Įkraunama...
Įkraunama...

Seimo rinkimai 2016

QUOTE(Maja Di @ 2016 11 08, 13:44)
Nesenai vyras tvarkė, kelis sklypus nori parduoti, tai viso su visom žemėtvarkom 10 sklypų atsiėjo apie 1000 eur. Jis norėjo vienam pirkėjui parduoti. Bet dviejų sklypų kaimynai panoro pirkti. Ko pasekoje viso paketo pirkėjas atsisakė be tų dviejų.
Kaina jau nurodoma kaimynams ta kurią sutarei su tuo kam parduodi, nebegali jos kelti. Nebrangūs tie sklypai mūsų, maži, už tuos du apie 2000 gaus, bet vargo oi kiek buvo kol susitvarkė. O dabar kitiems naujų pirkėjų reiks ieškoti blink.gif . O taip pinigų reikia ax.gif . Ir gavosi pinigai kaip į balą, o biurokratai darbo turi pažymų siuntinėjimui.
Ne į naudą gaunasi ir pardavėjui. Kodėl man kažkas nustatinėti turi kam savo nuosavybę parduoti. O gal nenoriu aš kaimynui pardavinėti ir tiek

1000 tai jau tikrai ne vien pardavimo dokumentu tvarkymas, ko gero ir kadastriniai matavimai ieina.
Pirma karta girdziu ir neteko susidurti su tokiu atveju, kad kaimynams privaloma parduoti. Kiek zinau, tik nuomininkui iskirtine teise, o visus kitus pirkejus renkasi pardavejas, gali neziureti net i siuloma suma.

Pardavejas kainos negali kelti, bet tas jusu pirkejas galejo kelti ir labai norint buvo galima rasti iseiti, kaip apiforminti ir kaip atsiskaityti ax.gif
Atsakyti
Aš vis paskaitau spaudoj apie "ateities sprendimus" - valstybiniai tinklai kažkokie, ministerijų kilnojimai iš miesto A į miestą B ir atgal... Rimtai? Čia pas mus didžiausios bėdos? Čia svarbiausi spręstini klausimai? unsure.gif Tikiuosi, kad pradėjus dirbt nuo liaudžiai patinkančių nesąmonių bus pereita prie darbų, kuriuos reikia daryt. Nes kitaip tai parodiniai tie pokyčiai. Ir nieko gero neduosiantys...
Atsakyti
Ir toliau renkam tuos, kurie gal ir nevarys atgal, bet ir į priekį nepajudėsim.

indomiai mes čia.... Seimas naujasis dar net neprisiekė, bet jau nurašytas visiškai. Tai, kad nekilom tolygiai su latviais ir estais, neminint kitų kaimynų, kaltų irgi nėra. Nors tos pačios partijos per mūsų 26 metus buvo ne kartą valdžioje. ,,,,, jie nekalti, čia tie, kurie dar tik ateina kalti apriori ....
Atsakyti
QUOTE(suvaikejusi @ 2016 11 08, 15:05)
1000 tai jau tikrai ne vien pardavimo dokumentu tvarkymas, ko gero ir kadastriniai matavimai ieina.
Pirma karta girdziu ir neteko susidurti su tokiu atveju, kad kaimynams privaloma parduoti. Kiek zinau, tik nuomininkui iskirtine teise, o visus kitus pirkejus renkasi pardavejas, gali neziureti net i siuloma suma.

Pardavejas kainos negali kelti, bet tas jusu pirkejas galejo kelti ir labai norint buvo galima rasti iseiti, kaip apiforminti ir kaip atsiskaityti  ax.gif

Tam ir reikia kaimynų klausti, kad jei kaimynas už tą pačią kainą pirks, kaimynui pirmenybė. Čia tokia nesąmonė po karbauskinių referendūūūūmų įvesta buvo.
Negi galvojat, kad čia patys kaimynų klaust susigalvojam ir pinigus pavėjui išleisti... Mus tenkino pirkėjo pasiūlyta kaina. Tame ir esmė, kad pirkėjas kainos nenori kelti ir jam reikalingas buvo visas paketas. O dviems sklypams iškritus, jis nebeperka ir kitų. Taigi, nukenčia labiausiai pardavėjas.
Arba kita nesąmonė, kad pirkti žū paskirties žemę reikia ūkininko pažymėjimų. Kodėl bet kas negali investuoti savo kapitalo kur nori? Kodėl butus galima pirkti ir nuomoti, o žemės ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 08 lapkričio 2016 - 14:47
Kaimynus reikia informuoti, kad jie zinotu, jog yra galimybe nusipirkti kaimynini sklypa - o tai jau priestarauja straipsnio teiginiui, kad ukininkms sudaromos kliutys plesti ukius.
Zeme yra nedaugejantis, nepagaminamas elementas, ir strategiskai bei ekonomiskai labai svarbus, butai tam negali prilygti. Tad tokia salyga labai logiska ir orientuota i ukininku ukiu stiprinima, islikima bei konkurencinguma.

