Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Amadėja* @ 2022 01 26, 08:46)
<p>Radau ft 😁</p><p>vartotojo įkelta nuotrauka</p><p></p><p>Lapktritį nurautos 😁</p><p></p>

Nezinau kokia tavo dirva. Yra labai daug morku veisliu, galima pasirinkti. Siulau rinktis ankstyviausias - svieziam vartojimui, ir velyvasias - ilgam laikymui, zinoma jei yra kur laikyti. Ir pagrindine darzininku klaida, neapskaiciuoja kiek jiems reikia, perdaug prisiseja, po to vargsta. Geriau maziau, bet priziureti augalai, del to kokybiskas derlius, nei daug smulkmes. Pasidomek, "kvadratinio metro darzais", namuose sios knygos nebutina tureti, bet sejomainos, augalu kiekio planavimo ir t.t. principus labai naudinga zinoti.

Jei nori ekologijos, niekada neismesk medzio pelenu, kaupk, visi augalai juos megsta. Sedama morkas, griovelius kur bersi seklutes "papudruok" pelenais, tai puiki maistine medziaga skatinanti saknu augima ir dizenfekcija. Pelenus naudok daznai sakniagumbiams auginti. Ir kitiem augalam ypac pradzioje, saknu auginimui, labai tinka.
Veliau, panaudok mieles, 2.5 litro vandens uzpilu ant 500 gr. mieliu, ir perlaistau tarpuelius. Mieliu marmalo skiedimo santikis 1:10. Kai zaidziu su mielemis perlaistau visus augalus. Pastebejau praejusiais metais, terasoje esancios vazoninuose zydincios geles zydejo, kaip pasiutusios, o jau geliu didumas...

Na ir kompostuok, viada turesi komposto, praturtinsi turima zeme 4u.gif

Kai rinksiesi siltnami, nesirink mazo. Cia panasiai kaip su akvariumu, kas turi akvariuma tas zino apie ka as.

Kad palengvintum savo darba, isakrto planuok laistymo sistema, ir elektra.
Man taip gaila, kai zmones daigais apsikrauna visu namu palanges, kai juos galima puikiausiai uzsiauginti savo siltnamyje, tik reikia isanksto prasivesti elektra.

Planuodama siltnami pagalvok ir apie tai, kad tarpueiliuose, kartu su pomidorais, agurkais galima auginti krapus, salotas, ridikelius, bazilikus, petrazoles ir t.t. vnz visus augalus skirtus greitam vartojimui. Nereikes atskiru lysviu, bet siltnamyje bus proga zeme pajudinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 26 sausio 2022 - 10:18
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 26, 09:38)
tu vaikų neturi.
O kas turi ir gali, juos lavina.

Dėl prievartos tau tylėt.

Tai ir lavinau kol buvo lavinami. Namuose turejo salygas, i namu ateidavo mokytojai kai kurie (sakysim muzikos. Kale exe dar isimylejo, nes matyt namuose budama vyru nelabai mate... Gerai sako, kad kales reikia voljeruose rakinti).

Dabar vaika, 40 metu "mergaite" jau velu lavinti. Tai neturiu.

Del priavrtos, tai gal kaip tik turiu ka pasakyti? Ekspertas?
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 01 26, 10:22)
Tai ir lavinau kol buvo lavinami. Namuose turejo salygas, i namu ateidavo mokytojai kai kurie (sakysim muzikos. Kale exe dar isimylejo, nes matyt namuose budama vyru nelabai mate... Gerai sako, kad kales reikia voljeruose rakinti).

Dabar vaika, 40 metu "mergaite" jau velu lavinti. Tai neturiu.
Del priavrtos, tai gal kaip tik turiu ka pasakyti? Ekspertas?

Smurtautojus REALIAI uzdaro i vojerus, , kurie vadinami kalejimais mirksiukas.gif

O del vaiku lavinimo, ne repetiroriu kiekyje esme, o vaiku ir tevu emociniai saitai. Tavo emocinis, socialinis EQ labai zemas, todel suprantama kodel tavo tokie santikiai su nuosavais vaikais, pinigais-repetiroriais meiles nenupirksi.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 26, 10:07)
O jei rimtai, tikiuosi nebus karo maro, dabar skaitau jau trečią iš eilės knygą, emociškai l sunkią, tikras istorijas, tai mes dabar gyvenam aaaafigienai gerai. ir tikiuosi, kad būsime (ir mūsų vaikai) ta karta, kuriai neteks badauti...

