Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

Nidulia, aš galvoju, o kaip siūlei Mėjos atveju jai atsisakyt, tam, kam turėjo/turi (?) priklausomybę? T.y., konkrečiai apie tuos visus riebius saldumynus. Nepamenu, jei skaičiau, kaip ten konkrečiai siūlai mesti, apart pasakymo mesk, ar atsisakyk.
Šiaip įdomu, nes nebūtinai maistui, bet man rods, pati tam tikrų priklausomybių turiu. Ir daug žmonių turi, bet gi neužtenka pasakyt „mesk“, žmonės net nelabai reaguoja į tokius pasakymus.

Bestyge, kaip tu?
Atsakyti
Atsikratant bet kokios priklausomybes svarbu ne tiesiog kazkoki blogi mesti, o ieskoti ir rasti, kuo uzpildyti esama/busima tuscia vieta, kai tas blogis iseina. Nes buti tusciam yra labai sunku, o blogio vel griebtis lengviausia. Tas galioja ir nesveikam maistui, ir blogiems iprociams, ir narkotinems medziagoms, ir netinkamai kompanijai.
Atsakyti
Mylimuke, labai gera teorija, bet ją +- visi pan. galim išmąstyt ir nesidomint priklausomybėm. Bet man įdomu šiek tiek konkrečiau ką siūlė, nes tikrai nepamenu. Kad būta šnektos, tai pamenu. smile.gif

Manrods žiauriai nusenau. Ėmiau kažkaip dažnokai persišaldyt su aukštoka tempa. Nebūdavo taip seniau, oj nebūdavo. Svtg pratįsojau, jau net neengiau savęs, kad miegu, nes miegojau tiek, kiek jau įprasta savaitgaliais, gal net mažiau. Bet, dar to betrūko, šian nuvažiavau darban, bet po valandos teko atsiprašyt. Tempą užmušiau, nk neapvėmiau [nors dairiaus ant ko čia taikyt, ką čia slėpt...], bet makaulė, pasirodo, gali suktis ir be tempos.
Aš čia gal nusišnekėjau: jeigu nesukioju, tai galva nesisukioja, berods. Bet visa kita aplinka sukiojas net gulint. O tempos tai turiu, kiek reik. Gal per greit čia ją užmušiau, todėl sukas debesys. Pirma buvo 35. T.y., jei neklystu, +35.
Visam tam užteko giros šaltos mauktelt. Niekad tokios nesąmonės netraukdavo, kaip gira, bet užsinorėjau ir prašom. Kiek reik būt skystam, kad tik tiek reiktų... blink.gif
Būtų dzin, jei ne darbai. `Pačiu laiku` pasifeilinau.
Užsimerkus vis tiek sukas biggrin.gif biggrin.gif
Neeeelabai jau man čia ta senatvė patinka.

O šiaip, nu nėr mano, žinoma, kažin kokie čia tie fiziniai negalavimai. Girdėjau tokį pasakojimą, manau, kad real, kaip moteris persirgus depresija, o po to vėžiu, dalinos, kad vėžys buvo lengviau. Aišku, manau, kad jai nebuvo metastazinių skausmų, ne paskutinė stadija ir pan., bet, žinokit, tikiu tuo jos sunkumų pasvėrimu. Psichiniai negalavimai kažkoks kosmosas. Nors gal nereiktų lygint su fiziniais.

Atsakyti
Laba diena, prieš savaitę buvau pas ginekologe dėl to kad mėnesinių nėra jau 2mėnesius, skyre ehoskopą, ten viskas gerai sakė, išrašė vaistus duphaston 10dienų, po dvi tai geriu, bet jokių požymių, kad jos prasidės nejaučiu, tik būna suskausta nugara, kaip duria..žodžiu gyvenu mažam miestely, ginekologės čia dirba bele tik.. sakė jei neatsiras ateit, bet ką vėl vaistus skirs, nuo jų aš pilnėju, vis tik ar verta eit, jei neprasidės kas labiausiai tikėtina ir kokius tyrimus gali paskirt? Tiesiog apetitas žvėriškas, nuotaika labai slogi, visada esu nervuota, ką daryt?? Gal yra liaudies būdų kažką sureguliuot
...
Atsakyti

Atsiras.as geriau tas tabletes,net neisgerus tiek kiek reikejo atsirado.

