Įkraunama...
Įkraunama...

Kaitlentės, orkaitės, viryklės - 20

QUOTE(speedy @ 2018 10 31, 20:35)
"vienas kartas 2.5–4.7  kWh!" - paverskite į € gerbiamasis ir šauktuko nebereikės  rolleyes.gif

Jei tas 4.7 kWh vienas kartas kas 2-3 mėnesius - viskas ok. Bet jei po kiekvieno ar kas kelinto kepimo, man per brangu. Ypač kai palygini su vieno kepimo ciklo sąnaudom - 0.74 kWh (ta pati Bosch orkaitė). Dėl to ir sakau, kad pirolizė neatstoja kasdienio valymo.

Papildyta:
QUOTE(Sees @ 2018 10 31, 20:39)
Nesuprantu vieno, yra brangus modeliai virs 1k Eu su garais ir daug kuo - bet kodel BE pirolizes daugumoje, jeigu tai taip patogu. Ir atvirksciai pigesniu modeliu su garais, kol kas beveik nera.  Tai tik pamastimai smile.gif Skeptiskumas....
</p>

Galiu tik spėlioti, kad garinės orkaitės su piroliziniu valymu neįmanoma techniškai pagamint. Profesionaliose restoranų orkaitėse irgi pirolizės nebūna, bet jos garinės ir plaunamos automatiškai vandeniu ir plovikliais
Atsakyti
QUOTE(bezdzioniukas @ 2018 10 31, 20:56)
Jei tas 4.7 kWh vienas kartas kas 2-3 mėnesius - viskas ok. Bet jei po kiekvieno ar kas kelinto kepimo, man per brangu.

Kas per brangu?
Imkime maksimalią vertę - 4,7kWh ir maksimalią elektros kainą - 0,054 €/kWh. Padauginkime - 4,7 x 0,054 = 0,2538€.
Paklausiu dar kartą: kas Jums per brangu? 25 centai? Aš už tiek pinigų nei rankų į orkaitę nekiščiau, o dar reikės chemikalų (fui kaip neekologiška!) orkaitės valymui, atitinkamų kempinių ir pirštinių ... tai taip bus pigiau ar ką?
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2018 11 01, 13:08)
Kas per brangu?
Imkime maksimalią vertę - 4,7kWh ir maksimalią elektros kainą - 0,054 €/kWh. Padauginkime - 4,7 x 0,054 = 0,2538€.
Paklausiu dar kartą: kas Jums per brangu? 25 centai? Aš už tiek pinigų nei rankų į orkaitę nekiščiau, o dar reikės chemikalų (fui kaip neekologiška!) orkaitės valymui, atitinkamų kempinių ir pirštinių ...  tai taip bus pigiau ar ką?

Aš moku 0.122 €/kWh, ne 0,054. Ir taip, kiekvieną kartą taip valyti man per brangu. Pridėkit dar laiko sąnaudas - tas pora valandų turėsite namie sėdėti. Be to, turėsite įjungti gartraukį, kad dūmus ištrauktų, tas irgi elektros naudoja smile.gif Neveltui gamintojai pirolizę rekomenduoja kas 2-3 mėnesius. Turėjau su pirolize 8 metus ir praktiškai dažniau kaip kartą per mėnesį pirolizės nenaudodavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezdzioniukas: 01 lapkričio 2018 - 13:29
QUOTE(bezdzioniukas @ 2018 11 01, 15:05)
Aš moku 0.122 €/kWh, ne 0,054. ...

Už ką Jus taip Dievas nubaudė - elektros kaina.
Pridėkit dar laiko sąnaudas - tas pora valandų turėsite namie sėdėti. ...

Čia rimtai? rolleyes.gif
...Turėjau su pirolize 8 metus ...

