QUOTE(Maja Di @ 2016 11 08, 13:44)
Nesenai vyras tvarkė, kelis sklypus nori parduoti, tai viso su visom žemėtvarkom 10 sklypų atsiėjo apie 1000 eur. Jis norėjo vienam pirkėjui parduoti. Bet dviejų sklypų kaimynai panoro pirkti. Ko pasekoje viso paketo pirkėjas atsisakė be tų dviejų.
Kaina jau nurodoma kaimynams ta kurią sutarei su tuo kam parduodi, nebegali jos kelti. Nebrangūs tie sklypai mūsų, maži, už tuos du apie 2000 gaus, bet vargo oi kiek buvo kol susitvarkė. O dabar kitiems naujų pirkėjų reiks ieškoti
. O taip pinigų reikia
. Ir gavosi pinigai kaip į balą, o biurokratai darbo turi pažymų siuntinėjimui.
Ne į naudą gaunasi ir pardavėjui. Kodėl man kažkas nustatinėti turi kam savo nuosavybę parduoti. O gal nenoriu aš kaimynui pardavinėti ir tiek
Kaina jau nurodoma kaimynams ta kurią sutarei su tuo kam parduodi, nebegali jos kelti. Nebrangūs tie sklypai mūsų, maži, už tuos du apie 2000 gaus, bet vargo oi kiek buvo kol susitvarkė. O dabar kitiems naujų pirkėjų reiks ieškoti

Ne į naudą gaunasi ir pardavėjui. Kodėl man kažkas nustatinėti turi kam savo nuosavybę parduoti. O gal nenoriu aš kaimynui pardavinėti ir tiek
1000 tai jau tikrai ne vien pardavimo dokumentu tvarkymas, ko gero ir kadastriniai matavimai ieina.
Pirma karta girdziu ir neteko susidurti su tokiu atveju, kad kaimynams privaloma parduoti. Kiek zinau, tik nuomininkui iskirtine teise, o visus kitus pirkejus renkasi pardavejas, gali neziureti net i siuloma suma.
Pardavejas kainos negali kelti, bet tas jusu pirkejas galejo kelti ir labai norint buvo galima rasti iseiti, kaip apiforminti ir kaip atsiskaityti