O siaip pasitikrinkit skydliauke,man del jos pastoviai sutrinka menesines

Atsakyti

Night,kiek pamenu Nidulia nesiule jokio konkretaus budo kaip mest saldesius.kad ju noriu tai faktas.ir prisipazinsiu,kad ir valgiau,nes mirtinai norejau.bet ne toki kieku kaip anksciau.

Atsakyti
QUOTE(Klerina @ 2017 11 28, 17:33)
Laba diena, prieš savaitę buvau pas ginekologe dėl to kad mėnesinių nėra jau 2mėnesius, skyre ehoskopą, ten viskas gerai sakė, išrašė vaistus duphaston 10dienų, po dvi tai geriu, bet jokių požymių, kad jos prasidės nejaučiu, tik būna suskausta nugara, kaip duria..žodžiu gyvenu mažam miestely, ginekologės čia dirba bele tik.. sakė jei neatsiras ateit, bet ką vėl vaistus skirs, nuo jų aš pilnėju, vis tik ar verta eit, jei neprasidės kas labiausiai tikėtina ir kokius tyrimus gali paskirt? Tiesiog apetitas žvėriškas, nuotaika labai slogi, visada esu nervuota, ką daryt?? Gal yra liaudies būdų kažką sureguliuot
...

Siulau pasidaryti hormonu tyrima, nes vien menesiniu nebuvimas rodo ju issiderinima, o plius kiti pozymiai. (apetitas, nuotaika, svoris). paskui arba "skirs" sveika gyvenimo buda, arba vaistus, jeigu nuokrypiai labai dideli bus.
Papildyta:
as tai jei neklystu , Nidulia siule saldumynus keisti vaisiais, svieziais ir dziovintais, riesutais.
bet pati zinau, kad vaisiu prisivalgymas nuo noro saldumynams neatmus, nes tai labiau ne alkio beda, o psichologinio noro.
Atsakyti
QUOTE(meja82meja @ 2017 11 28, 19:01)
<p>Night,kiek pamenu Nidulia nesiule jokio konkretaus budo kaip mest saldesius.kad ju noriu tai faktas.ir prisipazinsiu,kad ir valgiau,nes mirtinai norejau.bet ne toki kieku kaip anksciau.</p>

Gal ir tu nepameni, arba nk nesupratau, kodėl tada rašė, kad neklausai, jei apie svarbiausią tau dalyką net nebūta kalbos.
Ta prasme, tu jau dabar, po operacijos, saldėsiais smaginies... blink.gif