Na, po aukščiau perskaitytų Jūsų pasisakymų ... jei ir turėjote, tai nesupratote ką turite rolleyes.gif Minimum ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 01 lapkričio 2018 - 13:38
QUOTE(Sees @ 2018 10 31, 18:39)
<p>Dekui iz info apie pirolize.
</p><p>Del pirolizes kokybes, dabar jau rynkoje yra ir pigesniu modeliu, abejoju ar ten kazkas spec. daroma. Kaip pvz. bosch su pirolize uz 400 ( Elux'as uz 300 su pirolize) ir 1k ar gi skiriasi? 
Nesuprantu vieno, yra brangus modeliai virs 1k Eu su garais ir daug kuo - bet kodel BE pirolizes daugumoje, jeigu tai taip patogu. Ir atvirksciai pigesniu modeliu su garais, kol kas beveik nera.  Tai tik pamastimai smile.gif Skeptiskumas....
</p>

Tai yra skirtingos su pirolize nes vienose rasite 3 lygių pirolizės programas kitose nerasite,vienos gaminamos pvz Lenkijoje ,Italijoje at net Ispanijoje kitos su aukštesnėmis tech savybėmis gaminamos Vokietijoje.
Gamintojai nemato prasmės dėti pirolizės funkcijos į tas orkaitės kurios turi 100% garų.Nes pasinaudojus šia programa orkaite turėsite išsausinti t.y visi nešvarumai atšoke nes naudojotės garais beliks tik išimti visus priedus ir išvalyti orkaite.
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2018 11 01, 15:38)
Už ką Jus taip Dievas nubaudė - elektros kaina.

Įsiskaitykit į savo nuorodą: https://www.eso.lt/lt/verslui/elektra_99/tarifai-kainos-atsiskaitymai-ir-skolos/kiek-kainuoja-elektra_102/kainos-verslui.html

Tai kaina verslui. Va ir pasirodė Jūsų žinios. Konsultantas, kuris išsijuosęs visus kritikuoja, visiem patarinėja, kas pigu ir kas - ne, o pats nežino, kiek Lietuvoje elektra kainuoja
https://letiekimas.l...anai-ir-kainos/
Papildyta:
QUOTE(speedy @ 2018 11 01, 15:38)
Na, po aukščiau perskaitytų Jūsų pasisakymų ... jei ir turėjote, tai nesupratote ką turite  rolleyes.gif Minimum ...

Kas Jūs toks, kad visus mokintumėt, kaip kas kokiu daiktu turi naudotis ar kaip dažnai turi orkaitę įjungti? Savo patirtim nepasidalinat, tik kitus koneveikiat ir faktus iškraipot. Mano patirtis tokia, kad dažnai pirolize valyti nepraktiška, tai atitinka gamintojų rekomendacijas. Jei manote kitaip, nebūtinai reiškia, kad Jūs vienas protingas, o visi kiti durni
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezdzioniukas: 01 lapkričio 2018 - 15:10

Ar geras pasirinkimas BOSCH PIE651FC1E indukcinė kaitlentė?

Kokį galite pasiūlyti pilnai įmontuojamą  (be jokių atsikišimų ir ištraukimų), tylų gartraukį? Būtų naudojamas virtuvėje, kuri yra kartu su svetaine. Kaina iki 300 Eur.

Atsakyti
QUOTE(bembas @ 2018 11 01, 15:03)
<p>Ar geras pasirinkimas BOSCH PIE651FC1E indukcinė kaitlentė?</p><p></p><p>Kokį galite pasiūlyti pilnai įmontuojamą  (be jokių atsikišimų ir ištraukimų), tylų gartraukį? Būtų naudojamas virtuvėje, kuri yra kartu su svetaine. Kaina iki 300 Eur.</p>

Gera bet pasižiūrėkite BOSCH PVS651FC1E turėsite 2x21 cm kaitvietes o kaina beveik vienoda+gaunate CombiZone gal kada pasinaudosite 4u.gif
Gartraukis CATA GC DUAL BK 45(juodo stiko bet yra ir balto)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikker: 01 lapkričio 2018 - 16:01

Ar geras pasirinkimas BOSCH PIE651FC1E indukcinė kaitlentė?