Ką skaitai?
Aš dabar skaitau A. Roy Mažmožių dievą, irgi iš nelengvųjų. Prieš tai perskaičiau K. Ove Mano kova. Mirtis šeimoje ir Mylintis žmogus. Tai tokios irgi sunkios, sako trečia įdomiausia, pavadinimą tik pamiršau, sakiau kada vėliau paskaitysiu...

QUOTE(Moonte @ 2022 01 26, 11:04)
Nezinau kokia tavo dirva. Yra labai daug morku veisliu, galima pasirinkti. Siulau rinktis ankstyviausias - svieziam vartojimui, ir velyvasias - ilgam laikymui, zinoma jei yra kur laikyti. Ir pagrindine darzininku klaida, neapskaiciuoja kiek jiems reikia, perdaug prisiseja, po to vargsta. Geriau maziau, bet priziureti augalai, del to kokybiskas derlius, nei daug smulkmes. Pasidomek, "kvadratinio metro darzais", namuose sios knygos nebutina tureti, bet sejomainos, augalu kiekio planavimo ir t.t. principus labai naudinga zinoti.

Jei nori ekologijos, niekada neismesk medzio pelenu, kaupk, visi augalai juos megsta. Sedama morkas, griovelius kur bersi seklutes "papudruok" pelenais, tai puiki maistine medziaga skatinanti saknu augima ir dizenfekcija. Pelenus naudok daznai sakniagumbiams auginti. Ir kitiem augalam ypac pradzioje, saknu auginimui, labai tinka.
Veliau, panaudok mieles, 2.5 litro vandens uzpilu ant 500 gr. mieliu, ir perlaistau tarpuelius. Mieliu marmalo skiedimo santikis 1:10. Kai zaidziu su mielemis perlaistau visus augalus. Pastebejau praejusiais metais, terasoje esancios vazoninuose zydincios geles zydejo, kaip pasiutusios, o jau geliu didumas...

Na ir kompostuok, viada turesi komposto, praturtinsi turima zeme  4u.gif

Oi kaip ačiū už patarimus. Man morkos rudenį pradeda kirmyti, todėl visai mažai sėju, tik greitam vartojimui. Gal nuo kirmijimo irgi pelenai padeda?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 01 26, 10:39)
O del vaiku lavinimo, ne repetiroriu kiekyje esme, o vaiku ir tevu emociniai saitai. Tavo emocinis, socialinis EQ labai zemas, todel suprantama kodel tavo tokie santikiai su nuosavais vaikais, pinigais-repetiroriais meiles nenupirksi.

Repetitoriai ir mokytojai yra skirtingi.
Mano vaikams repetitoriu (kurso kartotoju itvirtintoju)nereikejo, nes jie nebuvo priklausomi nuo prasto valdishko svietimo.

Del santykiu, tai yra tokia patarle... Obuolys nuo obels netoli rieda.

Jei motina kale tai vaikai bus kurvininkai ir kales
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 01 26, 11:44)

O jei tėvas šventasis, tai gal nuriedės į tą pusę?
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 01 26, 10:42)
Ką skaitai?
Aš dabar skaitau A. Roy Mažmožių dievą, irgi iš nelengvųjų. Prieš tai perskaičiau K. Ove Mano kova. Mirtis šeimoje ir Mylintis žmogus. Tai tokios irgi sunkios, sako trečia įdomiausia, pavadinimą tik pamiršau, sakiau kada vėliau paskaitysiu...
Oi kaip ačiū už patarimus. Man morkos rudenį pradeda kirmyti, todėl visai mažai sėju, tik greitam vartojimui. Gal nuo kirmijimo irgi pelenai padeda?

Padeda. Bet siuo atveju, pades sejomaina, nesodink morkas i ta pacia vieta. Ir nepamirsk SIDERATU. TArkim, neismesk serenciu, o dar geriau soecialiai augink. Sukapojus, kasant dirva iterp i ja sukapota mase. ARba is rudens pasek, tarkim garstycas, ar kviecius, avizas, kai ugteles kokius 5 cm perkaskit ir palikite ziemai, kai sesite turesite praturtinta dirva. Javiniu albai nemegsta geltonos, kietos i vieliuke panasios kirmeles

Kirminukai nemegsta jodo, lasinu 20 lasu i 10 litru, kelis kartus per menesi perlaistau.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 01 26, 10:44)
Repetitoriai ir mokytojai yra skirtingi.
Mano vaikams repetitoriu (kurso kartotoju itvirtintoju)nereikejo, nes jie nebuvo priklausomi nuo prasto valdishko svietimo.

