Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

Mano poziuriu, vyras ir zmona priklauso vienas kitam nuosavybes teise. Tai nera jokiu asmeniniu dalyku...

Tai nereiskia, kad domimasi visokiomis smulkmeenomis ar specifiniais dalykais. Manau reikia sutari kokiose sumose galima islaidauti neatsiklausus. Svarbu kiek islaidos yra imanomos atgauti pasiketus aplinkybems ar planams. Kai kuriuos daiktus galima parduot su didesniais ar mazesniais nuostoliais, kartais net uzdirbti...

Nepriklauso nė per kur, jokiu aspektu. 

Atsakyti

QUOTE(Monteverte @ 2022 01 25, 12:59)
tai tu esi vieniša, neturi tu vyro, nes normalioje šeimoje pinigai bendri ir normalu pasakyti kas kiek kainuoja, ypač, jei vyras tos srities nežino.

Tai kaip tavo toj normalioj šeimoj, kur kiekvienas žino kiek kito piniginėje, paaiškinama kur dingo tie 180 eur (nes žmona sakė kad 20 eur mokėjo, o iš tikrųjų 200). Nebent jai kokie meilužiai sumoka, tsakant gauna neapskaitytų pajamų, kurias slepia nuo vyro biggrin.gif

„Nemanau, kad laisvė platinti kovydo–19 ar kokio maro užkratą yra šventoji žmogaus laisvė; tačiau kiekvieno, kuris šią sausio 13–ąją pasijuto sužeistas, atsiprašau“, – feisbuke rašė profesorius V. Landsbrefis.„Nemanau, kad tinkamai reagavau į negražius garsus žuvusiųjų atminimo valandą. Reikėjo tiesiog užsikimšti ausis ir galvoti: kaip gerai, kad žuvusieji negirdi. Tačiau aš irgi žmogus, ir man išsprūdo netinkami žodžiai apie kai kuriuos dalyvavusius“, – aiškino jis.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...u.d?id=89286193
wub.gif wub.gif Niekad nesižavėjau Landsbergiu, bet už šį postą 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ar L:ietuvos ziniasklaida pranese? ziauru...

For sale: CIA ‘black site’ where terror suspects were tortured in Lithuania

QUOTE(Moonte @ 2022 01 25, 01:38)
O kodel tu istekejai uz geriancio? Tu cia manai as pradesiu gincytis su tavo klasifikacija? Man vienodai kaip tu klasifikuoji protinguma.. Ir ismintinga paklius, nes ismintis yra igyjama gyvenimo patirties. O gyvenimo patriti igyja tik protingi zmones, nes sugeba protauti.
O tavo isvados, sorry, kvailos, nes uzdedamos ribos. Protingumas ir yra proto lankstumas ypac ekstremaliose situacijose. Protingi zmones nebijo daryti klaidu, jie jas daro, bet is ju mokosi, todel ir retai jas kartoja. Protingumo esme yra ne klaidu nedarymas, o JU NEKARTOJIMAS.
1. Sakai del komunaliniu reikia? Kasdiena kinta?
2. Man vienodai kur tau reikejo, man svarbu kad as zinau, kur man reikia  mirksiukas.gif
3. Sis mokestis skaiciuojamas dar seniau, jei ka... As ji irgi mokejau, nors anuomet negyvenau. Beje, galejai is elektros tinklu apie elektros suvartojima pazyma pristatyti, jei butu nulis, butu visiskai atleide nuo mokescio  mirksiukas.gif
4. As zinau savo islaidas ir pajamas, man to pakanka. O jei algas tu sau moki? O jei alga nera vienintelis pajamu saltinis?

Ka turi omenyje gerencio? blink.gif kodel ne uz abstinento? nes nu ir as nebuvau abstinente, is vis nei nebuvo tokiso mados, kad visiskai nevartoti alkoholio, budavo sventes, ar siaip kur nueini i kavine, naktini kluba ir isgeri, kaip jus duaguma dabar tebedarot. nemaniau, kad va taip galima ikristi i si liuna, dek avyro pradejau daugiau dalyku ir daug ka supratau. dabar abu nebevartojam visai.

