QUOTE(hi (: @ 2016 11 08, 16:43)
Mokinkitės iš naujo - genetikos mokslas aiškiai sako, kad naujos gyvybės pradžia - naujo DNR susidarymas, kas įvyksta apvaisinimo metu.
Ir ne, tai ne moters ląstelių darinys, tai jau unikali, nauja gyvybė. Moters ląstelių darinys yra karpa.
Kitas klausimas kaip mes tą gyvybę pačioje užuomazgoje vertinam. Bet pasikartosiu, esu įsitikinus, kad ten kur nėra jautrumo pačiam trapumui, pačiai pačiai gyvybės pradžiai, tai nenuoseklu jo reikalauti vėliau.
Priklausomybė nuo kažko nereiškia, kad tu esi nesvarbus. Daugybė ligonių, neišnešiotų vaikelių priklausomi nuo aparatų, kosmonautas kosmose irgi "nepasijungęs" neišeitų kosmosan. Bet čia tik technika...
O ten motina. Taip, žodis "atsakingai" jai tinka. Beje, ir tėvui. Beje, be žmonių ir gimęs vaikas neišgyventų.Tai gal ir tokius galima nužudyti, nes net nebe "kūno dalis". Tiesiog didesnis atsiskyrusių ląstelių kiekis.
Aš esu už tai, kad moterys, kurioms to reikia, gautų pagalbą ir gimdytų, o ne atiminėtų gyvybę savo pačių pakviestam (soriukas, bet argumentu neretai naudojamos išprievartavimo aukos tikrai nesudaro žymios abortų statistikos dalies) ir nekenktų pačios sau. Taip, esu už gyvybę. Ir palaikau tuos, kurie stengiasi būti negalinčių apsiginti balsu.
Tai nesidarykit jūs to aborto, tegul nesidaro ir tokio pat požiūrio šalininkės, bet suvokit pagaliau, kad vien dėl to jog jums tai atrodo netinkama, dar nereiškia, kad turit teisę spręsti už visą likusią visuomenę. Ne jums konkrečiai taikau, kaip žmogui, bet tokio požiūro pritarėjams, kurie mano, jog gali įvedinėti visuotinę moralę. Tai yra labai įžūlu. Jums atrodo taip, tačiau visada buvo ir bus moterų, kurios rinksis abortą ir jeigu jos tvirtai apsisprendusios, tai geriau tai atlieka saugiai, medikų priežiūroje, o ne kokius virbalus namie badosi ar geria neaiškius medikamentus. Ar jums labiau patiktų toks variantas? Vien dėl to, kad bus draudimas, tie abortai stebuklingai neišnyks, o visos nenorinčios gimdyti staiga nepersigalvos. Būtent tai ir iliustruoja visi tie protestai, nepasitenkinimai ir pan. Važiuos ten, kur galės darytis ir tiek. Susitaikykit, kad ne bažnyčia ir ne kunigėliai sprendžia, ko reikia visuomenei. Ypač šalyje, kurioje net nėra valstybinės religijos.
Tarp kitko, visai neseniai mamų užsienyje subforume, emigracijos temoje, viena narė labai įdomiai pasakojo apie gyvenimą Italijoje ir tai, kad ten net yra medikų, kurie atsisako nutraukti nėštumą net esant grėsmei moters gyvybei.