Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(*** @ 2016 10 13, 12:50)
Ispudingas ir aparatas ir jo kaina smile.gif

Butu gerai kad orai leistu tau ji isbandyt, ty nuo kokios temp jis realiai uzsala pries dedant pasildytuva is lauko imamam orui.

PHI sertifikate rašo, kad testo metu įprastas modelis pradėjo užšalinėti tik nuo -8,7 laipsnių (paskutinis psl. Frost Protection). Maniškis entalpinis, todėl toks šilumokaitis užšalimą turėtų dar labiau atitolinti (gal iki kokių -15, aišku tik spėju).

Šį rytą Vilniuje jau buvo šalna (gramdžiau nuo langų ledą, 7 val. ryto rodė -2 laipsnius). Rekuperatorių paleido spalio 11 d. apie 18 val. Buvau prie namo šį rytą apie 11 val. Taigi be kelių valandų jau bus dvi paros. Rekuperatorius rodė, kad buvo suvartota vos 1 kWh elektros per beveik 2 paras. Viduje yra tokia funkcija, kuri rodo, kiek energijos suvartojo oro pašildytuvas ir kiek bendrai pats rekuperatorius. Oro pašildytuvas vis dar nebuvo įsijungęs.

Oro pašildytuvas matomas nuo 0:31 min. (išpakuojamas ir įkišamas). Neturiu noro be jo naudoti rekuperatoriaus. Juo labiau, kai įrenginys rodo, kiek tas pašildytuvas sunaudojo elektros. Palauksim šalčių ir pamatysim.

Dar šiandieną įdomu dalyką užfiksavau. Vienu metu rekuperatorius rodė, kad name +20 laipsnių oras ir į namą iš lauko tiekė +20 laipsnių orą. Tuo metu geoterminio lauko termometras rodė, kad lauke +1,2 laipsniai, rekuperatorius rodė, kad iš lauko ateina +1,5 laipsnio oras. Nustebau, bet greitai pradėjo rodyti, kad namo viduje +20,5, o į namą tiekiamas +20 laipsnių oras. Taigi atstatė tą 0,5 laipsnio skirtumą. Turiu visą tai nufilmavęs, bet tingiu montuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 spalio 2016 - 13:25
QUOTE(Makaroncikas @ 2016 10 13, 11:19)
Cibuli, jei ne paslaptis, kiek mokėjote už šį įrenginį? Google kainų Lietuvoje nerodo, UK toks modelis kainuoja apie 2000 svarų...

blogai ieskote, va entalpinis variantas uz teisinga kaina:

https://www.ventisho...ir-Q-350-ERV-NL
Atsakyti
Lankstūs ortakiai 75/63mm. No-name'o yra keli variantai, ventek, tenko berods siūlo irgi kažką. Gal būtų patarimų į kurių pusę žiūrėti ir kodėl?
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 10 21, 01:22)
Lankstūs ortakiai 75/63mm. No-name'o yra keli variantai, ventek, tenko berods siūlo irgi kažką. Gal būtų patarimų į kurių pusę žiūrėti ir kodėl?


Venteko zali - TT plast (polski production). Pasigooglink, rasi daugiau info gamintojo psl.
Atsakyti
Dėkui. Keli eshop'ai prekiauja Alnor lenkišku ortakiu. Mėlynas. Teko kam nors susidurt? Ir kainos skirtumai šaunūs tarp parduotuvių:

el-vent.com - 82,04eur
vedinu.lt - 123eur
Atsakyti
Paklausk tų visų lenkiškų ir kito šūdo vamzdžių (žalių mėlynų ir t.t.) dėl higienos ir CE sertifikatų. Jei turi, šaunu. Jei ne, bėk kuo toliau. Aišku, jei nori kvėpuoti šūdu, pirk. Zehnderis turi ne tik CE, bet ir kažkokius higienos sertifikatus. Jei įdomu, paviešinsiu.
Atsakyti
Panašu, kad kažką gavę. Iš lenkų kalbos neverčiau, bet kas pateikta, panašu į tiesą. sertifikatai Jei nesunku, norėčiau pamatyt ir zehnderio popierius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 21 spalio 2016 - 21:30
Kai pirkau vamzdžius, domėjausi. Vieni turėjo, kiti - ne. Sunku būtų pašte rasti. Nesiknisiu. Paklausiu Venteko. Bet ir pats gali paklausti ar dominantys vamzdžiai turi sertifikatus? Iš kokio plastiko jie pagaminti. Lyg ir Zehnderis gamina iš pirminės žaliavos, o lenkai iš antrinės. Norėtum kvėpuoti per Kobros, Žaibo ar panašų plastiko butelį? Jis aišku bus pakepintas, bet kur kokybė?
Atsakyti
Jei dar neskalautas, tai žaibas būtų pats tas - visad gera nuotaika biggrin.gif O jei rimtai, aš taip įsivaizduoju, kad jei yra higienos seritifkatas, tai neturėčiau nei numirt, nei susirgt. Aišku dėl keliasdešimt eurų neverta taupyt prasto produkto sąskaita. Dabar savaitgalis, tai niekas su manim nebendraus telefonais. O bent ventek'as tai ir el. paštu tingi bendraut smile.gif Reiks paklibint daugiau. Gal ne paslaptis, kiek kainavo zehnder'io ortakių metras? Aišku tikriausiai gautas su nuolaida, kaip visada, bet orientacijai maždaug?
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 10 21, 22:21)
Dabar savaitgalis, tai niekas su manim nebendraus telefonais. O bent ventek'as tai ir el. paštu tingi bendraut smile.gif Reiks paklibint daugiau. Gal ne paslaptis, kiek kainavo zehnder'io ortakių metras? Aišku tikriausiai gautas su nuolaida, kaip visada, bet orientacijai maždaug?
[right][snapback]71145306[/snapback][/right]

Man irgi dažnai paštu neatsako (tiesa, aš turiu ne tik ofiso, bet ir montuotojų tel. nr.). Skambinu, bet irgi ne visada pakelia ragelį. Tai vadinama nevaldoma plėtra. Turi per daug gerų atsiliepimų ir klientų, todėl visko nespėja. Kai man montavo rekūpą kaip tik apie tai kalbėjome, tai sakė, kad turi antrą brigadą ir vis tiek darbų labai daug.

Kiek kainavo metras vamzdžio, nežinau. Nesiknisiu. Žinau, kiek kainavo visa sistema. Man to pakanka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 spalio 2016 - 22:30
QUOTE(gediminas_ @ 2016 10 21, 21:06)
Dėkui. Keli eshop'ai prekiauja Alnor lenkišku ortakiu. Mėlynas. Teko kam nors susidurt? Ir kainos skirtumai šaunūs tarp parduotuvių:

el-vent.com - 82,04eur
vedinu.lt - 123eur


Man taip pat labai aktuali tema, nes zadu greitu metu kazka pirkti is lanksciu ortakiu. Jai bus daugiau kokios info butu malonu jai pasidalintumet smile.gif
Atsakyti
Išsiunčiau el. laiškus kai kuriem pardavėjam, jei ką nors įdomaus turėsiu, pasidalinsiu. Atradau dar kažkokius http://www.airy.lt/

Žiūrėsim kiek teiksis atsakyti pirmadienį smile.gif
Atsakyti