QUOTE(Tina* @ 2018 07 10, 20:01)
Eina sau

pas mane Kreichiukai pavydetinai sveiki

bet is jo neemiau nei turbicu, nei echinu.
evora, neisgelbes augalu tas sventas vandenelis. Reikia Vertimec.
Simet nuo nauju atvykusiu nepastebejau gyviu. va pernai vengre man uzveze ko niekada neturejau - miltuotojo skydamario. Vos atsikraciau. todel simet is jos net uzsakymo nedariau...
Buvau užklaususi ką vartoti, bet taip nieks patarimo ir nedavė. Teko pirkti ką pasiūlė sodo prekių parduotuvėj. Rašo, kad nuo erkučių naudoti, bet...
Actara irgi veiksmingiausia priemonė nuo pūkių, bet kažkaip jie išgyvena. Darosi atsparesni ir parazitai. Turėjau 5 adeniumų medžius-užpuolė pūkiai, jau beveik du metai vargstu, kovoju. Pabūna kiek laiko po išnaikinimo ir vėl lapelius graužia. Du išmečiau neapsikentusi, o tris vertingiausius dar popinu. Su dviem lyg ir viskas gerai, o vieną ką tik vėl nugenėjau, nušveičiau, nupurškiau actara stipraus koncentrato. Pasikeis mėnulis, reiks kelti į kitas žemes, labai jau jį myliu, noriu išsaugoti.
Vengrės kaktusėkų kelis užsilikusius turiu. Kitus prieš dvi dienas išmečiau. Nors ir sveiki, bet graužimo/gydymo požymiai plika akimi matomi. Tikrai nesiruošiu invalidų prisidėjusi grožėtis ir sau nuotaiką gadinti. Bet 8 sukulentai sveikutėliai ir klesti. Matyt atskirai nuo kaktusų laikyti buvo.
Štai taip atostogas ir leidžiu kiekvieną kaktusą po lupa pakišus apžiūrinėdama ir sprendimus priimdama. Visa laimė, kad sukulentai sveikatėle nesiskundžia, šeimininkę džiugina.