Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(ingriga @ 2017 04 18, 10:06)
<p>Merginos o jums po kruties operacijos nedave atmintiniu kineziterapiaute?
</p>

Mano mamai nieko nedavė.
Toms, kurioms davė, gal galėtumėte pakomentuoti, kas ten rašoma? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 04 18, 09:17)
O dėl to, kad nežinome ko klausti, tiesos yra. Bet juk neklausi šimto klausimų: ar galiu važiuoti dviračiu? degintis? skristi lėktuvu? bėgioti? eiti į pirtį? ir pan. Yra juk kažkokios veiklos, kurios nerekomenduojamos. Galėtų bent preliminariai žmogui pasakyti unsure.gif
Undzinka, žinau tikrai, kad esi kažkur rašiusi apie prie šios ligos priklausančius nemomaus masažus? Gal gali pakartoti info?  4u.gif

Degintis laaaaabai saikingai. Pirmos dienos puseje arba i pavakare. Stengtis negauti tiesioginiu saules spinduliu, ypac uzdengti virsutine kuno dali, sketis, skrybele.
Pirtis grieztai draudziama.
Dviracio niekas nedraude, bet atsargiai. Begioti irgi draudimu negirdejau. Tik labai tinkama ir patogia sportine avalyne reikia isigyti, nes sanariai, nualinti chemoterapijos, gali jautriai sureagoti.
Del lektuvo labai idomu. Skridau nebekarta. Be jokios rankoves. Net 10 val i viena puse ir tiek pat atgal. Patinimu nebuvo. BET, geriau apsidrausti ir aogalvoti kaip paciai geriau.
Del vitaminu ir papildu rekomendavo tik zuvu taukus, vit.C ir D, linu semenis. Pati pridejau ciberzole. Dar chemoterapeute rekomendavo kiekviena ryta, atsibudus gerti stikline silto vandens su citrina. Tai puiki priemone(bent jau man). daug metu taip ir elgiuosi.
Ir bet kokiu atveju ranka, kur isoperuoti limfmazgiai, mankstinti.
Atsakyti

Vakare galesiu nufotkinti jei dar rasiu.

Cia manau nebloga info

http://www.onkocentr...limfostazę.pdf

Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 04 18, 10:17)
Kai aš klausiau dėl papildų, tai man atsakė, kad geriausia yra natūraliai gaunami vitaminai. Gal ir taip...
O dėl to, kad nežinome ko klausti, tiesos yra. Bet juk neklausi šimto klausimų: ar galiu važiuoti dviračiu? degintis? skristi lėktuvu? bėgioti? eiti į pirtį? ir pan. Yra juk kažkokios veiklos, kurios nerekomenduojamos. Galėtų bent preliminariai žmogui pasakyti unsure.gif
Undzinka, žinau tikrai, kad esi kažkur rašiusi apie prie šios ligos priklausančius nemomaus masažus? Gal gali pakartoti info?  4u.gif

Pirties mums negalima, degintis taip pat negalima.Lektuvu skristi tik su rankove. O veikla galima visokia, svarbiausiai, kad operuota ranka negautu per didelio kruvio.
Jei yra limfoedema (ranka patinus, skausminga) tada masazas priklauso kas puse metu. Jei near limfedemos, tada karta metuose. Reikia tiesiog savo onkologes paprasyt, kad parasytu siuntima reabilitologei ir jau ji nusprendzia del masazu.
Atsakyti

Dviracio niekas nedraude, bet atsargiai.

Mums leido tik treniruoklini, nors siais metais planuoju issitraukti tikra. Bet ilgu atstumu tai negalima :mmm:

Ikulia bet atsitiks ar ne, mes nezinom todel geriau pasisaugoti :mirksiukas:

Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2017 04 18, 10:11)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Ikulia" data-cid="71575454" data-time="1492505526"><div><p>Dviracio niekas nedraude, bet atsargiai.
</p></div></blockquote><p>Mums leido tik treniruoklini, nors siais metais planuoju issitraukti tikra. Bet ilgu atstumu tai negalima schmoll.gif
</p><p>Ikulia bet atsitiks ar ne, mes nezinom todel geriau pasisaugoti mirksiukas.gif
</p>

Be jokios abejones.
Atsakyti
Ikulia, gal galėtumėte plačiau apie linų sėmenis papasakoti. Kiek gramų per dieną (kaž kur skaičiau, kad 30gr.)? Greičiausiai mirkyti per naktį ir sumalti blenderiu?
Atsakyti
QUOTE(Benicio @ 2017 04 18, 18:13)
Ikulia, gal galėtumėte plačiau apie linų sėmenis papasakoti. Kiek gramų per dieną (kaž kur skaičiau, kad 30gr.)? Greičiausiai mirkyti per naktį ir sumalti blenderiu?

Is pradziu vartojau po sauksta linu semenu aliejaus. Bet skonis ne mano skonio smile.gif Idealiausiai tinka varske su linu semenimis. Bet man buvo neskanu.
Su pertraukom vartoju maltus linu semenis. Uzpilu vandeniu kartu su CIA uogomis po 1 valgomaji sauksta, po kurio laiko suvalgau saukstu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 18 balandžio 2017 - 20:18
QUOTE(ingriga @ 2017 04 18, 11:11)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Ikulia" data-cid="71575454" data-time="1492505526"><div><p>Dviracio niekas nedraude, bet atsargiai.
</p></div></blockquote><p>Mums leido tik treniruoklini, nors siais metais planuoju issitraukti tikra. Bet ilgu atstumu tai negalima schmoll.gif
</p><p>Ikulia bet atsitiks ar ne, mes nezinom todel geriau pasisaugoti mirksiukas.gif
</p>

blink.gif nu baikit juokus smile.gif Aš jau šiemet nuvažiavau vienu ypu 12 km, vienu ypu nubėgu 4, einu į sporto salę į treniruotes "ratu". Dabar va tik trečia kart su sinusitu ir šį kart jau su antibiotikais, tai nieko nejudu.. Man sakė, kad negalima pirties ir masažo tik...

QUOTE(Benicio @ 2017 04 18, 19:13)

Mirkyti tikrai nereikia. Linų sėmenys, be idealaus omega santykio, turi begales toksinus šalinančių medžiagų. Geriausiai jas sumalti kavamale ir per 10-15 minučių suvalgyti, nes labai greitai oksiduojasi ir netenka pusės savo vertės 4u.gif
Atsakyti

Natūrali tai viskas labai gerai  :super: 

Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2017 04 18, 19:41)
blink.gif  nu baikit juokus smile.gif

Taigi visose zinutese ir rasau, kad KIEKVIENAM SAVO. Visi skirtingi. Kiekivienas zmogus jaucia kas jam tinka, o kas ne. O saules tikrai negalima, ypac tiesioginiu spinduliu.
Atsakyti
Ikulia, Natūrali dėkavoju.
Atsakyti