Taip zinoma ismintis igyjama, tik skirtingai, vieni nuo mazens buna gana ismintingi, kiti ir pasene nebuna.
Taip ir sakiau protingi mokes ispresti problemas, ismintingi i jas nepaklius. Protingi mokosi is svao klaidu, ismintingi is vetimu mirksiukas.gif

nezinau kasdien ar ne, kas kiek ir kur tikrinti, del visko, as nezinau koki dar mokesti kas kur sugalvos uzdeti, cia gi Lietuva biggrin.gif niekas neperspeja, baudzia ir tiek. Tikrinti KUR?

Ne nebuvo seniau tokio mokescio, mes vienkiemyje iki musu net konteineriu niekas nedaveza, buvo siule palikti kaimelyje musu konteinerius doh.gif , atsisakem, jei jau tiek davezam, tai patys ir isvezam.
Matau nezinai nieko apie si mokesti, nuo 2018 m visai kitoks mokestis. As jiem sakiau, kad mes seniai negyvenam, tai, kad sumazinti per puse reiktu israso is elektros tinklu, vaziuoti i seniunija, patvirtinti, kad tikrai negyvenam ir t.t. sumokejau paprasciausiai visa suma. Ir tikrai nemanau, kad tokie mokesciai yra sazinnigi ir dori. Plesiku valstybe.

O koks skritumas ar alga sau moki ar kaimynas, ar gauni pajamas is investiciju? sneku, kad man butu keista nebendrauti seimoje ir nezinoti seimos bendru pajamu ir islaidu, nebutinai detaliu, bet bent apytiklsiu. Na bet jei jum, gerai, tai gerai. Man tai nepasitikejimas atrodo tokie santykiai ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 25, 08:34)
Rimtai nemokytina...Gal vitaminų kokių pagerk, atmintį gerinančių, jau nenormalu, kai žmogus šitaip neįsimena elementarių dalykų... SterIOtipai jai nors tu ką....</p>

kai tu suprasi, kas yra google ir pradesi suprasti tekstu prasme, as pradesiu teisingai rasyti, sutariam? bigsmile.gif tik manau tau vitaminai nebepades... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 25, 08:36)
tik nereikia vartytis, ardeisi dėl to, kaip čia galima tiksliai nežinoti, kiek diedas uždirba ;D

pacituosi? kur ir kaip as ten ardziausi? bigsmile.gif
Atsakyti

Tai kaip tavo toj normalioj šeimoj, kur kiekvienas žino kiek kito piniginėje, paaiškinama kur dingo tie 180 eur (nes žmona sakė kad 20 eur mokėjo, o iš tikrųjų 200). Nebent jai kokie meilužiai sumoka, tsakant gauna neapskaitytų pajamų, kurias slepia nuo vyro biggrin.gif

„Nemanau, kad laisvė platinti kovydo–19 ar kokio maro užkratą yra šventoji žmogaus laisvė; tačiau kiekvieno, kuris šią sausio 13–ąją pasijuto sužeistas, atsiprašau“, – feisbuke rašė profesorius V. Landsbrefis.„Nemanau, kad tinkamai reagavau į negražius garsus žuvusiųjų atminimo valandą. Reikėjo tiesiog užsikimšti ausis ir galvoti: kaip gerai, kad žuvusieji negirdi. Tačiau aš irgi žmogus, ir man išsprūdo netinkami žodžiai apie kai kuriuos dalyvavusius“, – aiškino jis.

wub.gifwub.gifNiekad nesižavėjau Landsbergiu, bet už šį postą 4u.gif4u.gif

Na, tų baubikų kontekste, tai jis šventasis ir itin šviesaus proto žmogus.

Atsakyti

Ar L:ietuvos ziniasklaida pranese? ziauru...

For sale: CIA ‘black site’ where terror suspects were tortured in Lithuania

Ka turi omenyje gerencio? blink.gifk

gerIAnčio....

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 01 25, 09:02)
Aš rašiau apie "iš esmės", nes nėra pasirinkimo nemokėti mokesčių ar nesilaikyti KET. Dar nepaminėjau įmonių, įstaigų, t.y. verslo ir kitų juridinių subjektų (darbdavių). Ten irgi yra tų prievolių (ateiti į darbą laiku, atlikti pareigas, atitinkamai elgtis ir t.t.). Dalis sąlygų derinamos, yra lankstumo, bet dalies tiesiog privalu laikytis. 
<p> </p>
<p>šeimoje absoliučiai viskas yra šeimos narių susitarimo reikalas  (nors vėlgi šalies įstatymų ribose), bet tai niekaip nereiškia, kad kažkokie prievartiniai dalykai, kurie veikia valstybėje ims ir persikels į šeimos santykius 😁</p>

