Įkraunama...
Įkraunama...

Barselona Nr. 7

Tikiuosi nepavėlavau su atsakymais...

Į Guellio parką reikia nusipirkti prieš 1-2 dienas, laikas būna nurodytas kada ateiti.

Fontanai dirbo, viskas laiku.Žmonių labai daug, bet mums pavyko nesunkiai iki pačių pagrindinių fontanų prieiti.

Apsistojau Atica Hotel - viskas buvo super, tiek vieta tiek patys apartamentai.
Šalia nuostabi San Pau Gaudžio projektuota ligoninė - galima apžiūrėt su bilietais, mes apžiūrėjom tik iš išorės, nebeužtekom laiko.

Iš oro uosto paėjėjom šiek tiek ir važiavome su traukiniu, nusipirkom T10 bilietukus, nereikėjo nieko papildomai pirkti biggrin.gif sutaupėm keturiese tikrai nemažai smile.gif
Iš oro uosto išėjus reikia sukti kairėn, matosi "pakibęs" stiklinis tunelis, juo viduj praėjus yra traukinių stotis. Traukinių stoty yra bilietukų automatai.
Atgal taip pat važiavome.

Mažai šioje temoje apie kavines ir restoranus:
Rekomenduoju La Paradeta - jūrų gėrybių restoraną, išsirenkate kaip turguje žuvis/moliuskus ir kt. ir juos jums paruošia. Paragaukite būtinai sriubos - puiki.

Dar jei pavyks būtinai dienos pietus už 10 eur pavalgykite La Singular - restoraniniai patiekalai ir pateikimas už gerą kainą (už 10 eur sriuba arba salotos, antras patiekalas, desertas ir taurė vyno/alaus.). Vakare jau veikia kaip restoranas, kainos iš meniu visai kitos.


Dar jei gyvensite netoli Sagrada Familia už 30 min nebloga apžvalgos aikštelė ir kabantis tiltas - vadinasi Parc de Guinardo. Ten tokie kaip ir bunkeriai, jaunimo daug, bet panorama buvo labai graži.

Jei važiuosite ant Montjuco kalno - tai mes buvome sekmadienį - įėjimas į pilį nuo 15,00 val. nemokamas, bet niekuo įspudinga pilis, vien gražus vaizdas iš aukštai į uostą.
Labai patiko ten esantys parkai - Jardins de Laribal, o ypač (labai trumpai dieną dirbantis ir nelabai žinomas!) - Jardines de Joan Maragall
Apie Ciutadella parką net nerašau, jis bene žinomiausias Barcelonoje biggrin.gif



Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2016 11 12, 23:26)
Šiandien praleidome pirmą dieną Barselonoje, planai buvo nemaži, bet po akvariumo nuejome prie jūros, vaikui prireikė kriauklytės, neapsiziurejau ir per arti priėjau prie jūros... Pilni batai vandens smile.gif nesėkmingai ieškant naujų batų (39 dydis retenybė) nuėjome iki katedros, ir atgal į stotį.
Norėjome pasikelti funikulieriumi į Montjuic, bet 16 val jau nepardavė bilietų, nors dirba iki 17:30, atseit daug žmonių. Kaina į abi puses 16,5 eur, į vieną - 11eur.


Dėl funikulieriaus, tai mes pasiskaitę atsiliepimus nusprendėme juo nesikelti... nes sugrūda ten kaip silkes ir realiai tu gali net nieko nepamatyti. beto norint patekti ant Montjuico kalno viršaus, reikia keltis su dviem funikulieriais, ir už kiekvieną mokėti atskirai... Kaina gaunasi tikrai nemaža, mums pagailo pinigų smile.gif))
Papildyta:
Apie parduotuves - maisto ir ne tik:
labiausiai įtikusi Dia - esant didesnei kompanijai, ten daug ką galima nupirkti su gera nuolaida kokybiškų prekių - tik reikia pirkti beveik visada po 2 vnt.

Jei ir nesate kosmetikos maniakės ar maniakai, nereali Mercadonoje parduodamos DeliPlius kosmetikos kokybė - kaina juokinga, o prilygsta tikrai liukso klasės produktams (išbandžiau pati nagų lakus, lūpdažius, skaistalus). Ėjau į Mercadoną vien atsiliepimų dėl Deli plius vedama, pirkau labaaaai abejodama, bet kai parsivežusi į LT išbandžiau, likau nustebinta gerąja prasme smile.gif
Dar Mercadonoje galite lauktuvėms prigriebti šokoladų su riešutais, irgi labai skanu ir gražus įpakavimas. Riešutų šokolade labai daug, ten greičiau riešutai su šokoladu, nei šokoladas su rieutais biggrin.gif ...
Atsakyti

QUOTE(čikibari @ 2016 11 06, 18:47)
Renna labai laiku naujienos. Mes irgi  uz 10 dienu busim ten. Labai laukiu. I Montserata planuojam 21d. tikiuosi jau bus pasibaige tie streikai  unsure.gif
I Guelio parka tada reikia pirktis bilietus. Siaip i ji planavau eiti  kai atliks laisvo laiko kokia diena. Ar ten grieztai ziuri pagal valandas? ar tik preliminariai nurodyti laika?

O i Akvariuma gal zinot irgi pagal valandas ziuri? Nes irgi nusipirkciau internetu bilietus ir pigiau iseitu , tik nezunau ar spesim pirmaji vakara , nes butent taip ir planuociau.

Fontanai pagal grafika dirbo?