Kokį galite pasiūlyti pilnai įmontuojamą  (be jokių atsikišimų ir ištraukimų), tylų gartraukį? Būtų naudojamas virtuvėje, kuri yra kartu su svetaine. Kaina iki 300 Eur.

Gartraukis 

Elica HIDDEN/IX/A/60
Atsakyti
QUOTE(bezdzioniukas @ 2018 11 01, 17:02)
Jei manote kitaip, nebūtinai reiškia, kad Jūs vienas protingas, o visi kiti durni

Manau, kad racionalus žmogus taip neparašytų:
... Pridėkit dar laiko sąnaudas - tas pora valandų turėsite namie sėdėti. ...

Jei nesugalvojate, kad pirolizę galima jungti tuo metu, kai ir taip būnate namie
...  Turėjau su pirolize 8 metus ir ...

...per 8 "turėjimo" metus!!!
Na tai nereiškia, kad aš vienas taip sugalvojau. Gal tiksliau būtų, kad vienetai to nesugalvojo ... Jūs galite jaustis išskirtiniu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 02 lapkričio 2018 - 09:16
QUOTE(speedy @ 2018 11 02, 11:14)
Manau, kad racionalus žmogus taip neparašytų:

Jei nesugalvojate, kad pirolizę galima jungti tuo metu, kai ir taip būnate namie

...per 8 "turėjimo" metus!!!
Na tai nereiškia, kad aš vienas taip sugalvojau. Gal tiksliau būtų, kad vienetai to nesugalvojo ... Jūs galite jaustis išskirtiniu mirksiukas.gif

Esu geroje kompanijoje:
Smeg, kuri tokias orkaites gamina, sugalvojo valyti kartą per mėnesį
Dar vienas gamintojas Bosch sugalvojo kas 2-3 mėnesius
Maniškė Electrolux taip pat primindavo vidutiniškai kas 2 mėnesius
Čia sąnaudų palyginimas:
Bosch džiovyklės ciklas, pilna 9 kg skalbinių: 1,57 kWh
Vienas pilnos skalbyklės ciklas: 0,92 kWh
Pilna indaplovė: 0,82 kWh
Orkaitės pirolizės ciklas: 2.5–4.7 kWh
Išeina, kad vienas toks valymas sunaudoja tiek pat elektros, kiek 3-6 indaplovės! Ar verta jungti pirolizę, jei tik šiek tiek riebalų nutiško ir juos nesunku nuvalyti ranka? Jei vagi elektrą, tai gal ir neverta, bet jei pats už ją moki - vargu

Papildyta:
QUOTE(Kikker @ 2018 11 01, 16:31)
Gamintojai nemato prasmės dėti pirolizės funkcijos į tas orkaitės kurios turi 100% garų.

Dėl ko tada deda katalitines sieneles?
Papildyta:
QUOTE(Kikker @ 2018 11 01, 16:31)
Gamintojai nemato prasmės dėti pirolizės funkcijos į tas orkaitės kurios turi 100% garų.Nes pasinaudojus šia programa orkaite turėsite išsausinti

Mano garinės orkaitės sausint beveik nereikia, kartais būna tik stiklas aprasojęs ir gal koks šaukštas vandens ant dugno. Išsausint tiesiog nespėju, kol orkaitė praaušta viskas išgaruoja
Atsakyti
QUOTE(bezdzioniukas @ 2018 11 02, 13:21)
Dėl ko tada deda katalitines sieneles?

Deda į orkaitės ir pirolize ir katalitines sieneles bet ar tai racionalu dėti į visas orkaites kurios turi 100 proc garus didelis klausimas......
Na garines programos yra skirtingos tikrai naudojantis 100% garus drėgmė lieka ir sausinti tikrai reikės....jai tai programa 50% garu 50% karšto oro tada be abejonės drėgmės nebus orkaitėje
Visi gamintojai turi tikras garines orkaites kuriu vidus iš nerūdyjančio plieno ir joks valymo būdas nepritaikytas tiesiog pasibaigus gaminimo procesui pakanka tik šluostės...sausini ir automatiškai išsivalo nešvarumai
Atsakyti