QUOTE(Virtualnaja @ 2016 09 27, 10:13)
mano drauges mergaite sleivakoja, tai praeita ziema, jie liko be batu , sakau davai imk musu batus, SOREL , kas zino, tai zino , kad jie tikrai sunkus batai, tuo labiau vaikui 2 metu

tai va , sako gerai davai. Ir ka, nezinau kodel taip gavosi, bet ta mergaite per ziema ismoko normaliai statyti kojas. Mama nuvede ja pas ortopede , ta sako , jo labai gerai , jusu situacijoje sunkus batai jums labai padejo. Nesiulau pulti pirkti sunkius batus , bet pasidometi tikrai galima, gal yra tame tiesos
as vienais metais buvau zieminius ortopedinius batus sunui nupirkus, be jokiu indikaciju, tiesiog, netyciom is vokieciu, nezinodama, kad jie ortopediniai. Tik gavus juos pamaciau, kad batai ortopediniai

Tai galiu pasakyt, jog batai buvo masyvus ir sunkus, bet vaikas sake su jais labai patogu vaiksciot. Gal visi ortopediniai batai sunkesni uz iprastus

cia siaip pamastymas garsiai
o siaip pries mokykla mano vaikui dare pedu tyrima, parase, kad peda linkusi i plokstuma, nedidelio laipsnio pilnapadyste yra. Klausiau daktares, ar nereik jam vidpaduku pilnapadystes profilaktikai, tai ji apziurejus vaiko batus pasake, jei vaikas sezonui turi ne vienintele batu pora, tai nereik jokiu vidpadziu, nes batu vidus neisnesiotas. Atseit pilnapadziai vaikai greit batus is vidaus sudevi ir tie vidpadziai saugo bata nuo greito nudevejimo, nes nudevetas batas vaiko pedai zalingas, o pacios pedos tie vidpadziai nepataiso, pataiso pratimai ir vaiksciojimas basomis.