Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Nalini, aciu kad pasidalinai :4u:  o chemija skyre iprasta (doxorubicinas plius taksanai?) ar kazkokius individualius vaistus parinko?

Man dar toks klausimas -turbut menopauzes neturejai pries gydyma? Ir sake, kad ok tirti? Nes pries chemija bandziau skaitinet svarstydama, daryt ar ne. Tai man uzsienio puslapiuose uzstrigo keli dalykai -rekomenduoja moterims po menopauzes ir tos, kurios turejo jau operacija. Mano atveju, chemija buvo paskirta pries operacija, o menopauzes dar neturejau. Tad susilaikiau nuo sio tyrimo.

Siaip vis daugeja straipsniu apie tyrimus, kuriu deka gali skirti individualu gydyma, labiau pritaikyta prie paciento naviko tipo.

Liuks kad pasidarei! 

Atsakyti
Nalini , jei ne paslaptis kokia jusu auglio histologija ?
Atsakyti

Man irgi buvo neuropatija. Chemoterapija daryta 2016 pavasarį-vasarą. Kojose pojūčiai laipsniškai silpnėjo, daugmaž praėjo per 8-12 mėn. nuo chemijos pabaigos. Dabar tiktai dega naktimis kojos ir kojų pirštai šiek tiek aptirpę. Reabiliologė poliklinikoje sakė, kad tai visam likusiam gyvenimui...  O rankos iki šiolei krečia pokštus - tai tiesiog pirštai paleidžia turimą daiktą, viską mėtau, daužau. Praėjus pusmečiui po chemijos, labai skaudėjo pirštų sąnarius, alkūnes.

Buvo išrašę Thiogamma, bet, tiesą pasakius, negėriau - nusprendžiau papildomų chemikalų organizmui neduoti :)

Laikykitės!

 

Atsakyti

Sauliau - kaip džiaugiuosi už jus! Kad taip ir toliau!

Nalini - neįtikėtina, išties įdomu, kokia buvo histologija, kad taip pasikeitė gydymas po papildomo tyrimo. Ir kokie čia papildomi veiksniai ar požymiai nusprendė, kad atsinaujinimo galimybė ir agresyvumas didesnis nei histologija parodė?

Dėl neuropatijos kažkas klausė, aš žinau tik šiuos tris vaistus, man pirmas ir trečias buvo išrašyti neurologės, bet taip ir negėriau, daugiau mažiau skausmas per pusmetį praėjo, man pirštuose skausmai buvo po paklitakselio:

  1. Alfa lipoinė rugstis 600mg. Anksciau pirkome pas mus Thiogamma, ten 30 vnt, dabar uz ta pacia kaina siunciame 150vnt. https://www.pasveik....ctacid-hr/8720/
  2. L-glutamine https://draxe.com/l-...effects-dosage/
  3. Gabapentin Takeda 100 mg. Rašo, kad receptinis ir kompensuojamas, bet man kažkodėl nekompensavo :( 

Atsakyti

Magno,

   Ačiū labai. Monokloniniai antikūniai yra visi -mab'ai (Monoclonal Anti-Body, trastuzumasbas, pertuzumabas, bevacizumabas, denosumabas, pembrolizumabas ir pan.). Trastuzumabas ir pertuzumabas skiriami Her2(3+) ligai, kai liga atsinaujinusi, metastazavusi ir adjuvantinei terapijai po gydymo (1 metams). Kiti mab'ai lietuvoje krūties ligai nepatvirtinti. Juos visus galima matyti vaistų klasifikatoriuje, kurio nuorodą siunčiau.

Atsakyti

Brazil,

   Ačiū labai, bet koks palaikymas yra beprotiškai svarbus.

