QUOTE(cibulis @ 2018 11 06, 10:14)
Kokį slėgį laikote lauko geoterminio gręžinio kolektoriuje? Kaip jis kinta per metus ar ilgesnį laiko tarpą? Dažnai papildote lauko kolektorių propilengliukoliu? Įmanoma pačiam papildyti ar kviečiate santechniką? Maniškio pokyčiai lyg ir per
2 metus. Per greitas kritimas ar normalu?
Prie to pačio kaip keičiasi slėgis grindų sistemoje? Kaip dažnai pildote sistemą vandeniu? Mano grindų sistemos pokyčiai
per 2 metus. Čia aišku galiu atsukti rankenėlę ir papildyti iš gręžinio ateinančiu vandeniu grindinio sistemą. Bet ji užpildyta distiliuotu vandeniu, tai nesinori maišyti. Juo labiau ir distiliuoto vandens dar turiu.
Vidaus kontūro slėgio kritimas tikrai mano supratimu normalus, o lauko kontūras jau didokas, bet sakyčiau "normos ribose" ir dėmesio nekreipčiau

.
Dėl papildymo, tai aš ir nenaudoju vandens su kalkėmis, tad viskas pildoma su
tokiu prietaisu tiek lauko, tiek ir vidaus kontūras. Realiai per valandą abu kontūrus užpompuotum ir gal gražinti spėtum

. Tik niuansų su darbu yra. Pradžiai į to prietaiso talpą įpili skysčio kurį pompuosi, po to pajungi prietaisą ir per jį nuleidi slėgį iš sistemos, kad iš sistemos išeinantis skystis su slėgiu išstumtų orą iš šlangelės, o tada pradedi pompuoti. 5 min ir vienas kontūras užpompuotas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 11 06, 11:45)
paleidimo metu užpildo daugiau iki 1.5-2.0bar, nes slėgis dažniausia truputį pakrenta, dėl išsiorinimo. Visada rekomenduoju esant slėgiui 0.3-0.5bar planuoti papildymą
Vidaus kontūras naudojamas ne tik su ŠS, bet ir su KKK, dujiniu katilu ir kitais. Santechnikas man sakė, kad visuomet pildo iki 2 bar ir kai nukrenta iki 1 bar, rekomenduoja papildyti.
Dėl lauko kontūro, tai jis nesispecializuoja su ŠS, bet irgi siūlė laikyti panašiai tarp 2bar - 1bar., tuo labiau, kai ir ŠS meistrai patvirtino, kad tokiu slėgiu užkelia.
Kadangi sakė, kad galima laukti ir iki 0,3 barų, tai labai prailgina terminą iki sekančio aptarnavimo, bet kadangi, slėgio užkėlime nematau jokio sudėtingumo ir šią operacija atlieku pats, aš žemiau 1 baro stengsiuosi nenuleidinėti. Problema bus, jei bus per mažai slėgio ir pajungus prietaisą neužteks, kad išstumti orą iš šlangelės, tuomet iš naujo visą sistemą reikės nuorinti, o 0,3 barai jau žemesnis slėgis, nei išsiplėtimo indo darbinis, tad greičiausiai ir jis jau nepagelbės išstumiant orą iš šlangelės.
Beje, jei ne pats pildysi sistemą, o kviesi santechnikus, tai jiems atvykus būtinai pasakyk, kad patikrintų ir slėgį išsiplėtimo induose, bei esant slėgiui nukritusiam, juos užpompuotų, nes kaip supratau, tai papildoma operacija, kurios, jei nepasakysi, tai ir neatliks, o ji reikalinga ne mažiau, nei skysčio papildymas, ir jos atlikimui reikia vis tiek prie sistemos pajungti slėgio užkėlimo įrangą ir visoje sistemoje nuleisti slėgį.