau pasikonsultuoti su gamintoju o ne aklai sekt madas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo narvid: 18 kovo 2021 - 13:13
QUOTE(narvid @ 2021 03 18, 13:11)


Todėl, kad šiais metais buvo didesni šalčiai, pereinamieji laikotarpiai, kai lauko oras sausas ir kondensacija dar nevyksta truko trumpai, tai drėgmės gražinimas dirbo ir gana neblogai, patalpose nuolatos buvo apie 40%-50% drėgmės. Pernai kai buvo daug šilčiau, kondensacija nevyko gana ilgą laiko tarpą, tad patalpos išsausėjo ir laikėsi apie 30% drėgmė. Buvo ne labai malonu.

Kas dėl drėgmės pertekliaus, jo bijoti nereikia. Padidini vėdinimo intensyvumą ir momentaliai perteklinės drėgmės nelieka. Realiai ir padidinti patalpų viduje drėgmės kiekį galima, sumažinant ventiliacijos intensyvumą, bet kai ventiliacijos intensyvumo didinimą riboja tik rekuperatoriaus galingumas, tai mažinimo atveju, riboja žmogaus plaučiai. Gaivaus oro vis tiek reikia smile.gif.

Rudenį ir pavasarį drėgmės patalpose būna tik butuose su centriniu šildymu, kol dar šildymas neįjungtas. Patalpose, kur visuomet komfortiškai šilta, drėgmės lygis nepadidėja.

QUOTE
prieš perkant siuličiau pasikonsultuoti su gamintoju o ne aklai sekt madas.


Ten ne klausimas buvo, o tik posto, aiškinančio kad sorbcinis šilumokaitis nereikalingas, įžanga?

Kai žiemos normalios taip, bet kai žiemos kaip pernai, labai pasiteisina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 kovo 2021 - 15:49
QUOTE(Sidonas @ 2021 03 18, 12:30)
Pasikuitęs internetuose radau turbūt tinkamesnį tokiai erdvei entalpinį aparatą (TITON HRV1.35 Q Plus BE Aura Enthalpy).

Su tenu ir valdikliu kaina 1320 eur. Ką nors teko apie juos girdėti?</p>



Iš techninių charakteristikų neblogas, pagal jas butui kaip ir idealus. Kliūna tik gamintojas - Didžioji Britanija, šalis, kurioje nebūna šalčių.

Taipogi įdomiai skamba teiginys „Temperatūrinis veikimo diapozonas -27°C~+65°C jei naudojamas pašildytuvas“. Jei teno galia pakankama, koks dar gali būti žemiausių t° ribojimas.

Kas dėl entelpinių ir kitų plokštelinių, tai jų ekonomiškumas priklauso nuo teno valdymo automatikos. Zenderį reikia pagirti, už gerai išdirbtą automatiką. Pamenu Kauno Medeinos pasyviuose namuose buvo pastatytas Paul rekuperatorius ir preheateris sumontuotas. Dar ir monitoringas buvo pakurtas, tai visi stebėjomės, kaip preheateris surija daugiau, nei viso namo šildymas. Dar nesibaigus žiemai, monitoringas buvo sustabdytas smile.gif. Taip, kad su preaheteriu reikėtų atsargiai. Jo alkio jausmas gali būti nepasotinamas ;).

Turint omenį, kad gamintojo krašte nėra šalčių, su padidinimo stiklu žiūrėčiau, kaip atsakingai gamintojas pažiūrėjo į teno valdymo algoritmo efektyvumą.


Kai sau ieškojau rekuperatoriaus rinkausi tarp dviejų gamintojų. Komfovento ir Alasca. Abu Lietuvos gamintojai. Kai jau pribrendau pirkti, pirmenybę buvau suteikęs Alasca gaminiui, bet įmonė kaip ir dingo iš akiračio, tad liko tik Komfoventas.

Kodėl neliko Alascos rekuperatorių? Techninės charakteristikos jų buvo labai gražios, bet akivaizdu, kad tik charakteristikos. Jei gaminys iš tikrųjų būtų buvęs geras, nebūtų nustota jį gaminti. Nors gal ir geras gaminys, gal tik marketingas blogas buvo hmm.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 kovo 2021 - 15:51

Na, pasirodo, turiu draugą, kurio name tas pats modelis su plokšteliniu šilumokaičiu stovi. Sakė, kad nepajautė labai padidėjusių elektros sąnaudų žiemą, nors pas jį plotas šiek tiek didesnis. Gal visai protingai suprogramuota   :hmm:  Turbūt dar stipriai priklauso nuo oro tėkmės. Bent jau kol kas pagal specifikacijas tikrai geriausias variantas atrodo, o ir pinigų gerokai susitaupo su bet kuriuo kitu entalpiniu lyginant. Plius valdiklis jungiasi prie Wi-Fi pats, tai nereikėtų iki jo atvest LAN laido ir mokėti už LAN priedėlį 170 papildomai  :D

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidonas: 18 kovo 2021 - 18:21
QUOTE(Sidonas @ 2021 03 18, 18:21)
<p>Na, pasirodo, turiu draugą, kurio name tas pats modelis su plokšteliniu šilumokaičiu stovi. Sakė, kad nepajautė labai padidėjusių elektros sąnaudų žiemą, nors pas jį plotas šiek tiek didesnis. Gal visai protingai suprogramuota   hmm.gif  Turbūt dar stipriai priklauso nuo oro tėkmės. Bent jau kol kas pagal specifikacijas tikrai geriausias variantas atrodo, o ir pinigų gerokai susitaupo su bet kuriuo kitu entalpiniu lyginant. Plius valdiklis jungiasi prie Wi-Fi pats, tai nereikėtų iki jo atvest LAN laido ir mokėti už LAN priedėlį 170 papildomai  biggrin.gif</p>
<p> </p>


Kas liečia rekuperatorius, man labiausiai įstrigo Wolfgang Feist’o žodžiai, kad skalbimo mašina ar šaldytuvas, technologiškai daug sudėtingesni įrenginiai, bet rekuperatorius už juos kainuoja kartais brangiau, to neturėtų būti.

Taip kad pritariu. Efektyvumas gal ir mažesnis, bet toks įrenginys, bent jau atpirkt savo kainą galės ;).
Papildyta:
QUOTE(Sidonas @ 2021 03 18, 12:30)
Su tenu ir valdikliu kaina 1320 eur. Ką nors teko apie juos girdėti?</p>


Internete tokių kainų neradau, o ką radau, tai nepasakyčiau, kad būtų patrauklios.
Atsakyti
Taip, kaina ne internetinė, turbūt ateityje skaitantiems nepadės išsirinkti, bet tokį pasiūlymą gavau.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2021 03 18, 19:50)
Internete tokių kainų neradau, o ką radau, tai nepasakyčiau, kad būtų patrauklios.

https://www.vilpra.l...t-tp418be-ltulh
Bet žinant Vilpros kainas smile.gif brangoka ... Srautų pats nesireguliuoja ką moki tą ir gauni smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 18 kovo 2021 - 19:35