Turiu tik 2 lobivias. Kažkada praradau parazitų apniktą L haematantha ir dėl gražių spyglių vėl užsisakiau pas Wessnerį. Vakar radau štai su tokiomis lyg smala juodomis ir šlapiuojančiomis žaizdomis aplink visą kūną. Plius dar randasi gelsvos dėmės virstančios vėl juodomis. Kai atvyko buvo tik su aguonos dydžio juodu taškeliu-net dėmesio nekreipiau, maža kokių pažeidimų atsiranda. Gal musė nutupėjo...
O, pasirodo kažkoks siaubingas grybas. Du kartus tokį turėjau ir visais arvejaiis gydymas beviltiškas.
Jei kur parduotuvėje pamatysite su nors maža smalos juodumo dėmele-tikrai nepirkite.

Pasižymiu išskirtiniu uoslės jautrumu, net galvą pradeda skaudėti ar pykina nuo kai kurių nepriimtinų. Kvepalus man dovanoja tik mano išbandytus ir toleruojamus. Sūnūs sakė man dėl uoslės reik dirbti pasieniečių šunimi.
Taigi dvi dienas duoduosi po balkoną nešiodama kaktusus maudytis. Ir vis man nosį dirgina kažkoks salstelėjęs kvapas persimaišęs su pūvančių šiukšlių kvapu. Ypač intensyvėja vakare, naktį. Net TV žiūrėdama jaučiu dirglumą jį uosdama. Apšniukštinėjau savo haworthijų, adromischusų lentynas- eina kvapelis iš tos pusės. O ten mano balkonas atskirtas pertvara su kaimynų balkonu. Kai pas juos rūko-uostau ir aš, nes kažkiek traukimas oro yra. Pagalvojau, kad gal šiuklių maišą į balkoną išmetė ir kur išvažiavo.
Šiandien ryte dar stipresnis kvapas. Uostinėjau, uostinėjau ir radau. Giromagi vienas adromischusų krūmynas visas pabalęs ir baltu pūku padengtas. Jau gerai pasimaitinęs grybas, net augaliukai patežę. Dėjau smirdžių į šiukšlių kibirą. Tik po to pagalvojau, kad nenufotkinau.
Dabar galvoju ar nebus tie grybai sporų pribarstę?