tai ir seimoje nera pasirinkimo turi kartu gyventi, bendrauti, dalintis dziaugsmais vargais, uzsiimti seksu, gimdyti vaikus, tik gali tai daryti, nes nori is meiles, gali is prievartos, pareigos, naudos ir t.t. vargu ar bus seima, jei 2 zmones nuspres gyeventi atskirai, nesimyleti, netureti bendru finansu, buities, nu ir vis nebendrauti biggrin.gif ir t.t. ar ne?

O valstybeje gali nemoketi mokesciu, gali nesilaikyti KET. Gali net i darba neiti siais laikasi, jei nenori. Gali sukuerti partija, kuri ateis valdzia, kuri panaikins pvz KET, kaip kokioje Indijoje. TAI IR YRA SUSITARIMAS TARP ZMONIU. Seima tik maza valstybe, kur yra valdzia pvz tevai, vaikai- paklustantys pilieciai.

Seima ir valstybe is esmes yra santykiai tarp zmoniu, kaip jie nori gyveni, kaip jie nori elgtis, koks elgesys jiem priimtinas, koks ne. Seima tik maza keliu zmoniu saveika, tevai, vaikai, gal seniai ar kiti giminaiciai. o valstybe tu seimu saveikos. dazniausiai perimam is kartos i karta tradicijas, pafgal kurias gyvenam, pagla jas ateje i valdzia zmones kuria istatymus, pvz jei salyje, siemose yra duagpatyste , tai ir istatymai tai atspindes, jei zmones nori gyevnti be KET, tai ir gyvens, jie nori, ka dkarves vaksciotu laisvai gatvemis tai ir uztikrina istatymai ir t.t.
seima valstybes pamatas, lastele, kurioje ir formuojasi vertybes, istatymai ir ar tai bus diktatoriska, prievartine struktura ar ne.

seima->gimine->daug giminiu-> valstybe
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 01 25, 09:06)
Aš ne apie motyvus, o patį mechanizmą: įstatymų ir kitų teisės aktų normos yra privalomos, o ne noriu laikausi, nenoriu nesilaikau. Ir niekam net neįdomu žinai tu ar ne apie kažkokią prievolę. </p>

seimoje lygiai tas pats, nenori laikytis tam tikru dalyku, seima isirs ar nukentes. Pvz pagimdai vaikus, bet nematai reikalo juos maitinti, kas bus? taip ir su istatymais, gali ju nesilaikyti, bet nukentesi galimai pvz KET geras pvz.
Istatymai yra kas? zodiniai susitarimai tarp zmoniu dideles grupes, parasyti rastu ir numatantys is anksto pasakmes, kas bus jei ju neislaikysi. Kuo ivairesnis darosi seimu gyvenimas, tuo daugiau ir istatymu, apimanciu ivairias sferas.
net seimoje dabar jau madinga pasirasyti sutarti, uztvirtinti rastu, parasu, kokios bus sios sajungos teises ir pareigos ir galimos neigiamu veiksmu pasekmes.
Vyra, zmona renkiesi, nors nebutinai(priklausomai nuo valstybes), o vaikai tevu nesirenka, kaip ir tevynes nesirenki( o gal ir renkiesi), bet uzauges jau vsi tiek gali rinktis valstybe, kurioje nori gyventi, kurios tvarka tau priimtina, pire kurios kurimo nori prisideti, kaip ir seimoje gali kurti santykius, kurie tave tenkina.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2022 01 25, 09:14)
Kažin kiek žmonių mokėtų mokesčius iš meilės tėvynei biggrin.gif . Nebūtinai LT...

yra saliu, kur nera mokesciu, ar yra skirtingi mokesciu sistemos, jei sistama adekvati, jei zmones mato sau nauda is mokamu mokesciu tai ir moka. Viskas tik tos valstybes nariu susitarimo, paprociu, kulturos, vertybiu reikalas.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2022 01 25, 09:45)
Ji pasakymą "stipri moteris" supranta tik per jėgos prizmę. Nesiginčysiu, yra ir tokių bobų, kurios gali bet kam užvažiuoti į snukį. Bet tokių nelaikau stipriomis. Ir diedai, kurie dubasina žmonas, mano nuomone yra labai silpni. Bet kai kam tai atrodo stiprybė ax.gif . Tiesiog skirtingai suprantam žodžio "stiprus" prasmę.

