Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Laba dienele, darbštuolės vartotojo įkelta nuotrauka

Jau buvo atvėsęs oras, maniau jau ruduo prasideda. Bet vėl atšilimas nudžiugino. jau taip nenoriu traukt šiltų rūbų... vartotojo įkelta nuotrauka

Grybų kol kas nėra. Vyrai laukia rudeninių baravykų. Man grybus valyt ne problema. Ale nėra kas tiek suvalgo, kiek vyras prirenka. vartotojo įkelta nuotrauka Ir laikyt nebėr kur. Kol dirbau, kolegėm išdalydavau. Jei dar pririnks, reiks belstis pas buvusias koleges... vartotojo įkelta nuotrauka

Niekada nebūčiau pagalvojus, kad išnuomoti butą yra tiek valachitos. Kai nesusiduriu su ta problema ir nežinau. ax.gif bigsmile.gif

O jau bangelės žemės ūkio darbai man visiškas kosmosas. 4u.gif Kaimo darbus pažįstu tik vasarą. Bet jei tektų gyvent kaime, vištas būtinai laikyčiau. bigsmile.gif Gal neišgaištų jos man.

Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2025 08 30, 16:23)

O jau bangelės žemės ūkio darbai man visiškas kosmosas.  4u.gif Kaimo darbus pažįstu tik vasarą. Bet jei tektų gyvent kaime, vištas būtinai laikyčiau.  bigsmile.gif Gal neišgaištų jos man.

Jo Bangelė,neįsivaizduoju tokių plotų,daržų. bigsmile.gif
Vištos taip greitai negaištų,vat lapės bijočiau,gyvena prie mūsų.Kaimynės vištas šluoja,bet jie irgi laiko laisvai vaikštančias.Mažiau šerti reikia,iš laisvės prisirenka. ax.gif Kaip marti sako,ten skaniausi kiaušiniai,bet man iš jų imti "priklu".Na kas tiems kaiušiniams atsitiks?Bet kaip jie patys atrodo,taip ir tie kiaušiniai atrodo. ax.gif Matėte Aurute,MamaEgle,pravažiuodamos tuos namus. mirksiukas.gif
Juk nusipirko namą gyvenvietėje,susmegs tas namas visai,nesikrausto,niekas stogo nesutvarko,jau per vasarą baisu ten,baisiausias namas ir kiemas dabar gyvenvietėje.Kažkas pamokino,apdrausti ir viskas.Per stogą leidžia,kaimynas padėjo kažką ten išvežti,sakė koja susmego viduje į grindis.Bent nuėję žolę nusipjautų. bigsmile.gif
Mes medų pabaigėme tvarkyti,mažai mažai rudeninio,badas bitėms.
Atsakyti
Labas rytas,
Važiuojame susipažinti su nuomininkais. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas vartotojo įkelta nuotrauka

Paskutinė vasaros diena. Atšvenčiam su Ingridos vyšnių vynu vartotojo įkelta nuotrauka ir keliaujam į rudenį. vartotojo įkelta nuotrauka

Dukra irgi laiko vištas. Bet ne visai laisvėj. mirksiukas.gif Aptvaras yra nemažas, dar uždengtas tinklu. Gyvenvietėj statomas namas, tai vištos iškeliaudavo pas kaimynus. mirksiukas.gif Teko užtvert. Ir man atveža naminių kiaušinių, kai atvažiuoja. Bet vis vien kiaušiniai puikesni už parduotuvinius. wub.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Nėra grybų.Vakar tingėjau kažką dirbti,sekmadienis,sėdau mašinon ir miškan.Prasiėjau šiek tiek voveraičių,trys raudonikėliai,du baravykėliai. smile.gif
Šiandien laistysiu vėl,sausa,reikia išlaistyti kubilą,paruošti.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas vartotojo įkelta nuotrauka

