Įkraunama...
Įkraunama...

apie dienos įvykius

Tai kodel jums netinka sterilizacijos galimybe, jeigu zinote, kad daugiau negimdysite? Abortas geriau?
Ir vel tas "savo kunas" . Akivaizdu, kad abortas neapsiriboja tik vienu, moters kunu - kad ir kaip tai nepatogiai skamba, bet tokia tiesa.

Taip, man, tai mano kunas. Ir tik as pati nuspresiu, ka su juo noriu daryti. Kaip taip pat nenuriu gultis po peiliu, nes sterilizacija nera jau tokia paprasta procedura.

Atsakyti
QUOTE(suvaikejusi @ 2016 11 08, 15:31)

Ir vel tas "savo kunas" . Akivaizdu, kad abortas neapsiriboja tik vienu, moters kunu - kad ir kaip tai nepatogiai skamba, bet tokia tiesa.

aš dėl to "tiesa", nepatogu sakyt, bet ji ne viena. Aš argumentuosiu citata gydytojo:
"Tačiau kada prasideda žmogus ir kada jis įgyja prigimtines teises, kaip ir suaugusi moteris, jau kitas klausimas. Tai vertybinis, religinis klausimas, o ne biologinis, todėl mokslas nieko čia negali įrodyti. Pagal religijos nuostatas žmogumi tampama tada, kai embrione apsigyvena siela. Ilgą laiką bažnyčia sakė, kad siela atsiranda su pirmu kūdikio įkvėpimu. Apie devyniolikto amžiaus vidurį jau buvo pasakyta, kad siela atsiranda apvaisinimo momentu. Taigi visos šios diskusijos apie embrionus susijusios ne su klausimu, kada atsiranda gyvybė, o kada atsiranda žmogus. Ir įvairios religijos nesutaria šiuo klausimu, kada embrione apsigyvena siela. O gyvybė yra gyvybė. Karpa ant nosies taip pat yra gyvybė, nes tai žmogaus ląstelė“, – sakė medikas.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/...teles-56-700223

ir nereikia čia beprasmiškai iečių laužyti, kieno vertybių sistema pašnekovas turi vadovautis.
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2016 11 08, 14:11)
Karpa ant nosies taip pat yra gyvybė, nes tai žmogaus ląstelė“, – sakė medikas.

emmm, linkiu jūsų karpai sėkmingai savarankiškai gyventi bent 80 metų 4u.gif
Atsakyti
embrionas turi visa genetine informacija, koks jis bus gimes ir suauges zmogus. Tai jau sukurtas zmogus, o ne kazkoks darinys, is kurio gal karpa isaugs, o gal spuogas. Tai yra biologine informacija, o ne religine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suvaikejusi: 08 lapkričio 2016 - 14:35
QUOTE(Karusia @ 2016 11 08, 16:25)
emmm, linkiu jūsų karpai sėkmingai savarankiškai gyventi bent 80 metų  4u.gif

galiu perleisti, galėsit apsiženyt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(suvaikejusi @ 2016 11 08, 16:34)
embrionas turi visa genetine informacija, koks jis bus gimes ir  suauges zmogus. Tai jau sukurtas zmogus, o ne kazkoks darinys, is kurio gal karpa isaugs, o gal spuogas. Tai yra biologine informacija, o ne religine.

Klystate atskirdama ankstyvos stadijos embriona nuo moters kuno. Tai moters lasteliu darinys, augantis moters organizmo terpeje. Atskyrus motina ir embriona jis akimirksniu zuva. Taip, kad kol kudikis negimes, jis yra jos kuno dalis, nedaloma visuma, uz kuria atsakingai tiktai moteris ir niekas kitas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(world @ 2016 11 08, 15:08)
Klystate atskirdama ankstyvos stadijos embriona nuo moters kuno. Tai moters lasteliu darinys, augantis moters organizmo terpeje. Atskyrus motina ir embriona jis akimirksniu zuva. Taip, kad kol kudikis negimes, jis yra jos kuno dalis, nedaloma visuma, uz kuria atsakingai tiktai moteris ir niekas kitas. ax.gif

Mokinkitės iš naujo - genetikos mokslas aiškiai sako, kad naujos gyvybės pradžia - naujo DNR susidarymas, kas įvyksta apvaisinimo metu.

Ir ne, tai ne moters ląstelių darinys, tai jau unikali, nauja gyvybė. Moters ląstelių darinys yra karpa.
Kitas klausimas kaip mes tą gyvybę pačioje užuomazgoje vertinam. Bet pasikartosiu, esu įsitikinus, kad ten kur nėra jautrumo pačiam trapumui, pačiai pačiai gyvybės pradžiai, tai nenuoseklu jo reikalauti vėliau.

