Įkraunama...
Įkraunama...

Gruzija. Žvilgsnis iš arčiau. III Tema

QUOTE(Only1 @ 2019 08 23, 00:23)
<p>Sveiki,patarkit prašau kuris kurortas labiau tinkamas važiuojant su 4 metų vaiku- Urekis ar Kobuletis? Iš pradžių galvojom važiuoti savaitei į Batumį, bet forume visi rašot kad ten kaip Palanga, o Palanga mums nelabai patinka, tad dvejoju ar verta ten nakvoti. Taip pat niekaip neapsisprendžiu dėl nakvynių. Kaip logiškiausia išsidėliot maršrutą jei norim ir į Mestia ir į Kazbegį ir nenorim visą dieną praleist kelyje? Pirmą dieną ir naktį praleisim Kutaisy, tada galvoju apie tris naktis Tbilisy, o tada ir nebežinau. Ar verta nakvot Boržomy kaip tarpinėj stotelėj į Mestią (nors forume jis nieko nesužavėjo) ar geriau grįžt į Kutaisį, kuris irgi nieko nesužavėjo? Po to plane 2 naktys Mestijoj, tada pajūry 6 ir paskutinė Kutaisy. Ar Zugdidi rūmai verti sustojimo? Ir ar kas nors lankėt Rabat pilį? Ar be atrakcionų parkų Gruzijoj yra kokių aikštelių vaikams pažaisti na kaip pas mus kiemuose? Ir ar bus ką veikt savaitę kokiam Ureky? </p>

Kas dėl Batumio, tai ten tikrai ne Palanga. Kobuleyis yra toks ramus kaimukas, visai faina būtų ten gyventi, nes Batumis netoli, o vakare bent mums norėjosi miesto, o ne kaimuko, tačiau taksas ten kainuoja nedaug, tad bėdų nėra.
Atsakyti
QUOTE(pukepuke @ 2019 08 23, 22:43)
Kas dėl Batumio, tai ten tikrai ne Palanga. Kobuleyis yra toks ramus kaimukas, visai faina būtų ten gyventi, nes Batumis netoli, o vakare bent mums norėjosi miesto, o ne kaimuko, tačiau taksas ten kainuoja nedaug, tad bėdų nėra.

Kodėl? Gražu investicijų daug, bandoma mėgdžioti Las Vegas arba Abu Dabį. Statula susijungianti, keltuvas į kalną, kava skani abėcėlės bokšte. Klausėtės kokia muzika vakarais skamba? Bulvare kiek kartų prasivaikščiojot? Pliaže beliašų rusiškai nesiūlė? Kainas lyginote su kitom vietomis?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chypsa: 24 rugpjūčio 2019 - 19:14

Dėkui už patarimus. Linkėjimai iš Tbilisio! Šita kelionė planuota kaip niekada chaotiškai, dauguma nakvynių užsakytos paskutinę minutę. Susidėliojom paskutinę minutę viską kitaip: Kutaisis (1 naktis), Tbilisis (4), Batumis (2), Urekis (4), Mestia (2), Kutaisis (1). Gal kas galit pasakyti ar kelias į Ušgulį toks pats koks į Okatse kanjoną? Važiavom į Okatsę pirmą dieną, tai mus ten taip kratė džipu važiuojant, kad gailėjomės jog važiavom. O į Užgulį juk 2 val važiuot, o ne 15 min... Jei mes su vyru dar bandėm kažkiek juoktis, tai vaikui tas kratimas visiškai nepatiko. Į Vardzią yra eskursija iš Tbilisio, bet kaip sakot, visko vistiek nespėsim, tai dvejoju ar važiuosim. Eskursija būtų laaabau ilga, o noris ir ramiai po Tbilisį pavaiksčiot, vaiką į zoologijos sodą nuvest. :) Sunku priprasti, kad turint vaiką reikia lėtint tempą ir neįmanoma visko pamatyti.

Atsakyti
QUOTE(chypsa @ 2019 08 24, 21:13)
Kodėl? Gražu investicijų daug, bandoma mėgdžioti Las Vegas arba Abu Dabį. Statula susijungianti, keltuvas  į kalną, kava skani abėcėlės bokšte. Klausėtės kokia muzika vakarais skamba? Bulvare kiek kartų prasivaikščiojot? Pliaže beliašų rusiškai nesiūlė? Kainas lyginote su kitom vietomis?

