Įkraunama...
Įkraunama...

Klasika ir provansas

QUOTE(arkava @ 2016 11 02, 15:24)
grindini valandom sureguliuot neimanoma, (o jei dar saule pašvies)?
grindų termomase sureaguos min po 5-6val.
mes miegamajam nustate apie 19- ir pastoviai tiek, bet akcentuoju- be brangiu termostatu ir pavaru smile.gif
gyvenamosiose-21, vonioj-22-23

na truputį šiuo klausimu galiu pasisakyti ir aš biggrin.gif
pvz, visur grindinis šildymas, patalpų temp nustatyta +18 laipsniu, lauke visa dieną šviečia saulė, vadinasi ir namuose nuo saulės šyla patalpos, automatiškai daviklis reaguoja į šilumą ir katilas yra prigesinamas mirksiukas.gif taip yra iš tiesų, tai kad termomase suraguos po 5-6 val vėjai tikrai...
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 11 02, 15:58)
Ilgai pasakot, bet elementari fizika. Jei diena, jusu katilas grindu betona (apie 1-1,5 tonos) išildo iki kokiu 26-28 laipsniu, tai nutraukus šildyma, tokia betono masė Niekaip per 0,5 val-valanda  neatvės. Faktas (nebent patiekt i vamzdelius šalta vandeni.
Nakties-dienos rezimas puikiai veikia su radiatoriais, bet ne su grindim.
Tas pats su saule- pašviete, davikliai sureagavo, uzdare sildyma, bet grindys pradės vės po keliųųųųų valandų , kai jau ssaules seniai nebus  biggrin.gif
Papildyta:
...ir išleisti krūvas eur, šilumos pavidalu  biggrin.gif

Jus pas mus pabukit, tada pasakokit. gal jusu betono sluoksnis didelis? Zodziu kazkas pas jus ne taip ten. Grindinis sildymas nenutruksta. Juk katilas ir siaip pastoviai nesyla, jis isijungia-issijungia visada. Pas jus kondensacinis?? Gal tame esme, kad jusu katilas kitoks.
spali mes kurenom jau. tai apie 10 kubu 120 kv (dar ir vandens virs 100 litru talpa sildo). Rekordas, kai pries keleta metu sausi laikesi ilgokai virs -20, tai tada buvo 240 kubu. Bet daugiau net panasiai nera buve tokiu kiekiu. temperatura name 22-23, man to pakanka, kad su trumpom rankovem sedeciau. Pamenu, kad kazkada, kai kalbejom apie sildyma, tai mums 100 litu isdeginti per menesi sudetingas reikalas, reikiau jau gero minuso ilgam. Kai pirkom katila, daug buvo gincu, ar atsipirks ar ne. Dabar su jumis kalbuosi ir pradedu pergyventi, ar katilas, kuris yra naujame name nebus nusivylimas didelis, nes jis jau pastatytas buvo.

Atsakyti

Vėjai tai vėjai. Sėkmės šildantis. Katilai čia nė prie ko. Esmė grindų termomasėje, kuris momentaliai neatvėsta😉.
Betono storesnio kaip 70mm niekas nedaro

QUOTE(Cobre @ 2016 11 02, 15:31)
Jus pas mus pabukit, tada pasakokit. gal jusu betono sluoksnis didelis? Zodziu kazkas pas jus ne taip ten. Grindinis sildymas nenutruksta. Juk katilas ir siaip pastoviai nesyla, jis isijungia-issijungia visada. Pas jus kondensacinis?? Gal tame esme, kad jusu katilas kitoks.
spali mes kurenom jau. tai apie 10 kubu 120 kv (dar ir vandens virs 100 litru talpa sildo). Rekordas, kai pries keleta metu sausi laikesi ilgokai virs -20, tai tada buvo 240 kubu. Bet daugiau net panasiai nera buve tokiu kiekiu. temperatura name 22-23, man to pakanka, kad su trumpom rankovem sedeciau.  Pamenu, kad kazkada, kai kalbejom apie sildyma, tai mums 100 litu isdeginti per menesi sudetingas reikalas, reikiau jau gero minuso ilgam. Kai pirkom katila, daug buvo gincu, ar atsipirks ar ne. Dabar su jumis kalbuosi ir pradedu pergyventi, ar katilas, kuris yra naujame name nebus nusivylimas didelis, nes jis jau pastatytas buvo.

Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 11 02, 15:50)
Aš su kitu klausimu...
Noriu restauruoti kavos staliuką. Tam reikia pakeisti viršų. Reikalinga ąžuolinė alyvuota 40x100 cm lenta, kuri gali būti 2 arba 4 cm storio. Pati lenta net gali būti nelygiais kraštais, vingiuotais. Viena įmonė man paskaičiavo už tokią lentukę 230 eu. Brangoka...  unsure.gif Gal žinot kur galėčiau tokį daiktą gaut?

pas kaimiecius
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2016 11 02, 17:17)
Koks skirtumas ar pro langa, ar pro kamina tongue.gif vistiek tie eurai iseina.

pritariu Tudai, vardan sventos ramybes laidai MB issivedziot rekuperatoriaus vamzdyna, ale ateity gi nepadarysi kai panoresi, bet apie pati rekuperatoriu kol kas tyliu, o giliai sirdy as - pries.
Man juokas ima kai vadybininkai suokia "va , jums bus tiekiamas pastoviai sviezias oras, susildytas, maziau silumos nuostoliu..."