tai, kad mes kalbejom apie fizine jega, nes tai ir yra galios pozicija. Taip gali buti, kad pvz vyras priklausomas finansiskai nuo moters labai ar dar kas, tada moteris bus jegos pozicijoje, Bet moteris visapusiskai labiau pazeidiziama ir tai neikti mazu maziausiai kvaila...nes ir statsitikos kriminalu ir apklausu ir tyrimu rodo, kad moteris nukencia tikriausiai 80 proc dazniau , nei vyrai seimoje, kur yra pora vyras ir moteris. Buna, kad vyrai nukencia geju porose, bet cia jau visai kas kita.

apie dvasine stiprybe nejo jokia kalba ir cia visai ne prie ko kalbant apie smurta.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 25, 09:59)
<p>Man stipri moteris-tai, visų pirma, savarankiška. Turinti tikslų gyvenime, jų siekianti, susidūrusi su sunkumais nepalūžtanti, o ištraukianti save pačią už plaukų, nebambanti ir pozityvi. Tokia, kuriai pačiai su savimi gera, todėl ji ir traukia aplinkinius.</p>

taip kai nera salia stipraus vyro, belieka moteriai tapti stipriai...
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2022 01 25, 10:06)
Būtent. Ir moterų, stipresnių nei vyrai, daugėja, užtat ir pikta tokiems stipruoliams kaip idomucia biggrin.gif . O va lutukei ir Stambulo konvencija nebereikalinga atrodo, nes daug moterų stiprių yra biggrin.gif

o tai,kam jei ju ginti nebereikia?
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2022 01 25, 11:34)
ne, nu "pėdutes" kaip pėdkelnės aš tautosakos ekspedicijoj esu užrašius (Jurbarko - Prienų - Kauno apylinkės). Bet tie, kurie vartojo žodį "pėdutės", vartojo ir "popiera", koLidorius"...

vadinasi tai tu buvai, as prirasiau Asakai sia zinute. biggrin.gif To montekrista niekaip nesuvoks biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 01 25, 11:35)
Keista, nes Baltic Sea and White Sea yra labai skirtingos raides.
Nebent rusu kalba vel skaitoma, ten Балтийское и Белое

Ko tu jos klausai ir pie ko cia angliskai rasai? mes ka angliskai ar rusiskai cia bendraujam? Baltoji,Baltijos, tikrai panasios raides biggrin.gif svarbiausia sistemingai darau lotuliukas.gif kazin kiek minejau cia Baltijos jura? lotuliukas.gif Gal kada kokios raides susimaise ir tiek, nei nepamenu is tiesu.

na bet filologem, kai neina suprasti teksto prasmes belieka knistis gramatikoje, nieko naujo. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 01 25, 11:36)
galėtų ne tik rašyt tada, o ir bėgt prieš tankus, mes už jį pasidžiaugtume biggrin.gif

bet tai koks priedurinis doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 01 25, 11:39)
Centuose? Ką tu iš savęs statai? Bene Anglijos karalienė būsi? biggrin.gif tokia krūtaja, milijonierė, o sėdi n metų kažkokiame forume? Turėtum pasaulinio mąsto priėmimuose dalyvauti. Mano poste buvo brangesni kvepalai ir originali dizainerio suknelė, o tau tai centai? Nu nu, kašmyro kilime tu, dar neišskridai ant jo? biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 01 25, 12:02)
Gal ir rusu? Ka gali zinoti...

man tai keista, kad ji daug info iesko rusishkuose shalttiniuose. Ta paprastai daro zhmones kurie daugiau jokiu kalbu nemoka. Mano kartos dazhniausia.
O ji moka, todel keista.

