Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Labas vakaras,

 

ačiū Sauliau, Monikute2 už atsakymus.

Gydausi Kaune, šiandien jau gavau pirmąją dozę :) vieną raudoną ir vieną baltą. Bus 8 kartai, liko 7  :), tikiuosi.

D geriu ir aš, jau kokie 2 metai su pertraukom vasarą, o nuo rugsėjo kasdien. Čia labiau nuo covido saugojaus, o pasirodo, jau ir kitai apsaugai prireikė. Aš dar geriu mėlynųjų dumblių kapsules, tai čia man iškilo didžiausias klausimas ar galima, nes jas reikia gerti 6 mėnesius, o aš pradėjau jas gerti neseniai. Tai dabar kaip ir nutraukti reikėtų...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ak@cija: 28 gruodžio 2020 - 22:26
O kaip pirmoji chemija? Ar buvo kokie šalutiniai poveikiai? Nes man labai negera buvo po pirmos. Aš irgi gydausi Kaune, kitą savaitę man trečias kartas bus.
Atsakyti

Šiandien antra diena po chemijos, kažkokių blogumų nejaučiu kol kas, tik spaudimas visą dieną pakritęs, ryte buvo 115/67, vakare 116/75 ir man tai labai jaučiasi, galva kažkokia sunki. O jūs jau jaučiate kažkokius šalutinius poveikius? Ar iš karto jie pasireiškė ar vėliau, jei buvo? Jūs klinikose?

Atsakyti

Taip, gydausi klinikose. Man iš karto buvo negera, praėjus 3 val. po chemoterapijos, pradėjau vemti, nepadėjo nei ampulės, nei tabletės. Vėmiau daug kartų, teko kviesti greitąją. Priėmime pastatė lašalines, suleido vaistų ir paleido namo. Po kelių dienų vėl vykome į priėmimą, nes buvo labai silpna. Po antros chemoterapijos pakeitė vaistus nuo pykinimo, tai jau nevėmiau, tik silpnumas buvo.

Sveikatytės Jums, turime būti stiprios ir atlaikyti visą šitą ,,malonumą". Laikykitės.

Atsakyti
Laba diena, suradau šitą temą, reikia patarimo, matau, kad daug patirties sukaupta čia😉. Situacija tokia, kad prieš kelias dienas pasidariau profilaktinius tyrimus ir vieno tyrimo atsakymas mane suneramino- Ca15-3 yra 24, o norma iki 26. Žinau, kad norma, bet kodėl visai arti jos? Šeimos gyd. patarė echoskopija atlikti. Gal kažkokius dar tyrimus darytis? Jei kažkas blogo darosi, norėtųsi pagauti kuo anksčiau...
Atsakyti

Kai kurių žmonių vėžio žymenys būna tiesiog aukšti. Žinau vieną atvejį, kai kiaušidžių vėžio specifinio antigeno CA125 vertė buvo 500 (norma iki 36), o žmogus buvo ir yra absoliučiai sveikas. Be to, viskas, kas yra normos ribose, yra normos ribose, tam tos statistinės normos ir nustatytos. Ar jūs esate jau gydyta nuo krūties vėžio? Jei taip, tai šeimos gydytojos patarimas puikus - pirmiausia echoskopija. Jei ne, ir  apsižiūrėdama nieko neužčiuopiate, stebėkite save, ir po 3 mėnesių pasidarykite Ca15.3 dar kartą - labai tikėtina, kad jis bus pasikeitęs (sumažėjęs).   Saulius

Atsakyti

O koks gydytojas tą echoskopiją daro? Šiandien užsirašiau šeimos gydytojos skambučiui, kuris bus tik 18 d., kad gauti siuntimą. Galvoju, gal registruojantis tiesiai pas specialistą būtų greičiau, nes jei tokiais tempais tai echoskopijai tik po poros mėnesių pateksiu  :unsure:​ O gal čia normalu ir nėra ko jaudintis?