Aisku jei vidury didmiescio gyvenciau tai gal tas ir aktualu, bet kai troba vienkiemyje tai kaip tas oras gali but ne sviezias???

as tik uz tai, kad pravert langa, o ne bandyt bezdalus isfiltuot smile.gif
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 11 02, 19:14)
Vėjai tai vėjai. Sėkmės šildantis. Katilai čia nė prie ko. Esmė grindų termomasėje, kuris momentaliai neatvėsta😉.
Betono storesnio kaip 70mm niekas nedaro

daro...pas mus plokste apie 15cm, vamzdeliai vandens ±10cm gylyje, bet daugiau jokios akumuliacines mases neturim, tad planavom, jog maksimaliai isnaudosim sia.

Papildyta:
kad jau kalba apie sildyma, gal kuri rekomenduosit protinga prietaisa, kuris galetu valdyt sildymo katila, vandens boileri ir grindinius el. kilimelius, o s galeciai ta prietaisa valdyt per telefona?
tokia galybe tu daiktu, kad galva apsisuko...
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 11 02, 19:44)

kad jau kalba apie sildyma, gal kuri rekomenduosit protinga prietaisa, kuris galetu valdyt sildymo katila, vandens boileri ir grindinius el. kilimelius, o s galeciai ta prietaisa valdyt per telefona?

Tai reikėtų valdikliuko biggrin.gif .
Atsakyti
kuris galetu valdyt sildymo katila, vandens boileri ir grindinius el. kilimelius, o s galeciai ta prietaisa valdyt per telefona?
[/quote]

mano tik sildyma ir vandeni valdys. vat nebus vandens talpos. turetu tas reikalas uzdidint sildymo kastus verysad.gif klasikine tema tas sildymas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 11 02, 19:23)
pas kaimiecius

Kokius???? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 11 02, 19:45)
mano tik sildyma ir vandeni valdys. vat nebus vandens talpos. turetu tas reikalas uzdidint sildymo kastus verysad.gif klasikine tema tas sildymas biggrin.gif

Turi omeny bus momentinis vandens šildymas?
Nes man kaip tik šitas dalykas atrodo ekonomiškesnis, kai karštas vanduo tiekiamas pagal poreikį, nei pastoviai palaikomas atitinkamos temperatūros katilas. Juk būna dienų, kai karšto vandens minimaliai prireikia, o kartais visiems maudytis vienam paskui kitą panorėjus žiūrėk jau tik drungnas bėga.
Kai keisim pečių tikrai jokių vandens talpų nebenorėsiu.

Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 11 02, 13:50)
Aš su kitu klausimu...
Noriu restauruoti kavos staliuką. Tam reikia pakeisti viršų. Reikalinga ąžuolinė alyvuota 40x100 cm lenta, kuri gali būti 2 arba 4 cm storio. Pati lenta net gali būti nelygiais kraštais, vingiuotais. Viena įmonė man paskaičiavo už tokią lentukę 230 eu. Brangoka...  unsure.gif Gal žinot kur galėčiau tokį daiktą gaut?

Aš kažko panašaus žiūrinėjaus biggrin.gif Gal pabandyk paieškoti per lauko baldus gainančias firmas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 11 02, 19:54)
Kokius???? doh.gif

Jei turėtumėt galimybę pati tą lentą apdirbti iki galutinio vaizdo, tuomet patarčiau ieškoti per medienos pardavėjus, lentpjūves.
Tėvad mano su medžiu dirba, tai kažkada seniai ąžuolo medieną pirko tokiom lentom - pusės metro pločio ir 3 metrų ilgio. Turiu dabar terasoj stalą su stalviršiu iš tokių dviejų lentų.
Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2016 11 02, 18:44)

daro...pas mus plokste apie 15cm, vamzdeliai vandens ±10cm gylyje, bet daugiau jokios akumuliacines mases neturim, tad planavom, jog maksimaliai isnaudosim sia.

Hm, kažin, ar akumuliacinis efektas bus ekonomiškai naudingas turint omeny energijos kiek tokios masės prišildymui? unsure.gif
Vat galiu jau pasidalinti pirties grindinio šildymo efektu - kai grindų temperatūra nukritus iki kokių 10 laipsnių, tai jaučiamai šilltos grindys pasidaro tik po kokių 6 val., kai jau visi išsipirtinę pučiam į akį biggrin.gif aišku, malonu naktį šiltomis grindimis į tualetą eit biggrin.gif
Atsakyti
Cia dau kas tuo netiki, ir vadina vėjais.

QUOTE(femme @ 2016 11 02, 19:22)

Vat galiu jau pasidalinti pirties grindinio šildymo efektu - kai grindų temperatūra nukritus iki kokių 10 laipsnių, tai jaučiamai šilltos grindys pasidaro tik po kokių 6 val., kai jau visi išsipirtinę pučiam į akį  biggrin.gif aišku, malonu naktį šiltomis grindimis į tualetą eit biggrin.gif

Atsakyti