Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Ačiū! Dar gavau 28 metines atostogų dienas (priklauso dėl sumažinto darbingumo 25 dienos ir dar 2,8 už stažą berods, gerai nesupratau). Lengvata į muziejų jau spėjau savaitgalį pasinaudoti :)

Man taip pat artėja 5 metai po gydymo (šį gruodį), visgi kokia laimė kad išgyvenau, kai pagalvoji, juk buvo III stadija. Tikėti ir stengtis, viską dėl savęs padaryti - verta.

Atsakyti

SauleBrazil, tu musu ikvepeja!

Man netekta darbinguma paliko 35% (darbingumo, reiskia 65% netektas) iki pensijos (labai ikvepiantis tikslas isgyventi iki pensijos - iki jos man dar koks 15-18 metu).

Ir taip, tai susije ir su bukle, kuri liko po onko gydymo (limfedema, kaulu skausmai, nemiga), ir su kitomis ligomis (pasikartojanti depresija, buvusi komplikuotos stuburo isvarzos operacija, po kurios neatsistate visi jutimai ir refleksai, ka tik pakeite klubo sanari).

Man po diagnozes 2 metai ir 4 menesiai, po gydymo 1 metai ir 4 menesiai.

Mano pensija visai nebloga, bet ir “suvalgo” ja tyrimai (kai negali laukti 2-4 menesius, kad padidaryti MRT, papildai ir pan.). Bet kokiu atveju, esu dekinga valstybei, kad manimi rupinasi.

Likau dirbti 0,5 etato, pati pasiskiriu darbo laika pagal savijauta (dirbu savo seimos verslo imoneje, tai galimybiu tam turiu).

Visoms ikvepimo, vilties ir geru gydymo rezultatu.

Saule, o is taves lauksim vis periodiskai ziniu, nes nu mums reikia sekmingu gijimo istoriju.

Atsakyti

Sveikos, man 35m.,iš abiejų krūtų nežymiai bėga skystis (kaip priešpienis). Nesilaukiu, o ir maitinau prieš 10metų. Buvau pas ginekologės, pas mane gimdos, kiaušidės reikalai tvarkoj. Jokių cistų nėra, kas galėtų paaiškinti hormonų pokyčius dėl "priešpienio". Registruotis liepė krūtų echoskopui dabar. Guzelių neužčiuopiu. Skausmas yra labiau maudimas, tempimas ir ne visada. Ovuliacijos metu tempimas būna belenkoks, taip jau pusę metų su krūtų skausmu; mėnuo-kaip pastebėjau "priešpienį"; savaitė- virš krūtinės skausmas lyg sumušimas.

P.S.Mamai buvo krūties vėžys. Sesei nepiktybinės cistos krūtinėse.

Klausimas, ar kam yra pasirodęs skystis iš spenelių ne žindimo ir ne nėštumo laikotarpiu? Ar reikėtų susirūpinti? O gal čia tik hormonai juokauja su mano kūnu?

Atsakyti

Žvirbliuk, SauleBrazil, Sauliau, smagu grįžus čia rasti jūsų postus :) o tai jau galvojau, kad visai numirs tema...

Sauliau stiprybės ir taip pat laikau kumščius. Gal jau po operacijos? Kaip reikalai? 

Žvirbliuk, skaitau Jūsų postą ir suprantu, kad mes panašaus amžiaus, bet, turbūt, mano diagnozė buvo lengvesnė ir gydymas ne tiek agresyvus, nes tokių negalavimų kaip pas jus neturiu...

SauleBrazil, o su tom atostogoms papasakokit plačiau? Jei turi neįgalumą, tai daugiau atostogų dienų priklauso?

Ir, grupiokės, ar turėjot kažkas tokią problemą kaip lauk lenda ti gimda? 

Atsakyti

KM, taip, priklauso papildomos atostogų dienos ir didesnis NPD (t.y. didesnė išmoka į rankas). Mano stažas apie 23 m ir dirbu pilnu etatu, kaip pskaičiuojamos papildomos dienos ir NPD tiksliai nežinau, reiktų su buhaltere tikslintis. 

