Pats vidurdienis, saulė kepina lyg pasiutusi, lyg ne spalio pabaiga būtų. Sėdžiu su naujuoju pažįstamu jo stikliniame kambariuke, ir plepame apie viską, nuo mėgstamos muzikos, pomėgių, šeimos iki darbo, jo darbo, nes aš šiuo metu dirbu turiste ir apie kitą darbą nė pagalvoti nenoriu

Pasirodo čia jis priešgaisriniu stebėtoju dirba( na kažkas panašaus, bet esmė stebėti kur ugnis įsiplieskia). Nieko sau darbas 24 valandas sėdi, muzikytę klausosi, kitas 24 ilsisi. Ir aš noriu tokio darbo

O kai dar parodė algalapį, na taip taip netgi ir tai parodė

tai pasisiūliau padėti dirbti ir algą dalintis per pusę, vis vien šiek tiek daugiau nei maniškė alga gautųsi

Bet ne viskas rožėmis klota, kai gaisrai būna, sunku, labai sunku būna, ir aš tuo nė kiek neabejoju. Man užteko tik truputį su žiūronais pažiūrinėti, vis akis pailsinti norėdavosi.
Pasiūlo pasilikti pietums, gamins pats. Na ar aš galiu tokio pasiūlymo atsisakyti, kai lauke +33 ar net daugiau, saulė kepina kaip pasiutusi, o čia kondicionierius, pavėsis o svarbiausia ... žmoniškas, normalus su vandeniu WC

Juk būna moters gyvenime tokių dienų kai šis mažas kambarėlis, jo komfortiškumas, ypatingai svarbus tampa. O dar karštis tai išviso praplečia viską, net galva svaigsta, jaučiuosi šiek tiek lepšis. Abu turime savų išskaičiavimų, jam smagiai dieną sutrumpinti, o man...

Na gerai ir kompanija visai nieko. Beje kalbame turkiškai-angliškai su vertėju, jei ko nesuprantu, o nesuprantu tai aš daug ko.
Pirmame aukšte mano jau aplankytas tuoletas, ir virtuvė kartu su miegamuoju, bendra patalpa, kuriame yra 3 lovos, šaldytuvas ir visai neblogai įrengta virtuvė, netgi su stalviršiu.
Na jau virtuvėje tai man tikrai google vertėjo nereikia, padedam telefonus į šalį ir už darbų. Apgailestaudamas rodo, kad vištienos kulšelės dar atšilti nespėjo, taigi jos lieka vakarienei. Žiūrime kas šaldytuve, o ten nuo vandens ir pomidorų iki išdarkyto torto, alaus ir ketvirtadalio butelio rakės

Matosi neseniai smagaus vakarėlio būta
Pasirinkimas ką gaminti - makaronai arba mantai. Mantai tai tokie kolduniūkai, čia jie buvo labai mažyčiai, aš įsivaizdavau kad jie užšaldyti turėtų būti, bet ne, ten tiesiog pradėtas maišelis tiesiog šaldytuve laikomas buvo. Aš čia garbingiausias svečias, man leidžiama rinktis

Renkuosi makaronus, tuomet iš dviejų rūšių vienus renkuosi, žinoma tokius, kokios formos pas mus nelabai būna. Man maisto pati gamyba svetur yra labai įdomu, aš pati iš to ilgą laiką duoną valgiau, ir to mokiausi, tai išliko profesinis smalsumas.
Makaronus pila į verdantį vandenį, na viskas kaip ir pas mus, tuo pačiu metu ruošiame daržoves. Gaunu nulupti vieną svogūną, antrąjį pats nulupa. O jau peilio aštrumas, net stalo peilis geriau pjauna. Pasiimu aš tą peilį ir išeinu į kiemą ir dairausi kokio akmens kur čia jį pasigalasti. O priešakis turistas ir jo didelės akys, na jam ir vaizdelis: išeina didelė blondinė su didžiuliu virėjo peiliu ir dairosi, kažko ieško, o jai iš paskos turkas su kitu, mažesniu peiliu

Pasigalandu aš tą peilį į plytas, neimu to mažesnio peilio, kurį man atnešė. Man net nosis užsiriečia po to kai parodžiau klasę pjaustant svogūnus

Kažkodėl daug kam atrodo kažkas itin sudėtingo greitas pjaustymas neatitraukiant peilio. O iš tiesų viskas daug paprasčiau, svarbiausia kad peilis ilgas būtų, su trumpu taip nepapjaustysi. Galiuko peilio nekeli, jis visada prie lentutės priglaustas kiloji tik rankeną aukštyn-žemyn ir po truputįį dešnę, pirštai sulenti kad prie ju peilis prisiglaustų, bet ne ašmenys, taip niekad nagų nenusikaposi ir viskas.
Nulupa pomidorus, aš juos supjaustau. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi deda svogūnus, juos apkepa, tuomet pomidorus. Ištraukia iš šaldytuvo didelį plastmasinį gal kokių 7l stiklainį su kažkokia raudona pasta. Aš nebūčiau aš jei nepabandyčiau kas čia per daiktas. nežinau kas ten buvo, pirmas skonis tai lyg kokia pomidorų rūgštelenti pasta, bet vėliau atėjo aštrumas

Manau bus kažkas su paprikomis. Tai va tos masės įdėjo ir dar prieskoninių žolelių. Dar pagąsdino kad dės Biber( paprikos raudonų tokių dribsnių), sakiau dėk, bet nedėjo, matyt galvojo kad aš labai išsigąsiu aštrumo. O kad aš pati tokių pipirų į namus nusipirkau vežtis. Tik gaila mažoka nusipirkau, nes jau beveik baigiu.
Duoda man patikrinti ar makaronai išvirę, pats tas nepervirę, dar kietumo turintys, bet nepasitiki manimi, dar pats patikrina

ir tuomet.... suverčia makaronus į didelį baltą kiaurabliudį ir juos vandeniu stropiai perplauna

tuomet į keptuvę ir kartu dar pakaitina. Štai ir mūsų pietūs gatavi.

Viskas būtų gerai, bet net man aštrumo pristinga, persistengė prie manęs besiderindamas vyriokas. O juk man kaip tik įdomiau kaip iš tiesų jie maistą gamina, koks jo skonis, o pavalgyti europietiškam skrandžiui maisto aš ir viešbutyje galiu.