Būtent, bando mėgdžioti ir tai yra įdomu. Ten ir Lad vegas, ir Ispanija, ir Japonija, ir dar, dar... O ką Palanga bando mėgdžioti? Vienkiemį? Na OK, tvarkingą vienkiemį, vis tik Basanavke po remonto biggrin.gif
Bulvare vaikščiojome kelis kartus, mums viskas super buvo. Muzikos nepamenu, rusiška buvo? Jei taip, matyt, neužkliuvo smile.gif
Paplūdimyje siūlė daug ką ir ne paslaptis, gruzinai gerai kalba rusiškai, kas visai džiugino, nes mes su vyru mieliau ir laisviau kalbame rusiškai nei angliškai (nors puikiai susikalbeme ir anglų) Žodžiu kol kad nesupratau kas jums ten netiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukepuke: 01 rugsėjo 2019 - 00:26
[attachment=265227:koliazui.jpg]
 
Žinot, nustebinsiu, bet Atostogos Gruzijoje man visiškai nepatiko! Parašyčiau, kad ir Gruzija nepatiko ir kad daugiau ten nevažiuosiu, nors visgi nusistovėjus emocijoms nutariau, kad gal dar nuvažiuočiau į Tbilisį, o ir David Garedži dar neaplankėm. Gruzijoje tikrai yra ką pamatyti, tad vienavertus džiaugiausi, kad prakeliavom po ją dvi savaites. Pamatėm beveik viską ką norėjom ir net pasyviam poilsiui turėjom šiek tiek laiko. Tačiau dar niekada nebuvo taip, kad per atostogas net kelis kartus pasakyčiau "Noriu NAMO!!!". Ten pigu, gražu, įdomu... Tačiau aš nežinau kur jūs sutikot visus tuos nuostabius žmones??? Mus apgaudinėjo kiekvieną dieną kas tik netingėjo!!! Ir tai buvo žiauriai šlykštu ir nemalonu. O tų gerų žmonių vos kelis sutikom. Susirasti pigius taxi vairuotojus mums sekėsi sunkiai. Tik iš Tbilisio galiu rekomenduot gerą vairuotoją - gidę. Miestuose siūlau kviesti Bolt (Tbilisy) arba Maxim taxi (kutaisy). Arba bent per šiuos appsus pasitikrint kokia adekvati kelionės kaina. Tai kad viešbutis Jums iškvies taxi, tai negarantuos, kad kaina bus gera ar nebus nesąmonių. Turėjom bajerį kai iš pajūrio bandėm nusigauti į Zugdidį iš Urekio. Viešbučio administratorius iškvietė taxi prie manęs, sutarė kainą, įlaipino mus į mašiną. Vos tik pradėjom važiuot, taxistas ėmė kliedėt kažką apie Batumį, kad jei norim į Mestiją, tai mums reikia iš Zugdidžio važiuot, o ne iš Batumio. Tada pradėjom ginčytis, kad mes nekvietėm taxi į Batumį (jis juk išvis į priešingą pusę nei Mestija), kvietėm taxi nuvežti į Zugdidį. O jis ėmė aiškint, kad pas jį iškvietimas į Batumį ir kad jis nebūtų iš Batumio dėl mūsų važiavęs. Bet jei mes norim į Mestią, tai jis gali mus nuvežti ten pats, o į Zugdidį tai jam neapsimoka važiuot ir aišku paprašė daugiau pinigų kai pasakėm, kad mums reikia taxi tik iki Zugdidžio (iš ten į Mestiją važiuoja mikriukai). Jei būčiau važiavus tik su vyru, lipčiau iš mašinos ir siųsčiau velniop tokį taxistą, tačiau laukė ilgas kelias iki Mestijos, o mes buvom su keturmečiu. 
 
Pirmąją dieną labai norėjom į kanjonus. Martvilio kanjonas mane sužavėjo ir man labai liūdna, kad paklausę taxisto mes jį labai labai greitai apibėgom. Kitą kartą praleisčiau ten daugiau laiko. O skubino jis mus, nes mes dar norėjom į Okatse kanjoną, o jis mums užsispyrė parodyt dar kažkokį ypatingą krioklį. Žinoma už papildomą kainą. Čia buvo tas momentas kai patikėjom vietiniu ir pirmą kartą buvom išdurti. Nebuvo tas krioklys vertas didelių papildomų pinigų, o su Okatse kanjonu gavosi visiškas fiasko. Kol važiavom iki krioklio, gerieji taxisto draugai net nupirko mums bilietus į Okatsę kanjoną, kad tik spėtume pamatyti kanjoną ir laukė mūsų su džipu. Ten svarbu nusipirkt bilietą iki berods 18 val, o praeit kanjoną gali ir vėliau. Kaip rašiau anksčiau, nevažiuokit ten su džipu. Ten nenormalus kelias. Vaikui buvo baisu, man tiesą sakant irgi, nes tie taxisto draugai atrodė kažkaip keistai, nekalbėjo nei angliškai, nei rusiškai, kelias buvo tragiškas, tai išlipau su apibrozdintom alkūnėm. Bilietą mūsų keturmečiui sugebėjo nupirkti kaip suaugusiam, į kanjoną mūsų vaiko neįleido, nes vaikus ten įleidžia tik nuo 120 cm ūgio, o mūsiškis buvo tik 100 cm. Gerieji draugai dar pasiūlė mums praeiti be vaiko, jie jį būtų pasaugoję, arba praeiti trasą man ir vyrui po vieną. Praeiti tą kanjoną reikia 45 min. Gal būtume ėję po vieną, bet dar ir lyt pradėjo. Žodžiu sumokėjom daug pinigų ir nieko nepamatėm. Visą kelią iki namų taxistas mums kliedėjo kaip jis nežinojo nieko apie apribojimą vaiko ūgiui ir panašiai. Bla bla bla. Manau mūsų nepanaudotus bilietus gerieji draugai laisvai galėjo parduot kam nors kitą dieną, juk jie ten kasdien dirba. Deja.
 
