Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

Labas rytas 4u.gif
QUOTE(bangelee @ 2025 07 15, 19:36)
Gerai kad aš nenoriu niekur važiuoti. Net į Kauną. Pasiskaičiau jūsų  bėdas ir pačiai baisu paliko net prie kompiuterio sėdint Lėktuvu nesu skridusi ir nenoriu.  Savaitgali sūnaus šeima ir mažoji buvo grįžę. Pasibuvom kaimo šventėje, paskui dukra su draugu išvažiavo į Rygą ir į Jūrmala porai dienų savo 29 gimtadienio atšvęsti. Pradeda ji po truputį pavažiuoti šen ten. Netoleruoja glitimo maiste net pėdsakų, tai bijo svetur valgyti. Bet šį kartą  viskas gerai baigėsi, niekur neapgavo smile.gif O sūnus paliko anūką atostogauti savaitei. Dvylikametį. Ir jau antra diena nepavyksta nuvažiuoti į ežerą nusimaudyti. Iki pietų gražu saulėta, po pietų perkūnija . Ir oro  temperatūra nukrenta, ir pralynoja iki pavakarės. Bet mūsų kaime nebuvo didelio kiekio lietaus, neužtvindė kaip Mažeikių biggrin.gif . Na, jei nepavyks ežere nusimaudyti, tai gal kitą savaitę jūroje pavyks. Sūnaus šeima atostogaus Preiloje, ir anūką iš mūsų pasiims.

Kiekvienam savo 4u.gif aš kai paskaitau kiek Bangelė ar Ingrida namuose padarot tai tokia vėjavaike pasijaučiu, nes man tik kažkur judėti, skambinti, kažką organizuoti, važiuoti, skristi ir t.t. O vat su namų ruoša tai jau čia manęs nėra schmoll.gif tik iš didelio reikalo darau, gaminu, sodinu, auginu (du paskutiniai tai tik tai ką galima pasodinti ir beveik pamiršti, neskaitant kartais paravėjimo ir palaistymo)... doh.gif

Bet kaip sunku yra kai kažkokios problemos su maistu. Turėtų būti pastovi įtampa valgant kur nors ne namuose g.gif

Aš nežinau ar pavyks išsimaudyti šiais metais ežere kokiam mastau.gif plaukti labai nemoku, tai man kad dugnas visada būtų saugiai pasiekiamas, galėčiau atsistoti, o toks ežeras Dusia, koks 25 km nuo sodybos, tai kartais išsiruošiam, bet jau gal porą metų nebuvau, vis laiko gaila, vis atsiranda ką nuveikti sodyboje. Ankščiau iš Vilniaus nulėkdavom (man geriausias ežeras pasaulyje wub.gif topsecret.gif ), o dabar kai beveik šaliai - laiko nebėra doh.gif

QUOTE(Aurute @ 2025 07 16, 20:42)
Šlovė Ingridai, išsaugojusiai namus.  vartotojo įkelta nuotrauka

Reabilitacija yra gėris. Jau vaikštau be lazdos. Tik lipant laiptai turėklų įsikibt reikia.  vartotojo įkelta nuotrauka

Šiandien patikrinau savo eilę kelio protezui. Prognozuojama 2027 sausis.  Gerai, kad nelabai skauda, vaikščiot galiu.  vartotojo įkelta nuotrauka  Sulauksiu.
Aš tai jei jau nesusikalbu, tai naudojuosi telefone vertėju.  Parašau ir duodu paskaityt. Kol kas sekėsi.  vartotojo įkelta nuotrauka

O šiaip užsienyje jaučiuosi kaip žirafa. Reik laiko, kol sumąstau ką man pasakyt norėjo.  vartotojo įkelta nuotrauka  Kai negirdi kasdien anglų kalbos, tai vis reikia pagalvot, ką čia man pasakė. O paskui dar sukurt sakinį. O dar vietos dialektas prisideda. Tai jau geriau vertėjas raštu. Čia patirtis iš kelionių pas vaikus į Airiją.  vartotojo įkelta nuotrauka

Mamai savaitei buvo paskyrę ir tai rezultatas buvo, o čia jei kelias savaites, tai visai gerai.