   Dėl Nalini, nors ji pati gali geriau pasakyti (mes nesidarėme), bet ProSigna (taip pat kaip FouondationOne ar panašūs, bet FoundationOne šiek tiek kitoks, vėlyvesnėms ligų stadijoms, įvairioms ligoms, su rekomendacijomis klinikiniams tyrimams ir vaistams, ir išsamesnis, ir, įtariu, kur kas brangesnis) yra tiesiog išplėstinis specializuotas ER+ ar PR+ krūties ligai genetinis tyrimas (gan išsamus, apimantis ~60 onkogenų), kuris parodo įvairių žinomų onkogenų išreikštumą (angl. amplification). Jei jie išreikšti, liga turi daugiau pabėgimo kelių (escape pathways) ir likusios ląstelės gali išgyventi jei pagrindiniai keliai (ER/PR šiuo atveju) yra blokuojami anti-hormonų terapija. Jei nustatoma daugiau išreikštumų, yra teigiama, kad liga ,,agresyvesnė" ir labiau linkusi atsinaujinti (žinoma, jei ji liko po gydymų) per prieš tai apibūdintus mechanizmus, todėl skiriama daugiau chemoterapijų, kad ją kuo daugiau sunaikintų. Kai išreikštumų mažai, medicina pagrįstai teigia, kad užteks ir ER/PR blokados, nes nėra kitų pabėgimo kelių, todėl galima skirti mažiau (arba visia neskirti) chemoterapijų. Tokie tyrimai jokiu būdu dar nėra šimtaprocentiniai (nesutikčiau su chemoterapijos atsisakymu visai, nes onkogenų yra žinoma daugiau, tad ne visi ištiriami), tačiau jie tobulėja, didėja palyginamosios duombazės, ir jie, manau, yra ateitis. Žinoma, kad jie brangūs, bet jei yra pinigėlių, kodėl gi ne. Kita medalio pusė - ar rezultatai įtakotų gydymą, nes tai labai priklauso nuo gydytojo, kaip jis seka protokolus. Vieni pasisako labai griežtai už protokolus (,,nieko daugiau, tik mano gydymas pagal protokolą"), kiti yra lankstesni...

Saulius

Atsakyti
QUOTE(SauliusB @ 2019 01 16, 16:22)
<p>Magno,
</p><p>   Ačiū labai. Monokloniniai antikūniai yra visi -mab'ai (Monoclonal Anti-Body, trastuzumasbas, pertuzumabas, bevacizumabas, denosumabas, pembrolizumabas ir pan.). Trastuzumabas ir pertuzumabas skiriami Her2(3+) ligai, kai liga atsinaujinusi, metastazavusi ir adjuvantinei terapijai po gydymo (1 metams). Kiti mab'ai lietuvoje krūties ligai nepatvirtinti. Juos visus galima matyti vaistų klasifikatoriuje, kurio nuorodą siunčiau.
</p>


Supratau, tai cia tas pats herceptinas ? Gavau ir as smile.gif
Atsakyti
Pritariu Sauliui B. kazkada domejausi onkodeep testu, taciau gydytoja nerekomendavi daryti nes anot jos tai gydymo neitakos nes yra gudymo protokolai smile.gif
Atsakyti

Na, aš kovojau, ir gavau gydymą ne pagal protokolą, t.y. papildomai Carboplatina šalia raudonos ir paklitakselio, ir bent jau buvo rezultatai. Nuoširdžiai nesuprantu tų, kas atsisako gydymo..

Sėkmės visoms ir visiems! Kaip sakoma, melskimės, bet ir veiksmais Dievui padėkime!

Atsakyti

O aš laaabai nesidomiu liga.. Pasitikiu gydytoja.. Nes nuo skaitymų gali depresija susirgti.. Bet Saulius superinis vyras... Žino daugiau nei aš .. O ir vardas nuostabus, mano vyras irgi Saulius 😊 sėkmės Jūsų žmonai

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita102: 16 sausio 2019 - 20:31
QUOTE(jolita102 @ 2019 01 16, 21:30)
<p>O aš laaabai nesidomiu liga.. Pasitikiu gydytoja.. Nes nuo skaitymų gali depresija susirgti.. Bet Saulius superinis vyras... Žino daugiau nei aš .. O ir vardas nuostabus, mano vyras irgi Saulius 😊 sėkmės Jūsų žmonai</p>


Taip, as ir pagalvoju, kad butu zymiai lengviau jei kazkas, o ypac vyras , irgi dometusi gydymu, strategijomis ir dar lydetu pas kiekviena gydytoja ir i visus tyrimus. Aisku, palaikymo man netruksta, bet palaikymas yra palaikymas ... is kitos puses suprantu, yra mazi vaikai, reikia ir darbus dirbti ir uzdirbti, neiseina abiem gyventi tik mano liga verysad.gif bet vistiek norisi tokio didesnio demesio.
Tai va smagu kai vyras sugeba tuos dalykus suderinti.
Atsakyti

Man irgi buvo neuropatija. Chemoterapija daryta 2016 pavasarį-vasarą. Kojose pojūčiai laipsniškai silpnėjo, daugmaž praėjo per 8-12 mėn. nuo chemijos pabaigos. Dabar tiktai dega naktimis kojos ir kojų pirštai šiek tiek aptirpę. Reabiliologė poliklinikoje sakė, kad tai visam likusiam gyvenimui...  O rankos iki šiolei krečia pokštus - tai tiesiog pirštai paleidžia turimą daiktą, viską mėtau, daužau. Praėjus pusmečiui po chemijos, labai skaudėjo pirštų sąnarius, alkūnes.

Buvo išrašę Thiogamma, bet, tiesą pasakius, negėriau - nusprendžiau papildomų chemikalų organizmui neduoti :)

Laikykitės!

Atsakyti