Kaip mintyse šian pati su savim žviegiau... Grįžtu, atseit, po pietų [nu, kadangi dar truputį vis sukasi debesys, ėdesio nlb noris], žiūriu, darbo diedai darbininkai laukė rūko ir ko tais išsigando. Girdžiu šnabžda: ATEINA ATEINA. Gal keistoka, kad visa gauja, bet pietų metas, kažkaip net nesusimąsčiau, kad čia kas neįprasto. Ir tie vos ne bėgom per ofisą į darbo vietas. Aš irgi bėgte, gaujos jausmui pagavus. Galvoju, kas čia ateina, gal savininkas kuris, bet tai kas čia per susijautrinimas į juos taip reaguot, lyg ir nebūdavo taip. Galvoju, gal ko nžn., neseniai juk dirbu, maža ką. Gal prezidentė ateina/popiežius atvažiavo/ateiviai atskrido ir reik sėdėt darbo vietoj, nevalia blaškytis. Po kokio pusvalandžio mane aplankė nušvitimas. bis.gif Buvo vieno jų gimtadienis. Ir jau ryte vaišino stipriuoju gėrimu ir mane ta proga, o perpiet pasivaišino rimčiau. O anie ofisines žiurkes linkę vadinti valdžia, nors supranta, kad tai netiesa, čia toks žargonas. Tai jie instinktyviai nuo manęs bėgo [gi nežino kas aš per fruktas, o prie `valdžios` nevalia nederamai elgtis darbe]. O aš irgi bėgau. ohmy.gif brunette.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Night13: 28 lapkričio 2017 - 20:54
QUOTE(Night13 @ 2017 11 27, 22:29)
Nidulia, aš galvoju, o kaip siūlei Mėjos atveju jai atsisakyt, tam, kam turėjo/turi (?) priklausomybę? T.y., konkrečiai apie tuos visus riebius saldumynus. Nepamenu, jei skaičiau, kaip ten konkrečiai siūlai mesti, apart pasakymo mesk, ar atsisakyk.
Šiaip įdomu, nes nebūtinai maistui, bet man rods, pati tam tikrų priklausomybių turiu. Ir daug žmonių turi, bet gi neužtenka pasakyt „mesk“, žmonės net nelabai reaguoja į tokius pasakymus.

Bestyge, kaip tu?

Taip, kaip as meciau, kai prispaude sveokatos bedos. Pas Meja e tik antsvoris, o ir sveikatos bedos, o ji tokia jauna. Kaip gaila, kad as, budama jos metu, to nezinojau. Kai jau reikia, tai imi ir nurezi viska, kad kenkia sveikatai. O jei dar ir svorio nori numesti, tai motyvacija tikrai yra. Pradzioje tikrai sunku. As buvau ziauri saldainine. Vakarauis, pasislepusi, kai visa seimya suguldavo, esdavau saldainius, kad tik neatimtu, bet priejau liepto gala..... Del saves privalejau tai padaryti, ne del kaimyo. Meja turetu irgi pagalvoti apie savo sveikata. Ji labai jauna, o jau tiek bedu, tai kas bus, kai ji bus mano metu? Mano bedraamzes drauges, beveik visos, su spaudimais, sirdies ligomis, venomis ir t.t. O as net bronchines astmos atsikraciau, kuri laikoma neisgydoma. Bet jei zmogus pats nenori labai labai, tai nieko tu jam neikalsi I galva.

Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2017 11 28, 00:49)
Atsikratant bet kokios priklausomybes svarbu ne tiesiog kazkoki blogi mesti, o ieskoti ir rasti, kuo uzpildyti esama/busima tuscia vieta, kai tas blogis iseina. Nes buti tusciam yra labai sunku, o blogio vel griebtis lengviausia. Tas galioja ir nesveikam maistui, ir blogiems iprociams, ir narkotinems medziagoms, ir netinkamai kompanijai.

As niekuom nekeiciau cukraus ir miltiniu bei bulviu keitimui. Tiesiog nustojau tai valgyti, kad buciau sveika ir nebekankintu manes tos ligos, kurios jau vare i nevilti.
Pasidariau D tyrima. Kaip visada, rudeni, zemiau pliuntuso. Tai kur cia bus nuotaika. Kelsiuos vel ta D savo. Nelaiko jo mano organizmas.

Papildyta:
QUOTE(meja82meja @ 2017 11 28, 20:01)
<p>Night,kiek pamenu Nidulia nesiule jokio konkretaus budo kaip mest saldesius.kad ju noriu tai faktas.ir prisipazinsiu,kad ir valgiau,nes mirtinai norejau.bet ne toki kieku kaip anksciau.</p>

Tu teisi, as nesiuliau jokio budo, tik tiesiog juos nutraukti. Pradzioje labai sunku, paskui lengveja. Dabar, po 4 metu, negaliu net paziureti I Maximoje pridetas dezes sausainiu ir vafliuku. Sokoladu irgi nenoriu. Retkarciais uzsimanau Nomedos, tai ir suvalgau. Bet tai buna retai. Cukrus - narkotikas. Nera jokiu metodu jo atsikratyti, tik grieztai nutraukti, kazkiek laiko pasikankinti, pavarvinti seiles, bet su laiku organizmas nuo cukraus atpranta. O jei dar matai, kaip taisosi sveikata ir krenta svoris, motyvacija pati uzauga.

