Procentaliai ES turbut daugiausia emigrantu, koks cia dar seslumas? Kiekvienoj giminej pilna isvaziavusius daznai - dauguma isvyke
Kaip tai, ar ne tu cia ne perseniausiai ivardinai tarkim neva budinga lietuviams "sesluma"?
Nenora pajudeti ir t.t. TAvo bendraamziai juda ne tiek uz Lietuvos ribu, bet ir Lietuvoje. Ir tai normalu, naujos gyvenimo salygos diktuoja savo. Skirtumas tik tame, kad Lietuva maza, tad ir judejims nera kazkas ypatingo, nevercia keisti gyvenamosios vietos.
As itariu ir pagyvene zmones mielai migruotu, ten kur siciau, bet jie visiskai neismano apie pasyvias pajamas, o ir nelaikas senatveje, jau paveluota, kai Europoje pagyvene zmones neretai gyvena is to. Cia velgi, ne yaptumai, o gyveno salygos, kurios diktuoja. ESu isitikinusi ateinanti mano karta, bus labiau apsirupinusi senatveje ir tos kartos galimybes bus zenkliai didenes, nei dabartines kartos.
Galiu patinkinti, kad net gyvendama cia, vis tiek visko neismoksi, kaip ir diduma cia gyvenanciu, mokinsies tik tiek, su kuo tiesiogiai busi susijusi. Pagaliau o kam VISKA eeikia zinoti. Emigrantai irgi visko nezino. Man tai normalu.
Na jei pasiziuretum pirmojo busto pirkimo amziu, as garantuoju, kad tarp vakaru europos ir LT pasimatytu didelis skirtumas. Jau vien is kalbu matosi. Su uzsienieciais benndraujant zymiai reciau klausima del busto isgirsi. Manes lietuviai pradejo nuo kokiu 25 m. klausineti. Net tuokiasi lietuviai anksciau.
Siandien man tavo mintys patinka, graziai, aiskiai, destai, su daug kuom sutinku ir su tuo, kad mes visi skirtingi ir patirtys skirtingos, kad ir toje pacioje salyje gyvenant.
Tau niekad nereikejo kazka dirbti tik tam, kad neatsidurti po tiltu su vaiku pvz, tu gali uzsienyje gyventi ir tau ten nereikia darbo ieskotis, nuomos ieskotis ir t.t. Todel tu vargu ar suprasi pvz mane, o as tave, nes musu patirtys visiskai skirtingos. ir nors mes pvz abi su is svieos emigrantes, mes vel turim vsiai skirtingas patirtis , arba jus su Maja abi gyvenat Lietuvoje ir amzius panasus, bet itariu irgi gyvenimo patirtis visai skirtinga. Kiekveians mes turim savaji pasuali, net 2 zmones kartu gyvenantys, ji matys skirtingai....
Tu akcentuoji zingeiduma ir nora pakelti sikna, to kartais buna maza, nors taip buna ir tokiu zmoniu, kuriem neidomu keliauti ir viskas gerai, tai ju gyvenimas, ju pasaulis.
Zinau realiu zmoniu, kurie Lietuvoje gyveno ir vargo, nieko nemate, o cia atvaziave atsigavo, pamate pasaulio ir Airijos, nes kai tavo baziniai poreikiai aprupinami, tu jau tada uzsinori kazko daugiau.
kad ir mano mama pvz, ji labia energingas, zingeidus zmogus, bet pvz pries 20m gyvendama Lietuvoje labai vargo, dirbo sunku darba, ne pagal savo issilavinima, kad ismaitinti broli, islaikyti buta, kokios dar keliones, namas - darbas po 12 val, nors jaunysteje daug keliavusi. Paskui atvyko i Airija uzsidirbo pamete ir uzsienio salis, ir po Airija pakeliavo ir dabar pensijoje toliau keliauja. dabar tik apstojo tos keliones. Taigi daug kas atsimusa i pajamas, ne tik i norus. ir tikrai ne viena toki zmogu zinau.
Papildyta:
cia vadinasi komandiruotes

Oi, jau seniai nebe. Jei nėra netičiukų be 30-40 metų nebesituokia

Ei, antivakeriai, kur emigruosit kai visoj Europoj bus privaloma vakcinacija:
Kaip galėtume skatinti ir galbūt galvoti apie privalomą vakcinaciją Europos Sąjungoje? Beliks motina Rusija

Tam reikia diskusijos. Tam reikia bendro požiūrio. Bet tai yra diskusija, kuri, mano nuomone, turi būti vedama, sakė U. von der Leyen. Kelios ES valstybės jau ėmėsi žingsnių ta kryptimi.
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...u.d?id=88831319

