Vokiečių forume (http://www.haustechn...30/Waermepumpen) radau gerus patarimus projektuojantiems grindinį šildymą šiltuose namuose su šilumos siurbliais (versta su google translate):
Vokiečių forume (http://www.haustechn...30/Waermepumpen) radau gerus patarimus projektuojantiems grindinį šildymą šiltuose namuose su šilumos siurbliais (versta su google translate):
Šilumos siurblys bus idealiai parinktas, kai prie žemiausių lauko temperatūrų ŠS dirbs be išsijungimų, bet šilumos namuose netruks.
Bet ar ilgas veikimas nesodiną gręžinio ir dėl to nemažėja efektyvumas? Vokiečių forumuose rašo, kad 10-12 įsijungimų per parą su pertraukėlėmis yra optimalu, nes gręžinys spėja atsistatyti.
Jei "kuo žemesnė temperatūra paduodama į grindis, tuo efektyviau, geresniu COP`u dirba šilumos siurblys"
ir jei jūs sakote "jei jūsų ŠS dirbo 13 val. per 24 val, vadinasi jis beveik dvigubai per galingas šios dienos poreikiams" ir "jūsų atveju, 5 kW ŠS dirbdamas 13 val per 24 val. ir pasiekdamas apie 31°C jau plius minus atitinka grindinio šildymo galingumą", tai gal vis gi ne ŠS siurblys per galingas, o per aukšta temperatūra paduodama į grindis? Gal efektyviau būtų jei ŠS dirbtų ilgiau, bet varinėtų keliais laipsniais šaltesnį vandenį ir greičiau įsijungtų?
Kai lauke buvo maždaug -5 laipsniai, mano siurblys per parą jungėsi 4 kartus. Šiandieną iki 17 val. vakaro buvo įsijungęs tik du kartus. Panašu, kad įsijungs dar kartą, t.y. kai lauke apie 0 ar +1 jungiasi maždaug 3 kartus. Daugiausiai esu matęs lyg ir 5 įsijungimus, bet čia kai būna labai šalta. Šitie įsijungimai tik namo šildymui. Kiek kartų per parą jungtųsi karšto vandens ruošimui, nežinau.
Papildyta:
Čia šildymo pradžioje ar pabaigoje? Kiek šildymo pradžioje šiuo metu ateina iš mano gręžinio, neužfiksavau, bet šildymo pabaigoje ateina 1,3-1,5 laipsnio. Čia sekmadienį, kai lauke buvo nedidelis minusas.
Pabaigoje 2C, kai tik startuoja visada būna kur kas daugiau.
Pas mane per praėjusią savaitę siurblys vidutiniškai dirbo 10 val. per parą ir įsijungė 4 kartus (įskaitant ir karšto vandens ruošimą ryte ir vakare). Cibulį, o kiek laiko vidutiniškai įsijungęs dirbo?
Jei manęs klausei, tai pasakyti negaliu, ŠS darbo neseku, neturiu galimybių. Rasti kontrolės variantai man per brangūs. Nenusiteikęs tiek mokėti už smalsumo patenkinimą.
Na bet įtariu jog žinai apytiksliai kiek be šildymo sunaudoji? Tai aritmetika paprasta bent apytiksliam apskaiciavimui. Jeigu negaila 78 USD galima sdm-630 modbus trifazi skaitliuką pasijungti, prijungus prie rasbery gražiai viską monitorinti