Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Moonte @ 2021 12 02, 22:05)
Atsiminiau, kaip mano tevas i tai atsake. Kas jam yra Lietuva.

Gimiau vienoje salyje, gyvenimas nubloske i kita, kur uzaugau, is kur buvau pakviestas i kara. Man karas baigesi Lietuvoje, kai suzeide. Anuomet net nezinojau, kad cia yra mano galutine stotele. Pagyvenes cia, as supratau, kad tai mano namai, tas namu-saugumo-pilnatves jausmas, kurio as neturejau vaikysteje. Lietuvoje prabego mano brandos metai, cia mano seima, draugai, zmones, kuriuos man malonu sutikti.

O jei kalbama apie meile.
Tai as samoningai rasiau apie vaikus, tevus-motina, lygindama tai su Tevyne. Uz ka mes mylime savo artimus - tevus, vaikus? Manau nei vienas negaletu atsakyti, nes tai duotybe. Lygiai tokia pat duotybe yra Tevyne. Duotybe yra todel, kad nepasirinksi. Dazniausiai, salyginai normalus zmones, negali pasakyti kodel myli savo vaikus, tevus, Tevyne... Nes ju meile yra BESALYGINE, JIE MYLI NE UZ KAZKA, O UZ TAI, KAD YRA JU GYVENIME.

Ir kodel gi tavo fantazijomis daugiau niekas netiki? O todel, kad tavo kiekvieną istoriją mes isgirstame tris kartus ir kiekvieną kartą ji vis kitokia
Atsakyti

Gal ne iki galo aiskiai aprasiau. MInedama amziu, neturejau mintyse, kad jis yra stabdis, kalbejau apie per gyvenima surinktus "inkarus", nes kuo ilgiau gyveni, tuo daugiau sasaju atsiranda. Tai zinoma, nezinomybe gasdina, itakoja zmoniu pasirinkima. Kai esi vienas, turi daugiau galimybiu, nes nesi atsakomybe tik uz save. Kai jau yra seima, vaikai, atsiranda kiti reikalavimai ir atsakomybe uz kitus.
Tai labai individualu. Kitiems jau 2keliu sąsajos nepajudinamos, kiti link 50 m. persikrausto. Tiek to. :)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 02 gruodžio 2021 - 23:38
QUOTE(Moonte @ 2021 12 02, 23:16)
Mano sunaus draugai, tai jauni zmones, perzenge i ketvirta desimtmeti. Daugiausia sugrizusiu, kurie gyveno UK. Bet didzioji dalis grizta del vaiku, nori, kad lankytu lietuviu mokykla, neprarastu sasaju su Lietuva. Visi sugrize surado idomius ir gerai apmokamus darbus.

Kokie mes visi skirtingi visgi, Man tai kaip tik buvo viena is svarbesniu priezasciu nebevaziuoti i Lt gyventi, nes pamaciau ant kiek cia geresne svietimo sistema, labiau draugiska vaikam , arciau realybes, maziau apkrauna kruvom teoriju ir kalimu, o ir perspektyvos visai kitos baigus mokslus cia, laisvai bendraujant anglliskai...Jau vien kai pamaciau laboratorijas vaiku mokykloje cia, pati uzsimaniau i mokykla gristi biggrin.gif
O ir santykiai mokiniu su mokytojais pagarbus, niekas nx mokytoju nesiuntineja, ir mokytojai gerbia mokinius, yra tvarka ir pagalba, jei jos reikia.

idomus ir gerai apmokamas darbas Lietuvoje tikrai retenybe, ypac, jau kai pajutai geresnio gyvenimo skoni biggrin.gif kai 1000e yra labai menkas atlyginimas... daug jaunimo vis dar emigruoja, tai koks tikslas vaziuoti ten, jei paskui vaikam vel tektu emigruoti...?

O ir vaikus draskyti nuo draugu, iprasto gyvenimo nesinori, nebent maziukai ir dar nespeje isijausti i gyvenima toje salyje..
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 12 02, 23:13)
Sunkiausia su vaikais judėti. O senatvė tai kaip tik kai kuriems proga išvažiuoti.
</p><p>O šiaip kartais negali išvažiuoti vien dėl vidinių blokų, baimės. Čia kažkada buvo diskusija, tai viena narė paminėjo, kad užsienyje apgautų ją kas nors. Čia paskutinis dalykas, apie kurį aš galvojau. Tai ir tas sėslumas nebūtinai iš meilės tėvynei, ar iš to, kaip gerai gyvena, o žmogus paprasčiausiai ir nesugebėtų emigruoti. smile.gif
</p>

Nebutinai baimes ar nemokejimas, manau gyvenimas priverstu ir ismoktu visi, cia nereikia kazkokiu talentu ypatingu,vakaruose duag lengviau gyventi, zmonees gyvena, nei kalbos nemokedami biggrin.gif va Lietuvoje gyvenant tai reikia ir stiprybes, ir isradingumo, ir budrumo biggrin.gif Va ten ne visi sugeba gyventi ir dar gerai gyventi biggrin.gif
Kazkam gal to paprasciausiai visai nei nereikia, kiekvieno gyvenimas kitoks, emigracija pati savaime nera vertybe, kazkam pasisuka i nauda, kazkam ne...kaip ir su viskuo kitu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 02 gruodžio 2021 - 23:56
QUOTE(Moonte @ 2021 12 01, 23:27)
kiekveina zinute nurodo data ir laika, kada parsyta, taip galite fiksuoti intervalus.