Su kuo vaziavot i oro uosta?  Mes planuojam su N16 autobusu, gal ir jus taip? Ar nesudetinga ta jo sustojima radti Katalonijos aikstej? uzpyliau klausimais aciu jei pasidalinsi  4u.gif



I valandas ziuri grieztai, mes buvom 20 min anksciau ateje, tai liepe ateiti laiku smile.gif Ir visur pas juos taip. Jeigu eisit i sagrada familia, tai rekomenduoju audio gida, nes tikrai daug informacijos papasakoja ir daug idomiau vaikscioti po ja.
Atsakyti
Ačiū. viskas labai domina.
zuzla koks oras? kokių rūbų įsidėti ? biggrin.gif biggrin.gif Ar ketvirtadienį dar tebebūsite?
Atsakyti
Man irgi įdomu, koks ten oras, kokius rūbus pasiimt
Atsakyti
QUOTE(čikibari @ 2016 11 13, 19:50)
zuzla koks oras? kokių rūbų įsidėti ?  biggrin.gif  biggrin.gif  Ar ketvirtadienį dar tebebūsite?


ketvirtadienį kaip tik jau trauksime namo smile.gif rytoj dar nuvažiuosime į Barseloną, kitas porą skirsime apylinkėms arba liksime tiesiog prie jūros, žada +17 ir giedra, mes Castelldefels'e. kas dėl rūbų, kai kam dar vasarą biggrin.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

čia prieš porą dienų, šiandien buvo mažai saulės ir +16, man jau buvo vėsoka, rinkčiausi demisezoninius rūbus.

šiandien buvome Sagradoj. su vyru pasiskirstėm - aš su vaiku, jis su audiogidu. abu turėjome minimum žinių. rezultatas: aš - na, gražu... jis - įspūdinga... aš išėjau po 20 min, jam 1,5 val neužteko. todėl tikrai rekomenduoju rinktis bilietą su audiogidu. vyras man papasakojo apie bažnyčią, apie visą simboliką, nupirko leidinį apie ją... neįtikėtina, kaip visas šis projektas tilpo vieno žmogaus galvoje..


Atsakyti
Dėl Sagrados, tao jei nenusipirksit su audiogidu, viduje yra suoliukai ir televizorius (įėjus į bažnyčią pasukus į dešinę) - papasakoja nemažai istorijos vaizdžiai. Yra anglų ir ispanų kalbomis. Mes pasėdėjom, pasiklausėm, pažiūrėjom, susipažinom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2016 11 14, 07:48)
Dėl Sagrados, tao jei nenusipirksit su audiogidu, viduje yra suoliukai ir televizorius (įėjus į bažnyčią pasukus į dešinę) - papasakoja nemažai istorijos vaizdžiai. Yra anglų ir ispanų kalbomis. Mes pasėdėjom, pasiklausėm, pažiūrėjom, susipažinom  biggrin.gif

Ar yra audiogidas rusu kalba ir kokia kaina ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Puma45 @ 2016 11 14, 21:10)
Ar yra audiogidas rusu kalba ir kokia kaina ax.gif .


Paprastas bilietas 15 eur, su audiogidu (tame tarpe rusų kalba) 22 eur.
Atsakyti
Laba smile.gif

Grįžom bet tikrai dar važiuosim. Įsimylėjau Barseloną. Po tiek aplankytų vietų negalvojau kad dar teks kada į kokį miestą įsimylėt smile.gif . Prie mano meilės Singapūro kur buvau jau 4 kartus dedu Barsą smile.gif

Buvom trumpai visgi Monserat palikom kitam kartui. Visą pirmą dieną skyrėm hopp ofui su kuriuo važiuojant išlipdami aplankėm Sagrada Familia ir Guellio parką. Apvažiavom du maršrutus. Oras buvo gan geras bet hopp ofe man buvo šaltoka . Vyras mano jautės gerai.
Antrą dieną pradėjom nuo Montjuic funikulieriaus. Jau 11 val nukulniavom iki jo ( nuo viešbučio mūsų kokis 15-20 min) ir už 11 eur nusikėlėm iki Barselonetos. Jokių dviejų mokesčių nera. Važiavom 6 iese visam funikulierium. Vaizdai super foto irgi. Išlipę Barselonetoj dapėdinom iki Gotikos rajono . Superinis smile.gif ten ir pietavom. Pirmą kartą teko pastovėt eilėj prie bistro bet rekomenduoju The Benedict. Pavadinimas pats pasako ką ten rasit - puikiai paruošti benedicto kiaušiniai . Buvo hamburgerių ir blynų. Puiki vieta. Kainos nesikandzioja - sąskaita dviem su alum 34 eur.

Iš oro uosto kaip ir daugelis važiavom su Renfe iki Passei De Grassio iš ten su metro. Galioja t10 bilietukai. Kadangi skrydis buvo itin ankstyvas atgal už taksi iki oro uosto sumokejom 34 eur.
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2016 11 14, 23:10)


Jei gerai supratau, tai per vieną dieną spėjot abu (raudoną ir mėlyną) maršrutus aplėkt? Aš vis neapsisprendžiu, ar vienai dienai pirkti bilietą, ar dviem. Buvot gal viduj futbolo stadione?
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2016 11 14, 23:10)
Jokių dviejų mokesčių nera. Važiavom 6 iese visam funikulierium. Vaizdai super foto irgi.


Antrasis funikulierius kelia dar iki Montjuko pilies 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2016 11 14, 22:10)
Visą pirmą dieną skyrėm hopp ofui su kuriuo važiuojant išlipdami aplankėm Sagrada Familia ir Guellio parką. Apvažiavom du maršrutus. Oras buvo gan geras bet hopp ofe man buvo šaltoka . Vyras mano jautės gerai.



o kiek kainuoja?
Atsakyti