Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Sėkmės, Žvirbliuk. Sveikatytės, tikėjimo ir lengvo gijimo.

Atsakyti

Labas vakarelis :)

Operacija praejo labai gerai, tik teko uzsibuti dar pora dienu ligonineje (todel nerasau puikiai). Ryt vaziuoju namo.

Ir vel tyliai pasidziaugsiu - ka tik buvo uzejusi gydytoja, atejo operuotu audiniu histologinis atsakymas - veziniu lasteliu nerasta  :yahoo: Tai reiskia, kad gydymu chemoterapija buvo pasiektas visiskas patologinis atsakas (PCR).

Zinau, kokia bestija yra trigubai neigiamas kruties vezys, bet dabar svenciu pergale (manau, laimejau tikrai svarbu musi, o del karo dar paziuresim).

Didelis ACIU visoms ir visiems, kurie mane ikvepe ir palaike (turiu vilti, ir toliau palaikys) sioje kelioneje.

O dabar meldziuosi visiems Dievams ir Angelams Sargams, kad si busena testusi kuo ilgiau  :angel_not: 

Atsakyti

Zvirbliuk sveikinimai  :4u:  labai dziugu girdeti

Atsakyti

Kaip džiugu girdėti, Zvirbliuk, tokias geras naujienas. Šaunuolė, ir toliau su viltimi ir tikėjimu eik į priekį. Mes nugalėsime.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monikute2: 27 lapkričio 2020 - 15:40

Ar galėtumėte atsakyti dėl kraujo tyrimų. Kaip suprantu, tyrimai daromi prieš kiekvieną chemiją. Kokius tyrimus jums darė, ar tik bendrus ar išsamius (kur atsispindi kalis, magnis ir kt. rodikliai)? Ir kur tyrimus darėtės, ar savo mieste, ar ten, kur gydotės?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monikute2: 03 gruodžio 2020 - 20:14

Monikute, prieš kiekvieną chemoterapiją (chemoterapiją, ne kokią nors kitą!) daromi bendrieji kraujo tyrimai tam, kad matytų, kaip atsistato jųsų bal;tieji kraujo kūneliai (WBC), ir kad neliktumėte visiškai be imuniteto. Dažnai turint III-IV laispnio, pvz., neutropeniją, chemoterapijos skirti negalima, nes jus užpuolusi nužudytų bet kuri bacila. Kartais gydytojas gali užsakyti ir biocheminius tyrimus, t.y. kepenų, inkstų ir kt. fermentų, pasižiūrėti, kaip jūsų organai tvarkosi su chemoterapija, bet tikrai ne mikroelementų ir sunkiųjų metalų, nes chemoterapija šiuos rodiklius įtakoja mažai/lėtai.

Saulius

Atsakyti

Ačiū, Sauliau, už atsakymus.

O kada  būna III-IV laispnio neutropenija? Kokie kraujo rodikliai tai rodo? Ir ar tiesa, kad jei neutrofilai žemiau nei 1,5 (mano atveju 1,35), chemija atidedama? Kaip pakelti neutrofilus, ar be vaistų įmanoma? 

Atsakyti

Jūsų neutropenija yra lengva, chemoterapiją turite gauti. III ir IV laispnio neutropenija yra atitinkamai ~ <1,0 ir <0,5 neut/ul. Kraujui atstatyti gydytojas gali skirti ir G-CSF vaistus (su veikliąja medžiaga Filgrastimum). Jie leidžiami į poodį, dažniausiai į pilvą, grafiką turi sudaryti gydytojas, grafikas labai svarbus (kartais prireikia 3-5 dozių). Aš juos savo žmonai suleisdavau namuose... Yra keletas ir ,,liaudiškų" receptų, bet jų veikimas, žinoma, nėra įrodytas ar pagrįstas, nors žmonės sako, kad ,,veikia":)     Saulius

Atsakyti

Ačiū, Sauliau, už išsamius atsakymus.

Atsakyti

Laba diena,

visus su šventėmis ir linkiu daug sveikatos.

Matau, kad seniai berašė kas, bet gal atsiras prisijungusių. 

Man nustatė 2 stadiją. Visų kitų skaičiukų nežinau, nes neturiu išrašo, gausiu pirmadienį. Bet pirmadienį jau ir chemija paskirta. Noriu paklausti apie maisto papildus. Jūs rašote, kad negalima chemijos metu. Tai negalima visą tą laiką, kol chemija bus leidžiama? 

Ir dar, gydytoja sakė, 2 chemijos, po to operacija. Ar taip gali būti, nes kažkaip nepastebėjau, kiek skaičiau, kad jums nors vienai būtų buvę tik 2 chemijos iki operacijos. O dar apie kažkokius ciklus rašote. Tai tos 2 gal gali būti padalintos į kelis ciklus?

Ačiū, kas atsakysite :)

Atsakyti

Su šventėmis!

   Papildus chemoterapijos metu geriausia derinti su savo gydytoja. Dauguma ,,papildų" (ir kai kurie mikroelementai) yra antioksidantai, ir jų reikia vengti dėl paprastos priežasties: jie ,,remontuoja" ne tik paprastas, bet ir vėžines ląsteles.

   2 chemijos? Du ciklai? Nemanau... tikriausiai bus viena chemoterapija 4 ciklus, ir kita chemoterapija 4 ciklus. Po 2 ciklių chemoterapija dažnai tik pradeda veikti, tad nemanau... Bet nesibaiminkite, chemoterapija šiais laikais nėra tas baubas, kuris buvo seniau. Jei pasižiūrėtumėte į chemoterapijos apibrėžimą, tai antibiotikai ar bet kurie sintetinti vaistai ir yra chemoterapija. Iš tikrųjų - taip ir yra.

Atsakyti

Laba diena,

Kaip Saulius rašė, taip ir aš manau, kad jums bus 2 chemoterapijos po 4 ciklus. Kur gydotės?

Dėl papildų, tai geriu žuvų taukus ir vitaminą D.

Atsakyti