O dieve, moonte, Na ir ką tu intervalų stebėjimas parodys, jeigu jūs galit iškart atsijungti?
Papildyta:
QUOTE(Aimejaa @ 2021 12 02, 20:55)
Aš gerai supratau, kad tu juokauji? 
Nes kitaip reikėtų suprasti, kad tu pritari jos ,,protingoms'' mintims apie tai, kad Lietuva dugnas, viskam ką rašė apie tremtį, Ukrainą, apie žuvusius už Lietuvos laisvę ir t.t. Tada tu irgi dvasinė menkysta?  blink.gif

Tegul pasako ta tavo mąstanti moteris, kaip ir iš kur aš sužinojau apie ją. Kur ir dėl ko ji buvo aprašyta. 

Visiškai nedomina jūsų nuomonė apie mane, sorry.

Tai pat neįdomu kaip ir iš kur...
Atsakyti

O yra kas į LT atvyksta, pamilsta ir pasilieka :)

Atsakyti

Tai va tame ir esme, ka tu cia rasai yra teviske, seniau bent budavo tevvu namai, kuriuose gimdavai, ten buvo gimtine.....tai buvo konkreti sodyba, su savo zemes lopinelio plotu, tai tavo dalis, kuri isaugina, ismaitina, kur augdamas pazysti gamta, kiekviena sodybos kampeli... kur gime is kartos i karta tavo proseneliai, kurie state namus, sodino medzius, po kuriais gal tu sedi ir valgai obuolius....Va cia yra ka myleti... wub.gif

o kaip yra dabar? gimimo vieta - gimdymo namai, tevu namai kartais tik nuomojamas butas, gal net kur bendrabutyje, gal valstybes suteiktas, na gal savas, bet jis tik kabantis ore negyvas objektas, be zemes pedos ploto...
As ta ir sakiau kadangi dauguam zmoniu liko naslaiciai, palikti be gimtiniu, reikejo sukurti kazkokia to iliuzija, na kaip globos namuose vaikai susikuria apie tevus iliuzija... Ka myleti, ta buta, bendra kiema prie buto, kur didziaja dali jau uzima masinu aiksteles, gimdymo namus?o gal kaimynus myli? ar bent jau pazysti? konkreciai ka tu myli?

o už ką konkrečiai myli savo vaikus? :) 

Atsakyti

Ne, nereikstu, Aimeja. :) Cia kelios is jusu apie emigracija neturi ne menkiausio supratimo. Na ir ne tik apie emigracija, bet kitoki zmoniu gyvenima. Ne visi yra prisirise prie zmoniu, namu, vietos, maisto salies. Zmones gyvena visaip. Visur. Jus suvokiate tik kraustymasi is bedos, nelaimes, del duonos kasnio. Pas jus nera jokiu ideju pvz. apie naujas galimybes, vietos pakeitima, klimata, grizima i savo tevu namus ir t.t. Yra begales priezasciu, kodel zmones kraustosi.

As pati esu gyvenusi skirtinguose miestuose, salyse, visur kazko ismokau, kazkuo dziaugiausi, kazko nemegau, pritapau ir nepritapau. Visaip. Blogai man nebuvo absoliuciai niekur. :)  :)  :) 

Kol nėra šeimos :) 

Kai atsiranda, labai labai didelė priežastis turi būti, kad išvyktum, kalbu apie pvz mokyklinio amžiaus vaikus. 

Tad geriausia pasaulį pažinti iki lialkų atsiradimo :)

Atsakyti

Mylimi zmones neretai knarkia pasoneje, ir praranda savo isvaizda, suserga ir t.t. ir t.t. Bet tu juk juos myli, kaip tu ten rasei, ne todel, kad jie mesos gabalai. Analogiskai ir cia mirksiukas.gif

Grasinu vyrui, kad knarkalių iškraustysiu senatvėj miegot į kitą kambarį :D 

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 12 03, 09:22)
Grasinu vyrui, kad knarkalių iškraustysiu senatvėj miegot į kitą kambarį biggrin.gif 

MB pradejo knarkti.
Pries tai mane keike. Gal uzkreciau?