Atrodo ilgai tas 2027 sausis, bet tai kai pagalvoji nespėsim apsižiūrėti ir atlėks ax.gif

Airiais patys tarpusavyje nesusikalba, jei susitinka iš skirtingų regionų topsecret.gif čia kaip koks tikras žemaitis su dzūku kalbėtų ax.gif ne kartą patys airiai paskaojo, kad nesupranta vieni kitų. Tada vos ne emigrantus kviečiasi vertėjais pabūti hihihi.gif

----------------------------------------
Ryt į sodybą. Toliau namo vidų tvarkysime, kaip tik lis, tai bus darbo viduje. Dar smalsu kaip mano hortenzijos hmm.gif jau turėtų kuri nors būti prašydusi mastau.gif

Ingrida, pramušė grybai? Toks visai neprastas krepšelis grybų wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
O mudu su anūku pagaliau nusimaudėme šiandien Plinkšių ežere. Bet pačiu laiku suspėjome, apie pusvalandį tetrukome , o grįžtant jau gavom lietaus, paskui nuo penkių ir su perkūnija įsilijo ir porą valandų tęsesi lietus. Mums ežeras už gerų 10 kilometrų. pernai nesimaudžiau nė karto, užpernai anūkai buvo palikti, o dar karščiai įpuolė tai kasdien maudėmės. Jei leis oras ,ir rytoj pavažiuosim, jei neleis, tai gal bus pirmas ir paskutinis kartas šiemet. Kai nėra anūkų, nėra ir poreikio, praleidžiu karštį namie būdama. O juk augusi prie Ventos upės, kasdien maudėmės , ir tėvai mus išleisdavo vienus, gal nuo mano penktos klasės. Aš vyriausia, sesė metais jaunesnė, brolis keturiais. Ir nenuskendom, ir plaukti išmokom. Aš dar su broliu eidavau ir žvejoti, liepdavo tėvai man jį prižiūrėti biggrin.gif . Nu gal tada jau didelė buvau, kokia devintokė, atsimenu tik kad šalta buvo, ne vasara g.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Šilta,gera,Bengele tikrai dar maudysitės. 4u.gif Aš pernai LT niekur nenusimaudžiau ir šiemt kažin.Pernai vasarį Tenerifėje,šiemet Kretoje maudžiausi.Prie mūsų Juodos upės labai šalta iš pelkių išteka. ax.gif Už 2 km Juoda užtvenkta didelis tvenkinys,netraukia visai. mirksiukas.gif
Svečiuose dar didžioji nelieka laiko prie kompo.Šiandien išvažiuoja pas sūnėną sodybon į svečius,siūlau,jei vietos ten mažoka grįžti miegoti pas mus.
Mes pavakary į laidotuves,pažystamos vyras atsikankino plaučių vėžys.
Jei nelis skinsiu geltonus serbentus,svečiai sodyboje,nešeina kažką labai dirbti.
Žolę jau reikia pjauti,gal bus laisvas tarpas sekmadienį-pirmadienį.
MamaEgle,sėkmės darbuose.Bijau ir pagalvoti,reikia ieškoti pradėti betonuotojų,mb spardosi galvoja aš labai noriu.Bijau net pagalvoti.Kaip reikės baldus išnešti.Kas grindis išplėš?
Atsakyti
Labas rytukas vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka

Šiandien jau keliom dienom likau viena. Išleidau sakramentą į Visaginą. Patinka man ten, ypač kur namas įrenginėjamas kaime Zarasų rajone. Ten taip gera, sodas, pieva, daržas... vartotojo įkelta nuotrauka Bet jau uodų šias metais be galo daug doh.gif . Vis reikia kuo nors pasipurkšt, kad nesugraužtų. Ale dar negaliu išvažiuot. Dar savaitė reabilitacijos. Labai ryškus pagerėjimas. Jau vaikštau be lazdos.

Ežerų kraštas. Dukra išsikraustydama sakė, kad iškeitė jūrą į ežerą. Visagine butas daugiabutyje, o ežeras vos už keliasdešimt metrų. Ir nuostabus paplūdimys padarytas. Kai būnu ten mėgstu pasivaikščiot vartotojo įkelta nuotrauka iki ežero, vaikus nuvest pasimaudyt vartotojo įkelta nuotrauka . Jau ir airiukai išmoko plaukt vartotojo įkelta nuotrauka .