QUOTE(IngridaB @ 2025 09 01, 08:46)
Nėra grybų. Vakar tingėjau kažką dirbti, sekmadienis, sėdau mašinon ir miškan. Prasiėjau šiek tiek voveraičių, trys raudonikėliai, du baravykėliai. smile.gif

Yra šiek tiek vartotojo įkelta nuotrauka . MS vakar buvo miške, tai voveraičių vėl pilna džiovykla. Prasideda rudeniniai grybai. Ir raudonikiai jau dygsta vartotojo įkelta nuotrauka . Labai daug dygstančių jaunų voveraičių. Gaila buvo ir į džiovyklą dėt, tai kepiau svieste ir viriau kreminę voveraičių sriubą vartotojo įkelta nuotrauka .

MS ir jo draugelis, su kuriuo grybauja, nuvalę grybus atliekas veža atgal į mišką. Turi savo medžioklės plotus ir ten "sodina" grybus wub.gif .
Atsakyti
Labas rytas.
Aš sodinu prie namų,pilu grybieną,po beržu.Pas kaimyną dygsta prie lazdynų kazlėkai,paąžuoiai.Ir nerenka jis jų.
Šiandien po pietų planuose miškas,sausa pas mus,bet prasieiti gerai.Iki pietų vežame traktoriuką į meistą keisti diržą reikia,paiimti šaldytuvą seną iš buto.Nors reikia rinkti sedulą.Gal atsiras laiko? ax.gif
Masiškai pomidorai noksta.Rytoj pakviečiau sesę su mama pasiimti,nekonservuosiu tikrai.
Auksis baigia sunokti.Jau ragavau,nukritę-skanūs. wub.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
QUOTE(bangelee @ 2025 08 28, 19:13)
Sveikos, perskaitau kasdien, bet parašyti neturiu ko. Pas mane kitoks gyvenimas, nei pas jus  biggrin.gif , pas mane ožkos, vištos, daržai, nu žemės ūkis. Šiemet taip jau išėjo, kad bulves nusikasėm anksčiau , nei javus nusikūlėm. Nes kombaino neturim, reikia prašyti kito žmogaus, kuris savo darbų turi, o ir orai visai tam netinkami. Na, bet pagaliau, šiandien nukūlėm ir miežių avižų mišinį. Kviečius prieš porą savaičių. Bulves pabaigėm šeštadienį. Taip kad jau svarbiausi darbai padaryti, galėsim ramiai miegoti. Vyras jau suarė lauką ir rudeninei kviečių sėjai. Lauke liko daržovės, burokai, bet jų ir plotai nedideli. Šiltnamiuose irgi visko jau per daug, primarinuota užtenkamai. Dabar eksperimentuoju su pomidorais ir agurkais, randu negirdėtų receptų ir bandau ax.gif . Mūsų krašte šiemet obuolių metai, tai jų bus daug skinti. Taip ir nepajusiu kaip rugsėjis praeis mirksiukas.gif
Gėlių turiu daug, bet tikrai neperku iš parduotuvės ir ravėju dažniausiai su žoliapjove unsure.gif .Jurginų apie 80 kerų, dvi ilgos eilės, bet jie auga darže palei kaimynų tvoras, ir prie vienų kaimynų ir prie kitų. Yra daug pasikartojančių. Man jie patinka už tai kad ilgai žydi-liepą, rugpjūtį ,rugsėjį, o jei šalnų ilgai nebūna tai ir spalį. O, pavyzdžiui, juka kad ir kokia graži bebūtų, bet žydi tik savaitę. Šiemet manoji  turėjo 6 stiebus. Atrodė pasakiškai, bet tik trumpaamžis grožis. Dabar kelis metus gal iš viso nežydės smile.gif

Rašyk, Bangele, nors, kaip sakai, pas tave kitoks gyvenimas. Bet tas kitoks labai įdomus wub.gif

QUOTE(Aurute @ 2025 08 30, 15:23)
Niekada nebūčiau pagalvojus, kad išnuomoti butą yra tiek valachitos. Kai nesusiduriu su ta problema ir nežinau.  ax.gif  bigsmile.gif
O jau bangelės žemės ūkio darbai man visiškas kosmosas.  4u.gif Kaimo darbus pažįstu tik vasarą. Bet jei tektų gyvent kaime, vištas būtinai laikyčiau.  bigsmile.gif Gal neišgaištų jos man.