Papildyta:
"Visų pirma norėtųsi paminėti, jog vis plačiau imama kalbėti apie reiškinį, vadinamą „kognityviniu rūku“ (brain fog), kuris būdingas ne tik sergant COVID-19, bet gali išlikti ir kurį laiką po pasveikimo. Pagrindiniai jo simptomai yra dėmesio koncentracijos sunkumai, susilpnėjusi atmintis, sulėtėjęs, neaiškus mąstymas ar netgi sumišimo jausmas. Deja, šis reiškinys vis dar ištirtas per mažai ir nėra tiksliai žinoma, per kiek laiko minėtos kognityvinės funkcijos atsistato ir ar jos atsistato visiškai."

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...e.d?id=88802151

Bet kazkas tokio atsiranda vakcinuotiems. Jie aiskiai nesugeba risliai mastyti, atmintis pasidaro prasta.

Jei matet filma Bezhdzhioniu planeta, taii mazhdaug mastymas pasidaro kaip tu zhveriu. Primityvus agresyvus.

Atsakyti

MB pradejo knarkti.
Pries tai mane keike. Gal uzkreciau?

Papildyta:
"Visų pirma norėtųsi paminėti, jog vis plačiau imama kalbėti apie reiškinį, vadinamą „kognityviniu rūku“ (brain fog), kuris būdingas ne tik sergant COVID-19, bet gali išlikti ir kurį laiką po pasveikimo. Pagrindiniai jo simptomai yra dėmesio koncentracijos sunkumai, susilpnėjusi atmintis, sulėtėjęs, neaiškus mąstymas ar netgi sumišimo jausmas. Deja, šis reiškinys vis dar ištirtas per mažai ir nėra tiksliai žinoma, per kiek laiko minėtos kognityvinės funkcijos atsistato ir ar jos atsistato visiškai."

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...e.d?id=88802151

Bet kazkas tokio atsiranda vakcinuotiems. Jie aiskiai nesugeba risliai mastyti, atmintis pasidaro prasta.

Jei matet filma Bezhdzhioniu planeta, taii mazhdaug mastymas pasidaro kaip tu zhveriu. Primityvus agresyvus.

kas ten žino, maniškis paknarkalioja dėl nosies pertvarkos,. tavo gal svorio priaugo daug? nejudat gi visai.

Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2021 12 02, 23:32)
Ir kodel gi tavo fantazijomis daugiau niekas netiki? O todel, kad tavo kiekvieną istoriją mes isgirstame  tris kartus ir kiekvieną kartą ji vis kitokia

TAvo bandymas, uzskaitytas. Slepkis toliau po MES.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 12 02, 23:37)
Tai labai individualu. Kitiems jau 2keliu sąsajos nepajudinamos, kiti link 50 m. persikrausto. Tiek to. smile.gif

TAi velgi prikaluso nuo inkaru. Man labai svarbu nuo mazumes buvo seima, giminystes rysys. O kur mano seima, ten mano namai. Tai pagrindinis mano inkaras.

Mano geriem nuo jaunystes draugam, tokio glaudaus rysio nereikia, jiem pakanka telefoniniu bendravimu su vaikais ir vaikaiciais ir retu susitikimu pagrindiniu svenciu metu ir tai ne visada. Todel laisvai megaujasi gyvenimu, tokiu kokiu nori. Jiems taip gerai, o as taip negaleciau, ne todel kad neturiu salygu, tiesiog nera noro, renkuosi tai, kas man svarbiau, man keliones neatstos, pirmojo isdygusio dantuko, slapiu lupyciu jausmo ant zando. O gal todel, kad as savu laiku pakeleviau, nezinau. Kievieno musu prioritetai skirtingi.

Mane glumina vienas momentas, kad nemaza dalis emigrandu itikeje, kad Lietuvoje gyvenantys nekeliauja, nieko nezino ir t.t. ir t.t. Arba isivaizduoja, kad lietuviu keliones apisriboja turistiniu kelialapiu, dideleje grupeje, ir tik kelias savaites. Mano aplinkoje, keliones, gyvenimas uzsienyje yra norma, nei isimtis, ar kazkas egzotisko.

Ir dar toks pastebejimas, cia budinga visom tautom. Jei kalbam apie keliones. Yra grupe zmoniu, kurie net nebuvo pazine savo tevynes, neaplanke kaimyniniu saliu lankytinu vietu. Tie zmones, isvaziave is gimtines, lygiai taip pat uzsisedi vietoveje, kurioje apsistojo. Cia ne tautos ypatybe, tai zingeidumo trukumas.

Mane kartais glumina, kad zmones geriau pazista svetimus krastus, nei savo tevyne. O tai savos rusies snobiskumo atmaina. Na jei tu esi toks zingeidus, paslankus, manau tas zingeidumas, paslankumas neturi buti ribotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 03 gruodžio 2021 - 10:24

na, viena yra keliauti, o kas kita kažkiek pagyventi vienoje ar kitoje šalyje.

Atsakyti