Šiame forume niekas nerašė apie skrydį vanilla sky. Su jais irgi buvo daug nuotykių, kurie juokingi atrodo tik kai viskas pasibaigė. Į mestią iš Tbilisio bilietų nebebuvo, tad skridum iš Tbilisio į Batumį. Mūsų skrydis vertas atskiro pasakojimo, nes iš pradžių buvo daug nesklandumų su šia įmone, neaiškumų ar galėsim skristi, nes žadėjo lietų tą dieną. Įlipus į lėktuvą visi džiūgavo, filmavos, tik viena moterytė meldės. Pakrizenau iš tų maldų, o skrydžio gale pati visas maldas prisiminiau, nes mūsų lėktuvas pateko į audrą.  Skridom sutemus ir matėm kaip pro lėktuvo langus kala žaibai, buvo žiauriai baisu. Tad žinokit, geriau 6 val kratytis traukiniu ar mikriuku iki Batumio, negu skristi mažu lėktuvu. Romantika ten tik kol oras geras. Neperdedu, tikrai bijojau blogiausio. 
 
Tai va, tiek daug rašiau ir atrodo tik mažą dalelę parašiau. Į Gruziją norėjau, nes norėjau nuotykių, įspūdžių. Tad jų tikrai buvo, tik gal ne tokių linksmų kaip tikėjausi. 
 
Šiame forume buvo dveojojančių kiek laiko skirti Tbilisiui, tad sakyčiau kuo daugiau, nes iš jo daug kur patogu nuvažiuoti. Dėl pajūrio, kebliau. Batumis man labai gražus, bet jei norit maudynių, tai ten visai nesmagu maudytis ant tų akmenų. Mes dvi naktis nakvojom Batumy ir 4 Ureky. Ureky buvo tikra ramuma palyginus ir smėlis. Na jis juodas, bet vis ne akmenys. Tačiau Urekis turėjo ir minusų. Ten net pagrindinė gatvė ne asfaltuota. Promenados nėra (lyg ir žada 2020 ją padaryt). Mūsų viešbutis buvo šalia jūros, bet net ir toj 50 metrų atkarpoj buvo pilna šiukšlių. Gal kad fauna ten savotiška... Dar niekur nemačiau taip, kad vyras eitų į jūrą maudytis su cigarete ir parūkęs numestų ją į jūrą. Vaikai vandeny su maistu plaukioja... Tad kur nebus šiukšlių... 
 
Dėl pusryčių, tai irgi nesąmonė gavos, nes visur turėjo būt švediškas stalas, bet beveik visur mums pasiūlydavo išsirinkti kažką iš kuklaus meniu. Arba Mestijoj švediškas stalas atrdė kaip foto, bet dribsniams nebuvo dubenėlio. Pasiūliau vyrui įsipilt jų į puodelį. Vyras paėmė dėžutę ir pasakė, kad ji tuščia... Tai kam ji ten pastatyta? :D
 
Mano kelionės top vietos buvo: Martvilio kanjonas, Tbilisio senamiestis, visa kelionė į link Kazbego (Gudari, Ananauri ir t.t.). , Vardzia, Batumio architektūra ir šviesos, gamta Mestijoj ir Ušgulyje (išskyrus tai, kad gyvenime labiau karvių ap*iktom vietom nesu vaikčiojus). Tad atrodo visur verta važiuot. Net ir Boržomis visai patiko (nors ten būtų 1000 kartų geriau jei nebūtų atrakcionų parko su garsia muzika). Gal šiek tiek gaila buvo dienos sugaištos važiuojant į Signagį.  
 