Priklausomybė nuo kažko nereiškia, kad tu esi nesvarbus. Daugybė ligonių, neišnešiotų vaikelių priklausomi nuo aparatų, kosmonautas kosmose irgi "nepasijungęs" neišeitų kosmosan. Bet čia tik technika...

O ten motina. Taip, žodis "atsakingai" jai tinka. Beje, ir tėvui. Beje, be žmonių ir gimęs vaikas neišgyventų.Tai gal ir tokius galima nužudyti, nes net nebe "kūno dalis". Tiesiog didesnis atsiskyrusių ląstelių kiekis.

QUOTE(Maja Di @ 2016 11 07, 21:12)
Taip, ir šitą.
O jūs sakot, kad geriau draudimai? Taip kaip Lenkijoj? Kad moterys žalotų save ar vyktų į kitas šalis abortų darytis?

Aš esu už tai, kad moterys, kurioms to reikia, gautų pagalbą ir gimdytų, o ne atiminėtų gyvybę savo pačių pakviestam (soriukas, bet argumentu neretai naudojamos išprievartavimo aukos tikrai nesudaro žymios abortų statistikos dalies) ir nekenktų pačios sau. Taip, esu už gyvybę. Ir palaikau tuos, kurie stengiasi būti negalinčių apsiginti balsu.

Ne abortų tema
"Stebina, kad šalies žiniasklaida (ypač LRT) nušviesdama JAV rinkimų vajų yra tokia vienpusiška, teigdama, kad Clinton gerai, o Trumpas tai blogai. Viskas yra daug sudėtingiau.
Džiaugiuos, kad šiandien nesu amerikietis – rinktis tarp supuvusio obuolio ir supuvusios kriaušės bjaurus dalykas. Suktas turtuolis ar klastinga intrigantė, du tipai, kurie įkūnija visas įmanomas verslo bei politikos blogybes. Man vis kyla klausimas kaip didingoji JAV nusirito iki tokio lygio?
Tačiau Amerika rinksis. Mums šis pasirinkimas svarbus vienu aspektu, - kuris kandidatas pastatys į vietą Putiną. Manau priešingai, nei dauguma šalies apžvalgininkų, kad būtent Trumpas tai padarytų. Kodėl? Jis yra baigęs karo mokyklą, tad išmano saldofono logiką. Manau, kad jis sugebėtų pastumti Putiną į šoną, o Clinton – ne. Politkorektiška Clinton yra išgyvenimo meistrė, tad ji išlaikytų nebent status quo.
P.S. Visiems rekomenduoju serialą House of Cards, jų herojų Underwood prototipai yra Clintonai. Kartais akiplėša Trumpas atrodo simpatiškiau už Clintonų grįžimą į Kortų Rūmus."

Tomas Viluckas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 08 lapkričio 2016 - 16:08
QUOTE(hi (: @ 2016 11 08, 16:43)
Mokinkitės iš naujo - genetikos mokslas aiškiai sako, kad naujos gyvybės pradžia - naujo DNR susidarymas, kas įvyksta apvaisinimo metu.

Ir ne,  tai ne moters ląstelių darinys, tai jau unikali, nauja gyvybė. Moters ląstelių darinys yra karpa.
Kitas klausimas kaip mes tą gyvybę pačioje užuomazgoje vertinam. Bet pasikartosiu, esu įsitikinus, kad ten kur nėra jautrumo pačiam trapumui, pačiai pačiai gyvybės pradžiai, tai nenuoseklu jo reikalauti vėliau.

Priklausomybė nuo kažko nereiškia, kad tu esi nesvarbus. Daugybė ligonių, neišnešiotų vaikelių priklausomi nuo aparatų, kosmonautas kosmose irgi "nepasijungęs" neišeitų kosmosan. Bet čia tik technika...

O ten motina. Taip, žodis "atsakingai" jai tinka. Beje, ir tėvui. Beje, be žmonių ir gimęs vaikas neišgyventų.Tai gal ir tokius galima nužudyti, nes net nebe "kūno dalis". Tiesiog didesnis atsiskyrusių ląstelių kiekis.
Aš esu už tai, kad moterys, kurioms to reikia, gautų pagalbą ir gimdytų, o ne atiminėtų gyvybę savo pačių pakviestam (soriukas, bet argumentu neretai naudojamos išprievartavimo aukos tikrai nesudaro žymios abortų statistikos dalies)  ir nekenktų pačios sau. Taip, esu už gyvybę. Ir palaikau tuos, kurie stengiasi būti negalinčių apsiginti balsu.