Tai ne esme, esme tavo dvasinis rysis su vaiku.
Patarle ne pasiteisinimas, kita vertus, tai ir tavo obuoliukai, nera ko ant ju pikti, kai pats toks.
Atsakyti

Man tai l.patiko tos morkos :D 

Pelenus naudoju, o dėl jodo geras. Aš tik apie kalio permanganatą žinojau. 

Atsakyti

Ką skaitai?

S. Aleksijevič "Paskutinieji liudytojai", tada sekė Šlepiko "Mano vardas Marytė", tada Ch Rickardsson "Niekada nesustok", dabar Ch. Lamb "Mūsų kūnai-jų karo laukas. Šis skaitymo mėnuo kažkoks toks gavosi, tai su Lamb knyga stabdau, nes sunku, l sunku. 

Matyt teks atskiesti tokio tipo knygas į kažką panašaus "GYveno kartą Uvė". 

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 26, 11:59)
S. Aleksijevič "Paskutinieji liudytojai", tada sekė Šlepiko "Mano vardas Marytė", tada Ch Rickardsson "Niekada nesustok", dabar Ch. Lamb "Mūsų kūnai-jų karo laukas. Šis skaitymo mėnuo kažkoks toks gavosi, tai su Lamb knyga stabdau, nes sunku, l sunku. </p><p>Matyt teks atskiesti tokio tipo knygas į kažką panašaus "GYveno kartą Uvė". </p>

"Niekada nesustok" skaičiau, iš likusių kurią rekomenduotum?
Atsakyti

"Niekada nesustok" skaičiau, iš likusių kurią rekomenduotum?

Aleksijevič-BŪTINA perskaityti. Turėk servetėlių....Mano vardas MArytė-nuostabi, tik na irgi labai tamsi knyga, bet toks buvo istorinis laikotarpis :(  Dar eilėj Nikelio berniukai, Požeminis geležinkelis,Beniukas nuryja visatą, Žmogus ieško prasmės, paskutinis traukinys į LOndoną... Tai va tiek su jau minėtom aukščiau šį mėnesį prisipirkau knygų :D ir visos nelinksmos, švelniai tariant...

GYveno kartą Uvė yra viena nuostabiausių knygų, ten tiek šviesos, gero humoro jausmo, kad gailėsiesi, jog ji baigiasi... Tai pagal nuotaiką rinkis :) 

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 26, 08:30)
<p>Laikona kri,ė būtų, aišku, vasarą.ir jai ruoštumeis ištisus metus, nes nu reikia pasėti, auginti, perdirbti </p><p>Rimtai daužta tu😅šulinį išsikasei?</p><p>Pas mus tai gręžinys ir vanduo iš čiaupo bėga😅ir net pasišildo pats </p>

ne vistiek nesupranti, kaip tu su tekstais dirbi? bigsmile.gif
darza, soda zmones auginasi ir taip, nes jie nori sveikai, skaniai valgyti, bet jei kokia krize tai labai labai praverstu. mirksiukas.gif
O vanduo nemokamas Airijoje , be to cia nemazai saltiniu, kur geras, geriamas vanduo, tai nereikia man sulinio , Lietuvoje jis praverstu. mirksiukas.gif
Pas mus irgi "pasisildo pats", ot naujiena pasakei biggrin.gif t.y. su elektra ar oilu, uz kuriuos reikia uzmoketi, t.y. uzdirbti, bet planuose saules baterijos, kad nereiktu moketi uz ta pasisildo pats biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 26, 08:33)
<p>Nu va, vaikus mokys plaukt jūroj, ištisus metus </p><p>Ką tie baseinai 😅</p><p>Vargšai vaikai turbūt jokių būrelių nelanko? Su tokia motka sulaukę pilnametystės dums iš namų</p>

Nu ir keistuole tu, seniai mano vaikai moka plaukti, tavo vis dar mokosi? bigsmile.gif Jie mokykloje eina i baseina, kokios tau bedos su tais baseinais ir bureliais? ar tave gal neleido i burelius, kad tau atrodo kazkas labai vau, kad vaikai i burelius gali eiti? blink.gif
Maniskiai eina i kokius nori, kada nori nuo 3-4 m, ir daug jau ko isbande yra, ar tau cia kokia prabanga ar kazkos labai ypatingas pasiekimas, kad vaikus gali i burelius leisti, kazkaip labai uzsiciklinusi uz tu bureliu, ypac Lietuvoje, kai centus tie bureliai kainuoja?

