Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Pas mane pirmos šių metų siuntimų netektys cray.gif

Turiu tik 2 lobivias. Kažkada praradau parazitų apniktą L haematantha ir dėl gražių spyglių vėl užsisakiau pas Wessnerį. Vakar radau štai su tokiomis lyg smala juodomis ir šlapiuojančiomis žaizdomis aplink visą kūną. Plius dar randasi gelsvos dėmės virstančios vėl juodomis. Kai atvyko buvo tik su aguonos dydžio juodu taškeliu-net dėmesio nekreipiau, maža kokių pažeidimų atsiranda. Gal musė nutupėjo...
O, pasirodo kažkoks siaubingas grybas. Du kartus tokį turėjau ir visais arvejaiis gydymas beviltiškas.
Jei kur parduotuvėje pamatysite su nors maža smalos juodumo dėmele-tikrai nepirkite.

vartotojo įkelta nuotrauka

Pasižymiu išskirtiniu uoslės jautrumu, net galvą pradeda skaudėti ar pykina nuo kai kurių nepriimtinų. Kvepalus man dovanoja tik mano išbandytus ir toleruojamus. Sūnūs sakė man dėl uoslės reik dirbti pasieniečių šunimi.
Taigi dvi dienas duoduosi po balkoną nešiodama kaktusus maudytis. Ir vis man nosį dirgina kažkoks salstelėjęs kvapas persimaišęs su pūvančių šiukšlių kvapu. Ypač intensyvėja vakare, naktį. Net TV žiūrėdama jaučiu dirglumą jį uosdama. Apšniukštinėjau savo haworthijų, adromischusų lentynas- eina kvapelis iš tos pusės. O ten mano balkonas atskirtas pertvara su kaimynų balkonu. Kai pas juos rūko-uostau ir aš, nes kažkiek traukimas oro yra. Pagalvojau, kad gal šiuklių maišą į balkoną išmetė ir kur išvažiavo.
Šiandien ryte dar stipresnis kvapas. Uostinėjau, uostinėjau ir radau. Giromagi vienas adromischusų krūmynas visas pabalęs ir baltu pūku padengtas. Jau gerai pasimaitinęs grybas, net augaliukai patežę. Dėjau smirdžių į šiukšlių kibirą. Tik po to pagalvojau, kad nenufotkinau.

Dabar galvoju ar nebus tie grybai sporų pribarstę?
Atsakyti
evora, gaila, kaip nepasisekė, praėjusios savaitės šaltos naktys matyt pagreitino grybelines. Vargas kai reikia kovoti su tom grybelinėm. Bet noriu pasidžiaugti tavo naujoku Echinocereus davisii: jis nuostabus wub.gif , didelis ir negali niekaip būti, yra pats mažiausias iš visų echinocereusų, ir viso kaktusų pasaulio mažylis, o dar naujasis astrophytumas labai įdomus. Ir kitų labai gausus gražus naujokų būrelis

QUOTE(Tina* @ 2020 07 15, 00:03)
Gera matyt jog dziaugiates. Fabian stoja eilen po 3 laukiamu uzsakymu.

o koks būtų grafikas su datomis? biggrin.gif Ir iš kokių parduotuvių? ax.gif
nebesinori jau smarkiai plėstis, nes įsitikinau: kuo daugiau įvairių augalų, tuo sunkesnė priežiūra, na bet vieną kitą dar galima biggrin.gif Praėjau visus palangių, balkonų etapus, dabar atskiras šiltnamiukas yra, sekantis etapas būtų lentynos šiltnamiuke lotuliukas.gif
Atsakyti
Prickly, Ech. davisii buvo pirktas ne man-kaimynei. Pamatė žydintį maniškį ir užsinorėjo. Tas didesnis beveik dvigubai.
Bet nepasisekė jai su mažyliu, jau ant grindų ištiško, vėjas su užuolaida nupūtė. Atnešė man-sakė, matyt ne mano augalas. Paauginsiu-atiduosiu, jei nesupūdysiu.

vartotojo įkelta nuotrauka

Aš jau praeitą vasarą apie lentynas viršuje tavo šiltnamyje pagalvojau. Tik ar užteks laiko visus augalus sužiūrėti? Pati rašai-visas laisvalaikis jiems skirtas.
Aš jau turiu problemų dėl laiko. Nuo rudens dėl mamos sveikatos apleidau augaliukus, tai labai atsiliepė. Ypač alojom-susitraukė, išdžiūvo, apatinius lapus nudžiovino. Echinocereusai baltų pūkuotų partizanų prisiveisė po spygliuotu apvalkalu. Vakar kelis ir išmečiau, nes pasidaviau nelygioje kovoje.
Aš jau stabdysiu pirkimus, nei vietos, nei laiko, nei gražių, sveikų augalų, kai per daug prisiveisi.
Darysiu tik atpirkimus patikusių pražuvėlių ir labai norimų, retesnių, brangių augalų pirkimus.

Maudynės patiko, iš kart žiedelį parodė. Šiandien ryte pasilabino.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
E.h. "Romance" vakare ir is ryto
vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Nuostabi "Romance" spalvytė thumbup.gif
Atsakyti
Parodija pirkta prekybcentre
vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šaunuolė prekybcentrio parodia biggrin.gif

Parkeliavę Plappiukai-puikūs augalai, išpakuoji ir grožiesi į rankas paėmusi.

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Tikrai grazuciai. As sau pora emiau, tai ir dziaugiuos.
Atsakyti
Pasirodyk, Tina, ką gražaus gavai

Tikiuosi ir kitų , sulaukusių Plappiukų, grožius pamatyti ax.gif

Nespėjau pareklamuoti, bet jei domitės gasteralojomis, tai pas Plappą labai rekomenduoju pasiimti. Čia jo gasteraloe green ice . Būna visai žalios spalvos kaip dešnėje ir būna su tamsiomis žaliomis juostomis kaip du kairėje. Auga labai lėtai, kietos, nelepios, daug pietinės saulės gali ir nebūti, neužima tiek daug vietos kaip gasterijos. Man su jomis jokio vargo tik retkarčiais palaistau ir visus metus džiaugiuosi jų grožiu. Didžiosios pas mane, atrodo, nuo 2015 m., mažoji/žalioji nuo 2018 metų.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Pecialiai Sminai-pasižiūrėti mini variegatines gasterijas . Jos šiuose vazonuose tupi nuo 2016 m. Auga labai lėtai.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Mano naujokas🙂
Atsakyti

[URL=https://www.part.lt/perziura/253c2bdefd13d60adead4753960cd2fd291.JPG]253c2bdefd13d60adead4753960cd2fd291.JPG[/URL]

Atsakyti