Taip pat galima kreitis į Sodrą dėl neįgalumo pensijos, na tą tikriausiai visi žino - reikia pateikti prašymą Sodrai https://www.sodra.lt/lt/situacijos/netekto-darbingumo-pensija. 

Sėkmės ir sveikatos!

Atsakyti
Mielos moterys, reikalinga Jūsų pagalba!1f64f.png
Esu Kauno kolegijos studentė, rašau baigiamąjį darbą tema „Moterų po krūties vėžio operacijos, sveikatos pokyčiai ir lūkesčiai”. Apklausa yra anoniminė ir visi surinkti duomenys bus skelbiami apibendrinti.
Būčiau labai dėkinga, jeigu užpildytumėte šią anoniminę apklausą ir galėtumėte pasidalinti šiuo įrašu. 1f642.png
Atsakyti

Ačiū, SauleBrazil. Reikės buhalterę mokyklos iškamantinėti :)

Aš kažkaip Sauliaus pasigendu... Ar kas nors ką nors žinote?

Beje, kaip Jums sekėsi/sekasi susigyventi su tamoksifenu? Aš vargstu su gimdos gleivinės išvešėjimu nuo jo...

Atsakyti

Ačiū, SauleBrazil. Reikės buhalterę mokyklos iškamantinėti :) Aš kažkaip Sauliaus pasigendu... Ar kas nors ką nors žinote? Beje, kaip Jums sekėsi/sekasi susigyventi su tamoksifenu? Aš vargstu su gimdos gleivinės išvešėjimu nuo jo...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KM: 17 sausio 2023 - 23:32

Sveiki gyvi visi ir visos,

   Ačiū, kad prisimenate. Mums viskas sekasi neblogai (pabarbenu į medį), turim pora įtartinų mažų limfmazgiukų (3 ir 4 mm), matomų ultragarsu, bet ten nelabai aišku, ar kas yra. Ryt Sandrai viso kūno KT, apie rezultatus pranešiu. Tikimės geriausio... Su Naujaisiais visus ir visas, ir greit susirašysime!

Saulius

Atsakyti

Sveiki,

   Sandros viso kūno KT rezultatai geri - jokių pokyčių nematyti. Hmm... maža šventė mūsų namuose!

Saulius

Atsakyti
QUOTE(SauliusB @ 2023 02 08, 09:19)
<p>Sveiki,
</p><p>   Sandros viso kūno KT rezultatai geri - jokių pokyčių nematyti. Hmm... maža šventė mūsų namuose!
</p><p>Saulius
</p>

4u.gif Super! Taip ir toliau 4u.gif
Atsakyti
Ech. Manau ir teks man prisijungti prie esanciuju gretu. Viskas nuo pradziu. Prues menesi aptikau keista duobute desineje krutyje ir greit uzsiregistravau pas specialista. Po echo dakaras pasake turim apie 2 cm darini. Greiciausiai piktybini. Po to seke tyrimai mamogrsma , plauciu, kraujo, ir MRT. MRT atsakymas kad BIRADS 5 dešinėje, MR cT1c(m)N0. . O isvadoje Tikslinami pokyčiai krūtyse. Krūtyse mišrus audinys, kontrasto kaupimo lygis parenchimoje žemas. Dešinėje krūtyje lateralinių kvadrantų riboje 15x19,5mm navikas, aplink jį keli labai smulkūs satelitai, beveik susilieja su naviku, lateraliai 4mm židinys, žemiau jo 7mm atskiras darinys. Kairėje krūtyje centre stebimi keli kontrastą kaupiantys židiniai, daugiau būdingi parenchiminiams. Pažastyse padidėjusių limfmazgių nestebi

Siuo metu laukiu biopsijos atsakymo. Ir tada speju kovai .
Pirma sav po zinios apie tariama v buvau soke kaip zombis. Na dabar mintys susistovejo. Nes niekur nedingsi . Reik eit i prieki smile.gif
Atsakyti