doh.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Kaip keista,pas mus nėra uodų.Bimbalų taip.Vakar iš kažkur vienas atsirado uodas,net keista.
Šiandien keičiasi svečiai,tvarkymas,ko gero iškūrensiu kubilą,nes rodo lietų,kur žmonės ten kūrens?
Reikia pasiskinti juodųjų serbentų noriu su apelsinais,cinamonu pavirti uogienės,turiu iš Rimi labai gražių stiklainiukų.Turiu su gėlytėmis lipdukų,papuošiu.Matysime.
Vakar suskynėme geltonus,raudonus serbentus,vynas jau burbuliuoja.
Vakar dar spėjome suvažinėti į miestą,laidotuves aplankyti,ledų naują krautuvėlę,priskroviau dėže ledų,pakaks ilgokai. ax.gif
Nebuvo šalia vanedns telkinio,nemoku aš gerai plaukti ir vaikai mano nemoka.Nors netoli buvo mokykla su baseinu.Apsileidimas,kad neleidau vaikų,buvo tokių minčių,bet kad jiems muzikos mokykla suvalgydavo daug laiko.Dičkė dar sambo lankė,tai jau vežiodavau,laiko iš viso nelikdavo. bigsmile.gif Mažoji dar šokius lankė.Bijau vanedens ir elektros labai.Didžioji vis vaidina,kad gera plaukikė,ko ko labai bijau jos drąsos. ax.gif MB galėdavo perplaukti ežerą,augo šalia vandens,dabai jau nebe pasitiki jėgomis. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Laba diena. Mažinu turtą. Kasdien po gėlbelį po terbelę vis išnešu. Bijau tik per daug įsijausti ir išmesti tikrai kas reikalinga gali būti. Pensija tai bus mikroskopinė. Gali tekti paskiau gailėtis.

Gal kam čia reikia programuojamos ir jungiamos aišku prie kompiuterio fortepijono klavišų sistemos?
Atsakyti
Labas rytas vartotojo įkelta nuotrauka

QUOTE(Enija @ 2025 07 20, 14:53)
Laba diena. Mažinu turtą. Kasdien po gėlbelį po terbelę vis išnešu. Bijau tik per daug įsijausti ir išmesti tikrai kas reikalinga gali būti. Pensija tai bus mikroskopinė. Gali tekti paskiau gailėtis.

Gal kam čia reikia programuojamos ir jungiamos aišku prie kompiuterio fortepijono klavišų sistemos?

Aš irgi mažinu turtą ax.gif . MS labai didelis kaupikas, tai kai kur išvažiuoja, vis bandau ko nors atsikratyt biggrin.gif . O jis paskui net nepastebi. Bet jei matytų, sakytų dar prireiks.

Enija, pabandyk įdėt skelbimą. Parduosi.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurute: 21 liepos 2025 - 06:58
Labas rytas.
Pasigavau kažkokį virusą.Vakar spaudimas nukrito,temperatūra šoko.Visą naktį prakaitavau. ax.gif Ir dabar spaudimas žemas,negersiu nuo spaudimo tabletės.
Atsakyti
Laba 4u.gif 4u.gif
QUOTE(IngridaB @ 2025 07 18, 08:18)
Labas rytas.
Šilta,gera,Bengele tikrai dar maudysitės. 4u.gif Aš pernai LT niekur nenusimaudžiau ir šiemt kažin.Pernai vasarį Tenerifėje,šiemet Kretoje maudžiausi.Prie mūsų Juodos upės labai šalta iš pelkių išteka. ax.gif Už 2 km Juoda užtvenkta didelis tvenkinys,netraukia visai. mirksiukas.gif

Žolę jau reikia pjauti,gal bus laisvas tarpas sekmadienį-pirmadienį.
MamaEgle,sėkmės darbuose.Bijau ir pagalvoti,reikia ieškoti pradėti betonuotojų,mb spardosi galvoja aš labai noriu.Bijau net pagalvoti.Kaip reikės baldus išnešti.Kas grindis išplėš?

Aš pernai irgi tik Maljorkoje rugsėjo mėn., vasarą nei iki ežerų, nei iki jūros taip ir neišsiruošėme schmoll.gif

Aš šeštadienį žolę pjoviau, su traktoriuku, tai baika pjauti irnesakyk.gif sėdi sau, važiuoji, o žolė pjaunasi vartotojo įkelta nuotrauka
QUOTE(Aurute @ 2025 07 19, 07:40)
Labas rytukas  vartotojo įkelta nuotrauka  vartotojo įkelta nuotrauka

Šiandien jau keliom dienom likau viena. Išleidau sakramentą į Visaginą. Patinka man ten, ypač kur namas įrenginėjamas kaime Zarasų rajone. Ten taip gera, sodas,  pieva, daržas...  vartotojo įkelta nuotrauka  Bet jau uodų šias metais be galo daug doh.gif  . Vis reikia kuo nors pasipurkšt, kad nesugraužtų. Ale dar negaliu išvažiuot. Dar savaitė reabilitacijos. Labai ryškus pagerėjimas. Jau vaikštau be lazdos. 