Shaltini kur semiamasi info ishduoda tam tikros propogandines klishes (sakysim apie NATO) ar tam tikri kalbu niuansai.
Zmogus kuris dazhniausia skaito anglu kalba tikrai nemaishys tu dvieju juru

lietuviu mirksiukas.gif kartais kai ka anglu, ypac, kas surista su darbu, nes nei zodziu, kai kuriu nezinau lietuvisku tos srities.

na visi ziuriu su savom fantazijom apie mane lotuliukas.gif kodel tu tokias nesamones apie mane prisigalvoji?
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 25, 12:07)
<p>Kaip patogu boboms, teuždirbančioms pampersams, kad pinigai šeimoj bendri </p>

taip jei yra seima, jei yra artimi santykiai tai ir bendra viskas, iznoma yr aislaidos, kurios bus tik konkreciam zmogui, bet tai vis tiek tas zmogus seimos narys.
O taip juokinga, kai bandai vaidinti dideliu atlyginimu biggrin.gif aplamai man jus juokingos cia abi su Moonte vis apeliuojancios i pajamu dydi, o ne i esme, ar yra suvokimas seimos ar tai tik du susibege laikinai zmones po vienu stogu, na tokia maza uab.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 25, 12:10)
Neturiu😆 vargas man, neprašinėjančiai iš diedo pinigų😁😁😁

pats neduoda, reiktu prasineti? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2022 01 25, 12:41)

wub.gif  wub.gif Niekad nesižavėjau Landsbergiu, bet už šį postą 4u.gif  4u.gif

fui koks slykstyne
Atsakyti

Lutuke, su tokia logika galima išvartyt, kad akmuo ir žmogus iš esmės tas pats, nes pas žmones inkstuose atsiranda akmenų, vadinasi žmogaus dalis, vadinasi praktiškai lygu 😁

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 01 25, 13:35)
<p>Lutuke, su tokia logika galima išvartyt, kad akmuo ir žmogus iš esmės tas pats, nes pas žmones inkstuose atsiranda akmenų, vadinasi žmogaus dalis, vadinasi praktiškai lygu 😁</p>

blink.gif jei turi ka paneigti paneik, tavo pavyzdys absurdiskas.

seima ne zmoniu santykiai?
vaikai neturi klausyti tevu, nebuna baudziami, jei neklauso?
seimos nesusitaria, kokios pas jas bus taisykles?
valsybeje zmones nesusitaria kokios bus taisykles, nekeicia ju, nebaudzia vieni kitu uz ju nesilaikyma?

kuo tai skiriasi nuo valstybes , tai tas pats, tik didesniu mastu. kuo tau tokia skirtinga valstybe nuo seimos?

valstybe tera labai didele seima, kurioje visi gyvena pagal bendra susitarima, bendrus paprocius, kultura, tradicijas. sakom tevyne, kaip motina ar ne?

smurtauti tiek gali tevai pries vaikus, ar vienas pries kita, taip valstybeje pilieciai vienas pries kita ar valdzia isleisti gali represinius, smurtiskus istatymus ar ir tai neigsi?

Man net keista, kad tokius paprastus dalykus reikia kazkam irodineti, man tai savaime suprantama.
Galim plesti toliau minti, visa zmonija didele seima, ir mes visi broliai ir seserys. mirksiukas.gif
Kad as siandiena gyvenciau praeityje turejo susiportuoti milijonai zmoniu, mes dalinames tais paciais zmogiskais genais, esame ta pati rusis biologiniu poziuriu. As tik dalele zmonijos, be kitu zmoniu manes nebutu. Zmones yra 2 lyciu is ju sajungos gimsta vaikai, tai ir yra seima, seimos ir sudaro zmonija arba visuomene, siuo metu seimos susiskirste i valstybes, istorjos eigoje buvo ivairiu modeliu. Pagal seimos vertybes bus ir tos salis vertybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 25 sausio 2022 - 13:55
Amadeja, tau diskutuoti apie šeimos biudžetą nereikėtų čia, nes tavo nuklempti batai ir varganas paltelis viską apie jūsų šeimos biudžetą pasako be žodžių.
Atsakyti

Rašiau. Nesikartosiu. Tu geriau papasakok kaip žmonės galėtų nemokėti pagrindinio mokesčio -PVM?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 25 sausio 2022 - 13:53

Stipriai moteriai vyras nebūtinas. Jis yra jos partneris. O bobai reikia bet kokio diedo, kurį ji pavadins stipriu ir galės kaip erkė egzistuoti.

Atsakyti

Amadeja, tau diskutuoti apie šeimos biudžetą nereikėtų čia, nes tavo nuklempti batai ir varganas paltelis viską apie jūsų šeimos biudžetą pasako be žodžių.

Aš nediskutuoju apie šeimos biudžetą 😉

Atsakyti