Čia jeigu oficialiai nuomoji, tai daugiau visko. O jei šiaip sutarei, gyvena ir moka grynais - jokių bėdų. Tik neduokDie kas nors atsitiks - neįrodysi niekam, kad gyveno doh.gif

QUOTE(IngridaB @ 2025 08 30, 16:45)
Mes medų pabaigėme tvarkyti,mažai mažai rudeninio,badas bitėms.

Sodybos kaimynai taip pat sakė, kad bitutėms sunki vasara ir jau reikia primaitinti. Pas mus dar ir liepos nežydėjo visai, tai jau nuo liepos bitutės žymiai mažiau turėjo iš kur medų rinkti doh.gif

QUOTE(Aurute @ 2025 09 03, 06:43)

Yra šiek tiek  vartotojo įkelta nuotrauka . MS vakar buvo miške, tai voveraičių vėl pilna džiovykla. Prasideda rudeniniai grybai. Ir raudonikiai jau dygsta  vartotojo įkelta nuotrauka . Labai daug dygstančių jaunų voveraičių. Gaila buvo ir į džiovyklą dėt, tai kepiau svieste ir viriau kreminę voveraičių sriubą  vartotojo įkelta nuotrauka .

MS ir jo draugelis, su kuriuo grybauja, nuvalę grybus atliekas veža atgal į mišką. Turi savo medžioklės plotus ir ten "sodina" grybus  wub.gif .

Mes irgi voveruškas džiovinam. Po kelias, po kelias ir susidaro visai nemažai. O grybų atliekas MB irgi sodyboje "sėja".

QUOTE(IngridaB @ 2025 09 03, 07:55)
Labas rytas.
Aš sodinu prie namų,pilu grybieną,po beržu.Pas kaimyną dygsta prie lazdynų kazlėkai,paąžuoiai.Ir nerenka jis jų.
Šiandien po pietų planuose miškas,sausa pas mus,bet prasieiti gerai.Iki pietų vežame traktoriuką į meistą keisti diržą reikia,paiimti šaldytuvą seną iš buto.Nors reikia rinkti sedulą.Gal atsiras laiko? ax.gif
Masiškai pomidorai noksta.Rytoj pakviečiau sesę su mama pasiimti,nekonservuosiu tikrai.
Auksis baigia sunokti.Jau ragavau,nukritę-skanūs. wub.gif

Pas mus voveruškos tik vienoje vietoje, kitur visokie kitokie dygsta.

Pradėjom naujus mokslo metus. Vėl koridoriuose šurmulys, išdidūs ketvirtakursiai ir pasimetę bei kiek išsigandę pirmakursiai.

Aurute, su Mokslo metais (nors kiek pavėluotai) 4u.gif 4u.gif 4u.gif Aš ir Mamą visada sveikinu, sakau jai, kad buvusių mokytojų nebūna. Mokytojas visam gyvenimui ax.gif Ir sėkmės mūsų visai jaunajai kartai, kurie dar mokosi ar studijuoja.
Atsakyti
Labas rytas.
Buvau vakar miške,sausa,net treška samanos,9 raudonikiai,nei vieno baravyko.
Šiandien suskinti obuolius,pomidorus,rytoj marti atvažiuoja pas tėvus,reikės perduoti visiems vilniečiams.
Keičiais svečiai,viskas tvarkoma bus. ax.gif
Vakar giminė atvažiuoja,gerai pomidorus turėsiu kam atiduoti.
Atsakyti