Atsakyti
QUOTE(SauliusB @ 2021 01 08, 09:36)
<p>Kai kurių žmonių vėžio žymenys būna tiesiog aukšti. Žinau vieną atvejį, kai kiaušidžių vėžio specifinio antigeno CA125 vertė buvo 500 (norma iki 36), o žmogus buvo ir yra absoliučiai sveikas. Be to, viskas, kas yra normos ribose, yra normos ribose, tam tos statistinės normos ir nustatytos. Ar jūs esate jau gydyta nuo krūties vėžio? Jei taip, tai šeimos gydytojos patarimas puikus - pirmiausia echoskopija. Jei ne, ir  apsižiūrėdama nieko neužčiuopiate, stebėkite save, ir po 3 mėnesių pasidarykite Ca15.3 dar kartą - labai tikėtina, kad jis bus pasikeitęs (sumažėjęs).   Saulius
</p>

Ačiū už atsakymą😊. Ne, gydyta aš nebuvau, pirmą kartą pasidariau šitą tyrimą. Bet rizikų turiu. Bandysiu vėliau pakartoti tyrimą. Sveikatos visoms šioje temoje esančioms😊
Atsakyti

Teko nemažai girdėti atsiliepimų dėl šalutinio chemijos poveikio. Taip pat girdėjau, kad kol vaistai buvo originalūs, o ne pakaitalai (kur ta pati veiklioji medžiaga), tiek daug nusiskundimų žmonės neturėjo. Ar tikrai po buvusio sveikatos ministro pakeitimo dėl vaistų, onkologiniai ligoniai gauna pigesnius vaistus? Gal galite pasidalinti?

Atsakyti

Monikute2,

   Yra priežastis, kodel EMA (European Medicines Agency) arba FDA leidžia biosimiliarius vaistus: jie pinga. Čia klausimas dažnai nėra kainos/kokybės, o labiau - prieinamumo. Pirmiausia, biosimiliaraus vaisto kokybė yra patvirtinta, t.y. kad jis šalutiniais efektais ir veiksmingumu nenusileidžia pirminiam vaistui, paga lkurio patentą yra pagamintas. Antra, konkurencija skatina tiek originalo, tiek biosimiliaraus vaisto kainų karą - reiškia mažėjimą. Kas iš to, kad pvz., 2010 metais Herceptinas (Roche/Genentech), kuris originalus, buvo prieinamas ir kompensuojamas tik išskirtiniam ratui pacientų (pvz., biudžetas būdavo skirtas 50-iai pacientų - o ką daryti tam 51-am?), nors jis yra BŪTINAS visiems Her2+ pacientams, ne paslaptis, kad ir skyrimai seniau vykdavo "per blatą". Dabar Herceptiną ar jo analogus gauna visi, ir, paprastai tariant, kas iš to, kad vaistas yra originalus, jei jo neįmanoma įpirkti? Pvz., Herzuma/Kanjinti/Ontruzant kaina yra 10-20% mažesnė nei Herceptino, o tai reiškia, kad šių vaistų prieinamumas yra praktiškai tiek pat procentų didesnis. Be to, juos gamina puikiai žinomos su nepriekaištinga reputacija vaistų kompanijos, kurios priėmė sprendimą pirkti patentą.

   Dėl šalutinių efektų - tik laikas parodys (kol kas laikas parodė, kad jų nėra daugiau), bet žmonių ,,atsiliepimai" yra ne aiškūs konkrečiai registruoti duomenys, o tik atsiliepimai, kurie gali būti įtakoti daugelio faktorių, ypatingai labai žmogiškų. Iš mano žmonos taip pat buvo ,,atimtas" Herceptinas. Ar bijojom - taip... nors kol kas nepamatėme jokio skirtumo. Žiūrėsime, kaip bus ateityje, bet aš šiuo nauju vaistu pasitikiu.

Atsakyti

Ačiū, Sauliau, už tokį išsamų atsakymą.

Atsakyti

Labas vakaras,

kai kurios moterys yra rašiusios, kad turėjo 5, 6 cm darinius. Sakykit, kaip gavosi, kad jie tokie dideli? Greitai augantys buvo ar tiesiog giliai buvo ir dėl to nepastebėti anksčiau buvo? Mano atveju, tai guzas užaugo galima sakyti "per naktį". Pastebėjau iš karto, kadangi pradžioje buvo labai pastebimoje (kūdoje) vietoje ir tik kelių dienų bėgyje "nusileido" į krūtį. Ar gali būti toks staigus vėžio augimas/progresavimas?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L B: 10 vasario 2021 - 20:26