O siaip zinojote, kad jusu nuosavos zemes yra tik 30 cm i gyli? Visa kita - valstybine nuosavybe bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suvaikejusi: 08 lapkričio 2016 - 15:08
QUOTE(Karusia @ 2016 11 07, 23:29)

40 valandų vienoje darbovietėje, 20 kitoje ir randi pakankamai laiko naktimis į vaiką pasižiūrėti?

Karusia, pagrindinėje darbovietėje aš jau seniai valandų nebeskaičiuoju. Nebėra prasmės jas skaičiuoti, nes: a) kai pagauna idėja arba klientas, aš dirbu ir savaitgaliais, ir per šventes, ir per atostogas ir t.t.; b) šalia savo tiesioginių pareigų aš dar atlieku ir įmonės svetainės admino, ir įmonės administratorės, ir viešųjų ryšių atstovės, ir valytojos, ir ūkvedės ir kitas funkcijas pagal situaciją ir poreikį smile.gif.

O vaikas toje situacijoje irgi žiūri ir mokosi, kaip pinigai savaime ant medžių neužauga. Ir kiek daug reikia žinoti ir mokėti (beigi mokytis!) norint profesijoje pasiekti tai, ko nori. Visi tyrimai, beje, sako, kad bendravime su vaiku yra svarbu bendravimo kokybė, o ne kiekybė.

Papildyta:
QUOTE(world @ 2016 11 07, 23:30)
Bet jus ziurite tik per savo pacios prizme. Man atrodo, kad esate pakankamai protinga ir patyrusi, jog sugebetumete nors 5 minutems ilysti i tos aukstaji pabaigusios vadybininkes, dirbancios, geriausiu atveju uz 450 eu kaili, kuria dar kiekviena diena "eda" vadovas del per menku rezultatu. Pgalvokite, kad dauguma tokiu zmogeliu, jeigu neemigruos, tai realiai taip ir prasedes biuruose uz maximum 700 euru algele visa savo gyvenima. Nes tikrai ne visi taps kelstincio verslo savininkais ar dideliu kompaniju generaliniais. Tokiu bus vienetai. Visi kiti, kiekviena miela menesi suks galvas is kur paimti papildomu pinigu vaiko ekskursijai.

Matote, man nelabai sekasi įlysti į tos aukštąjį pabaigusios vadybininkės kailį dėl to, kad mano charakteris yra toks, kad aš nedirbu ten, kur mane "ėda". Už jokius pinigus. Esu tokioje pozicijoje (tik už geresnę algą) dirbusi metus. O paskui nusprendžiau, kad man gana ir išėjau. Ką noriu tuo pasakyti? Tam, kad žmonės patys turi už save kovoti. Manote, kad Vakarų pasaulis per tai neperėjo? Kad visi darbdaviai ten buvo ir yra balti ir pūkuoti? Anaiptol. Tiesiog ten žmonės yra labiau pripratę gerbti patys save, atitinkamai, labiau kovoti už savo teises, burtis į profsąjungas ir pan.

Niekas nieko niekam neduos, jokia valdžia ant lėkštutės neatneš, kol žmonės neišmoks už save pakovoti. Dar svarbiau - kol neišmoks susivienyti ir apginti savo interesus, nes, deja, mūsų mentalitetas toks, kad tegu plėšosi kiti, o aš, gudruolis, pasėdėsiu, kamputyje palauksiu. Kol valdys baimė ir noras, kad kas nors kitas lai savo rankomis žarijas pažarsto, tol niekas ir nesikeis.

Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 08, 02:12)
Kiekvienam savo. Bile laiminga biggrin.gif Bet mes ne apie laimę kalbėjomės, o apie pinigus, daugiau pinigų ax.gif

Jūs kalbate apie tai, kad jums reikia daugiau pinigų.
Aš, nors gyvenu su banko paskola ant sprando, galvoju, kad man aktualiau ne daugiau pinigų (t.y. ne aukso puodas), o stabilumas (t.y. kad nebūtų itin didelių ekonominių ir politinių perkryčių).
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2016 11 08, 16:21)
Jūs kalbate apie tai, kad jums reikia daugiau pinigų.
Aš, nors gyvenu su banko paskola ant sprando, galvoju, kad man aktualiau ne daugiau pinigų (t.y. ne aukso puodas), o stabilumas (t.y. kad nebūtų itin didelių ekonominių ir politinių perkryčių).

Tas manau aktualu bet kam, visiems. Bet vėlgi, jei kas tokio nutinka, išlošia daugiau paprastai tie, pas ką daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2016 11 08, 18:21)

Matote, man nelabai sekasi įlysti į tos aukštąjį pabaigusios vadybininkės kailį dėl to, kad mano charakteris yra toks, kad aš nedirbu ten, kur mane "ėda". Už jokius pinigus. Esu tokioje pozicijoje (tik už geresnę algą) dirbusi metus. O paskui nusprendžiau, kad man gana ir išėjau. Ką noriu tuo pasakyti? Tam, kad žmonės patys turi už save kovoti. Manote, kad Vakarų pasaulis per tai neperėjo? Kad visi darbdaviai ten buvo ir yra balti ir pūkuoti? Anaiptol. Tiesiog ten žmonės yra labiau pripratę gerbti patys save, atitinkamai, labiau kovoti už savo teises, burtis į profsąjungas ir pan.

Niekas nieko niekam neduos, jokia valdžia ant lėkštutės neatneš, kol žmonės neišmoks už save pakovoti. Dar svarbiau - kol neišmoks susivienyti ir apginti savo interesus, nes, deja, mūsų mentalitetas toks, kad tegu plėšosi kiti, o aš, gudruolis, pasėdėsiu, kamputyje palauksiu. Kol valdys baimė ir noras, kad kas nors kitas lai savo rankomis žarijas pažarsto, tol niekas ir nesikeis.

Visiskai jums pritariu, esame apie tai begales kartu diskutave, jog lietuviai labai nekovingi, su viskuo sutinka, negerbia saves ir savo teisiu. Jeigu dauguma darbuotoju nesutiktu su mokamais atlyginimais, darbdaviai niekur nedingtu, nebeturedami darbuotoju, moketu reikalaujamus. Visas vakaru pasaulis nuolat kovoja uz geresnes darbo salygas bei savo teises. Deja, musu mentalitetas iki to lygio dar nedasivystes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 08, 18:30)
Tas manau aktualu bet kam, visiems. Bet vėlgi, jei kas tokio nutinka, išlošia daugiau paprastai tie, pas ką daugiau.

Kažkaip prisiminiau bolševikų ideologiją ir trėmimus. Mąstau, kaip išlošė tie žmonės, kuriuos ištrėmė.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 11 08, 12:27)
Nes dauguma pas mus nori, kad valdžia viską kontroliuotų kaip Baltarusijoje, o gyventume kaip vakarų Europoje smile.gif Ir niekaip nesupranta, kodėl mums nepavyksta biggrin.gif Ir renka užtat tuos, kurie siūlo dar daugiau visko kontroliuot smile.gif

Vienu sakiniu esmę parašėte. Matėme kur tokia kontrolė nuveda.

QUOTE(Hmmm... @ 2016 11 08, 12:43)
Svarbiau yra suprasti ko nori ir kur eini. O ne daryti belen ką, nes žmonėms tai gražiai skamba ir šiandien "vaistai" bus 5 proc. pigiau, o "alkoholis" - 500 proc. brangiau.

būtent

QUOTE(Hmmm... @ 2016 11 08, 15:06)
Aš vis paskaitau spaudoj apie "ateities sprendimus" - valstybiniai tinklai kažkokie, ministerijų kilnojimai iš miesto A į miestą B ir atgal... Rimtai? Čia pas mus didžiausios bėdos? Čia svarbiausi spręstini klausimai? unsure.gif