Tai nesidarykit jūs to aborto, tegul nesidaro ir tokio pat požiūrio šalininkės, bet suvokit pagaliau, kad vien dėl to jog jums tai atrodo netinkama, dar nereiškia, kad turit teisę spręsti už visą likusią visuomenę. Ne jums konkrečiai taikau, kaip žmogui, bet tokio požiūro pritarėjams, kurie mano, jog gali įvedinėti visuotinę moralę. Tai yra labai įžūlu. Jums atrodo taip, tačiau visada buvo ir bus moterų, kurios rinksis abortą ir jeigu jos tvirtai apsisprendusios, tai geriau tai atlieka saugiai, medikų priežiūroje, o ne kokius virbalus namie badosi ar geria neaiškius medikamentus. Ar jums labiau patiktų toks variantas? Vien dėl to, kad bus draudimas, tie abortai stebuklingai neišnyks, o visos nenorinčios gimdyti staiga nepersigalvos. Būtent tai ir iliustruoja visi tie protestai, nepasitenkinimai ir pan. Važiuos ten, kur galės darytis ir tiek. Susitaikykit, kad ne bažnyčia ir ne kunigėliai sprendžia, ko reikia visuomenei. Ypač šalyje, kurioje net nėra valstybinės religijos.

Tarp kitko, visai neseniai mamų užsienyje subforume, emigracijos temoje, viena narė labai įdomiai pasakojo apie gyvenimą Italijoje ir tai, kad ten net yra medikų, kurie atsisako nutraukti nėštumą net esant grėsmei moters gyvybei.
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 11 08, 18:30)
bet suvokit pagaliau, kad vien dėl to jog jums tai atrodo netinkama, dar nereiškia, kad turit teisę spręsti už visą likusią visuomenę. Ne jums konkrečiai taikau, kaip žmogui, bet tokio požiūro pritarėjams, kurie mano, jog gali įvedinėti visuotinę moralę. Tai yra labai įžūlu.

Man irgi 21 amziuje kliuva toks nusistatymas ir moralizavimas. Kartais, skaitydama tokius postus pasijauciu i 19 amziu grizusi. Siais laikais visi laisvi, miega su kuo nori, kada nori, jeigu pageidauja gimdo, nepageidauja - negimdo. As tikrai nieko nesmerkiu ir neaikcioju apsimesdama, kad visi mylisi tik po vestuviu ir, kad visi vaikai yra laukiami bei mylimi. Visaip zmonems nutinka ir nereikia cia tu smerkimu ar moralizavimu. Gyvenimas margas.
Atsakyti
QUOTE(world @ 2016 11 08, 17:40)
Man irgi 21 amziuje kliuva toks nusistatymas ir moralizavimas. Kartais, skaitydama tokius postus pasijauciu i 19 amziu grizusi. Siais laikais visi laisvi, miega su kuo nori, kada nori, jeigu pageidauja gimdo, nepageidauja - negimdo. As tikrai nieko nesmerkiu ir neaikcioju apsimesdama, kad visi mylisi tik po vestuviu ir, kad visi vaikai yra laukiami bei mylimi. Visaip zmonems nutinka ir nereikia cia tu smerkimu ar moralizavimu. Gyvenimas margas.

Būtent drinks_cheers.gif Gali pats asmeniškai kažkam pritarti ar nepritarti, turėti nuomonę, tačiau kai prasideda brukimas, piršimas visuomenės mąstu, kai bandoma įteigti, kad tavo požiūris yra viršesnis ir geresnis už kitų - tai tikrai nekas. Ir dar pasikartosiu, kad draudimais nieko neišspręsi. Tik pabloginsi situaciją, o tos moterys tiesiog vyks į užsienį arba klestės valymai.
Atsakyti

Tarp kitko, visai neseniai mamų užsienyje subforume, emigracijos temoje, viena narė labai įdomiai pasakojo apie gyvenimą Italijoje ir tai, kad ten net yra medikų, kurie atsisako nutraukti nėštumą net esant grėsmei moters gyvybei.

Va panasu istatyma bade Norvegijoje krikscionys prastumti, kad tipo gydytojai gali atsisakyti... Feministes tokius vejus pakele, kad mazai nepasirode. Man nereikia gydytojo, kuris vadovaujasi religinemis ar savo masto moralinemis nuostatomis. 

Labai pritariu jusu ir World mintims.

Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2016 11 08, 17:43)
Mokinkitės iš naujo -

mokykitės, konservatorės, priimti realybę.
Atsakyti