UK tevai daznai duoda pirma inasa... Tai perka palygint anksti, nes tas pirkimas tiesiog investicija. Moki inasus, ir dideja tavo turtas, be to nereikia moket nuomos.
Gali zmogus buti nekvalifikuotas tam darbui, bet kad darbas butu nekvalifikuotas, man skamba keistai. Ypac, dar kai Maja parase, dirba pagal profesija, nu jei turi profesija, jau automatiskai esi kvalifikuotas tam darbui, tai jei ji ir dirbi, kaip gali buti nekvalifikutoas darbas?...man pasirode sviestas sviestuotas.
full time darbas Airijoje dazniausiai vadinamas kvalifikuotu darbu, nes bet kokiam darbe statybose, ukyje, fabrike reikia tam tikru igudziu ar kvalifikacijos, ivairiu sertifikatu. Cia bet kokiam darbe kas surista su fiziniiu darbu reiks safe pass, manual handling ir t.t. as visu salygu nei nezinau.
Na mano sunus dirbo vasara, tai va ji galima vadinti nekvalifikuotu darbininku. Bet dirbdamas jis igavo igudziu.

Kaip galėtume skatinti ir galbūt galvoti apie privalomą vakcinaciją Europos Sąjungoje? Beliks motina Rusija

Tam reikia diskusijos. Tam reikia bendro požiūrio. Bet tai yra diskusija, kuri, mano nuomone, turi būti vedama, sakė U. von der Leyen. Kelios ES valstybės jau ėmėsi žingsnių ta kryptimi.
Prasides ivairus fintai, kysiai. Prroblema kad viskas bus galutinai sutrypta. Vien kalbos apie tai jau reiskia, kad mes jau pralenkem SSSR pagal totalitarizma...
Tai tikras fashizmas:
Cenzura ivedama visur,
Istatymu ignoravimas,
Izulus melas propogandoje.
Na va ttik problema, kad Lietuva tai ne kokia Vokietija. Cia zmones byb... dejo ant istatymu...
Fashizmui reikia vokishkos tvarkos...
O cia bus tiesiog chaosas ir degradacija i dugna
Oi, jau seniai nebe. Jei nėra netičiukų be 30-40 metų nebesituokia
. O kai kas vaikus pirmiau pasigimdo, tik tada tuokiasi. Ne taip kaip senais laikais, kai 23 jau senmerge šaukdavo
.
Taigi pasiziurek EU statistika Dideja vidutinis amzius, bet vistiek yra skirtumas tarp LT ir senuju ES valstybiu

dar skrituma pastebejusi esu, gal dabar taip nera, bet seniau tikria buvo toks noras dazno is savo mazo miesto , kaimo keltis i didmeisti Vilniu, Kauna, Klaipeda. Labai mazai kas po mosklu grizo i savo miestelius, kaimus....emigravo, aks galejo i uzsieni arba bent i didmiesti...
Mane Airijoje nustebino, tai, kad duag kas cia grista i savo miesteli, kaimelius

TAi zinoma, o tai itakoja sovietu paveldas.
Na kaip buvo renkamos vaikam profesijos, svarbiau buvo ne vaiko polinkis, o kad turetu is ko pragyventi, bizniuka padaryti. Vaikas turejo vos baiges mokykla jau kur nors studijuoti, saves paieskos, nebuvo norma. Gl todel diplomais galima buvo sienas klyjuoti, bet faktiskai igytos zinios taip ir nebuvo naudojamos. Kai uzsienyje galime stebeti, visai kitokia situacija.
Dar mano karta, vadovavosi sovietu paliktais kriterijais, kiti kreipe demesi i tai ko vaikas nori, prie ko jis linksta.
O jau MOntekristos, Mylimukes karta, neabejoju, bus zymiai lankstesne, akcentuos visai kitus dalygkus jei patarines vaikui, ka pasirinkti.
Lygiai taip pat ir su NT. Poziuris i gyvenima, vertybes ir t.t. Siuo metu trecdalis lietuviu turi antra NT. Jau perka trecia. Mano sunaus karta, didesni demesi kreipia i pasyvias investicijas. Santikis NT 30 proc. pasyvios pajamos 50 proc. 10 proc. pagalve ir 10 procnetu grynais.
Neabejoju, kad ir MOnteristos ir Mylimukes atitinkamai domisi investavimu labiau, nei mano karta.
Atsivere naujos galimybes ir atsirado poreikis. Del ko as ir dziaugiuosi, kad mano vaikai turi zymiai paltesni galimbiu spektra realizuotis, nei mano tevai, broliai seserys turejo.

sedesim kalejime

Molodec, skaityk is naujo.
Bandyma uzskaiciu, ir vel bandai dangstytis dauguma, kai pati kliedi?
Antras desimtmetis...15 metu tai tau ne 20. Taip, taip.. aha aha.
O kas rase, kad I savo uki vaikus paeme globoti savaitgaliams, kai dar jie buvo visi mazi? Jie gi jau dabar su savo vaikais atvaziyoja, kaip tu sakai visada.
Nesueina galai tavo fantazijose.