Čia seniai apmąstytas planas, senokai skaičiau ir galvojau, kad fantazijos, bet pasirodo ne. Kaunas pasirinktas neatsitiktinai. Tarp kitko, šį rytą paaiškinimas buvo toks, prie kokio manau teks per šią kadenciją priprasti, "tiksliai tai nežinom kodėl žada ministerijas kelti, bet gal ir gerai bus". Liaudžiai sueis, kaip ir pVM vaistams mažinimas.
....
Besitikinčioms kad atėję "naujokai" išspręs čia keletą dienų keliamas problemas ir nubrauks ašaras dėl mažų atlyginimų, lai pamiršta tuos lūkesčius. Nes Butkevičius jau pasakė, jog pasikeitimų nelaukite. Socdemokratams ūkio ministerija- šaunu, kaltinti konservatorių jau tikriausiai niekaip nebeišeis, patys pasiruošė viską per praeitą kadenciją, tai smagiai risimės po galais.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2016 11 08, 17:12)
Kažkaip prisiminiau bolševikų ideologiją ir trėmimus. Mąstau, kaip išlošė tie žmonės, kuriuos ištrėmė.

Nu o dalis į Ameriką pabėgo. kaip manot, visai tuščiomis kišenėmis įmanoma buvo?
Atsakyti
"Nu ką brangieji, balsavote už permainas?
Kaip jums nauja koalicija tarp naujos partijos socdemų ir inovatyvios partijos Valstiečiai-Žalieji? Šiandien socdemai pareiškė, kad 3-jų ministerijų jiems neužtenka.
TIK 3 MINISTERIJOS?
Po auksinių šaukštų, po Druskininkų skandalo "Zadanije", po 4 metų kartu su paksoirdarbošudpartijomis koalicijoj?
Po pralaimėtų rinkimų, po to, kai premjeras Butkevičius pralaimi savo apygardoje čiuvui, kuris negali surišt 3-jų žodžių.
Ir jiems gaila, kad VOS 3 ministerijos? Jie turi džiaugtis, kad išvis praėjo į Seimą,

Permainos tai permainos. Karbauskio ciniškas, bet labai gudrus politinės retorikos naudojimas. Jis nesako žodžio "Valdžia", jis naudoja žodį "Atsakomybė" , "mes atėjome ne VALDYTI, o TARNAUTI" - kaip jums reformos? A? pakeisime retoriką, pakeisime žodžius.

Žinoma, puola oponentai, patyčios, neleidžia dirbti. Žinote kur leidžia dirbti be patyčių ir be oponentų? Šiaurės Korėjoj, ten ramu su tuom.
O dar tie "intelektualai" savo Facebookuose reikalauja kažko per daug, bando išsiaiškint kas yra "profesionalų vyriausybė", kokie kriterijai. Kas ten sprendžia kas profesionalas? Karbauskis?

Kokios bus reformos, realios reformos? Seimo narių mažinimas? 101 narys? Pora ministerijų Kaune? Panaikint dar vieną ministerija? Bet tai ne reformos, tai FORMA, tai tik skaičius. Jis gali būti 101, о gali būti 121-141, svarbu, kad tai veiktų, svarbu KAIP, o ne KIEK. Tai tiesiog reklama sau, tai naujo lygio populizmas. Man baisu, kad kažkam tai veikia, nuoširdžiai baisu.

Per šiuos rinkimus aš supratau dar vieną, labai baisų dalyką. Jis mane neramina, aš bijau, kad Lietuvoje valdo ne nauji žmonės ir idėjos, kaip derėtų XXI amžiuje, o valdo stereotipai ir "daugumos", kažkokio išgalvoto "paprasto žmogaus" emocijos. Ir kuri politinė jėga pataikys į trendą - tie bus mylimi, "liaudis" mylės.
Žmonės, reikia nebijoti pasakyti kelias baisias tiesas, kurias kiekvienas politikas bijo pasakyti prieš rinkimus ir po jų:

Jūs nesate geri tik dėl to, kad esat "paprasti žmonės", nėra "paprastų žmonių" ir "nepaprastų žmonių", yra tie kas daugiau pasiekė ir mažiau pasiekė ir dažniausiai (ne visada) - tai yra tų žmonių kaltė ar nuopelnas. Greitų permainų nebūna, jei norite, kad kažkas pasikeistų, turite pasikeist ir jūs. Pradžiai tai būtų labai gerai"
iš fcbk platybių
Atsakyti