Papildyta:
QUOTE(meja82meja @ 2017 11 28, 20:01)

Kol valgysi, tol ir noresi. Nevalgyk, pasikankink savaite ir noras saldumynams ims po truputi slopti. Tu saldesiu narkomane. Narkomanai gydomi abstinensija, kaip ir alkoholkai. Nepyk, kad as taip grieztai, bet su tavim kitaip negalima.. Po metu eisi persodinti keliu ir dubens sanarius del virsvorio?

Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2017 11 28, 22:37)
Siulau pasidaryti hormonu tyrima, nes vien menesiniu nebuvimas rodo ju issiderinima, o plius kiti pozymiai. (apetitas, nuotaika, svoris). paskui arba "skirs" sveika gyvenimo buda, arba vaistus, jeigu nuokrypiai labai dideli bus.
Papildyta:
as tai jei neklystu , Nidulia siule saldumynus keisti vaisiais, svieziais ir dziovintais, riesutais.
bet pati zinau, kad vaisiu prisivalgymas nuo noro saldumynams neatmus, nes tai labiau ne alkio beda, o psichologinio noro.

Tikrai nesiuliau saldesiu keisti vaisiais, jokiais, nes tai tas pats cukrus. Nereikia saves apgaudineti ir irodineti, kad vaisiu cukrus yra kitoks, nes, juk tai, fruktoze. Tas pats B..., tik kitoje saujoje. Ypac dziovinti, kurie yra ismirkyti cukruje. Visi dziovinti vaisiai yra ismirkyti cukruje.
Atsakyti

As valgau vaisius,bet jie man tikrai neatstoja saldesiu,saldu bet kitaip.

Atsakyti
Supratau, Nidulia. Tiek tų visokių teorijų ir pasiūlymų, informacijos ir perlų, ir šiukšlynų, nežinia, kuo tikėt. Vienas siūlys pamažu atsisakyt, kitas staiga, vienas keist kažkuo, kitas nekeist - čia vien primityviai, o jei dar gilintis...
Bet aš vis tiek neabejoju, kad vieni priklausomybes meta gan nesunkiai, kiti eina kryžiaus kelius ir vis tiek palūžta. Koreliacija su depresijos gydymu arba tapimu sportininku. smile.gif
O jaunais tu vadini iki kiek m? biggrin.gif Tenesupyksta nieks, bet tas amžius, turbūt, vidutinis skaitos, jei imt homo sapiens sapiens gyvenimo trukmę.

Tiksliai. Aš atsiimu savo žodžius, kad neturiu priklausomybės maistui. Seniau turėjau rūkytoms dešroms ir šiaip nesveikoms mėsoms. Dabar vaisiams. Nors vaisiams gal turėjau jau ir dešrų periodu.
Dar turiu priklausomybių tamsai, miegui, kavai, nebuvimui nelakuotais nagais. Kai kuriems žmonėms nesunkiai įgyju, nors to netransliuoju. Pasakyčiau kam dar, bet eilinįkart pasiūlys gydytis šizofreniją. O aš pavargau. Nes ir taip gydaus.
Atsakyti
Viskas imanoma, kai yra noras ir motyvacija. Kai prispaudzia ligos, tai jau tikrai imanoma sau padeti ir susitvarkyti mityba. Kai pripranti, tai viskas labai paprasta pasidaro. Tai tampa gyvenimo budu, nes nebesinori visko sugadinti ir vel apaugti riebalais ir nuolat sirgti.
Atsakyti