Įkraunama...
Įkraunama...

Programavimas

Sveikos, gal yra tarp jūsų, kurios mokėsi (-osi) programavimo subtilybių? Būtent merginos, ne vaikinai:) Domina, kurias būtent sritis (Front-end, Java, php ir t.t.)  rinkotės ir kodėl? Ir ar dirbate šioje srityje, esate patenkintos?

Ačiū už atsiliepimus   :4u:

Atsakyti
Visų pirma, kas jums svarbiau: pinigai ar darbas, kuris patinka? Jei pinigai, tai daugiausia uždirba sakyčiau kokie Java programuotojai ir kt. back-end developeriai. Siūlau tuomet pasimokyti Spring karkasą ar pan. Be to, labai pravers DB žinios. Bet visa tai skirta jei turite gerą logiką, jei nebaugina, kad pastoviai matysite "juodai-baltą" ekraną, kad naktimis sapnuosite algoritmus ir pan. biggrin.gif O jei jūs esate bent šiek tiek meniška siela, jei norite kurti grožį, jei logika ne tokia stipri ir atlyginimo dydis ne pagrindinis kriterijus - tuomet geriau pasirinkti front-end, sakyčiau, ir merginai jis labiau tinka. Tuomet rekomenduoju mokytis JavaScript. Kodėl ne PHP? Nes PHP populiarumas pastaruoju metu smarkiai mažėja, vis daugiau įmonių renkasi JavaScript, nes su juo galima kurti vieno puslapio aplikacijas, tokios sistemos dirba greičiau. Jau geriau tada Python, nei PHP. Daug kas gali siūlyti mokytis AngularJS - taip, tai bus neblogas pasirinkimas, jei planuojate dirbti nedidelėje kompanijoje prie nedidelių projektų. Bet jei planuose dideli projektai ir stambios kompanijos - tuomet mokykitės React + Redux. Ne veltui ReactJS yra sukurtas Facebook ir jį naudoja Instagram, Google, IMDb ir kiti stambūs projektai.
Aš pati programuoju daugiau nei 10 metų, pradėjau dar tada, kai nebuvo dar tokių sampratų kaip back-end ir front-end, kai nebuvo nei vieno normalaus karkaso. Mano turimos žinios leidžia gana lengvai pereiti nuo vienos programavimo kalbos prie kitos, nes jei turi programavimo sampratą, tai jokio skirtumo su kuo programuosi, logika visur daugmaž ta pati, tik skiriasi sintaksė. Bet man pačiai artimesnis yra front-end'as, kadangi esu šiek tiek prie meno ir nemažai teko sukurti web dizainų, todėl ir pati šiuo metu domiuosi React + Redux.
Taip pat pravers išmokti naudotis Bootstrap, git (beveik visos įmonės jį šiuo metu naudoja), npm (arba yarn) ir kt.
O šiaip dar geros idėjos mokytis Android (jei domina mobiliosios aplikacijos) arba Unity (jei domina žaidimų kūrimas).
Ar esu patenkinta pasirinkusi tokį kelią - taip, nes mane nuo vaikystės domino matematika ir informatika. Tuomet, kai atsirado pirmieji kompiuteriai ir visi draugai įniko žaisti kompiuterinius žaidimus, mane domino ne patys žaidimai, o kaip jie sukurti. Deja, anais laikais niekas nerengė kompiuterinių žaidimų kūrėjų, todėl ta sritis buvo nustumpta į šalį, nors esu išbandžiusi ir Flash, ir Unity, bet tai tebuvo viso labo maži projektukai.
Šiuo metu dirbu dėstytoja ir plius programuoju kaip freelancer'ė. Dėstytojos atlyginimas nėra didelis, sakyčiau dirbu dėl idėjos, dėl to, kad patinka mokyti kitus, perteikti savo žinias. Bet užtat prisiduriu dar dirbdama kaip freelancer'ė. Žinau, kad galėčiau eiti dirbti į kokią įmonę ir uždirbti daugiau, bet nenoriu, kadangi dirbdama dėstytoja turiu nemažai laisvo laiko, pasirenku paskaitas ne anksčiau 10val., todėl normaliai išsimiegu, beveik visas sausis būna laisvas + vasarą laisvi beveik 3 mėn. Neįsivaizduoju dabar, kaip turėčiau keltis kiekvieną dieną 6 ryto ir sėdėti darbe po 9val. Priedo, turiu gerai uždirbantį vyrą, todėl ir sau nekvaršinu galvos ieškodama geresnio darbo biggrin.gif
Atsakyti