Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų auklėjimas 7-10 metų

QUOTE(Saulutuke @ 2007 08 17, 12:05)
-Tiesa pasakius,is viso nesuprantu,kam metu vaikui is viso reikalingas kompas, televizoriu riboti butina ir siaip, ne tik kaip baudziamaja priemone. Jei vaikas mamai sako:eik sikt" nuobauda uz tokius zodzius privalo buti, net ir rykstele. Sakot,smurtu nepasieksi? Nereikia to vaiko prilupt iki melynumo, bet uz pora dryziu atsiranda ir pagarba ir oziai islaksto

deja, ne visiems ta rykste padeda.(kalbu is patirties).mano 7 metu pana visiskai neklauso(kartais netgi maistauja), atsikalbineja, gavus yra ir musti , ir graziai kalbame, bet viskas veltui.tikiuosi, kad isaugs.
Atsakyti


Visada galima susitarti su vaiku, tik viena beda,kad mes tevai mazius labai islepiname , o veliau dejuojame, kad su 7- ciu jau susitvarkyti negalima. Tai kas bus ,kai jam dvigubai tiek bus ???
Vaikas nuo mazens turi zinoti, kad ne visada tenkinami norai, kad yra zodis „negalima“, televizorius ir kompas ijungatas ne visa para, o kai vaikas paaugsjau siu problemu nebus.
Atsakyti
Aš tai pat prieš smurtą. Turiu labai gerą bausmę: pasodinu ant lovos, ar kėdės, ir liepiu sėdėti. Labai ilgai nelaikau, bet vaikui tai bausmė, nes nei žaisti, nei televizorių žiūrėti, ar šiaip ką veikti negali. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Klausimelis2006 @ 2006 07 25, 23:40)
Kaip baudziate vaika uz atsikalbinejima, neklausyma? Ar ribojate kompiutery, televizoriu?
Kaip ja ismokyti manes klausyti? Sakau viena karta, antra karta, trecia karta bet jei visvien ji netgi man pasako "eik sikt". KA daryt? Jau bandziau graziuoju bet nieko, dar nebandizau grieztuoju ar verta bandyt? Ar pavanot su dirziuku ar rykstike?



Reikia paaiskinti vaiko pareigas. Apriboti kompiuteri butinai ir TV. Jie veikia vaiko psicika, kartais siu dalyku apribojimas arba visiskas neleidimas padaro dideli efekta vaiko elgesyje. Uz zodziu nesiskaityma, ir tevu siuntinejima - matyti kazkur padaryta didele klaida auklejime. Cia patarimu, duoti negalima. Reikia pazinti seima ir vaika artimiau. Manau pradekite, nuo vaiko pareigu, daugiau duokite darbo, tik zinoma tokio darbo kuris yra pagal jo amziu.
Atsakyti
sveikutes,as irgi auginu 7m berniuka,bet santykiai tarp musu jau nekokie,ir bijau kad neprarasciau vaiko,nebemoku bendrauti su juo,zadu vest pas psihologa,pas mane jis auga beveik ant tetos akiu,asjimatau tik nuo 8vakaru,teta ji labai myli ir viska jam leidzia jis jos neklauso isvis tranko ja o ji laiminga sedi,jis su ja budamas namus vercia aukstyn kojom o as ji aukleju griestai,tai aisku kad vaikui geriau buna su teta nei su manim,ji jam viska leidzia o as ne,isvis atsikalbineja pries visus trankos,mane tai isvis daune,durne vadina,nu nezinau ka daryt ir i sikna duodu nu jam vienodai,matau kad vaika prarandu,bus kaip man su mama.mane auginoirgi teta ta pati ir ka nuo 15as gyvenau su ja o ne su mama,todell kad jio man viska pirkdavo ,lepindavo,as jai sakau kad tu gadini man vaika bus kaip su manim,o ji iskart verkia tau gera daryk o tau viskas blogai,jai nedaeina kad lepinimas tai nera gerai,o nera galimybiu paciai vaika augint dirbu iki 8iseigine tik viena,kadaryt kaip sutart su vaiku,kur ji det kad maziau matytu teta,bet kad jos neiskaudint,nes jau matau kaip pyksta ant manes kai sitaip sneku
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2007 09 20, 09:17)
sveikutes,as irgi auginu 7m berniuka,bet santykiai tarp musu jau nekokie,ir bijau kad neprarasciau vaiko,nebemoku bendrauti su juo,zadu vest pas psihologa,pas mane jis auga beveik ant tetos akiu,asjimatau tik nuo 8vakaru,teta ji labai myli ir viska jam leidzia jis jos neklauso isvis tranko ja o ji laiminga sedi,jis su ja budamas namus vercia aukstyn kojom o as ji aukleju griestai,tai aisku kad vaikui geriau buna su teta nei su manim,ji jam viska leidzia o as ne,isvis atsikalbineja pries visus trankos,mane tai isvis daune,durne vadina,nu nezinau ka daryt ir i sikna duodu nu jam vienodai,matau kad vaika prarandu,bus kaip man su mama.mane auginoirgi teta ta pati ir ka nuo 15as gyvenau su ja o ne su mama,todell kad jio man  viska pirkdavo ,lepindavo,as jai sakau kad tu gadini man vaika bus kaip su manim,o ji iskart verkia tau gera daryk o tau viskas blogai,jai nedaeina kad lepinimas tai nera gerai,o nera galimybiu  paciai vaika augint dirbu iki 8iseigine tik viena,kadaryt kaip sutart su vaiku,kur ji det kad maziau  matytu teta,bet kad jos neiskaudint,nes jau matau kaip pyksta  ant manes kai sitaip sneku

