O kodėl kai kas juo naudojasi be teno? Gal jie baltos meškos? O gal teno nereikia? Tiesiog laikas griauti rotacininkų mitus, kad Žiguliukams žiemą nereikia teno. Ir daugiau mitų reikia griauti. Tik visi bijo skelbti normalią informaciją.
Labai įdomūs jūsų ginčai. Bet aš nelabai suprantu kodėl daug kas taip bijo to teno? Verčiasi per galvą, kad tik jis nesijungtų. Jis juk tam ir yra - komfortui, kad nereiktų gaut į namus 12-15 laipsnių ir tai kaina, kurią moki įsigijęs pigesnį įrenginį. Aš taip suprantu.
Balamūtai, labai bus įdomu pamatyt tavo duomenis, jei nepatingėsi paskelbti. Kiek pučia ir kiek elektros sunaudoja bent apytiksliai.
Todėl, kad tiems, kuriems ir prie -7°C lauke dabar pučia 19,6°C į vidų be teno, tai yra labai komfortiška temperatūra, ir tenui aš nematau poreikio.
Ar jungtum teną tokiomis sąlygomis pats?
Aš į jūsų ginčus lįst nenoriu, bet iš ilgų diskusijų aišku, kad bet kas tokį patį įrenginį pasistatęs tokios temperatūros atgal į namus taip paprastai neišgaus. O kaip tai įgyvendinta tavo atveju - kažkodėl paslaptis. Tai galima šitą situaciją vertint kaip išimtį iš taisyklės ir nelabai kreipt dėmesio pačiam renkantis rekuperatorių. Aš žinau, kad kai teks rinktis rekuperatorių, vargu ar galėsiu skirti 2000+ eurų, todėl "Žiguliuko" veikimas man net labai aktualus. Dėl to ir įdomu kodėl yra bijančių teno. Ar tikrai elektros sanaudos kosminės ar čia principai ar dar kažkas.