Ežerų kraštas. Dukra išsikraustydama sakė, kad iškeitė jūrą į ežerą. Visagine butas daugiabutyje, o ežeras vos už keliasdešimt metrų. Ir nuostabus paplūdimys padarytas. Kai būnu ten mėgstu pasivaikščiot  vartotojo įkelta nuotrauka  iki ežero, vaikus nuvest pasimaudyt  vartotojo įkelta nuotrauka . Jau ir airiukai išmoko plaukt  vartotojo įkelta nuotrauka .
doh.gif

Kaip gražu Zarasuose ir šalia jų wub.gif mes pernai su Mama buvome, labai patiko wub.gif
nemoku aš plaukti schmoll.gif tiksliau galiu plaukti kol žinau, kad bet kada saugiai galiu atsistoti. Net ir baseine plaukiu tik ten kur negilu arba kraštiniame take.

QUOTE(IngridaB @ 2025 07 19, 07:56)
Labas rytas.
Kaip keista,pas mus nėra uodų.Bimbalų taip.Vakar iš kažkur vienas atsirado uodas,net keista.
Šiandien keičiasi svečiai,tvarkymas,ko gero iškūrensiu kubilą,nes rodo lietų,kur žmonės ten kūrens?
Reikia pasiskinti juodųjų serbentų noriu su apelsinais,cinamonu pavirti uogienės,turiu iš Rimi labai gražių stiklainiukų.Turiu su gėlytėmis lipdukų,papuošiu.Matysime.
Vakar suskynėme geltonus,raudonus serbentus,vynas jau burbuliuoja.
Vakar dar spėjome suvažinėti į miestą,laidotuves aplankyti,ledų naują krautuvėlę,priskroviau dėže ledų,pakaks ilgokai. ax.gif
Nebuvo šalia vanedns telkinio,nemoku aš gerai plaukti ir vaikai mano nemoka.Nors netoli buvo mokykla su baseinu.Apsileidimas,kad neleidau vaikų,buvo tokių minčių,bet kad jiems muzikos mokykla suvalgydavo daug laiko.Dičkė dar sambo lankė,tai jau vežiodavau,laiko iš viso nelikdavo. bigsmile.gif Mažoji dar šokius lankė.Bijau vanedens ir elektros labai.Didžioji vis vaidina,kad gera plaukikė,ko ko labai bijau jos drąsos. ax.gif MB galėdavo perplaukti ežerą,augo šalia vandens,dabai jau nebe pasitiki jėgomis. ax.gif

Ir pas mus nėra uodų šiemet kol kas schmoll.gif užtat erkių labai padaugėjo vartotojo įkelta nuotrauka ankščiau tokiais kiekiais jų tikrai nebuvo, nors daugiau aplinkui žolės aukštos buvo blink.gif

Papildyta:
QUOTE(Aurute @ 2025 07 21, 06:57)
Labas rytas  vartotojo įkelta nuotrauka
Aš irgi mažinu turtą  ax.gif . MS labai didelis kaupikas, tai kai kur išvažiuoja, vis bandau ko nors atsikratyt  biggrin.gif . O jis paskui net nepastebi. Bet jei matytų, sakytų dar prireiks.

Enija, pabandyk įdėt skelbimą. Parduosi.

O aš vis ruošiuosi turtą mažinti ir vis atrodo, kad visko gali prireikti.... o kai reikia tai dažnu atveju net neprisimenu, kad tą daiktą turiu doh.gif

QUOTE(IngridaB @ 2025 07 21, 08:05)
Labas rytas.
Pasigavau kažkokį virusą.Vakar spaudimas nukrito,temperatūra šoko.Visą naktį prakaitavau. ax.gif Ir dabar spaudimas žemas,negersiu nuo spaudimo tabletės.

Sveik greičiau 4u.gif gal peršalai kur per lietų dirbdama g.gif

Savaitgalis sodyboje. Aš žolė pjoviau, o MB name grindis lupo doh.gif vos ne taip va vartotojo įkelta nuotrauka Laukiam atostogų, gal greičiau darbai pajudės, ypač kai vienas viską daro doh.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Ryte vapsva prikėlė,pusę šešių,pasimatavau temperatūrą-34.Ryte aštuntą 35.2.Įtariu kovidą pasigavau,nes uoslė buvo atsiradųsi įdomi. ax.gif Jaučiuosi gerai.
Atsakyti
Labas rytas.
Vakar apsidžiaugiau jau normali temepratūra.Atsikeliu šiandien vėl 35.1.
Nepakliūvau pas gydytoją vakar atsotogos,šiandien užregistravo.Vėl į miestą.Pas pavaduojančią.
Atsakyti