Taigi, jam jau 7metai. Tai gal jau i mokykla eina g.gif Po mokyklos uzrasykit vaika i koki bureli, ar tai i krepsinio treniruotes, ar siaip kur, (ziurint kas vaikui patinka)
O teta gal supras, kad vaikui idomu visokie bureliai ax.gif
O jau po bureliu, tai tiek ir te pabus su teta mirksiukas.gif
Atsakyti
Auginu tris vaikus, bet dėl jų auklėjimo neturiu jokių problemų.
Pažiūrėkit į savo vaiką ir pamatysit jame savo vidų. Kai apsikuopsit savo viduje, nereikės nei rykščių, nei barimų. Kai auga mama, auga ir vaikas. O auklėjimo priemonė yra tik viena- asmeninis pavyzdys.
Atsakyti
Sveikos,
Gal ir ne visai i tema ilindau. Pas mus su dickiais jokiu problemu; o va yra maziukas , kuriam 10 men.... Lepinam ji visi keturi(+mociutes), ziuriu darosi toks Padauza g.gif visus musa (broliai labai leidziasi ir juokiasi), kandziojasi( irgi visiems daug juoko), gauna viska ka sugeba parodyt kad nori, tik pamegink ko neduot ir iskart sirena, tuoj atlekia "gelbetoju" komanda... Smagu visiems su tuo lepunu, bet kartais imu bijot kad "neiseitume is krasto" , ipras buti absoliuciu valdovu namuose tai ka po to daryt reiks:hm
Atsakyti
mano panelei tuoj 9 bus, bet charakteris....Niekada niekas neitinka, nepatinka, isskyrus TV ir televizoriu, na dar knygas paskaito.Antroje klaseje(dabar trecioke) pastebejau, kad paprasciausiu veiksmu nebesugeba atlikti, nors mokosi l.gerai.Uzdraudem kompa ir TV visa sav.Labai pyko, bet rezultatas pasitaise.Baisu kad kompas taip isplauna smegenis vaikams, tad manau, kad del ju paciu sveikatos isvis nereiketu leist sedeti.Mano bausme panelei dabar-jei atsikalbineja, meluoja ar ka negerai daro, liepiu rasyt po 3,4 ...lapus.Paskutinis rasymas buvo 6 lapai, kad pamelavo ir izuliai ziuredama i akis reke, kad yra taip o ne kitaip.Mums kolkas labai padeda.Nors pradzioje irgi reke, kad nerasysiu ir pan..o uz kiekviena atsikalbinejima dadedavau po 1 lapa(puslapi).Tokio amziaus vaikams jau reikia psihologines bausmes, manau, kad musimas nelabai ka pades.Ir dar kai sese raso brolis (4 metai)iskarto apsiramina ir nueina tyliai kur piesti ar zaisti, nes siap tai jis gyvas sidabras .Sako, as busiu geras ir niekada tiek daug nerasysiu.
Atsakyti
QUOTE(jola5 @ 2007 10 01, 22:54)
mano panelei tuoj 9 bus, bet charakteris....Niekada niekas neitinka, nepatinka, isskyrus TV ir televizoriu, na dar knygas paskaito.Antroje klaseje(dabar trecioke) pastebejau, kad paprasciausiu veiksmu nebesugeba atlikti,  nors mokosi l.gerai.Uzdraudem kompa ir TV visa sav.Labai pyko, bet rezultatas pasitaise.Baisu kad  kompas taip isplauna smegenis vaikams, tad manau, kad del ju paciu sveikatos isvis nereiketu leist sedeti.Mano bausme panelei dabar-jei atsikalbineja, meluoja ar ka negerai daro, liepiu rasyt po 3,4 ...lapus.Paskutinis rasymas buvo 6 lapai, kad pamelavo ir izuliai ziuredama i akis reke, kad yra taip o ne kitaip.Mums kolkas labai padeda.Nors pradzioje irgi reke, kad nerasysiu ir pan..o uz kiekviena atsikalbinejima dadedavau po 1 lapa(puslapi).Tokio amziaus vaikams jau reikia psihologines bausmes, manau, kad musimas nelabai ka pades.Ir dar kai sese raso brolis (4 metai)iskarto apsiramina ir nueina tyliai kur piesti ar zaisti, nes siap tai jis gyvas sidabras .Sako, as busiu geras ir niekada tiek daug nerasysiu.


Vargšas vaikas verysad.gif
Kaip gaila, kad tėvų niekas nemoko, kaip auklėti vaikus...
Atsakyti
Gaila, kad nemoko, bet tėvai patys gali mokytis..tik deja, dauguma tingi ir galvoja kam to reikia
Atsakyti
Jola 5 auklėjimo būdą pavadinčiau psichologiniu smurtu prieš vaikus...
Atsakyti