O kam aktualu dėl pykinimo, blogiausia buvo kelionė iš Mestijos į Kutaisį ir kelionė į Vardzią nuo Boržomio. Visur kitur sąžiningai nežiūrėjau į telefoną, žemėlapį ir galbūt tai padėjo kelionę išverti beveik be vaistų. O dėl rūkymo irgi buvom čia prisiskaitę kaip visur rūkoma, bet nebuvo taip blogai. Dabar už rūkymą viešose vietose, transporte skiriamos didelės baudos. Tad tik vieną kelionę turėjom kai vairuotojas visas 3 val iki Mestijos rūkė vieną cigaretę po kitos.
 
Ai ir dar iš savęs juokiuosi, nes prieš kelionę nupirkom vaikui pripučiamą kėdutę, kad galėtume jį visur prisegti, net mikriuke. Tai panaudojom ją daug maž 3 dienas iš 14... kai kur net saugos diržų nebuvo.
 
Tad keliaukit į Sakartvelą jei norit nuotykių ir nebijot apgavysčių, derybų ir ginčų. Nekeliaukit į Sakartvelą jei jūsų vaikas dar naudojasi vaikišku vežimėliu, jūs mėgstat saugumą, švarą ir tvarką visur. :)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Only1: 11 gruodžio 2019 - 14:55
Laba, Only1,
nenustebinai. Tiesiog viskas priklauso nuo lūkesčių ir sumokamų pinigų. Na ir dar mokėjimo už save pakovoti biggrin.gif tiesa dar ir nuo atliktų ,,namų darbų,,.
Mes mokam mažai, valgom arba kavinėse arba pasigaminam ( pusryčiams) kažką patys. Taigi meniu priekaišto niekada neturim.
Dėl taxi prieš įlipant sutariam maršrutą ir kainą. Derėtis reikia daugumoje šalių, net pas mus turguje.
Ušguli karvės, kiaulės palaidos, gamta laukinė tai tikrai niekas nevalo paskui jas. Bet kur dar tai pamatysi? Užskaitau prie autentikos.
Nakvynę imu vieną iš pigiausių tai man svarbu, kad būtu dušas, švarūs patalai, virtuvė (bendra) arbatai išsivirt. Ai dar tyla, nes kiraip nemiegu. Vat ir visi mano poreikiai.
Bet tavo nuomonė sudomino, nes dsug kam Gruziją aplankyti rekomenduoju. Tai gal ką nors apgaunu.
Atsakyti

Sveiki. Mes vasarą irgi norim į Sakartvelą savaitei. Daug prisiskaičiau. Galvojam iš anksto užsakyti vieną nakvynę, o paskui vietoj žiūrėtis ar norėsis pasilikti ar kitur traukti, aišku susidėlioti ką norėtųsi pamatyti, kur nuvykti. Tik dabar reikia geras kainas susimedžioti.  :D​ 

Atsakyti
QUOTE(Laukinė orchidėja* @ 2019 12 13, 09:50)
<p>Sveiki. Mes vasarą irgi norim į Sakartvelą savaitei. Daug prisiskaičiau. Galvojam iš anksto užsakyti vieną nakvynę, o paskui vietoj žiūrėtis ar norėsis pasilikti ar kitur traukti, aišku susidėlioti ką norėtųsi pamatyti, kur nuvykti. Tik dabar reikia geras kainas susimedžioti.  biggrin.gif​ </p>

Draugai pigiausius bilietus kovo mėn pagavo. Gaudė nuo lapkričio mėn smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Supronti: 13 gruodžio 2019 - 10:09

Mes pigiausius bilietus kovo mėn pagavome

Tai gerai, reikės pagaudyt ir mums.  :4u:​ 

Atsakyti

Kovo mėnesį ribotos keliavimo galimybės. Gruzija visai kitokia nei vasarą, kai kur keliai gali būti nepravažiuojami, o Tbilisis ir kiti miestai dar nykoki, tuštoki ir bespalviai. Toks laikas labiau tinka mėgstantiems žiemos pramogas, keliauti į kalnus slidinėti. Aš galutinai supratau, kad slidinėjimas ne man. Bet ir be slidžių nenuobodžiavau. Bet vis tik rekomenduočiau į Gruziją keliauti vasarą arba rudenį.

Plačiau apie mano kelionę į Gruziją kovo mėnesį https://daivosklajon...nkes-karjeroje/. Ten pat rasite ir vasarinių kelionių po Sakartvelą pasakojimus.

Atsakyti

Sveiki, ar kas skridot į Batumi su Belavia per Minską? Ar sklandžiai? Ar teisingai suprantu, kad jokių vizų tokiam 'tranzitui' nereikia? O kaip dėl asmens dokumento - reikia paso, ar užtenka kortelės?

Atsakyti

kaip tik irgi ziuriu situos skrydzius per Minska i Batumi.. Paso tikrai reik :)

Atsakyti