Ne esme tie bureliai, neseniai keliau merginos svetaine , kur paveikslus nuostabius kuria, kurie uz milijonus parduodami, ji nei mokyklos nelanke, ne tai, kad bureliu, tau atrodo be burelio vaiku lavinti neina? doh.gif Gal tavo vyras bent su vaikais daugiau uzsieme, kai maziukai buvo, nes suprantu tu tai nelabai?

Dums is namu del ko del bureliu? lotuliukas.gif Lietuvoje tai kaip tik matau toki nesveika vaiku vertima lankyti burelius, nors tie vaikai ir nenori doh.gif , va nuo tokiu tevu tai manau tikrai dums...Cia kas mada tokia dabar gritis, kad kuo kas daugiau ar mandresniu bureliu lanko Lietuvoje? Matau kelia vis pazystamos i Fb tu vaiku pasirodymus, darbus ar rungtynes is tu bureliu, kaip baisulinius pasiekimus biggrin.gif

O siaip tai zinoma tikiuosi, kad vaikai suauge nores kurtis savo gyvenima, o ne sedeti tevam ant sprando, tu kito tikiesi? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 01 26, 08:34)
<p>Lutuke, bet jaučiureiktų gerai tręšti. Nors morkų man iš metrinės eilutės užsugo 12ltr kibiras 😄 tai ten bent 12kg/p>
<p>Nu ir dar cukinijų priaugo belen kiek tų kg, o kitko tai kaip "ant juoko".</p>

Jei is tikro idomu pasidomek, gamtine zemdirbyste, tresti reikia, bet tai galima padaryti su naturaliom priemonem. Man patinka pakeltos lysves, ir paskui tik mulciuoji, dadedi organikos, palaistai su kokiu dilgeliu raugu ir pan. Protingai suplanavus soda, darza tikrai galima nemazai ka uzsiauginti, ypac Lietuvoje, kur vasaros gana sauletos ir siltos.

Beje, žemės daug nereikia – vienai šeimai prasimaitinti užtenka aro dydžio daržo. Dar penkis arus reikėtų palikti gamtinei įvairovei, kur galima būtų rasti visko po truputį – žolės, vaiskrūmių ir pan

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...o.d?id=46660983

Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 26, 08:38)
Nu va, morkos ir padėt</p><p>Na, o visiems kitiems lieka pasikliauti pusmečio atlyginimų suma, kad gyventų kaip gyveno </p>

ir ka po pusmecio darytum? bigsmile.gif ateitum pas Amadeja kaulinti morku? lotuliukas.gif

Zmones daugiau, ne tik morkas darzuose, sodose auginasi, vien obuoliu pas mus kelios dezes buna tongue.gif kur is vis del ju nei pirsto pajudinti nereikia
beja, nereiskia, kad jei turi soda, neturi santaupu ar investiciju mirksiukas.gif , paprasciausiai sodas, tai labai gerai visapusiskai nuo sveiko maisto iki dvasines sveikatos, ypac tokiais laikotarpiais kaip buvo paskutiniai 2 metai. Airiai net visi supuole sodus tvarkytis, grazintis, daug kas silnamius isigijo. Nes ir smagu, ir grazu,ir sveika, ir prasminga tokia veikla. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 01 26, 08:46)
<p>Radau ft</p><p>vartotojo įkelta nuotrauka</p><p></p><p>Lapktritį nurautos</p><p></p>

wub.gif super, mano dalis dar zemej, nes cia jos tai pramia buna ir burokeliai ir bulves, nueini issikasi keik reikia biggrin.gif
Papildyta:
Nu va ir Moonte prirase matau geru patarimu, jo pelenai yra geris, mes, deja, neturim jokios krosneles kur malkom kurenti, bet planuoju isirengti, nes man smagu kartais pasikurti zidini.
Sodai, darzai yra jega wub.gif
Toks geris kai matai, kaip kaip jie auga pasodinti. Idomu atrasti labiau tropinius, egzotinius augalus, kurie isgyvena Airijoje lauke. o kiek mokytis, kiek pazinti, kaip kiekveina augala priziureti, ko jam reikia, kaip jie saveikajua taprusavyje, kaip vieni kitus gina nuo kenkeju, kaip saveikauja su grybiena ir t.t.
idomus tas gyvenimas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 26 sausio 2022 - 12:05